Fan povídky na téma Písně ledu a ohně - Ice & Fire

upraveno 2. listopadu 2021 v Povídky
imageFan povídky na téma Písně ledu a ohně - Ice & Fire

Prostor pro nesoutěžní fanouškovskou tvorbu ze světa Písně. Téma i styl dle vlastního uvážení. Povídky, básně, písně, komiksy, zkrátka jakýkoliv formát uznáte za vhodné. Témata libovolná. Pokud potřebujete inspiraci, můžete zkusit zapátrat zde, nebo si řekněte v diskuzi. Anonymní autory … celý článek

Číst celý článek zde

13»

Komentáře

• upraveno 21. listopadu 2022
    @svoa00
    Prosím Tě, vysvětli nám, kdy tohle stíháš psát? Další výborná povídka během pár dní. Náhled do Aegonových myšlenek působí velice reálně a taky je samozřejmě, vzhledem k tomu, co všechno prožil, hodně deprimující. Není vítězství jako vítězství. Myslím, žes ho vystihla hodně přesně :applause:
  • @Aviv Díky, většinu toho jsem napsala s vínem a pohledem na ten hnus za oknem ;) Jsem prostě kontrarián - mám ráda neoblíbené postavy a Aegon a Alicent se mnou zkrátka nějak souzněli. Hlavně na základě seriálu teda, ty z Ohně a krve jsou stěží postavy. I když... ani ta. jsem Martinovi nějak nemohla odpustit Jaehaeru.
  • upraveno 22. listopadu 2022
    @čejka Tak to je po dlouhé době vlna inspirace. To pak jde rychle. Drable o Daeronovi jsem třeba napsala za dvacet minut. U téhle povídky mi pomohly volné čtyři dny, samozřejmě :) Napsala jsem i povídku s Aegonem Mladším a je zvláštní je takhle porovnat. Jeden je introvert a asociál, druhý je spíš takové zraněné zvířátko. Přiznám se, že mě to masochistický bavilo.
  • Máš moju plnú podporu v masochistickom bavení.
    No jo, Jaehaera tady už jednou i měla moc hezkou povídku, kde si požila trochu déle a dokonce s ní její vlastní manžel podváděl svou milenku.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Když jsme u těch nejoblíbených, co nakouknout do hlavy Ottovi? :onfire:
  • @Aviv Jo, já vím, hádej, kdo tu povídku napsal :D A tak radši myslela na racky nad rozbouřeným mořem.
  • upraveno 26. listopadu 2022
    18.kolo
    svoa00 napsal(a):

@Aviv Jo, já vím, hádej, kdo tu povídku napsal :D A tak radši myslela na racky nad rozbouřeným mořem.

Jo, ta tvoje povídka vyhrála 18.kolo, že? ;-) :-) Taky byla dobrá
  • Benji napsal(a):

Když jsme u těch nejoblíbených, co nakouknout do hlavy Ottovi? :onfire:

Za to se přimlouvám také.
  • Nebránila bych se.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    V poště mám pár dalších povídek. Omlouvám se autorům, nestíhám. Vynasnažím se, aby byly zveřejněné tento týden.
  • Ok. Děkujeme za memo.
  • upraveno 9. dubna 2023
    @Nevada Díky za zveřejnění.
    Těším se, že se tu potom ještě objeví i ta povídka o Rhaegarovi a Elii od @svoa00
  • upraveno 22. května 2023
    Ve Španělsku se natáčí druhá série rodu draka a unikly nějaké fotky, které mě inspirovaly. Jo, prý tam byla i hlava draka.

image
    image

Jeho dcera a vnučka, celé v černé, se vydaly za malou rakví a malým tělíčkem. V otevřeném kočáru, ať jsou vidět jejich slzy. To byl samozřejmě jeho nápad, působivý detail. Styděl se je o to žádat… trochu. Stejně tak byl jeho nápad vláčet stejnou cestou hlavu dračice, která na korunovaci zabíjela přihlížejícím příbuzné. Pravda, Rhaenyra mohla udělat to samé, aby naopak očernila jeho rodinu. To by ale vyžadovalo, aby po jejím bastardím synovi s dětskou tvářičkou zbylo nějaké tělo…

Bylo mu líto Helaeny, to děvče si nic z toho nezasloužilo. Teď jenom celé hodiny seděla s prázdným pohledem a ani přítomnost její malé holčičky, která tu špinavost také přežila, Helaenu nedokázala utěšit. Aegon něco hledal na dně číše, těžko říct jestli rozhřešení nebo zapomnění. Aemond od té doby při trénování zranil několik pážat.

