Star Wars: Síla se probouzí !!POZOR SPOILERY!!

upraveno 21. prosince 2015 v Film a televize
Deset let poté, co se Sithové pomstili se znovu probudila Síla a vzhledem k tomu, že tu máme spoustu fanoušků slavné vesmírné série, rozhodl jsem se založit nový topic, pro ty, kdo už novou epizodu viděli. Nemusím snad zdůrazňovat (opakování matka moudrosti), že tady budou i spoilery z posledního dílu!!!!

Je potvrzeno obsazení Benicia del Tora (držitel Oscara za roli v Traffica: Nadvláda Gangů a sběratel v Marvel Universu) v zatím nespecifikované, ale pravděpodobně záporácké roli :D. Osmičku bude režírovat Rian Johnson režisér filmu Looper.

Tak, co jak se Vám nová epizoda líbila a co očekáváte od nových dílů?
19192949697109

Komentáře

  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @svoa00
    Tak nakonec opravdu bude druhý Reylo souboj. Spekuluje se o tom, že bojovat budou skrz Force Bond a při souboji se bude měnit scenérie. Nevím, co si o tom mám myslet. Jak jsem říkala, silně pochybuju, že by DLF nechalo svoji hrdinku prohrát, ačkoliv by to dramaticky dávalo větší smysl (Kylo by ji musel nechat jít). Pokud by měla znova vyhrát - z jakého důvodu teda souboj potřebujeme opakovat? Nejrealističtější je asi plichta, ale jaký význam pak ta sekvence bude mít kromě vizuálního spektáklu, to už bude záležet na tom, jestli to obě postavy někam posune.
    No důvod toho druhého souboje by mohl souviset s Palpatinovým návratem

    Palpatine posedne Kylo Rena a to je důvod, proč dojde k druhé bitvě. Ta bitva skrze Force Bond by pak mohla být i o tom, že se Rey pokusí Palpatina vyhnat z Benova těla a tak ho zachránit. Navíc pokud by Palpatine opravdu byl nějak propojený i s Rey, tak by to mohl být velice dobrý klimax ve kterém krásně propojí všechny tři postavy.

    Navíc Adam Driver imitující Císaře by byla pastva pro oči :-D
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @sfik Cynický fanoušek by podotknul že už nemají co zkazit :D
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Sagart ja som naopak zvedavy, kde tak moze byt dno ?
  • Sagart napsal(a):

    @sfik Cynický fanoušek by podotknul že už nemají co zkazit :D

    Cyničtější, nebo pesimističtější říká, že vždycky muže být huř.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Aviv A řekni jim, že nikdy nebylo tak hrozně, aby nemohlo být hůř =D
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Co jsem slyšel tak spousta lidí začalo mít po sedmé a osmé epizodě rádo prequely :) Inu, je čas aby dokonce i @Tyrion začal mít rád Abramsovo a Johnsonovo pojetí SW :twisted:
  • @Tyrion Lannister O tomhle leaku jsem taky slyšela a doufám, že je to jeden z těch, které pustili lidi do éteru jako clickbait. Jako... demonické posednutí patří do béčkových hororů, jinak jsem ho jenom párkrát viděla udělané dobře. Podle toho leaku že prý Palpy nemůže posednout Rey, protože ta není poskvrněná temnou stranou Síly - lol, v obou filmech jsme viděli něco jiného. A zabití někoho pro moralistické dobro věci, aby pak byl vrah za tu volbu odměněný, to je jedna z věcí, co do SW nepatří. Ale abych si přihřála polívčičku, fandové budou za tři roky rádi, pokud D a D zůstanou jenom u něčeho takového.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 29. května 2019
    @svoa00
    O tomhle leaku jsem taky slyšela a doufám, že je to jeden z těch, které pustili lidi do éteru jako clickbait. Jako... demonické posednutí patří do béčkových hororů,
    Takže Píseň ledu a ohně je béčkový horor :twisted:
  • upraveno 29. května 2019
    @Tyrion Lannister To myslíš zombíky? :-s Každopádně ta verze z leaku je takové to obyčejné satanistické posednutí, to je... uh.. takové hrozné hororové klišé.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @svoa00
    svoa00 napsal(a):

    @Tyrion Lannister To myslíš zombíky? :-s

    Mám na mysli měničství, což v podstatě posednutí v principu je, Varamyr se dokonce pokusil převtělit se do nového těla. Bran se převtělil na chvíli do Hodora.
    Obecně si vůbec nemyslím, že to může být špatný nápad udělat ve Star Wars naoapk líbí se mi to a velmi a nespojoval bych to automaticky s béčkovými filmy.
    Kupříkladu v Malažské knize padlých sága, která je na úrovni ne-li mnohem lepší než Píseň ledu a ohně, tak tam je několikrát případ, kdy bůh posedne jednoho ze smrtelníků a je to velice zajímává cesta, jak posunout charakter boha i smrtelníka, který je posednutý. Automaticky bych to tedy neviděl špatně, pokud to udělají dobře.

