Vichry zimy v dohledu? - Ice & Fire

upraveno 27. května 2019 v Píseň ledu a ohně
imageVichry zimy v dohledu? - Ice & Fire

Možná ano, možná ne. Na svém blogu G. R. R. Martin zveřejnil příspěvek o neobvyklém pozvání. Aerolinie Nového Zélandu mu nabídly, že ho na svůj účet dopraví na Nový Zéland, kde bude mít dostatek klidu a inspirace, aby mohl dokončit … celý článek

Číst celý článek zde


«13456

Komentáře

  • Já optimisticky věřím, že vydání Vichrů oznámí už na letošním Worldconu v Dublinu.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    To jsme hádám věřili každý rok :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Sagart Moudra to slova =D
  • Já jsem optimistická. Pokud bude těšení na knihu marné, ještě pořád tu bude to uvěznění. :twisted:
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Tyrion Lannister a každý nasledujúci aj budeme. Ozaj dal Martin aj nejaké info ako natom vlastne je? Pred X rokmi sa písalo, že 6 diel má celkom napísaný. To mu to zjedol pes?
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Edem Martin dost často přepisuje. Jako spisovatel který své postavy vede instinktivně tam kam je zrovna chce či nechce si občas po nějakých pěti stech stránkách prostě uvědomí že nedává smysl aby ta Arya šla tam či onam :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Kamael napsal(a):

    Já optimisticky věřím, že vydání Vichrů oznámí už na letošním Worldconu v Dublinu.

    Martin nemá důvod čekat s oznámením na nějakou událost, con, autorské čtení, atd. Jak odešle rukopis, tak prostě dá článek na blog a je vyřešeno.
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Já už si na to čekání tak zvykl, že mě až děsí představa, že to jednou fakt dokončí a my už nebudeme mít na co čekat a o čem brblat. =D
  • Přejdeme na fanfiction. :D
  • Aegon I. TargaryenAegon I. Targaryen The Lord of Dragons
    A budeme čekat ještě na Sen o jaru :-D
  • Snad už finišuje, když si z toho už dělá i legraci :-)
  • Ja sa snáď ešte viac bojím toho, že to vyjde a bude to na úrovni Hostiny.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 28. května 2019
    @Arutha Tak to je dost pravděpodobný, když vymazal ten tříletý time-skip mezi Bouří a Hostinou. Ale třeba překvapí, výsledky čtyř hlavních bitev by to mohli ještě udělat zajímavé.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Já vzala Hostinu zpětně na milost, akorát mě tam prudili Greyjoyové (místo Daenerys v předchozích dílech). Ale jestli bude pokračovat ve stylu prvních dvou třetin Tance, tak mě vážně naštve.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 28. května 2019
    @Nevada Myslím si, že začátek bude v pohodě spíš bych se bál konce. Přece jenom v úvodu budou čtyři důležitý bitvy. Spíše konce bych se bál. Nějaký typu, že Jon obživne, ale v epilogu zjistíme, že skutečný Jon je v Duchovi a kdo v tom případě je v jeho těle :twisted: Doufám, že Vichry budou uzavřenější a ne otevřený jak vrata do chlíva.
  • @Nevada Mňa v Hostine seriózne točila Briennina linka, ktorá mohla byť bez filozofovania sera Hylea o polovinu kratšia. Celkovo nemôžem k Hostine veľmi povedať dobrého slova, a keby som si chcel spraviť rebríček top 10 udalostí čo sa (zatiaľ) v ságe udiali, nemyslím si, že čo len jedna z nich by patrila do Hostiny.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 28. května 2019
    Arutha napsal(a):

    @ Nevada Mňa v Hostine seriózne točila Briennina linka, ktorá mohla byť bez filozofovania sera Hylea o polovinu kratšia. Celkovo nemôžem k Hostine veľmi povedať dobrého slova, a keby som si chcel spraviť rebríček top 10 udalostí čo sa (zatiaľ) v ságe udiali, nemyslím si, že čo len jedna z nich by patrila do Hostiny.

