Star Wars: Síla se probouzí !!POZOR SPOILERY!!

upraveno 21. prosince 2015 v Film a televize
Deset let poté, co se Sithové pomstili se znovu probudila Síla a vzhledem k tomu, že tu máme spoustu fanoušků slavné vesmírné série, rozhodl jsem se založit nový topic, pro ty, kdo už novou epizodu viděli. Nemusím snad zdůrazňovat (opakování matka moudrosti), že tady budou i spoilery z posledního dílu!!!!

Je potvrzeno obsazení Benicia del Tora (držitel Oscara za roli v Traffica: Nadvláda Gangů a sběratel v Marvel Universu) v zatím nespecifikované, ale pravděpodobně záporácké roli :D. Osmičku bude režírovat Rian Johnson režisér filmu Looper.

Tak, co jak se Vám nová epizoda líbila a co očekáváte od nových dílů?
19394969899109

Komentáře

  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Achileus
    Achileus napsal(a):

    @Tyrion Lannister V Legendách se jeho duch usazoval v klonech.

    Že bychom se dočkali klona se Sidousovým duchem v těle?

    Možný to je. Anebo něco na způsob force ghosta. Anebo bude mrtvý, akorát něco co udělal před smrtí bude hrát obrovskou roli.
    Achileus napsal(a):

    @Dreamer Nakonec to skončí tak, že zachrání Anakina před pádem na Temnou stranu a zastřelí Sidiouse předtím než se stane kancléřem.

    Pak budou žít všichni šťastně a spokojeně se budou prohánět Galaxií na růžových jednorožcích.

    Ne ve skutečnosti se dozvíme, že Rey je Shmi a Anakin je synem Kyla a Rey, takže po vzoru Frye z Futuramy se Kylo sám sobě svým vlastním dědečkem :twisted: =D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Dreamer
    Dreamer napsal(a):

    Po přečtení několika diskuzí k traileru začínám mít nepříjemné tušení ohledně poslední epizody, náznaky tu jsou: naklonované křižníky, temná Rey, vzkříšení císaře...

    bude se cestovat časem, tadááááá :twisted: =D
    Studiovým hlavounům to musí dávat dokonalý smysl, takhle přeci dají lidem vše, co chtějí.
    Mne na tom nejvíce s*re, že takhle potvrdili, že TLJ stojí za starou belu, kdyby opravdu měli koule, tak pokračuji v Johnsonově kurzu. A tohle není odklonění ze směru, ale strhnutí auta prudce dolů ze srázu bez ohledu na to, do čeho na dně narazí. Bohužel si to cestování dovedu reálně představit vzhledem k tomu, že to je cesta, která se používá, když se franchise zažene sama sebe do rohu (Star Trek, X-Men: Budoucí minulost, Avengers: Endgame), abych tak citoval upřímné trailery.

    @sfik
    sfik napsal(a):

    @Dreamer to uz jsem zaznamenal taky. S ohledem na jednu nebo dve epizody Rebels, kde uz se tak stalo.

    Řeknu to takhle temnou Rey bych jim odpustil i ty klony, protože v předchozích dílech tam něco takového bylo. Ale Palpatine a cestování v čase to je do nebe volající kokotina. Víceméně sami přiznávaí,že se s koncem posledního dílu asi vepsali do rohu a teď hledají zoufale cestu ven
  • JoserJoser persona non grata
    Někdo si dal práci a vytvořil trailer spojením Teaseru s D23 záběry. Za mne už to nepůsobí tak mizerně

  • AvivAviv
    upraveno 29. srpna 2019
    Hodně dobré. Vypadá to profi. Líbílo se mi jak je Kylo v lese, pak Rey v lese. A jak něco vypaluje laser a jak je rozbitá helma zlepována. A taky vidíme jak ho vidíme kráčet zepředu a hned pak zezadu a kolem jsou vlny. A smích na závěr po dívke s rudým mečem.
  • JoserJoser persona non grata
    Velmi dobře informovaný zdroj právě uvolnil základní popis děje Epizody 9. Postihuje zhruba 2/3 filmu a pravděpodobnost správnosti (ačkoliv se mi osobně moc nezamlouvá) odhaduji zhruba na zhruba 75%. Potvrzuje velkou většinu dosavadních leaků (ale s některými se i rozchází) a v kontextu dává smysl, ale také ukazuje, že některé střípky byly špatně interpretovány. Zároveň však nemusí být úplně přesný, jelikož se jedná z velké části o produkční info a výsledek může dávat trochu jiný obraz. Bez celkového vhledu se může zdát divný a na plátně naopak vypadat dobře. Nic to ovšem nemění na tom, že takto opravdu zřejmě bude TRoS v základní kostře vypadat. Tedy, OBROVSKÉ upozornění na spoilery a zde je nástin:

