Co by kdyby

upraveno 3. prosince 2014 v Spekulace
Co by se stalo kdyby
Před knihami
1) Rhaegar zabil Roberta na Trojzubci
2 Jaime se oženil s Lysou Tully
3) Mace Tyrell dobyl Bouřlivý konec, a Dorne by se zapojilo do války
4) Hoster Tully vyvraždil Freye
Hra o trůny
1) Ned odmítl Robertovu nabídku
2) Ned odjel z Přístaviště do Dračího kamene
3) Joffrey poslal Neda do hlídky
4) Walder Frey poslal Robba do háje
Střet králů
1) Stannis by se spojil z Arryny
2) Cresen otrávil Melisandru
3) Renly dobyl KP
4) Daenerys odjela do Pentosu
5) Theon nezaútočil na Zimohrad
Bouře mečů
1) Robb se nevyspal s Jane Westerling
2) Sansa by otěhotněla s Tyrionem
3) Nedošlo k RS
4) Oberyn zabil Horu
123468

Komentáře

  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Co se rohu týče, už to tady párkrát zaznělo, ale mohl by to být i Roh zimy určený ke stržení Zdi.
  • Ale jenom když odtáhne. Otázkou je, zda Aegon v Západozemí by byl větší, nebo menší motivací, než Aegon v Mereenu. Ještě by bylo vtipný setkání Aegona a Quentyna.
    Jakože jsou jeden a ten samý? To je... Fantastický nápad.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Ne :)
    jako že Roh zimy byl natolik nebezpečný, že ho před dávnými časy odvezli daleko od Západozemí. A tam ho našel Euron. Ta velká obludná věc mi připadne dost nepraktická na krocení/ovládání tak rychlých a neposedných bytostí, jako jsou draci.

