Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1552553555557558581

Komentáře

  • @Krisa a těch chudáků, co pak musí likvidovat tukovo-kapesníčkové giganty v kanalizaci ti líto není? To motivuje k omezení až ukončení vyhazování vlhčených ubrousků do WC mě :) Když se to hodí do koše, jde to do spalovny nebo na skládku, když se to hodí do WC, z čističky to jde na skládku nebo do spalovny, ale dosti to znesnadňuje zpracování odpadních vod a ucpává kanalizaci, tak aby se nám to jednou doslova "nevrátilo" :anxious:
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Aby se nám to jednou nevrátilo jako folkové duo.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Dreamer Hele není. Kdyby mi mělo být líto všechno co já (a i ostatní lidi) dělají pro přírodu a kanalizační trubky špatně, tak bych brečela 24/7.
    Minimalizuju svůj odpad, co to jde, to pro planetu a lidstvo udělat můžu, ale všechno eliminovat nemůžu a ani nechci.
    Osobně mě třeba víc trápí zbytky léčiv a hormonů ve vodě a přesto, protože beru denně léky (a do smrti brát budu), nebudu chodit čůrat do petky a pak to vozit k likvidaci nebezpečného odpadu.
  • @Krisa Ale však je určitý rozdíl mezi nutností brát prášky (nemyslím nadužívání hormonální antikoncepce) a leností. Chápu využití vlhčených ubrousků třeba na cesty, ale když ti teče z kohoutku dokonale čistá voda, tak se tam to dítě může ponořit a ty hovínka z něj opláchnout proudem vody, ne?

    To je jako zemědělec který by řekl že žije eko způsobem ve všech různých směrech v osobním životě, tak že má právo dávat si na pole DDT..

    Jinak tu vatovou tyčku na špejli tam musíš dávat tou neulomenou stranou :-D ale podle mě budou i v lékárně nějaká dloubátka. Nejlepší způsob jak odstranit mázek je nějakou lžičkou či něčím podobným. Dělá se na to něco speciálního co jde sehnat v lékárně? Ta flankerova modifikovaná kancelářská spona by mi způsobila nějakou osobní tragédii ve formě proraženého bubínku :D to zkoušet ani nebudu :-D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @sfik Jako mýt pokaždý mrně pod vodou, tak na to jsem taky líná. To se totiž rovná svléknutí všeho oblečení (bez namočení minimálně pracek to nejde) a na to teda jako fakt nemám. Já mám teda omluvenku, protože na mytí mrněcích zadků používám nastříhanou plenu namočenou do vody.

    A ucpaný trubky z lenosti jsou pro lidstvo lepší než voda se zbytky léků braných z nutnosti.

    Dloubátkem vodu z ucha nedostanu. A z vody v uchu se zblázním. Ušošťoury jsou pro mne nezbytnost.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    sfik napsal(a):

    Ta flankerova modifikovaná kancelářská spona by mi způsobila nějakou osobní tragédii ve formě proraženého bubínku :D to zkoušet ani nebudu :-D

    Simtě, dělám to deset let a ještě jsem si nic neprorazil. Pravda, poslední dobou mi nějak moc potichu hraje televize, ale to se dá :twisted:
  • upraveno 22. května 2019
    Krisa napsal(a):

    @Dloubátkem vodu z ucha nedostanu. A z vody v uchu se zblázním. Ušošťoury jsou pro mne nezbytnost.

    S tímto tvrzením souhlasím všemi deseti.

    Edit: ale pokud vím, viděla jsem už variantu s tou pevnou částí z papíru (tj. není to plast, ale ani nepohodlně tvrdé dřevo), je to pravda poněkud snáze zničitelné/ohnutelné, ale dá se to... s citem :D
  • upraveno 23. května 2019
    Dreamer napsal(a):

    Shazování sdělení, které se snaží přednést studenti protestující za záchranu klimatu (chtějí se jen flákat a ulejvat), je pěkným příkladem takového pokrytectví a lhostejnosti.

    Jakkoliv necítím potřebu shazovat někoho z důvodu věku nebo nezkušenosti, neznamená to, že budu podporovat něčí nutkání za každou cenu se zviditelňovat plkáním nesmyslů a okupovat veřejný prostor. A ano, demonstrovat se dá i mimo pracovní dobu, resp. čas, ve kterém probíhá výuka (v případě studentů). Celkem výstižně to napsal Keller v Právu.

    Osobně s aspektem "ulejvání" nemám žádný problém, ač na univerzitě vyučuji. Vždycky jsem to bral tak, že VŠ lidé studují proto, že chtějí, tudíž nevidím důvod kohokoliv do učení nutit. Nebudu se cítit pohoršen, když se studenti seberou a místo mojí přednášky/cvičení půjdou demonstrovat, popř. do hospody. To pouze znamená, že přednáška pro ně není až tak zajímavá či užitečná, což je ovšem především na mně.