    ⦁ Úplný začátek filmu je Forceback na Lein jedijský výcvik od Luka, který zahrnuje i souboj se světelnými meči. Nicméně kvůli těhotenství se Leia rozhoduje tuto cestu opustit.
    ⦁ Na začátku filmu budeme sledovat Kylův příběh, kdy se vydává na planetu Exogol /nemusí být správný transkript/ (scéna z teaseru v rudě ozářeném lese). Hledá tam jisté navigační zařízení.
    ⦁ To nakonec získá od "věstce," což je pavoučí bytost s až mystickými schopnostmi parazitující na obrovské dětské hlavě v jakémsi močálu (opět odkazuji na předchozí úniky - jsou k dispozici i náčrty vzhledu). Díky němu zjistí souřadnice místa v Unknown Regions. Také se dozví, že tato pomůcka kdysi patřila Kylovu dědovi - Darth Vaderovi. Věstec také vidí do nitra Kyla a cítí jeho více než sympatie k Rey.
    ⦁ Na koordinátech Kylo nalezne... Palpatina. Tady je příběh nejvíce nejasný. Jak to, že je naživu? Jak to, že od této chvíle Kylo v podstatě skáče, jak on pískne, když před tím chtěl konec Sithů? Každopádně, Sidiousův cíl byl nalákat Kyla (a Rey!) k němu, aby jim předal své "Nové Impérium."
    ⦁ To budoval posledních 30 let v UR, kde vytvářel "Death Star Destroyers" (WTF?!... ale asi to nebude ofiko název). Jsou to ony destruktory z D23 ukázky se zbraněmi schopnými ničit světy. Této sithské flotile velí generál Pryde.
    ⦁ Dále se příběh věnuje Odporu. Poe a Finn se vrací na jejich základnu na planetě s džunglí z D23 ukázky. Byli v kontaktu s dvojitým agentem, který jim předával informace z Prvního řádu. Jejich poselstvím je, že Ren získal navigátor a ačkoliv neví, co to je nebo kam vede, určitě to nebude nic dobrého.
    ⦁ Na planetě Odporu se mezitím Rey dostávalo výcviku od Lei, jak jsme opět mohli vidět v ukázce. Zdá se, že Leia už není v dobré kondici.
    ⦁ Leia se je rozhodne dát dohromady a celý tým pošle na planetu Pasaana (pouštní planeta z obou ukázek), kde má svůj kontakt, který by jim měl v hledání pomoci.
    ⦁ Na Pasaaně se ukáže, že oním kontaktem je Lando, který je odkáže na jakýsi sithský artefakt. Je jím dýka se znaky v sithském jazyce, který nedokáže ani Threepio přeložit.
    ⦁ Během pobytu na Pasaaně dochází k dalšímu spojení mezi Rey a Kylem, které inicioval Ren, a dozví se o jejich lokaci. Vypraví se za nimi i jeho Rytíři a dochází k boji. Tým hrdinů je nucen uniknout a nechává padnout do zajetí Millenium Falcon, který si bere Kylo.
    ⦁ Protože naprogramování přímo brání Threepiovi číst sithský jazyk, Poe navrhne cestu na Kijimi, kde by mohl být protokolární droid upraven. To se zadaří (červené oči) a zjistí, že nápis na dýce vede k dalšímu navigačnímu zařízení, které tentokrát patří samotnému císaři. Toto je dovede na Endor.
    ⦁ Během těchto událostí dochází opět k Reylo spojení. Kylo se snaží Rey svést (na Temnou stranu...), tím, že ví, co je dýka zač. Byla použita k zavraždění jejich rodičů. To rozčílí Rey a dochází k Force Flash Fightu (trochu jinak koncipovanému, než naznačovaly prvotní úniky). Rey je na Kijimi a Kylo na svém SSD a bojují světelnými meči. Kylo udrží spojení tak dlouho, aby se opět dozvěděl o jejich poloze.
    ⦁ Na Kijimi se také hrdinové setkají se Zori Bliss a ukáže se, že je to dávná přítelkyně Poa, se kterým kdysi pašovali.
    ⦁ Jakmile dorazí Kylo, tým se rozhodne získat zpět MF, ale padnou do zajetí (fu*king logic...).