A jeho dcera… krátce ji objal po chlapcově vraždě, ale ve skutečnosti ji nelitoval. Zajímalo by ho, jestli si v posledních dnech vzpomněla na svoje slova, že neochota vraždit není slabost. Možná se teď jejich srdce přece jenom začnou jedno druhému podobat.
  • Pěkný kousek. Začíná to ještě soucitně, pak se do toho vkrade politika a závěr až zamrazí. Otto, do háje...

Zhodou okolností práve Olivia Cook v inom filme hrala postavu, ktorá má výrok "the only thing worse than being incompetent or being unkind or being evil is being indecisive" jako reakci na to, že jiná postava na někoho namířila zbraň, ale nedokázala stisknout spoušť a skončila by odzbrojená, kdyby Oliviina postava pohotově nepraštila cíl do hlavy.
  • Krátké a přesné. Otto je pravý politik, řeší věci z odstupu a bez zbytečných citů. Ta vražda byla přitom jedna z nejhorších věcí v Tanci a Daemonovi moc dobré jméno neudělala, tohle se bude filmařům těžko omlouvat (jedině snad že by ji hodili na někoho jiného). Díky za ten příspěvek, je to vážně moc dobrá práce.
  • Ale filmaři Daemona ani nemají rádi. Jejich protekční ještěrkou je Rhaenyra. Takže uvidíme, zda to provede jí za zády, nebo s jejím souhlasem.
  • Díky :) Já jsem zmiňovala, že u tohohle incidentu bude Daemon v seriálu vykreslený v trochu lepším světle a možná to i bude samostatná akce Mysarie nebo spíš typicky pro seriál nedorozumění (:D) mezi ní a Daemonem. Ta jeho krvelačnost v desáté epizodě mě ale přesvědčila o opaku. Co se týče zapojení Rhaenyry, tak ona nic neschvalovala ani v předloze, nicméně nijak se od té akce nedistancovala a Daemona ani nepraštila přes prsty. Vsadím se, že v seriálu to bude to samé. Nicméně úplně vidím, jak na něj křičí, že jí zkazil reputaci a jejich cíli nijak nepomohl - protože seriálová Rhaenyra má aspoň nějaké politické povědomí. On na to, že jí tím chtěl potěšit, blablabla :spike:
    Eh, jste ve špatném vlákně. Zase.
    V mailu přistála další povídka už před cca týdnem. Vím o tom, omlouvám se za prodlevu. Pokusím se ji zveřejnit do pátku.
  • Dlouho jsem tu nebyla kvůli pracovním povinnostem, ale slibuji, že postupně doplním komentáře ke všem povídkám, které jsem četla a nestihla jejich autorům zanechat zpětnou vazbu.
  • upraveno 6. prosince 2023
    Děkuju za rychlé zveřejnění :-)
    upraveno 6. ledna
    Do hlavního článku jsem doplnila seznam povídek z Robertovy rebelie od čejky podle posloupnosti děje.
    http://www.icefire.cz/komunita/povidky/nesoutezni/seznam-povidek-utrzky-z-robertovy-rebelie/

U jednotlivých povídek jsem na závěr přidala odkazy na následující povídku a na celý seznam. Mělo by to být správně, ale kdyby byl někdo ochotný mi to pro jistotu zkontrolovat, budu ráda.

Pokud chce některý z autorů také doplnit odkazy u svých dějově propojených povídek, ať mi pošle seznam dle posloupnosti do pošty.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.