    A naopak roh na ovládání draků by mohl být třeba ten prasklý, co Skořicový vánek nejspíš veze i s arcimistrem Marwynem do Meereenu.
  • Tahle teorie se mi taky líbí. Znamená to, že Euron nevie, čo si priniesol, alebo Vicovi klamal?
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Já si teď trochu zafilozofuji a zaspekuluji. :-D Victarion Greyjoy mne jako postava se přiznám v Hostině a Tanci hodně bavil, dokonce můžu říct, že navzdory tomu, jak příšerný je to člověk, tak jsem k němu cítil velké sympatie. A tehdy jsem na to nedokázal odpovědět proč. Čím mne tolik ve všech ohledech tenhle průměrně až podprůměrně inteligentní člověk fascinoval. A teď po pár letech po čtení už tomu myslím zaíčnám přicházet na kloub. Je to postava Písně, která působí nejopravdověji. Když čtu o Victarionovi, tak je to podobné jako, když čtu o nějaké historické osobnosti. A důvod je prostý Victarion Greyjoy je úkazkou klasického středověkého šlechtice (speciálně toho ranného středověku) stupidní, krvežíznivý, krutý, schopný vojenský velitel atd. Hodně mi připomíná Vílemova prvorozeného
    Vzato kolem a kolem postavy jako Jaime Lannister, Ned Stark či Stannis jsou fantastické, ale nemůžu se u nich zbavit čehosi, co se nazývá autorská vložka. Jaime Lannister se koneckonců v mnoha případech zachoval líp, než bych od takovového člověk čekal, Ned Starsk se od své "předlohy" Richarda z Yorku líší velmi (a to rozhodně žádný klaďas nebyl) a Stannis jakkoliv je můj oblíbenec číslo jedna, tak si nedovedu představit někoho, kdo by skutečně věřil ve spravedlnost na takové úrovni jako on. A právě tady do toho vstupuje Victarion Greyjoy reprezentat hloupé, chamtivé, válkychtivé většina, která přesně odpovídá standardu 12. století našeho středověku. Zkráceně řečeno působí na mne jako někdo, kdo by opravdu mohl skutečně existovat a na svou dobu nepatří mezi ty nejhorší, naopak zcela naplňuje standard.
    Sečteno podtrženo Victarion je idiot, ale buďme upřímní ti draci by mohli skončit v rukou mnohem horších lidí, než je on sám (Euron, Cersei, Viserys, Ramsay atd.), že představa jeho vítězství mi zase tak hrozná nepřijde. Hlavně si myslím, že to je podle mne nejrychlejší způsob, jak za daných okolností dostat Daenerys, co nejrychleji z Meerenu. Daenerys prostě svoje děti neopustí, pokud ji k tomu něco nedonutí. A myslím si, že Victarion by tuhle roli perfektně splňoval, pokud by získal kontrolu nad samotnými draky plus nějakými poddanými. Roh sice fungueje omezeně, ale připomínám, že Victarion se ho chystá přivlastnit si krví, což by hypoteticky mohlo mít posilující účinek (plus samozřejmě čáry máry rudého kněze) Za těhle okolností by Daenerys pod nátlakem ke sňatku mohla svolit a použít tedy Železnou flotilu k invazi na Západ. A myslím si, že tohle by mohlo vést ke zajímavému příběhovému arcu pro všechny tři POV postavy Daenerys, Victarion, Selmy. Očekávám, že když se Daenerys pohne, tak bude velice zajímavá reakce svobodných měst, jmenovitě Braavos, který si určitě nebude přát návrat Targaryenů s draky na Železný trůn (potenciál tedy do dění kolem Daenerys zapojit Aryu) Daenerys by se samozřejmě jako manželka snažila mírnit škody působené Victarionem. A cosi myslím, že by bylo krásně Martinovské, kdyby Victarion musel po tom, co by se do Daenerys kompletně zamiloval, ji musel zabít. Victarion jako Azar Ahai a Danerys jak Nissa Nissa. Myslím, že to Martinovi odpovídá opravdu hodně a zároveň si myslím, že to je přece jenom trochu odlišné od ehm toho, co všcichni očekáváme :D.
    Taky rekace Eurona Vraního oka na to, jak jeho plán zbavit se hloupého bratříčka se kompletně obrátil proti němu tím nejhorším možným způsobem by mohla být jedna z nejuspokojivějších částí písně.
  • AvivAviv
    upraveno 16. prosince 2018
    Člověče, ty bys tuhle verzi měl napsat. Nějak se mi nevidí, aby Vic Dany opravdu propadl a pak ji zabil (leda že by Euron zopakoval ten špás z minula, což se mi nezdá) a pak byl Azorem (to se mi nejvíc nezdá). Víc duvěry vkládám do Jonova snu a s hořícím mečem. Ikdyž zde máme Dankine tři zrady. Taky čekám, až holka poletí na východ/jihovýchod do Ašaje. Ale je to zatraceně dobrý scénář a oprravdu by to hezky pohlo dějem a spojilo linie a bylo svěžejší, než jiné varianty. Přečetla bych si to ráda.
    Jednu věc Vicovi uznat musím, je v něm něco solidní, téměř poctivé. Strašně neotesaným zaslepeným krvěžíznivým spusobem, ale je. Euron je horší člověk. Umí líp manévrovat a má všechny ty tajemné zajímavosti a nula zásad, což ho činí přitažlivou a nebezečnější postavou, ale hajzl je to větší (a to už je teda výkon).
    Jinak u Standy se spekuluje, že je tak trocha na autistickém spektru, nebo alespoň ocpd, takže fixace na nějaký princip by se dala okecat takhle.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Aviv napsal(a):

    Tahle teorie se mi taky líbí. Znamená to, že Euron nevie, čo si priniesol, alebo Vicovi klamal?

    Neví.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Tyrion Lannister napsal(a):

    A cosi myslím, že by bylo krásně Martinovské, kdyby Victarion musel po tom, co by se do Daenerys kompletně zamiloval, ji musel zabít. Victarion jako Azar Ahai a Danerys jak Nissa Nissa. Myslím, že to Martinovi odpovídá opravdu hodně a zároveň si myslím, že to je přece jenom trochu odlišné od ehm toho, co všcichni očekáváme :D.

    A to já si naopak myslím, že tohle Martinovi neodpovídá vůbec. Spíš je to cítit těmi zplozenci sedmi pekel D+D.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Nevada Tisíc lidí, tisíc chutí, oba víme, že D+D jsou mnohem, ale mnohem horší než tohle, jde to dokonce za hranici lidské představivosti. Ale neměla by si na ně být tak tvrdá, konec konců je to možná jediný konec, který dostaneme :twisted:
  • No tak jediný rozhodně ne. :evil:
  • Tyrion Lannister napsal(a):

    @Nevada Tisíc lidí, tisíc chutí, oba víme, že D+D jsou mnohem, ale mnohem horší než tohle, jde to dokonce za hranici lidské představivosti. Ale neměla by si na ně být tak tvrdá, konec konců je to možná jediný konec, který dostaneme :twisted:

