Proto jsem se na ty názvy ptala. Taky mi to nesedí :) (Osobně bych uvítala, aby se tady používaly správné názvy, vycházející z knih, a ne od nějakého joudy, co si to vymýšlí jen tak pro zábavu.)
@Tyrion Lannister Tyrell, Baratheon, Lannisterové, Martell a Arryn jsou všechno očividně důsledky toho, že se jedná o jejich znak (bez jakékoliv nadpřirozené aktivity), a Tully je hodně, HODNĚ umělá spojitost. Podobnou bys mohl vymyslet i u Greyjoyů (př. máme 8 Greyjoyů: Balon, Euron, Viktarion, Aeron, Theon, Aša, Theonovi 2 bratři, jako 8 chapadel, z toho 2 králové (Balon, Euron), jako dvě delší chapadla... =D ) Skutečné spojení s erbovními zvířátky mají jen Starkové a Targaryenka, což tvoří paralelu s titulem: Starkové led, Targaryenové oheň. To je další důvod, proč se mi další bitvy nezdají, led a oheň mají v celé Písni symbolický význam, ale pro krakatice, slony, krev a železo žádná paralela není.
EDIT: Tak mě napadá, s Lady a Šedým větrem oběma mrtvými to dělá tři zlovlky (nepočítaje Ducha, což je zvláštní případ), z toho jednoho (Nymeria) zdivočelého. To zní hodně podobně jako Dany a její tři draci, z toho jeden zdivočelý... =D Můj problém je, že hodně Prestonových teorií je založeno na náznacích podobné úrovně.
@Tyrion Lannister Obrátí očekávání (příšerná fráze), která mohou mít diváci jednoho youtubera, zatím co ostatním ani celý koncept nepřišel na mysl? Nezapomeň, my tady pitváme knihy neustále, ale GRRM musí psát tak, aby udržel krok i méně zarytý čtenář. Bílé chodce, draky, měniče atd. nám také otloukal o hlavu kolikrát v první knize.
@Tyrion Lannister To je ovšem set-up pro zajímavý, leč zcela bezvýznamný detail, předtím jsme mluvili o obrovském zvratu. Pro podobné (zrození draků, Rudá svatba, převrat v Noční hlídce) bylo náznaků poměrně dost (retrospektivně), jenom jsme z nich neuměli vyvodit závěr.
Komentáře
(Osobně bych uvítala, aby se tady používaly správné názvy, vycházející z knih, a ne od nějakého joudy, co si to vymýšlí jen tak pro zábavu.)
Skutečné spojení s erbovními zvířátky mají jen Starkové a Targaryenka, což tvoří paralelu s titulem: Starkové led, Targaryenové oheň. To je další důvod, proč se mi další bitvy nezdají, led a oheň mají v celé Písni symbolický význam, ale pro krakatice, slony, krev a železo žádná paralela není.
EDIT: Tak mě napadá, s Lady a Šedým větrem oběma mrtvými to dělá tři zlovlky (nepočítaje Ducha, což je zvláštní případ), z toho jednoho (Nymeria) zdivočelého. To zní hodně podobně jako Dany a její tři draci, z toho jeden zdivočelý... =D Můj problém je, že hodně Prestonových teorií je založeno na náznacích podobné úrovně.
Příšerná fráze jsem myslel čistě z hlediska překladu.