Vichry zimy v dohledu? - Ice & Fire

upraveno 27. května 2019 v Píseň ledu a ohně
imageVichry zimy v dohledu? - Ice & Fire

Možná ano, možná ne. Na svém blogu G. R. R. Martin zveřejnil příspěvek o neobvyklém pozvání. Aerolinie Nového Zélandu mu nabídly, že ho na svůj účet dopraví na Nový Zéland, kde bude mít dostatek klidu a inspirace, aby mohl dokončit … celý článek

Číst celý článek zde

12346»

Komentáře

• svoa00 napsal(a):

Hmm. Zdá se, že se hodně zamiloval do svojeho fantasy světa, míň entuziasmu už má pro hlavní příběh Písně. Věřím, že pořád píše, ale kolik toho bylo v minulém roce. Několik použitelných kapitol? Znova musím ocenit, že ať už je Sapkowsi jakýkoliv, tak hlavní příběh Zaklínače dopsal, než začal prokrastinovat. To, co teď Martin dělá, je něco podobného, jako kdyby Tolkien před vydáním Návratu krále roky pracoval na Silmarillionu, pak psal scénář pro animovanou verzi Hobita, pak komiksovou a seriálovou verzi příběhů ze Silmarillionu, do toho pomáhal psát knížky z Narnie...

Vždyť přesně tohle Tolkien celou dobu dělal. Taky proto od něj bylo za jeho života vydáno ještě míň stran materiálu, než od Martina...
  • Ale Pána prstenu dokončil.
  • Horko těžko. Taky ho psal asi 15 let, což je furt dýl, než co Martin píše Vichry. Tolkiena bych jako vzor svědomitého autora nebral, spíš naopak :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 17. března 2022
    btw. Mistr právě dropl na svém blogu novou knihu, která bude plná dračích obrázků.
    image
    image
    image
  • Když už musí vydávat něco jiného, než Vichry, bral bych stokrát raději druhý díl Ohně a krve. A ačkoliv i toto vypadá skvěle, tak zkrátka nechápu, proč se naplno nevěnuje Vichrům. Myslím, že si neuvědomuje, že není nesmrtelný a mohl by také zanechat své opus magnum nedokončené. A že je tato možnost čím dál pravděpodobnější.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 19. března 2022
    Vlastně to nezveřejnil GRRM, ale jeden z jeho asistentů a už to dost naznačuje. Kniha bude ve stylu Světa ledu a ohně, v podstatě to asi tentokrát bude opravdu "encyklopedie" se spoustou ilustrací. Vzhledem k účasti Garcíi a Antonssonové se bude textově jednat asi o výtah z Ohně a krve. I proto podobné rozdělení jako u F&B - od Aegonova Dobytí po Tanec draků.
    Tipuju, že Martinův autorský podíl přímo na publikaci byl jen minimální. Bude to zajímavé hlavně pro skalní fandy a diváky nového seriálu. Načasování spolu s Rodem draka není náhoda.
    (IMHO samozřejmě, uvidíme až to vyjde).

Pak k tomu vydám samostatný článek.
  • S jeho psacím stylem a dějovými zvraty to jde teda ruka v ruce.
  • Nevyjádřil se kdysi, že chce jít tím směrem, že postavy se budou setkávat na jednom místě v jedné dějové lince? Za deset let víme jenom to, že knížka začne několika bitvami a víme události z úvodních kapitol, které ale za tu dobu vůbec nemusí platit.

Já mu samozřejmě nebudu vůbec povídat o různých postupech práce během psaní. Ale vzhledem k tomu, jak dlouho to trvá, by i u takové bible musel několikrát změnit synopsi. Hlavně pořád čekám, že zmíní něco o tom, že je s tím, co pro Vichry zimy napsal, spokojený.

Co se týče House of Dragon, je dobře, že explicitně zmiňuje, že se mu to, co ze seriálu viděl, líbí. Co si vybavuju, tak to několikrát zmiňovat u prvních sérií Hry o trůny, pak už se nevyjadřoval vůbec. Bylo by to zajímavé vykoupení HBO, kdyby to nakonec byl dobrý seriál. Ostatně s tím, že se jedná o uzavřený příběh, by nemělo být tak těžké vytěžit z toho něco solidního. Nejvíc bych se obávala toho moderního trendu, že to příběhově budou natahovat a natahovat třeba na čtyři série a doložky "inspired by". Pokud chtějí jít touhle cestou, tak jenom podotýkám, že dobrou vůli diváků dost přeceňují.
  • OakenfistOakenfist Alyn Dubová pěst :o)
    Koukal jsem na to a pokud je to seřazeno podle důležitosti (což bych očekával, protože jako první řeší NFL Draft) tak jsou Vichry před seriálem ... no, to je tak jediná útěcha, kterou si z toho můžu vzít.