    A já myslela, že D a D mají údajně v plánu nechat Dany a Jona umřít a na trůn posadit jejich dceru :D OK, ne že by mě v téhle fázi vyústění seriálu nějak mimořádně zajímalo a dost jsem si z nich už dělala srandu v topicu o Star Wars (pořád doufám, že k tomu tyhle dva umělce nepustí, protože moje vtípky by najednou byly černohumorné). Ale zpátky k Vicovi - ještě je možnost, že do Západozemí zpátky nepřiveze Dany ale Tyriona pro Cercei.
  • Černý je nej.
    A ten ji pak uškrtí? Kdo by to byl čekal, že měla Cersei pravdu, ikdyž se zapletla do selffulfilling prophecy. :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 7. dubna 2019
    https://asoiaf.westeros.org/index.php?/topic/115156-teach-me-about-the-scrapped-time-skip-grrm-was-planning-at-one-point/
    Myslím si, že tohle je zajímavý topic, který nejvíce odpovídá téhle diskuzi. Původně zde měl být pětiletá mezera mezi třetí a čtvrtou knihou. Ten nápad šel ledu, protože by vyžadoval příliš mnoho flashbacků (četl jsem někde také na asoiaf) a někteří spekulují, že i protože některé lokace potřeboali okamžitý update (Dorne, Zeď)
    Já si myslím, že tohle byla obrovská chyby, protože podle mne, čím víc nad tím přemýšlím a i soudím z toho, když jsem četl některé pasáže Bouře podruhé, třetí kniha byla napsaná s tím, že bude nějaký time-skip.
    Vždyť si to vemte Varys, Doran, Malíček všechny jejich plány vyžadují čas. Někdo argumetnuje tím, že Dorne potřebovalo okamžitou reakci na Oberynovu smrt, ale vždyť my jsme žádnou okamžitou reakci nedostali, celé dění v Dorne by se dalo srhnout, že Arianne se snaží udělat něco a Doran jí v tom brání. To samé celá ta věc se Sansou a Malíčkem, kdybychom prostě viděli jak vyroste popřípadě stále shovaná nebo v nějakém manželství.
    Další argument, že Zeď nemohla mít časový skok. Imho i špatné vládě trvá nějakou dobu než se projeví a než začne lést lidem krkem natolik, aby s tím něco dělali (to platí i pro Královo přístaviště). Navíc za pět let mohli jak Stannis tak Roose Bolton konsolidovat svoje mocenské základny (nebo alespoň se pozabíjet navzájem)
    Arya, Rickon, Brandon všechny tyhle charaktery už by byli dospělé. Dává mi hodně smyslu, proč o tom Martin uvažoval, protože kdyby to udělal tak se nemusí brodit tím, čím se brodí teď.
    Válká kterou je píseň inspirovaná trvala cca 50 let bylo to několika generační konflikt z nichž před deset let vyplňuje nepřerušovaná vláda Eduarda IV. Markéta z Anjou, Jindřich VI, jejich syn Eduard, Jindřich Tudor, Warvick, strávili x času v exilu.
    A co se týč jiných těm trválo 8000 let tak by si taky dalších pět let mohli počkat. Co si myslíte vy, viděli by jste rádi už rovnou provdanou Sansu, vražednici Aryu, Tyriona zpátky už v čele povstalecké armády atd.?
    Myslím si, že je nezpochybnitelné, že zde byl velký kvalitativní propad mezi prvními třemi knihami a čtvrtou a pátou a že tohle je důvod. Myslíte si, že by sága byla lepší nebo horší, kdyby nakonec Martin šel tímhle směrem?
  • AvivAviv
    upraveno 7. dubna 2019
    Pěkné. K diskusii...

    Irrelevant figures like Jaime, Brienne, Kevan, etc. long dead and/or forgotten.

    Nesúhlasím, že by bol Jaime irelevantný a Brienne je dôležitá preň ako aj pre unCat. Hledat Sansu pět let... Jo, proč ne? A někdo by se naučil šermovat levačkou, ikdyž to jak je nucen dělat věci chytřeji, když má handikep, to by se muselo nějak dochovat. Kevan... Kevan to schytal a rovnako by to mohol schytať o päť rokov neskôr.
    Myslím, že tá pauza by mohla fungovať krásne pre mládež. Tommen a Margaery jo, Cersei uvadá a ztrácí vlyv na syna a vládne na figu, jo, jo. Sansa a Arya potřebujou studovat. Na jedné straně jsem moc ráda za detail Aryina výcviku, na druhé, tyhle věci chtějí čas. Bran toho moc nedělá, ikdyž tu mystiku celkem žeru. Rickon divoch by byl fakt prima po pěti letech. Draci potrebujú vyrásť.
    Najväčší problém je Theon. Staniss by už niekde mohol trucovať a upevňovať pozíciu. Dorne by posečkalo. Tyrion by päť rokov necestoval k Dany, ale päť rokov vychovával Aegona (separácia a zotročenie by sa dali zahrnúť aj tam a to už nejaký čas zabiješ). Jeyne Poole by ako Aryu vydali čo najrýchlejšie, aby sa upevnila pozícia a ona, ani Theon pod Ramsayem pět let prostě ne (jedine, že by zasiahol Roose nejak (však tady od nás známe "je to lady, takže nežně, rozumíš synu") a jeho smrtí by se spustilo Zimohradské peklo). Bolo by možné obetovať túto linku a jednu z najlepších vecí na Tanci, ikeď by to skomplikovalo Jonov pád? Sú nejaké výhrady voči Tyrionovej päťročnici s Aegonom?
    A áno, kvalitatívny rozdiel je citeľný. Sa to vlečie s deskriptívnou vatou a všeličím podobným. Zrovna dnes jsem našla prima parodické shrnutí Tance.

