Co by kdyby

upraveno 3. prosince 2014 v Spekulace
Co by se stalo kdyby
Před knihami
1) Rhaegar zabil Roberta na Trojzubci
2 Jaime se oženil s Lysou Tully
3) Mace Tyrell dobyl Bouřlivý konec, a Dorne by se zapojilo do války
4) Hoster Tully vyvraždil Freye
Hra o trůny
1) Ned odmítl Robertovu nabídku
2) Ned odjel z Přístaviště do Dračího kamene
3) Joffrey poslal Neda do hlídky
4) Walder Frey poslal Robba do háje
Střet králů
1) Stannis by se spojil z Arryny
2) Cresen otrávil Melisandru
3) Renly dobyl KP
4) Daenerys odjela do Pentosu
5) Theon nezaútočil na Zimohrad
Bouře mečů
1) Robb se nevyspal s Jane Westerling
2) Sansa by otěhotněla s Tyrionem
3) Nedošlo k RS
4) Oberyn zabil Horu
245678

Komentáře

• @Achileus
    Jak jsem psal, Renly by musel dát Robbovi něco, aby neztratil tvář právě před vazaly. Nabízí se toho spousta, základ by byla spravedlnost/pomsta na Lanisterech, propuštění zajatců (Sansa). Nejspíš by se i z části Západu stali říční krajiny, aby uspokojil Tullye. Robb by pak dostal ještě nějaké privilegium.
    Jaké privilegium?
    To bychom museli vědět více o poměrech v říši mimo válečné období. Jakou moc má král na území, které mu nepodléhá přímo. Jsou tam nějaké daně, které smí vybírat jen koruna? Nebo trvalá diplomatická výhoda / pozice ve správě státu? Společné vyhlazení Železných a podřízení jejich ostrovů severu?
    Vše by se ještě provázalo 50 manželskými svazky.
    Na druhou stranu, co by Robb získal válkou. Sever by plundrovali Železní. Říční krajiny byly vyplundrované nespočetně a jemu by k udržení armády pohromadě ještě přibil problém jejího uživení. Renly by s ním nemusel ani bojovat, aby zničil jeho armádu (i když to by nebyl jeho styl).
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    upraveno 5. prosince 2014
  • AvivAviv
    upraveno 5. prosince 2014
  • Tak by je zasnoubili jako Frey svoje Freyčata s malými Starky. A použili by u toho i menší lorďátka. Každou dostupní osobu. A byla to jenom část výš navrhovaného kompromisu.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • @Achileus v tomhle má @Elendir naprostou pravdu. Robb by válkou s Renlym nic nezískal. Maminka by plakala pro dcerky. Sestřičky jedna v prdeli druhá u Renlyho. Vyplundrované Říční krajiny se spoustou psanců. Zbytky armády Lannisterů. Železní na Severu. Vazalové naštvaní, že nemůžou hromadit zásoby na zimu a blížící se Zima na krku. Robb byl hrdý to ano, ale nebyl to hlupák. A nepodceňuj Renlyho diplomatické schopnosti. Dle mého názoru byl stejně ze všech králů nejlepší.
  • Zda nejlepší nevím, ale uměl si získat lidi a věřím že by byl schopen nastolit mír a udržovat království. Možno trocha rozhazoval peníze, co by ukočírovali Tyrellové a postavit ho proti jiným by nefungovalo, ale dokud nezemřel, skutečně jsem do něj vkladala cosi jako naděje.
    upraveno 6. prosince 2014
    upraveno 6. prosince 2014
  • Tipujem, že Stannis by z boja s Renlym v dobe meetingu s Catelyn nevyšiel víťazne. Ale hej. Aj pri spolupráci by mali s ostatnými nepriateľmi hromadu práce a čosi by ich to stálo.
  • Mol by mu dát podobnou úlohu, jakou měl Stannis za Robertovi rebelie.
  • Poprava? Já bych byla spíš za Zeď.
  • Spravedlost, po které toužil. Klid, mír... volnější práva pro Sever... tam se toho najde... Spíš jestli by se Renly chtěl dohodnout. Poté, co by dobyl KP, se klidně mohl vrhnout i na Robba....
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 8. prosince 2014
  • @Nevada
    Renly se dohodnout chtěl, jen položil podmínku, pro jejíž přijmutí nebyla Cat zmocněna a Robb by ji v danou chvíli nepřijal. Tedy, aby Robb pokleknul před Renlym.
    Situace by se ale změnila v okamžiku, kdy by Renly dobyl Královo přístaviště a vojenská moc Lanisteru z rukou Robba, nebo Renlyho by přestala existovat.
  • Prostě to bylo na houby.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.