• Já mohu dodat jen to, že stále optimisticky čekám.
  • Vichry zřejmě ještě vyjdou ale Dream of spring už je podle mě jen utopistická představa.
  • Takže ještě tak rok, dva a mohlo by to být.
    I hope to wrap up the story line for one of the viewpoint characters of WINDS OF WINTER this week. Maybe even two.
    https://georgerrmartin.com/notablog/2022/08/15/let-his-voice-be-heard/
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 18. srpna 2022
    Nejspíš se po sedmi letech přepisování rozhodl, že je prostě na začátku knihy zabije a hotovo. Aspoň ty Vichry nebudou tak tlustý. :twisted:
  • Ech, neprekvapilo by ma to.
    Stále v nedohlednu...
    MonteKarstark napsal(a):

Aspoň ty Vichry nebudou tak tlustý. :twisted:

Hehehe, podle aktuálního vyjádření bude rukopis asi o tři sta stran delší než byl Tanec s draky. Odhadem má dokončeno asi 75 % knihy. I když jak dodal, jeho odhady jsou velmi nespolehlivé.

https://thewertzone.blogspot.com/2022/07/george-rr-martin-offers-first-winds-of.html

Tádydádydá!
    no, to vypadá, že to bude rozděleno do dvou knih, vytříská se z toho aspoň víc (něco jako třídílnej Hobit)
    Zajímalo by mě, jak bude kniha strukturovaná z pohledu POV kapitol - přišlo mi, že dokud ten příběh běžel rychleji dopředu (do Bouře mečů), byly jednotlivé kapitoly kratší, až od Hostiny pro vrány se kapitoly prodloužily, a z knih se vlastně stala sbírka příběhů jednotlivých POV postav. Tempo zpomalilo, možná kvůli vyschnutí autorova inspiračního pramene. Mně to nevadilo - tak jestli zase tempo zrychlí ?
  • Jen tak pro zajímavost...

Je tady ještě někdo, kdo stále věří, že se jednou dočkáme nejen Vichrů zimy ale i Snu o jaru? 8-)
  • Nevylučuji to na sto procent, ale nespoléhám.
  • @Gavinny Tipovačka.. Vichry ano, Sen GRRM nedokončí. ale to neznamená že v nějaké formě nevyjde.
  • @Gavinny Ne. Jsem si celkem jistý, že samotný Martin dokončí Vichry zimy. Ale Sen o jaru podle mě už určitě ne. Což ale neznamená, že nevyjde. Určitě bude k dispozici tolik materiálu, že to za něj vydají jeho příbuzní, takže se podle mě dříve či později dočkáme určitě.
  • Pokud neudělá to, co Pterry, který měl v poslední vuli zničení pevního disku z rozpracovanými nápady.
  • Asi bychom tuhle diskuzi měli přejmenovat ;-) Martin prý letos na Vichry neměl čas kvůli seriálům: https://m.edna.cz/game-of-thrones/novinky/george-r-r-martin-toho-letos-moc-nenapsal/, https://cz.ign.com/george-r-r-martin/19706/news/george-r-r-martin-vini-sve-televizni-projekty-z-toho-ze-nepokrocil-v-praci-na-knize-vichry-zimy. Takže to vypadá, že místo jeho práce se můžeme těšit leda tak na to, co jednoho krásného dne dopíše už ani ne jiný člověk, ale AI.
  • Anciáša, AI ASOIAF ne, v žádném případě! :onfire:
  • Ne tohle ani nepovažuju za novou zprávu :-D Říkám si, jestli už náhodou nechce nic napsat kvůli té staré dohodě s HBO. Nevybavuju si, jestli jim náhodou neposkytnul práva i na adaptaci toho, co v rámci Písně napíše.
  • Čejko, my ti věříme, že to zvládneš dokončit ty :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.