    https://archiveofourown.org/works/253639

  • Jak píše Aviv, byla spousta způsobů, jak příběh mohl fungovat i s časovým posunem. Nejvíc se mi asi líbí Tyrion a Aegon a dospívající Tommen, který se postaví Cersei, by měl taky dobrý potenciál. Theon mohl být v tom stavu, v jakém je, klidně pět let, v Písni se stali postavám i horší věci, které přezili. Sám Martin přiznal, že dost postav udělal na začátku neprakticky mladé. Těžko říct, jestli Martin vedlo k zavrhnutí časového posunu jenom množství vysvětlovacích pasáží. Je natolik zkušený spisovat, že s tím by si určitě poradil. Možná byl větší problém v tom, aby všechno, co se odehrálo během prvních tří knížek, zůstalo relevantní. Ale souhlasím, že při zpětném pohledu je vidět, že si na ten časový posun Martin nahrával.
  • Docela ráda bych mluvila o Zimohradu. To klidně totiž není klidně. Nevím, jestli to byli měsíce, nebo týdny, ale Theon bol polomŕtvy telom aj dušou. Ramsayove hrátky podľa mňa neviedli po istý level, po ktorého dosiahnutí by už bol spokojný a prestal tlačiť, ale ďalej a ďalej, až do totálneho zrútenia a smrti. Neviem si predstaviť, že by Theon takto žil päť rokov. Že by Jeyne žila podobne päť rokov. A mohli uniknúť a mať nejakú agendu.
    Jedinú možnosť vidím v Roosovi. Theonova kapitola by mohla byť otvorená na Zimohrade, kde má nočné mory a flashbacky o tom, čo zažil s Ramsayom, než sa Roose dostal domov a nasadil Ramsayovi reťaz. A bojí sa čoraz viac, o seba aj o Jeyne, ktorú stretáva v hrade, pretože rastie napätie medzi chlapom, čo drží Sever pohromade a jeho vyšinutým synom bažiacim po pomste na obetiach za to, že boli posledné roky pod ochranou. Na čom sa posekajú tak, že Roose zařve, lordi znervózní a Jon bude až teraz registrovať hrozbu a urobí fatálne rozhodnutia, takže príde na "Et tu Bowen"? Ako znovu dostaneme severskú šľachtu na Zimohrad? Alebo tam mienili ostať od svadby do jari? Kedy tam príde Rickon s Chundeláčom a kanibalmi (to mu bude devět, že?)? Za päť rokov by údajná Arya mohla mať s Ramsayom potomstvo. Zamotá to dynastickú nástupnosť?
  • A ešte jedna vec. Sam si potrebuje ukovať reťaz majstra. To taky není ze dne na den.
  • Aviv napsal(a):


    Za päť rokov by údajná Arya mohla mať s Ramsayom potomstvo. Zamotá to dynastickú nástupnosť?