    S obsahem podobných iniciativ problém mám a to velký. Strávil jsem 10+ let na Ústavu termomechaniky AV ČR, který se z velké části zabývá přeměnami (lidově "výrobou") energie a poznal tam dost odborníků na tuto problematiku. Nepamatuji, že bych tam slyšel nějaká kategorická stanoviska. Kompetentní odborníci tak ostatně činí málokdy, protože chápou, že to je vždy něco za něco.

    Přesto souhlasím, že jde o politické téma, protože nemá smysl navrhovat technická řešení, dokud si lidé neujasní, jaké mají priority. Problém podobných aktivistů je v tom, že míchají obojí dohromady (v přesvědčení, že jejich postoje všichni sdílí), zatímco odborné znalosti nemají takřka žádné.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    CervenKa napsal(a):

    variantu s tou pevnou částí z papíru (tj. není to plast, ale ani nepohodlně tvrdé dřevo), je to pravda poněkud snáze zničitelné/ohnutelné, ale dá se to... s citem :D

    Vyzkoušela jsem a není to ono, tím se pořádně nepošťouráš :D
    Ale furt lepší papír jak dřevo, o tom žádná.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Tak jsem se konečně podívala na hlasovací lístky a místní debata mi přijde na místě.
  • @Krisa Takže si zvolíme do EU parlamentu ušní mázek? :D
  • AvivAviv
    upraveno 23. května 2019
    sfik napsal(a):

    @Krisa Takže si zvolíme do EU parlamentu ušní mázek? :D

    Ne. Splachovatelné vlhčené obrousky. :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Vy jako nebudete volit šestku, nebo alespoň dvacet pětku?
  • JoserJoser persona non grata
    Já tam hodím devítku a budu kroužkovat lidi, které osobně znám, myslím, že devítka je konečně odpovědí i na uchošťoury 8-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Já myslím, že odpovědí na všechno je siderické informační kyvadlo pana Cibulky :twisted:
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 24. května 2019
    @sfik Ne, ušošťoury! :D

    @MonteKarstark Jako když jsem to včera pročítala, tak šestka vypadala skoro až lákavě.
  • @flanker.27 Já siderické kyvadélko nemám, proto ho vlastně nevolím.

    @Krisa Já tomu říkám ušničky. Uchošťoury je moc hrubý označení pro něco, co mi přináší pocit blížící se orgasmu.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @sfik Zásadní je tam to Š :P
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Celkem zajímavý rozdíl ve volební účasti do Parlamentu EU mezi zeměmi:

    image
  • no Belgie vždy vede páč tam se musí :D
  • A my sme si svoje umiestnenie obhájili. :D
  • Zuzana Čaputová Za médií zrodená :D

    image
  • https://www.novinky.cz/domaci/507953-tehotna-vrazedkyne-chodi-jilemnici-lide-se-bouri.html

    Fakt by mě zajímalo, jak si tohle soud odůvodnil. Obavy o zdraví dítěte v ženské věznici? Jako fakt? Bohužel tu zase jednou právo ustupuje změkčilosti společnosti. To dítě, co jí zajistilo i po porodu rok na svobodě (?), stejně skončí v ústavní péči. Nejvtipnější je, že nejenže ta sociopatka může během roku celkem bez problému znova zabřeznout, ale jak jsem pochopila, může klidně vraždit znova a soud jí znova pustí kvůli tomu, že je zrovna v jináči. Hezký návod.
  • @svoa00 Není to nic nového pod sluncem, už v 18. století pirátky Mary Read a Anne Bonny dosáhly odložení svých poprav právě těhotenstvím.
  • https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/svedsko-zakaz-koureni-restaurace.A190702_064852_zahranicni_bur

    Vzhledem k tomu, že jsem agresivní nekuřák a zakázala bych kouření i na ulici a nevidím důvod, proč by kdokoliv měl ten smradlavý zlozvyk na společných prostorech tolerovat, doufám, že tohle v dohledné době dorazí i k nám. Taky bych si v létě chtěla posedět venku, aniž by metr ode mě smrděl dehet. Teď ještě aby za to opravdu padaly pokuty, protože vzhledem k počtu kuřáků, co si vesele zapálí i nad kočárkem s vlastním dítětem, nic jiného fungovat nebude.
  • @svoa00 celkem závidím, my k tomu ještě máme hodně daleko, třeba k tomu jednou dospějeme. Momentálně je cokoliv, co omezuje lidi v tom, aby se chovali jako bezohledná čuňata, považováno za útok na svobodu jednotlivce. Mám spíš strach, aby nezrušili aktuální zákaz kouření v restauracích a hospodách :-?
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @Dreamer pokud předčasné volby nevyhraje Trikolóra, tak bych se toho nebál
  • JoserJoser persona non grata
    @Benji Před Trikolorou je třeba normální svět bránit.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @Joser já se utěšuji tím, že odčerpe hlasy SPD a ANO....a třeba se dvě z těchto tří stran nedostanou příště do PS :dance:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.