    ⦁ ALE dojde k odhalení, že oním informátorem z řad FO je... generál Hux (?!), který jim pomůže uniknout, zatímco Kylo bojuje s Rey, tentokrát osobně.
    ⦁ Během tohoto souboje dojde k asi největšímu odhalení. Rey je vnučka Palpatina.
    ⦁ Tým získá zpět MF a Rey se podaří uniknout a přidává se k nim. Vydávají se na Endor k troskám druhé Hvězdi smrti, kde na Rey už v trůnním sále opět čeká Kylo.
    ⦁ Opět dochází k boji. Rey bere sílu z Temné strany a získává nad Kylem highground... ehm, tedy výhodu. Porazí ho a téměř mrtvého (reimaginace Battle of the Heroes z RotS) ho nechává a i s navigátorem odchází. Zde dochází k vizi (po dotyku navigátoru) z D23 ukázky, kde je Dark Side Rey na audienci u Imperátora.
    ⦁ Umírající Kylovi se zjeví (opět potvrzení dávného úniku) jeho otec! Han Solo zde není Force ghost, ale asi se jedná o halucinaci Rena, a přesvědčí ho, že stále ještě není pozdě. Každopádně toto je moment, kdy Kylo definitivně opouští Temnou stranu a polomrtvý se vrací k FO - už opět jako Ben Solo.
    ⦁ Stejně jako pro Bena byl souboj i pro Rey zlomovým. Uvědomila si, jak se dostala na hranu Temné strany a vydává se sama i s navigátorem na Ahch-to. Dochází k mnoha zrcadlovým (hmm) situacím. Je vystrašená stejně jako byl Luke, když se chystal ve spánku zabít Bena. Rozhodne se jít na Ahch-to do exilu. Chystá se zničit svou loď Anakinovým mečem a hází ho po ní. Opět se zdá, že řád Jediů skončil.
    ⦁ ALE před Rey se objeví Force ghost Luke a meč jeho otce chytá! Přesvědčí Rey, že musí dokončit, co on před 30 lety začal - zničit Palpatina. Navíc jí Luke dává i světelný meč jeho sestry (velmi nejasné...?). Rey se vzchopí a vydává se na koordináty, které také posílá Odporu.
    ⦁ Mezitím se Luke jako Force ghost zjevuje i umírající Leie. Jde o přirozenou smrt a Leia doslova leží na smrtelné posteli. Luke se přišel se svojí sestrou rozloučit, ale má pro ni ještě jednu poslední lekci...!
    ⦁ Rey se dostává do UR stejně jako Odpor a nalézají sithskou flotilu. Na Rey už čeká Sheev a potvrdí ji, že Kylo nelhal. Po své poražce na DS2 byl Palpatine otřesen, že si nedokázal udržet vliv na Vaderovi a tak překvapen rodinným spojením jeho a Luka. Snaží se přesvědčit Rey, že oni mají stejné pouto a silnější než nějací Skywalkerové. V podstatě se zrcadlí scéna z RotJ - Rey je uvězněna v trůnním sále a zatímco sleduje boj Odporu se sithskou flotilou, císař je jí snaží zlomit.
    ⦁ V těchto chvílích doráží i FO a Ben se dostává k nim do trůnního sálu. Palpatine cítí, že něco nění v pořádku a opravdu se po chvíli Ben spojí s Rey a začne boj. Solo má meč svojí matky (modrý) a Rey Luka. Imperátor je však oba poráží a Ben Solo "zemře" (nevíme co přesně to zatím znamená). Když už to vypadá, že i pro Rey Palpatinovou (OMG) to vypadá bledě, objeví se Force ghost Luka a Leii (!) a pomáhají Rey. Společně přemůžou posledního Sitha a ukončí Temnotu jednou pro vždy. Zhruba ve stejnou chvíli ničí Odpor vlajkovou loď sithské flotily (znemožní navigaci v UR) a zřejmě spolu s FO je rozdrtí.
    ⦁ Závěrečná sekvence se odehrává na Tatooine a opravdu zrcadlí úplný začátek ságy. Rey dala dohromady Lukův a Lein meč a vytvořila vlastní se žlutou čepelí. Nepoužité zbytky obou mečů pohřbívá nedaleko hrobu Shmi Skywalkerové na statku Larsů. Poslední záběr je na naše hrdiny, jak se dívají na ZÁPAD dvou sluncí.


