Vichry zimy v dohledu? - Ice & Fire

upraveno 27. května 2019 v Píseň ledu a ohně
imageVichry zimy v dohledu? - Ice & Fire

Možná ano, možná ne. Na svém blogu G. R. R. Martin zveřejnil příspěvek o neobvyklém pozvání. Aerolinie Nového Zélandu mu nabídly, že ho na svůj účet dopraví na Nový Zéland, kde bude mít dostatek klidu a inspirace, aby mohl dokončit … celý článek

Číst celý článek zde

1235

Komentáře

• OakenfistOakenfist Alyn Dubová pěst :o)
    Už to má hotový, potřebuje to jenom přeskládat, aby mu to hezky navazovalo...;)
  • Kéžby...
  • oh my sweet summer childs :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Tak zase nic.

Not-a-Blog-George-R-R-Martin-2021-02-02-21-54-54

https://georgerrmartin.com/notablog/2021/02/02/reflections-on-a-bad-year/

Mimochodem, zajímavé, že o Dunkovi jako seriálu ani slovo.
  • Mám nutkání se zeptat, kolik těch stran i zmáznul a kolik slov na jedné straně bylo.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Už asi třetí rok po sobě píše hundreds and hundreds. To mě docela plní optimizmem. Já myslím, že už by tak polovinu mohl mít napsanou. =D
  • PaxterRedwynePaxterRedwyne Ripe for victory
    I wrote hundreds and hundreds of pages of THE WINDS OF WINTER in 2020.
    I still have hundreds and hundreds of more pages to write to bring the novel to a satisfactory conclusion.
    Tohle bych mu asi věřil víc. Jsem rád, že postupuje stále dopředu a (snad) se blíží dokončení. Na druhou stranu mě ale děsí, že pracuje na spoustě dalších věcí.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Máte stejné myšlenky jako já. Při těch jeho stálých hundreds and hundreds už to musí být dlouhé jak všechny dosavadní knihy dohromady 8-)
    Jdu si tu novou zprávu přečíst. Je to jenom rekapitulace, tak to nevidím jako tragédii. Sympatické je, že to GRRM nechce dodělat nějak halabala. Nedivím se tomu, že to trvá, v Tanci se mu příběh rozběhl do tolika různých zákoutí, která nebude jednoduché nějak důstojně zarovnat.
    Taky jsem mohl chvilku počkat ... tak si teď říkám, že se uvidí, jestli Vichry budou ... asi jestli GRRM napíše něco, co se mu bude ve světle předchozích dílů líbit ... to je asi blbost. Pochopil jsem, že brzy bude novej post, tak snad se dozvíme víc.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    a co tych poslednych 10 rokov ?
    (Ne, o Vichrech pořád nic nového.)

GRRM dostal druhou dávku vakcíny a za pár měsíců hodlá opustit svoje útočiště. Takže buď se za pár měsíců dozvíme něco pěkného, nebo budeme čekat zase dalších pár let.

https://georgerrmartin.com/notablog/2021/04/13/not-a-blogging/
  • Možná, že jsem "objevila Ameriku", ale zdá se, že autor ve volných chvílích píše příběh ke hře.

https://www.idnes.cz/hry/preview/elden-ring-preview.A210616_191053_bw-preview_lys
    Poslední update od BryndenaBFishe jsem pochopil tak, že ke konci června by měl mít GRRM dopsáno. Takhle si alespoň vykládám to chystané opuštění jeho "mountain cabin". Ale může to být přání otcem myšlenky.
    Ještě jsem někde na redditu zaregistroval myšlenku, že GRRM vlastně už píše do zásoby Dream of spring, a že TWOF nechce vypustit, protože prachů má dost, zrovna mu to píše, tak se nechce vytrhovat z procesu. Může i přeskládávat, jako to udělal s nějakými kapitolami z Tance.
    Tenhle nesmysl se pořád vrací jak bumerang. GRRM to několikrát popřel. Kdykoliv pustí nějakou informaci o psaní, zmiňuje práce výhradně jen na Vichrech.
    Třeba pracuje na Vichrech a neví, že už vlastně pracuje na Snu. Některé kapitoly se do Tance taky nakonec nedostaly. Tak jsem to myslel.
    Že přesune pár kapitol do další knihy přece neznamená, že už píše do zásoby Dream of spring...
  • Jen taková zajímavost, včera to bylo přesně 10 let od vydání Tance s draky.
  • Tí jo. Hezké jubileum. Jen by bylo hezčí, kdyby k němu byla další kniha.
  • @PaxterRedwyne hmm tak už by ty pauzy mohl zmenšovat :D
  • upraveno 10. března 2022
    Poslední blog nedává příliš nadějí na letošní vydání. Má rozděláno příliš mnoho projektů. Alespoň podle Prestona.