    Uh, kdysi jsem napsala povídku, které se odehrává s pětiletým odstupem od kánonických událostí a tomuhle jsem se specificky vyhnula, ani já nejsem tak hardcore, abych tohle Jeyne provedla. Když mám použít fantazii, tak Ramsay by mohl být něco jako Žlutej bastard ze Sin City. Když Jeyne nekřičí, tak se mu nádobíčko nepostaví a Jeyne se už dávno naučila nekřičet :spike:
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Aviv
    Docela ráda bych mluvila o Zimohradu. To klidně totiž není klidně. Nevím, jestli to byli měsíce, nebo týdny, ale Theon bol polomŕtvy telom aj dušou. Ramsayove hrátky podľa mňa neviedli po istý level, po ktorého dosiahnutí by už bol spokojný a prestal tlačiť, ale ďalej a ďalej, až do totálneho zrútenia a smrti. Neviem si predstaviť, že by Theon takto žil päť rokov. Že by Jeyne žila podobne päť rokov. A mohli uniknúť a mať nejakú agendu.
    Tady si myslím, že by stejně pro ty přeměny více působilo roky navíc. Koneckonců Theona by Roose zachránil tak jako tak a podle mne to, když mu říkal, že mu pomůže, když potvrdí, že Jeyne Poole je Arya Stark, tak výjimečně nekecal. Navíc si myslím, že si Roose udělal z Theona takového zpovědníka vzhledem k tomu, co všechno mu vykecal (Ramsay otrávil svého staršího bratra)
    Na čom sa posekajú tak, že Roose zařve, lordi znervózní a Jon bude až teraz registrovať hrozbu a urobí fatálne rozhodnutia, takže príde na "Et tu Bowen"? Ako znovu dostaneme severskú šľachtu na Zimohrad? Alebo tam mienili ostať od svadby do jari? Kedy tam príde Rickon s Chundeláčom a kanibalmi (to mu bude devět, že?)? Za päť rokov by údajná Arya mohla mať s Ramsayom potomstvo. Zamotá to dynastickú nástupnosť?
    Imho Davos by se už mohl vráti s Rickonem, takže by Stannis mohl využít jeho pro obsazení Severu společně s Manderlym. TOhle všechno už by po tom time-skipu bylo připraveno, Standa by si mezitím zařídil i věci za mořem, jako žoldnéře nebo Braavoskou pomoc.
  • AvivAviv
    upraveno 9. dubna 2019
    Pět let pod ochranou, ne pět s Ramsayem, který si dělá, co se mu zachce, tak? Spovedník je fakt výstižný popis.
    Jinak potřebujeme aby Roose chránil i Jeyne. Nemyslím, že by svadba šla posunout. Možná o rok, protože, co já vím, cestování a první krvácení. Ale pět let ne. Je to spusob jak upevnit kontrolu, tak proč otálet. Ale pět let s Ramsayem... Brr... Jedine ak by Roose vytiahol to, čo Boltonský patriarcha z tvojej poviedky - "Nežně synu, jinak...". Jo, já vím, tam šlo o to, že Melantha Blackwood měla vlyvného tátu a Jeyne nic takového nemá. No ale podívejte, tady severskí lordi drží hubu a krok, protože oficiální lady Stark je najednou Bolton. Špatné zaobchození by mohlo vést k špatné náladě vazalu a Roose chce přece klidnou zemi. Si umím představit, že svatební noc byla peklo, jaké jsme viděli, Roose to zjistil, podivil se, že jeho syn je takovej idiot a vysvětlil mu, že tohle ať si dělá s jinými holkami, ale "Aryu" neumoří k smrti. Tenhle argument vyžaduje, že Severania ostanú v Zimohrade od svadby do jari, no ale proč ne. Ponorková nemoc je prima pro drama. Samo sebou, jestli Roose zemře, Ramsay těch pět let na řetězu spočítá jí i Theonovi. A Jon to ví taky. Roose toleroval, Ramsaye ne a vše jde do kopru.

