@Tyrion Lannister a každý nasledujúci aj budeme. Ozaj dal Martin aj nejaké info ako natom vlastne je? Pred X rokmi sa písalo, že 6 diel má celkom napísaný. To mu to zjedol pes?
@Edem Martin dost často přepisuje. Jako spisovatel který své postavy vede instinktivně tam kam je zrovna chce či nechce si občas po nějakých pěti stech stránkách prostě uvědomí že nedává smysl aby ta Arya šla tam či onam :D
@Arutha Tak to je dost pravděpodobný, když vymazal ten tříletý time-skip mezi Bouří a Hostinou. Ale třeba překvapí, výsledky čtyř hlavních bitev by to mohli ještě udělat zajímavé.
Já vzala Hostinu zpětně na milost, akorát mě tam prudili Greyjoyové (místo Daenerys v předchozích dílech). Ale jestli bude pokračovat ve stylu prvních dvou třetin Tance, tak mě vážně naštve.
@Nevada Myslím si, že začátek bude v pohodě spíš bych se bál konce. Přece jenom v úvodu budou čtyři důležitý bitvy. Spíše konce bych se bál. Nějaký typu, že Jon obživne, ale v epilogu zjistíme, že skutečný Jon je v Duchovi a kdo v tom případě je v jeho těle :twisted: Doufám, že Vichry budou uzavřenější a ne otevřený jak vrata do chlíva.
@Nevada Mňa v Hostine seriózne točila Briennina linka, ktorá mohla byť bez filozofovania sera Hylea o polovinu kratšia. Celkovo nemôžem k Hostine veľmi povedať dobrého slova, a keby som si chcel spraviť rebríček top 10 udalostí čo sa (zatiaľ) v ságe udiali, nemyslím si, že čo len jedna z nich by patrila do Hostiny.
@Nevada Celú ságu som čítal iba v originále, čiže poprask okolo náhlej zmeny názvoslovia sa ma našťastie netýkal. :) Aj keď občas to bolo na škodu pri prekladoch, keď som sa v zažitom názvosloví celkom topil. :D
EDIT: Ale áno, linka v Dorne je asi to najlepšie, čo sa na Hostine dá vypichnúť.
Já nevím, já mám na toho týpka mlhavé vzpomínky, ale Hylea si pamatuju jako fajn komparz. A taky mám humbuk v tom, co se dělo v Hostině a co už v Tanci. Musím znovu přečíst, nejlépe s Winds po ruce, abych přímo navázala.
Co jsem četl, původně plánoval v knize udělat pětiletý time skip. Hlavně z důvodu, aby "dětské" postavy trochu dospěly a mohl to promítat do děje. Jenomže se to nehodilo kvůli příběhu Dorne a Železných ostrovů. Takže místo toho už se čeká osm let reálného času, aby si to vynahradil :D
@Nevada u mě taky, mám pocit že jsem Hostinu pročítal ze všech knih nejvíckrát. Pro mě má nakonec fakt něco do sebe, hlavně linka Cersei a Jaimeho. I když u Cersei jsem brutálně trpěl syndromem "SkočitMeziStránkyAbychMohlDátTéKrávěFacku".
Já jsem celou ságu začal číst z různých špatných důvodů právě od Hostiny a pro mne je to určitě dobrá kniha - líbila se mi linka Brienne, Dorne i Krakatic, které jsou možná i díky tomu na mém žebříčku obliby rodů na pěkném 3. místě :-) . Ať už budou Vichry vypadat tak či onak, jenom doufám že budou dost odlišné od seriálu a pevně věřím, že se hladce vyhnou tamním logickým lapsům.
@Sagart Víméně sis odpověděl sám, jak říkáš Bitva ledu = Zimohrad Stannis vs Roose Bolton BItva ohně = Mereen vs otrokáři Bitva krve = Stromovinská úžina Euron Greyjoy vs Paxter Redwyne Bitva železa = Bouřlivý konec Zlaté společenstvo vs armáda Randyla Tarlyho
@Sagart taky jsem nepochopil, kde máš spoiler a chápu i tvůj dotaz, že už člověk si to moc nepamatuje. Měl jsem to podobně, nedávno jsem si hodil re-četbu.
Komentáře
EDIT: Ale áno, linka v Dorne je asi to najlepšie, čo sa na Hostine dá vypichnúť.
A taky mám humbuk v tom, co se dělo v Hostině a co už v Tanci. Musím znovu přečíst, nejlépe s Winds po ruce, abych přímo navázala.
Ať už budou Vichry vypadat tak či onak, jenom doufám že budou dost odlišné od seriálu a pevně věřím, že se hladce vyhnou tamním logickým lapsům.
http://www.icefire.cz/serial/spoilerova-pravidla-knihy-vs-serial/
btw
- mistři roh nejspíš nemají, Sám s ním zaplatil cestu lodí
- na webu jsou souhrny jednotlivých knih po kapitolách
Bitva ledu = Zimohrad Stannis vs Roose Bolton
BItva ohně = Mereen vs otrokáři
Bitva krve = Stromovinská úžina Euron Greyjoy vs Paxter Redwyne
Bitva železa = Bouřlivý konec Zlaté společenstvo vs armáda Randyla Tarlyho