  • @Tyrion Lannister Překvapuje mě, že zrovna ty si myslíš, že tohle by udělali dobře :-D Ten leak zmiňuje, že Rey ho musí zabít, ale zároveň že se příhodně neovládá natolik, aby se mohl zabít sám. To je přesně ten druh nuceného dramatu, které mají třeba D a D tak rádi.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @svoa00 Tak zase ten souboj by to udělalo zajímavým v tom smyslu, že by Kylo bojoval na plný koule a chtěl Rey opravdu zabít, zatímco ona by mu nechtěla ublížit a držela se zpátky, takže Kylo by ji dával do držky bez toho aniž tvůrci zničili již tak šílený powe-scaling. A spíš jsem myslel, že se bude snažit Palpatina dostat z jeho hlavy, zabíjení ji nepřijde na mysl, jakkoliv Kyla rád nemám tak při takovémhle zapojení Palpatina by mi jeho přežití nevadilo.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 29. května 2019
    .
  • upraveno 21. června 2019
    image
  • Rise of Skywalker = Rise of Rey. Rey nemá rodiče (plaky plaky), neví odkud pochází, neví kdo je. Ale byl tu jeden muž, který ji byl jako otec. Viděli se asi dva dny, zažili spolu dobré i zlé, jako v opravdové rodině. Proto přijme jeho příjmení. Žádný titul Skywalker. Prostě adopce in the galaxy far far away. Přijde mi to stejně pitomoučký aby to zapadlo do family-friendly konceptu od Disneyho. hmm?
  • Sakra, ono by se to i mohlo stát.
  • @sfik Jako nezlob se... řeknu to tak slušně, jak to s touhle blbou teorií, co odmítná chcípnout, jde. NE. Občas si říkám, že část fandomu tohle chce, aby pak mohli bez obalu pořád omýlat, jak hrozná je Rey Mary Sue. Vymýšlejí kraviny, které jsou o dost horší, než co jsme viděli na plátně. Vysvětli mi, jak family friendly je poselství o rodičích, co to vzdají s problémovým synem, a strýci, který se toho syna pokusil zabít, kteří se nadšeně vrhnou po vhodném adopčním materiálu. Je to hrozná teorie na spoustě úrovní.
  • AvivAviv
    upraveno 24. června 2019
    Říkal tady někdo něco o chtění? Ale umím si představit jak Disney vytahuje adopční kartu. Děcka zahozena rodiči/rodinou? Neva, náhrada je po ruce, i kdyby jen pár týdnová (ne dnová, protože si myslím, že ty linie nejsou zcela paralelní, ta Reyina trvá déle, než prchání Resistence).
  • @svoa00 Fakt je to pořád opakovaná teorie? Mě to napadlo dneska u kafe :D zase nejsem origo. Sakra! A mimochodem Rey mi moc nevadí. Family friendly na tom je, že Luke se z toho sesypal, odešel a v podstatě nám všem dali najevo, že Kylo by byl bývával mohl být hodný kluk kdyby ho nezradili blízcí.
    A samozřejmě já vím že to je hrozná teorie. Však to v tom komentáři i píšu. Ale to že to je hrozná teorie neznamená, že jí filmaři nezrealizují. Pokud to bude jinak, jedině dobře.
  • @sfik No není to nové, prostě je to alternativní teorie k tomu teď už nepravděpodobnému a to že Rey je pokrevní Skywalker. Já fakt nechápu, proč se lidi snaží Hvězdné války dělat komplikovanější, než jsou,a hledat za vším dějové twisty - asi je k tomu současná popkultura vychovala. On i v sequelové trilogii je ten děj pohádkový a mytologický a jak jsem zmiňovala, proti očekáváním jde vlastně dost málo.
  • JoserJoser persona non grata
    SW sice na Comic Conu nebude mít oficiální panel (všechno si chystá na firemní D23), přesto na něm bude zahájen prodej figurek Sith Throoperů