    Čím déle nad tím přemýšlím, tím víc je Standa vezoucí Rickona problematický. Tedy pro Stanisse je to super. Ale narativně jdeme o pár levelu níž.
    Severská linka Theonova je jednou z naj vecí. Jon by ako veliteľ potreboval viac času, ale jeho pád je perfektný. A spôsob, akým dianie Zimohradské ovplyvňuje Jonovu púť, je geniálny. Podrobnejšie popísané v sérii esejí o Jonovom srdcovom konflikte na https://meereeneseblot.wordpress.com/tag/jon-snow/
    Skrátene, Jon došel na to, že jeho hrdinský sentiment si protirečí s povinnosťou a dlhodobým cieľom. Jeho snahy o záchranu nevinných sú riskantné, bez plánov B, priveľmi zainteresované a hazardujú s Nočnou hliadkou. Prijatie Divokých a Stanissa? Super. Dohoda so Železnou bankou? Paráda. Tak ať se kruci dohodne i s jihem. Lenže tam už škrípe zubami a zláka ho dávanie Severu do laty napriek selskému rozumu. Kritická je márnosť operácie Hardhome. Tá pešia túra je už cez čiaru a načasovanie by nemohlo byť horšie. Kritickým bodom sú slabé šance Stanissove, od ktorého (a Mel) sa Jon nedistancoval dostatočne - nebezpečná a nevýhodná asociácia s týmto človekom. Kritickým bodom je záchrana nevinného bezbranného dievčaťa s pazúrov Boltonov. Nikým iným, než Mancem, ktorý mal byť predsa mŕtvy. Čachre machre s Alys Karstark boli super, ale Jonova rola v nich je kritická. Ružový list je parádnym zhrnutím fatálnej kompromitácie. Jonova linka potrebuje, aby Jon padol. Ak Staniss v päťročnom medzičase prišiel do Zimohradu s Rickonom a prevrat bol hladký ako zrkadlo, tak je napětí v čudu a Hliadka nemá dôvod Jona zradiť. Ne, ne, jen ať Rickon přijde až po tejto kastrofe.
  • Tie eseje hovoria o tom, ako Jon pomocou Stanissovi (konktaktuj horské klany, budeš mať väčšiu šancu) uprednostnil vojnou rozorvaný Sever počas zimy pred pokojným Severom. To je celkom dôležitý bod.
    Vidím riziko v tom, že ak Staniss príde s Rickonom a tisíckami žoldnierov, tak to bude pohoda. Čo by Severskej šľachte bránilo svorne hodiť Boltonov cez palubu?
    Well... Predstavme si, že falošná Arya (a tady čelíme i tomu, že Rickon by rozeznal, že jde o Jeyne) má s Boltonom dieťa (já vím svoa, já vím, ale spoléhám na Roosovo zaštítenie od toho najhoršieho zaobchádzania). Mohlo by to skomplikovať Rickonov nárok? Mohlo by päť rokov jakž takž stability viesť časť aristokracie, aby neprešla k chlapcovi vychovanému na Skagose? To by celkem navázalo na úvahu, že Starka nedělá jen krev.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Teď jsem přemýšlel a prošel jsem i tuhle diskuzi, že je tady jedno relativně zajímavé co by kdyby které se kupodivu neprobíralo. Co by kdyby se Rhaegar oženil se Cersei, tak jak to původně bylo v plánu? Jak by se vyvíjela sága?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Ale ono to v plánu nebylo. To byl jen Tywinův sen, ze kterého ho Aerys rychle probral. Nicméně to mělo podstatný vliv na průběh vzpoury.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Nevada Pardon, špatná formulace tedy: Co kdyby Aerys s tím souhlasil? A Rhaegar taky, protože předpokládám, že na jeho souhlasu by záleželo taky.
  • Dobrá otázka.
    Kluk by podle mně nebyl spokojen, ale snad by s ní měl dost dráčat aby nemusel unášet modré ruže severu.
    Cersei by se málem pominula štěstím. Jaimeho y pustila z hlavy. Ale asi by se pokoušela vydržovat si ho, protože je ráda zbožňována a někdo takový se jí hodí do krámu. Což by mohlo vést k jeho rychlejšímu probuzení. Nevylučovala bych ale ani rozčarování po počátečném nadšení. Nemyslím, že Cersei nějak baští tu hloubavou tajnostkářskou uměleckou melancholii zaměřenou na cosi mimo její okruhy. Ten drak by ji prostě pořád letěl někam pryč. Třeba by se zase trocha víc navázala na bratra. Nebo ne.
    Tywin a Aerys by si určitě našli něco, na čem by se povadili, ale ne až tak krutě. A Tywin by neměl duvod zlobit se na Martelly.
    S Tywinem v čele je menší duvod na převrat, Harrenov se asi nekoná.
    Ale ono se něco zkomplikovat musí, že?
    V závislosti od toho, jak moc je podobná matce, mohli bychom mít zaděláno na drama, kdyby se Aerys pokusil dostat Cersei pod sukni.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Rhaegar by se stejně zakoukal do Lyanny. Tywin by kvůli zostuzení Cersei zůstal stranou a Královo Přístaviště by dobyl Ned. Jaime by stejně zabil Aeryse, nebo aspoň Rhaegara - možná oba. To by způsobilo, že by velký sněm lordů odhlasoval, že Cerseiny děti nemůžou zdědit trůn, ale nechali by je na pozici dědiců Casterlyovy skály. Což by Tywina přimělo tajně kout pikle s Varysem. Robert by se (později) oženil s Arianne, tudíž jeho dědic by byl v době jeho smrti malé dítě. Ned by hodlal Stannise dosadit za regenta, za to by si vysloužil dýku pod bradu od Malíčka, který by dočasně spojil síly s Arianne. Stannis, který by se nesnášel s Arianne, by prohlásil Robertovy děti za bastardy. Renly by se pokusil chopit příležitosti se předvést. A dál už to znáte.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Aviv
    Dobrá otázka.
    Kluk by podle mně nebyl spokojen, ale snad by s ní měl dost dráčat aby nemusel unášet modré ruže severu.
    Souhlasím, že tenhle problém by tam pravděpodobně nebyl, přesto Lyanna by možná vznikla i tak, protože podle všeho ji Rhaegar miloval a taky on ji chtěl kvůli proroctví.
    Cersei by se málem pominula štěstím. Jaimeho y pustila z hlavy. Ale asi by se pokoušela vydržovat si ho, protože je ráda zbožňována a někdo takový se jí hodí do krámu. Což by mohlo vést k jeho rychlejšímu probuzení. Nevylučovala bych ale ani rozčarování po počátečném nadšení. Nemyslím, že Cersei nějak baští tu hloubavou tajnostkářskou uměleckou melancholii zaměřenou na cosi mimo její okruhy. Ten drak by ji prostě pořád letěl někam pryč. Třeba by se zase trocha víc navázala na bratra. Nebo ne.
    S bratrem by to bylo složitější no. Faktem je, že podle vzpomínek z hostiny Cersei byla z Rhaegara hodně nadšená a asi by jí vyhovoval milionkrát víc než Robert. K návratu k bratrovi by podle mne došlo, pokud by i v tomhle případě Rhaegar korunoval královnou krásy Lyannu.
    Tywin a Aerys by si určitě našli něco, na čem by se povadili, ale ne až tak krutě. A Tywin by neměl duvod zlobit se na Martelly.
    Nepochybně již zmíněné Aerysovi choutky by zavdali dost příčin ke sváru. Dorne by vůbec zůstalo kompletně stranou.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Nevada
    Rhaegar by se stejně zakoukal do Lyanny. Tywin by kvůli zostuzení Cersei zůstal stranou a Královo Přístaviště by dobyl Ned.
    Tady je jedno velké ale. Tywin by něco musel udělat, pokud by nechtěl přijít o obě své děti a spokojit se s Tyrionem. Navíc Cersei není Elia (tohle všechno se ostatně odehrává po tom, co zabila svou kamarádku jen proto, že se svůdně podívala na Jaimeho). Pokud by ji Aerys držel na blízku jako rukojmí a ona byla zaseknuté ve vyhlídce, že ji může zabít buď Aerys nebo Robert dovedu si představit, že by se pokusila o palácový převrat, do kterého by se imho mohl zapojit i Jaime a Tywin. Králokat by tak Aeryse mohl zabít mnohem dřív akorát kvůli úplně jinému důvodu (nabádá ho sestra). Navíc Cerseino eso v rukávu je Pycelle, který už tehdy byl loajální Lannisterům. Taky by se pravděpodobně po tom trapasu v Harrenově mohla pokusit zabít i samotného Rhaegara ať už skrze Jaimeho nebo bez něj. Hodně dobrá otázka je, jak by se potom vyvíjela válka, dejme tomu, že mezitím, co zuří bitva na Trojzubci v KP dojde k převratu, Aerys je mrtvý a do města se dostane Tywin. Uznali by rebelové v takovém případě Cerseiny děti za následníky trůnu? Jak by pokračovala válka? Divokou kartou by v tomhle případě bylo jak by zareagovaly Martellové a Tyrellové.