    Myslím, že VELKÉ spoustě lidí se tento nástřel nebude líbit (ani mě se některé aspekty nelíbí), protože z velké části jde opět o jakýsi recyklovaný hybrid mezi RotJ a TFA/ANH, ale třeba to špatné nebude. Navíc se zdá, že hodně střípků skládačky ještě chybí. A pořád to nemusí být úplně pravdivé.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 31. srpna 2019
    @Joser Tak na mne to působí dojmem typické redditovské fanfikce bez nějakého základu a ve filmu z toho uvidíme absolutní minimum pokud vůbec něco. Nějakými sithskými artefakty byly plné leaky i před The Last Jedi a jako to dopadlo všichni víme. Leia z logiky věci bude mít v IX tak maximálně jednu dvě scény než ji zabijou, protože používají akorát nepoužité scény z VII, takže asi těžko může mít takhle velkou úlohu. Pokud něco tak podle mne se bude remakovat Revenge of The Sith s dobrým koncem vzhledem k tomu, že Return of Jedi jsme měli naposledy

    image
  • JoserJoser persona non grata
    @Tyrion Lannister
    Zajímavý pohled na nedávný únik děje Devítky od legendy produkčních informací Star Wars z MSW
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Joser preco si proste nepockas na film ?
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Luxus
  • Obálky venované IX. epizóde od magazínu Empire. ;-)
    image
    image
    image
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Feige do stáje SW? Hm, takže něco jako - nedosáhli jsme toho, co místo nás dokázaly Marvelovky, i když jsme k tomu měli všechny předpoklady, tak si pořídíme insidera a zkopírujeme je?
    Nevím, nevím, jestli je tohle ta pravá cesta.

    @Janulka Meh, už jen z těch obálek se mi hned vrátily všechny negativní dojmy z nových dílů :(
  • @undefined Pokud si Feige uvědomí že to musí dělat jinak než ty Marvelovky.. Spíš nechápu (když už tak trochu hlavouni přiznali chybu), co tam vlastně ještě dělá Kennedy..
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @sfik Jak to řekl jeden můj oblíbený youtuber, kvůli politické korektnosti ji natvrdo vyrazit nemohou, tak k ní přifaří Feigeho s tím, že Kennedyová, ale do budoucna už nebude dělat žádná důležitá rozhodnutí. S takovým názorem se ztotožňuji.

    Myslím si, že je to pro Star Wars dobrý směr a vzhledem k blížícím se trilogiím to prospěje. Z Feigeho mám dobrý pocit, ale samozřejmě těžko říct, čas ukáže.
  • JoserJoser persona non grata
    Feige, super, takže lobotomizace Star Wars. Vlastně už epizoda 8 byla taková malá marvelovka a všichni víme, jak to dopadlo. Kathleen Kennedy je dle mého možná až přehnaně démonizovaná, která možná učinila pár špatných rozhodnutí ( a je samozřejmě otázkou, jak moc to v korporátu bylo její rozhodnutí), ale kromě po všech stránkách tragické epizodě 8 nemá za sebou další vyložený propadák- Rogue One patří k tomu nejlepšímu, Solo je kvalitní oddychovka a epizoda 7 dobře převádí předalekou galaxii do nového věku. Vážně to není šťastné rozhodnutí. Možná že do budoucna pomůže ohledně tržeb, ale kvalita půjde rapidně dolů.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Joser Tak silně pochybuji, že by ji někdo nutil k tak riskatnímu kroku, jako k vyhazovu režisérů během natáčení atd. Co se týče kvality, tak jsem názoru, že teď už to může být jenom lepší. :twisted:
  • PaxterRedwynePaxterRedwyne Ripe for victory
    Joser napsal(a):

    ...kromě po všech stránkách tragické epizodě 8 nemá za sebou další vyložený propadák...

    Jasně, on zrovna Solo byl se svými tržbami (necelých 400 milionů $) ohromný úspěch.
    Má za sebou 4 filmy - úspěšnou (alespoň co se tržeb týče) epizodu 7, povedený Rogue One, propadák Solo a hodně negativně přijatou epizodu 8. Opravdu skvělá práce.
    Co se Feigeho týče, tak moc nadšený nejsem. On si dá pozor na kontinuitu příběhu, ale očekávám něco podobného jako marvelovky. Jen výplach, který stačí vidět jednou a znovu to není třeba. I když, poslední filmy jsou vlastně také takové. A o tom podle mě Star Wars nejsou. Chybí mi tam osudovost, vzájemné vztahy mezi postavami. Anakin a Obi-wan, Luke a Vader.