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    U všech bohů. Nepřehánějí to trochu s těmi seriály?
  • Hmm. Zdá se, že se hodně zamiloval do svojeho fantasy světa, míň entuziasmu už má pro hlavní příběh Písně. Věřím, že pořád píše, ale kolik toho bylo v minulém roce. Několik použitelných kapitol? Znova musím ocenit, že ať už je Sapkowsi jakýkoliv, tak hlavní příběh Zaklínače dopsal, než začal prokrastinovat. To, co teď Martin dělá, je něco podobného, jako kdyby Tolkien před vydáním Návratu krále roky pracoval na Silmarillionu, pak psal scénář pro animovanou verzi Hobita, pak komiksovou a seriálovou verzi příběhů ze Silmarillionu, do toho pomáhal psát knížky z Narnie...
    @Terezička - díky za link. Velmi poučné ... a velmi skličující pro fanoušky vlastní Ságy. Spisovatel to zřejmě po letech znovu zkusil, aby kapituloval a změnil se v obchodníka s GoT trademarkem. Vrchol zoufalství je série z Yi Ti a soap opera o Nymerii a jejích 10.000 lodích. Snad si přečteme alespoň jednu nebo dvě nové povídky z linie Dunka a Egga.

Třeba když napíšu něco jako "Gregor Clegane vs Predátor", mohl bych mistra zaujmout a nakonec makat pro něj. :-?
  • @Oakenfist Já teda čumím jako dráha. Co producenty přesvědčilo, že nějaký průzkumnický seriál, seriál odehrávající se mimo Západozemí a seriál z historie Dorne, které diváci seriálu znají jenom jako parodii, bude nějaký trhák? Nechci být paranoidní, ale zdá se mi, že to prochází jenom proto, že první dva seriály mají být o minoritách a třetí o "silné ženské postavě", která v tom americkém pojetí ras není bílá. Jsem holt cynické prase. Asi to všechno záleží na úspěchu toho právě vzniklého seriálu. A protože cynicky moc nečekám, že by byl víc než klišoidní prázdný nablýskaný vizuál, naopak na rozdíl od tvůrců čekám, že si diváci budou pamatovat zklamání z diletantismu Hry o trůny, tak jejich vzniku nakonec moc šanci nedávám.
  • upraveno 11. března 2022
    Oakenfist napsal(a):

Třeba když napíšu něco jako "Gregor Clegane vs Predátor", mohl bych mistra zaujmout a nakonec makat pro něj. :-?

Jestli dokážeš psát v angličtině, tak se mu hned ozvi! Budu první, kdo si tu knížku koupí.
    @svoa00 Bylas to myslím Ty, kdo psal, že by si měl Martin najít výpomoc, že? Vypadá to, že máš čím dál větší pravdu a sám už to bohužel asi nedá
  • @čejka Jo, to jsem byla já. Nevím, čeho se tak bojí. Pan Prstenů a Zaklínač nejsou míň populární jenom proto, že víme, jak hlavní příběh skončí.
    Nemyslím, že se toho bojí. Spadl do vlastní pasti, kdy se do svého světa příliš zamilovat a zároveň je moc velký perfekcionista, aby pustil text, se kterým není naprosto spokojený. A samozřejmě ho od hlavní cesty odvádí množství odboček, kterým se věnuje zrovna tak rád, protože neumí dělat věci napůl.
    svoa00 napsal(a):

@ Oakenfist Já teda čumím jako dráha. Co producenty přesvědčilo, že nějaký průzkumnický seriál, seriál odehrávající se mimo Západozemí a seriál z historie Dorne, které diváci seriálu znají jenom jako parodii, bude nějaký trhák? Nechci být paranoidní, ale zdá se mi, že to prochází jenom proto, že první dva seriály mají být o minoritách a třetí o "silné ženské postavě", která v tom americkém pojetí ras není bílá. Jsem holt cynické prase. Asi to všechno záleží na úspěchu toho právě vzniklého seriálu. A protože cynicky moc nečekám, že by byl víc než klišoidní prázdný nablýskaný vizuál, naopak na rozdíl od tvůrců čekám, že si diváci budou pamatovat zklamání z diletantismu Hry o trůny, tak jejich vzniku nakonec moc šanci nedávám.

Co by. Je to ideální materiál. Značka GoT přiláká aspoň do začátku diváky, zatímco absence předlohy jim dává nekonečné možnosti při tvorbě. Že to bude poloprázdné pozlátko? Nejspíš ano. Ale taky nemusí. Ale i kdyby ano, diváci to už delší dobu chtějí a vyžadují. (A ano, opět je to zas a znovu cílené hlavně na průměrného amerického diváka.)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.