    Což by Tywina přimělo tajně kout pikle s Varysem. Robert by se (později) oženil s Arianne, tudíž jeho dědic by byl v době jeho smrti malé dítě. Ned by hodlal Stannise dosadit za regenta, za to by si vysloužil dýku pod bradu od Malíčka, který by dočasně spojil síly s Arianne. Stannis, který by se nesnášel s Arianne, by prohlásil Robertovy děti za bastardy. Renly by se pokusil chopit příležitosti se předvést. A dál už to znáte.
    Stannis by mohl nenávidět Arianne sebevíc, ale v životě by neprohlásil její děti za bastardy pokud by tomu tak opravdu nebylo. Ten člověk je posedlý pravdou a spravedlností. Ostatně on by sloužil i někomu jako Joffrey pokud opravdu byl Robertův syn. V tomhle je nekompromisní a jenom jednou tohle porušil, když zvolil Roberta nad Aerysem. Ostatně Roberta také zrovna nemiloval, přesto mu věrně sloužil po celou dobu jeho vlády. Když by došlo k nějakému konfliktu mezi ním a Malíčkem tak by to byl pouze spor o regentsví a dělal by pravděpodobně to, co Richard z Yorku na začátku války to jest nebojuju proti králi, ale proti jeho špatným rádcům.
    Arianne je z Dorne, takže by pravděpodobně Robertovi výstřelky snášela mnohem lépe a to jedno dítě by mu na rozdíl od Cersei dala, protože je v tomhle ohledu pragmatičtější (jak řekl Tyrion kdyby Cersei dala Robertovi aspoň jedno skutečné dítě odvrátila by všechno podezření). K její povaze ovšem nepochybuji, že by si také rozptýlení našla jinde v časech kdy král by byl příliš ožralý nebo zaměstnaný lovem.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 17. března 2020
    Tyrion Lannister napsal(a):