    Jasné, no. Ale to je taky dané tím nešťastným rozdělením, které bylo hlavně na popud nakladatele a kterému měl tenkrát Martin odolat. Rozjíždí se tam řada nových příběhů a skoro žádný z nich vlastně ani nezačne gradovat, natož aby měl nějaké zakončení. Snad kromě únosu Myrcelly.
    Ty jsi Hostinu četl v originále, nebo tenkrát ještě v překladu?
  • upraveno 28. května 2019
    @Nevada Celú ságu som čítal iba v originále, čiže poprask okolo náhlej zmeny názvoslovia sa ma našťastie netýkal. :) Aj keď občas to bolo na škodu pri prekladoch, keď som sa v zažitom názvosloví celkom topil. :D

    EDIT: Ale áno, linka v Dorne je asi to najlepšie, čo sa na Hostine dá vypichnúť.
  • Já nevím, já mám na toho týpka mlhavé vzpomínky, ale Hylea si pamatuju jako fajn komparz.
    A taky mám humbuk v tom, co se dělo v Hostině a co už v Tanci. Musím znovu přečíst, nejlépe s Winds po ruce, abych přímo navázala.
  • Co jsem četl, původně plánoval v knize udělat pětiletý time skip. Hlavně z důvodu, aby "dětské" postavy trochu dospěly a mohl to promítat do děje. Jenomže se to nehodilo kvůli příběhu Dorne a Železných ostrovů. Takže místo toho už se čeká osm let reálného času, aby si to vynahradil :D
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @Nevada u mě taky, mám pocit že jsem Hostinu pročítal ze všech knih nejvíckrát. Pro mě má nakonec fakt něco do sebe, hlavně linka Cersei a Jaimeho. I když u Cersei jsem brutálně trpěl syndromem "SkočitMeziStránkyAbychMohlDátTéKrávěFacku".
  • Já jsem celou ságu začal číst z různých špatných důvodů právě od Hostiny a pro mne je to určitě dobrá kniha - líbila se mi linka Brienne, Dorne i Krakatic, které jsou možná i díky tomu na mém žebříčku obliby rodů na pěkném 3. místě :-) .
    Ať už budou Vichry vypadat tak či onak, jenom doufám že budou dost odlišné od seriálu a pevně věřím, že se hladce vyhnou tamním logickým lapsům.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Mě Hostina docela bavila, hlavně linka Cersei, Jaimeho a dění v Králově přístavišti, docela fajn bylo i dění kolem Sansy a Dorne.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    upraveno 29. května 2019
    @Tyrion Lannister
    Přece jenom v úvodu budou čtyři důležitý bitvy.
    Připomeneš prosím člověku který Píseň četl kdysi jako nedochůdče a za tu dekádu Martinova napínání s Vichry si už pamatuje jen že Knihy jsou lepší než seriál o jaké vlastně jde bitvy. S čím jsem dosud počítal bylo že Vichry odstartují dvě důležité bitvy - jedna na ledu a druhá doslova v ohni - Zimohrad a Meeren, takže mi další dvě unikají. Nějací železňáci s Redwynovou flotilou, Aegon Modrovlas nebo snad dobývání Dračího kamene?

    Jinak prolog se spekuluje že by mohl být z pohledu Černé Ryby. Což by bylo nemilé, ale hodně se mi líbí možnost navázání na linku s Robbovým dědicem. Navíc by dávalo smysl že bude prolog někde na jihu, protože se střídají a Tanec s draky začal Varamyrem - jestli to teda byl on, ach ta paměť :wall:

    Jinak připojuji se k všeobecnému názoru že poslední dvě knihy byly slabší, na druhou stranu v tom nevidím zas takovou tragédii. Snad jedině v Tanci mě už Daenerys (kdysi oblíbená postava) nebavila natolik, že si už sotva pamatuju kdo byla třeba Zelená milost nebo koho všeho měla Matka draků ve své armádě. Essos je jistě krásná země ale zasloužil by si vlastní ságu, ne aby kazil román z Westerosu :)
    A Vichry s největší pravděpodobností zdržovačka nebudou. Už tak toho musí Martin tolik ukončit, že pokrýt to ve dvou knihách bude zázrak a proto čekám zvraty zvraty zvraty (které s největší pravděpodobností smysl dávat budou ) a Jiníí se snad konečně nějak dostanou přes Zeď (třeba nějaký mistr v Citadele zatroubí na Samův roh a dál už tu teorii známe, ne :twisted: ))
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Sagart Přestaň prosím spoilovat že seriálu.

    http://www.icefire.cz/serial/spoilerova-pravidla-knihy-vs-serial/

    btw
    - mistři roh nejspíš nemají, Sám s ním zaplatil cestu lodí
    - na webu jsou souhrny jednotlivých knih po kapitolách
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Sagart Víméně sis odpověděl sám, jak říkáš
    Bitva ledu = Zimohrad Stannis vs Roose Bolton
    BItva ohně = Mereen vs otrokáři
    Bitva krve = Stromovinská úžina Euron Greyjoy vs Paxter Redwyne
    Bitva železa = Bouřlivý konec Zlaté společenstvo vs armáda Randyla Tarlyho
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Nevada
    Přestaň prosím spoilovat že seriálu.
    Nějak mi uchází co z mého příspěvku spoiluje seriál. Jestli máš na mysli tohle:
    Jiníí se snad konečně nějak dostanou přes Zeď

    tak to nijak neodkazuje na dění v seriálu, jen je to předpoklad který alespoň jednou napadl každého fanouška knihy :/
    - mistři roh nejspíš nemají, Sám s ním zaplatil cestu lodí
    - na webu jsou souhrny jednotlivých knih po kapitolách
    To je fakt :-s ale tedy jakkoliv bych rád tak si asi nebudu správnost každého detailu knihy kontrolovat v x shrnutích kapitolách. Každopádně díky za připomenutí ;)

    @Tyrion Lannister
    Každopádně většina POV charakterů se nachází právě na místě dvou hlavních bitev - tedy Zimohrad a Meeren. Euron bude spíš jen zmíněn (nebo možná někým v prologu, zavrhnu li svoji oblíbenou teorii) a Aegon tam má jen Jonovo POV tak to taky nebude hrát prim :)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Sagart
    Každopádně většina POV charakterů se nachází právě na místě dvou hlavních bitev - tedy Zimohrad a Meeren. Euron bude spíš jen zmíněn (nebo možná někým v prologu, zavrhnu li svoji oblíbenou teorii) a Aegon tam má jen Jonovo POV tak to taky nebude hrát prim
    Citovat Zmínit
    Euron má jako zpravodaje Aerona ;-) A Arianne míří k Bouřlivému konci, těžko říct zda dorazí před nebo po bitvě
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Tyrion Lannister napsal(a):

    @ Sagart Víméně sis odpověděl sám, jak říkáš
    Bitva ledu = Zimohrad Stannis vs Roose Bolton
    BItva ohně = Mereen vs otrokáři
    Bitva krve = Stromovinská úžina Euron Greyjoy vs Paxter Redwyne
    Bitva železa = Bouřlivý konec Zlaté společenstvo vs armáda Randyla Tarlyho

    Proč by podle Tebe měl být Tarly u Bouřného konce? To je něco z uvolněných kapitol ve Vichrech? Na konci Tance tam nebyl a Zlaté společenstvo plánovalo dobytí Bouřného konce právě proto, že nebyl nijak výrazně bráněn.

    btw - ty názvy bitev bereš odkud? :)
  • upraveno 29. května 2019
    @Sagart taky jsem nepochopil, kde máš spoiler a chápu i tvůj dotaz, že už člověk si to moc nepamatuje. Měl jsem to podobně, nedávno jsem si hodil re-četbu.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.