    image
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Joser To sith troopeři bude mít nějaký význam, nebo je to jen proto, aby to znělo cool? :-k
    Jinak se zde bohužel originalita tvůrců rozšiřuje o to, že dokáží změnit originální zbroji původní barvu na červenou :wall:
    Ačkoliv doufám, že se IX vydaří, nic co tvůrci oficiálně vydali mě v tom moc neusvědčuje (kromě tedy prohlášení Daisy Ridley, že závěr série se bude divákům líbit. Což jsem mám pocit slyšel i o poslední řadě Hry o trůny :D )
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Sagart Tak minimálně jeden sith tam bude, to už bylo potvrzeno. Ale jinak bych nečekal od sith trooperů nic jiného, že budou podobně jako pretoriánská garda jednorázové střelivo do děl.
    Já se halvně bojím toho, aby masivně neretkonovalo pod tlakem veřejného mínění v epizodě IX. Jakkoliv TLJ rád nemám, tak by v tom, co udělali měli pokračovat.
    Co se srovnání s Hrou o trůny týče nepochybuji o tom, že Dan s Danielem se budou u nových SW cítit jako doma. =D
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Tyrion Lannister
    Tak minimálně jeden sith tam bude, to už bylo potvrzeno.
    Ten tam snad bude jen jako nějaký force ghost nebo hologram a militarní stránku nechá na nějaký první řád, nebo cokoliv. Prý by mělo být potvrzeno, že tyto rudoarmějce bude mít na starost soudruh Ren.
    Já se halvně bojím toho, aby masivně neretkonovalo pod tlakem veřejného mínění v epizodě IX. Jakkoliv TLJ rád nemám, tak by v tom, co udělali měli pokračovat.
    Tohoto se obávám taky. A hádám že to dost masově hrozí.
  • JoserJoser persona non grata
    @Sagart Co by to bylo za SW bez nového merche =D Bude ho mít ovšem kdo kupovat? Prodeje totiž soustavně klesají, loni zažili strmý pád a obchody ho nenabízí. Comicsové prodeje taktéž klesají volným pádem. Jsem zvědavý, co bude na podzim.

    O těchto shit throopers už bylo slyšet v nedávných únicích ze štábu, ale tak nějak se předpokládalo, že šlo jen o interní označení. Opak je ale pravdou. Zodpovídají se přímo Kylo Renovi a jeho Rytířům a ne Prvnímu řádu a budou mít prý roli v jednom zásadním zvratu ve filmu (tady pro dobro filmu doufám, že to bude zvrat méně debilní, než hledání ''artefaktu'' na Mustafaru...). Prý má jít o jeho soukromou klonovou jednotku jako ekvivalent Vader's Fist (501st).
  • JoserJoser persona non grata
    @Sagart
    Sithové budou, i když jak se to vezme. Důležité je zde pozadí Rytířů Renu. Ti jsou součástí nebo vzešli z tzv. Acolytes of the Beyond, kteří byli zmíněni již v knižní trilogii Aftermath ze série Journey to Star Wars: The Force Awakens. Jde o kult uctívačů Temné strany, kteří se v éře po Return of the Jedi snaží získávat relikvie - Vaderovy s nejvyšší prioritou. Členem tohoto kultu je i postava Matta Smithe (ale není KoR), kterého posedne duch Sidiuse. V knihách se pak několikrát zmiňuje, jak důležité artefakty Temné strany jsou, zejména přilby. Jejich největší prioritou je ale získat zpátky Vaderův meč. V The Rise of Skywalker se nyní znovu objevují a pomáhají Kylo Renovi fixnout jeho roztříštěnou přilbu a také pro něj mají informaci o jedné veledůležité relikvii na Mustafaru...
  • JoserJoser persona non grata
    A ještě jeden spoiler o původu Rey, který pokud se potvrdí, tak JJ bude mnohem více nenáviděnějším než RJ

    Rey je totiž Solo. Ano, podle zdroje MSW je nemanželským dítětem Hana, takže žádný Skywalker. Informaci se mají ve filmu dozvědět nejdříve Poe s Finnem, a to od Landa. Han žije separátně od Lei v době, kdy se ona snaží o výcvik u Luka a on se věnuje pašeráctví, a celá tahle aférka je jednou z příčin odcizení Bena od rodičů, i když on neví, kdo přesně je jeho nevlastní sestra. Kdo je její matka zatím není známo, jen je jasné, že Organa to není...


  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Joser
    Co by to bylo za SW bez nového merche
    Však to nikomu neberu :D když ale ten merch pozstrádá punc originality :)
    Comicsové prodeje taktéž klesají volným pádem.
    Jedině dobře. Zdá se že se lidé konečně naučili nevyhazovat peníze :D
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Joser Odkudkoliv to máš je ta informace o Knights of Ren zajímavá, jakkoliv mi přijde vracení Sidiouse debilní.
    Ale to o původu Rei zní strašně, tudíž v pravdivost toho nějak z principu nevěřím :)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Na informace opatrně no, vzhledem k tomu, jak tohle dopadlo u TLJ. Zjednodušenost nové trilogie mne vede k domnění, že takhle do hloubkyu určitě nepůjdou, to jest řešit pozadí KoR a nějaké artefakty. Na druhou návrat Sidiouse imho z tohodle vybočuje, tak je otázka, co bude JJ vymýšlet.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.