    Tady je jedno velké ale. Tywin by něco musel udělat, pokud by nechtěl přijít o obě své děti a spokojit se s Tyrionem. Navíc Cersei není Elia (tohle všechno se ostatně odehrává po tom, co zabila svou kamarádku jen proto, že se svůdně podívala na Jaimeho). Pokud by ji Aerys držel na blízku jako rukojmí a ona byla zaseknuté ve vyhlídce, že ji může zabít buď Aerys nebo Robert dovedu si představit, že by se pokusila o palácový převrat, do kterého by se imho mohl zapojit i Jaime a Tywin. Králokat by tak Aeryse mohl zabít mnohem dřív akorát kvůli úplně jinému důvodu (nabádá ho sestra). Navíc Cerseino eso v rukávu je Pycelle, který už tehdy byl loajální Lannisterům. Taky by se pravděpodobně po tom trapasu v Harrenově mohla pokusit zabít i samotného Rhaegara ať už skrze Jaimeho nebo bez něj. Hodně dobrá otázka je, jak by se potom vyvíjela válka, dejme tomu, že mezitím, co zuří bitva na Trojzubci v KP dojde k převratu, Aerys je mrtvý a do města se dostane Tywin. Uznali by rebelové v takovém případě Cerseiny děti za následníky trůnu? Jak by pokračovala válka? Divokou kartou by v tomhle případě bylo jak by zareagovaly Martellové a Tyrellové



    Tywin by nemohl udělat nic. Ned by se postaral, aby se Cersei a dětem nic nestalo a na velkém sněmu by prosadil, že Cersei a její děti budou dědici Lannisterů - i s navrácením rodového jména. Jako rukojmí by dědic zůstal u dvora coby páže krále.
    Martellové by zůstali stranou, protože problémy říše ať si řeší v říši, nás v Dorne se to netýká. Možná by se později zkusili vyvázat ze Sedmi království, ale jejich loajalitu by Arryn připoutal později svatbou právě krále Roberta s Arianne.
    Tyrellové by na tom byli pravděpodobně stejně - byli by poraženými spolu s Targaryeny ve válce, ve které se až tak moc ani bojovat nesnažili.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Tyrion Lannister napsal(a):


    Stannis by mohl nenávidět Arianne sebevíc, ale v životě by neprohlásil její děti za bastardy pokud by tomu tak opravdu nebylo. Ten člověk je posedlý pravdou a spravedlností. Ostatně on by sloužil i někomu jako Joffrey pokud opravdu byl Robertův syn. V tomhle je nekompromisní a jenom jednou tohle porušil, když zvolil Roberta nad Aerysem. Ostatně Roberta také zrovna nemiloval, přesto mu věrně sloužil po celou dobu jeho vlády. Když by došlo k nějakému konfliktu mezi ním a Malíčkem tak by to byl pouze spor o regentsví a dělal by pravděpodobně to, co Richard z Yorku na začátku války to jest nebojuju proti králi, ale proti jeho špatným rádcům.
    Arianne je z Dorne, takže by pravděpodobně Robertovi výstřelky snášela mnohem lépe a to jedno dítě by mu na rozdíl od Cersei dala, protože je v tomhle ohledu pragmatičtější (jak řekl Tyrion kdyby Cersei dala Robertovi aspoň jedno skutečné dítě odvrátila by všechno podezření). K její povaze ovšem nepochybuji, že by si také rozptýlení našla jinde v časech kdy král by byl příliš ožralý nebo zaměstnaný lovem.

    Tak Stannis by měl samozřejmě oprávněné důvody, Arianne by byla velmi záletná manželka a Roberta by nesnášela stejně jako Cersei. Protože by si myslela, že je k vládnutí mnohem vhodnější než ten ožrala její manžel, který ji ale k vládnutí nechtěl pustit, protože je žena, a nechtěla by, aby její děti byly po něm. V tom manželství by ji držela jen královská koruna a letmá naděje, že bude jednou opravdu vládnout, nebo bude aspoň matkou panovníka s nějakou výkonnou mocí.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.