    Doufám, že už konečně opustí ságu rodu Skywalkerů a začnou vyprávět příběh v jiném čase. Třeba období Staré republiky? Nejdůležitější ale bude kvalitní scénář a alespoň trochu uvěřitelné postavy.
  • JoserJoser persona non grata
    @Tyrion Lannister Tak jasně, ale u Sola šlo spíš o nepřekonatelné problémy mezi herci, štábem a samotnou režií přímo na place. Chyba byla, že se něčemu takovému nepředešlo. Tohle celé je spíš důkaz velké tvůrčí svobody :twisted:

    @Paxter Redwyne Snad tě tedy uklidní, že trilogii ze Staré republiky už píší naši staří známí- pánové Benioff s Weissem, tudíž nikdo nemusí pochybovat o kvalitním a promyšleném scénáři...
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    A moje milované HISHE zase doručilo fantastické video
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Joser Lannister
    Tak jasně, ale u Sola šlo spíš o nepřekonatelné problémy mezi herci, štábem a samotnou režií přímo na place. Chyba byla, že se něčemu takovému nepředešlo. Tohle celé je spíš důkaz velké tvůrčí svobody
    Tak samozřejmě, když najmou komediální režiséry a ono pozor z toho vyleze světe div se komedie :D. A vzhledem k úspěchu Into the spiderverse to jen ukazuje, jak vynikající rozhodnutí vedení současného Lucasfilmu provadí. Navíc to je jedno s druhým, Rogue One měl taky přetáčky a epizodu IX měl režírovat Colin Trevorow. Za chvilku budeme moct postavit pomník na památku režisérů, co byli vyhozeni od Star Wars =D
  • JoserJoser persona non grata
    hmmm

    image
  • Joser napsal(a):

    @Paxter Redwyne Snad tě tedy uklidní, že trilogii ze Staré republiky už píší naši staří známí- pánové Benioff s Weissem, tudíž nikdo nemusí pochybovat o kvalitním a promyšleném scénáři...

    8-O Omg, omg, omg...

    @Tyrion Lannister Myslím, že se na režiséry to někdy až příliš shazuje. Hollywood funguje převážně v produkčním režimu, kdy hlavní slovo mají producenti a režiséři (a někdy i scénáristi) jsou jenom najati na to, aby to udělali podle jejich představ. Režisér má hlavní slovo pouze tehdy, pokud se jedná o silnou osobnost, která si to prosadí a které producenti důvěřují - třeba Steven Spielberg.
  • 1. Mě připadá zbytečně démonizovaná celá Epizoda VIII., ne jenom Kenndyová. Problém vzniknul, protože Epizoda VII byla hodně otevřená interpretacím a hodně se teorezivalo. Když další film spoustu jejich teorií poslal do kytek, tak se dost lidí - příznačně pro naši dobu - začalo vztekat jako malé děti. Tím nechci říct, že TLJ nemá problémy, protože je rozhodně má, ale ten hejt byl disproporční. Kdyby ten film byl tak špatný popcorn, jak si někteří myslejí, nevidělal by 1,3 miliardy dolarů, to není negativní divácké přijetí. Co si o tom myslí skupina dlouhodobých fanoušků je něco jiného (ani nemluvím o tom, že spousta jejich nápadů je z příběhového i producentského hlediska prostě hrozná).

    2. Jo, hmmm, chlapík od epizodních Marvelovek, které do značné míry reprezentují problémy dnešních blockbusterů, skvělý nápad. Společně s angažováním D a D mi to o dokresluje obrázek o budoucnosti frančízy a ta budoucnost se mi vůbec nelíbí.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Záměrně se na něj nekouknu. Pořád ještě jsem na vážkách, jestli na to do kina jít, nebo předstírat, že to neexistuje.
  • JoserJoser persona non grata
    Reakce tohohle pána je top. Ta nefalšovaná radost je nakažlivá.

    (Samozřejmě pokud někdo neviděl poslední trailer, tak video nedoporučuji)




  • Nejvíc mě u všech nových Star Wars filmů mrzí recyklace a ždímání starých postav a dílů, ale to je asi celkově problém dnešních popcornovek. Zaprděnost a kopírování starých filmů vynáší a představuje nejspíš jistotu zisků. Kdyby radši po epizodě VII definitivně pohřbili staré postavy, vykašlali se na Skywalkery a věnovali se novým hrdinům, mohlo to dopadnout jinak. Škoda promarněného potenciálu, žádná z nových postav mi nepřijde marná, tak proč jim jen nevěnovali více péče? Teď je akorát spláchnou do h...ehm...wc a můžeme se těšit na novou přehlídku průměrnosti v pěkném digitálním balení.
  • upraveno 27. října 2019
    @svoa00 pravdu máš, proto jsem ráda, že Solo byl propadák. SW vydělává bez ohledu na brečení fandů na internetu a poslední epizoda to dotáhne taky daleko.
  • @Arutha Ehm... good news?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.