Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1359360362364365581

Komentáře

• Jo a ještě nezapomeň, že si měl taky pilotní licenci... a chceš adekvátní plat. A ať dokážou, že ji nemáš! :D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Mellien brzy se naše ISIC karty změní na ISIS karty =D
  • @Everett_Young NENE! :D :twisted:

No.. IS jsme měli taky. V době tvorby rozvrhu bylo to ISko díky stabilitě nebezpečnější než špinavá bomba...
  • @Krisa: No, tak nás na matiku nastupovalo asi 150 a první dva roky byly v podstatě shodné obecně matematické předměty (a lingebra a matalýza z nich bývaly nejmasovější, tam se to seklo na půl a jelo se - cvika byly na mnohem víc skupin). Profilování začalo od třeťáku... a to víš, polovina neprošla prvním semestrem a když se těch zbylých 75 rozhodí na 10 oborů, tak už to tak masová záležitost není...
    SPSS to být mohlo, u nás jeden vyučující nedal dopustit na "Mathemátiku" (ale nutno říct, že škola ji měla za hubičku a studenti ji mohli v labech využívat... a daly se tuším zařídit i licence po dobu studia), ale to je Matlab, Maple, Statistica... atd. Jiná znaková konvence, jinak podobné... :o)
    Jinak jak říkám - R gui je freeware, maticově počítá dokonale a statistiky má taky habakuk. chí-kvadrát, t-testy, nevyjímaje. Fakt doporučuji vyzkoušet, jestli se s matematikou potkáváš...
    ... a kde tam čteš "na vždycky"? Dokud to z toho "navýšení" nesplatíš (nebo zbytek nesplatíš jednorázově při odchodu do ciziny, případně to co Flanker označil "v naturáliích" - tj. zaměstnavatel by mohl splácet formou benefitů, což bych viděl jako způsob jak udržet absolventy zvláště ve státním - lékaři, školství),... a pokud by dotyčný nesplatil do důchodu (malý příjem), pak ano, pak by to pro něj fakticky bylo "napořád".
    @Mellien: No, některé obory jsou na bakaláře a stačí, některé magisterské a stačí to, někdo studuje jako doktorand a až s tím Ph.D. se cítí vystudován... A MUDr. dopředu ví, že po šesti letech bez atestací zatím "není nic", takže plnohodnotně vystudovaný bude ne v 25ti, ale cca ve 30ti (což od toho Ph.D. není tak daleko).
    Je TOHLE špatně a měl by podle tebe být plnohodnotně vystudovaný už v těch 25?
    Ale v těch 30ti pak nebude plat takové částky jako 20 tisíc - jako základní plat možná (popravdě, já mám nějakou mzdu a mzdové tabulky firmy jen říkají, že s danou kvalifikací a léty je minimálně 12.500, což je prostě takové HAHA číslo, které nemá relevanci), ale ten prostě není všeříkající - v těch mnou odkázaných tabulkách vidíš jasná čísla - FYI: Medián je hodnota mzdy, které dosahuje (přesněji ji přesahuje) polovina zaměstnanců, 9. decil hodnota, které dosahuje jen každý desátý 1. decil je hodnota, kterou přesáhne 90% lidí v daném oboru (tj. cca 25.000).
    PS: Služby od pátku ráno do pondělního odpoledne jsi trochu přestřelil, že? Já jen, že mamka dělá RTG/CT/MR a VŽDY je to děleno na dvě služby - od pátku ráno do nedělního rána a pak nastoupí druhá služba do pondělního odpoledne...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 26. ledna 2016
    @Jay No i to napořád by byl zajímavý návrh, jakože každý VŠ by měl daně o 1% vyšší než SŠ/ZŠ...

Edit: Jak nad tím přemýšlím, tak to napořád je blbost, protože by to nevyřešilo to "splacení studia před odchodem do zahraničí za lepším"...

Ono taky musíš s tím programem vzít v potaz, že u nás nikdo počítat neuměl :D. A nejlepší program by byl, kdybys mohl zadat jev A, jev B, zmáčknout zázračný čudlík a vypočítalo by ti to závislost. To by asi většina studentek zvládla :D
  • To vážně? Ta holka si zaslouží potlesk a ne pokutu. Proč se vlastně pepřák dostal mimo zákon?
  • Taky bych raději použila protizákonný pepřový sprej, než si nést psychické následky po zbytek života nebo o život dokonce přijít.
  • upraveno 26. ledna 2016
    Chytit to prase a pověsit za.... do průvanu.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Aviv Protože byl použít proti člověku, který přišel obohatit naší rasisticko - xenofobní společnost :D
    Podle mě je to sen bruselských ouřadů - aby nějaký primitivní nadržený Aladin (který cestou třeba i někoho zabil (no neva)) napustil mladou Dánku a dal průchod svým frustracím (chudáček)...
    Vzniklý tvoreček bude multi-kulti koktejl bez příslušnosti k jakémukoliv státu a bruselský šiml si bude moci odškrtnout další položku ze seznamu "co je nutné pro prohloubení integrace".

Takže, co kdyby jste děvčata, Evropanky, daly průchod humanismu a šly do toho dobrovolně.. To mi chlapi totiž, i kdyby jsme stokrát chtěli, nemůžeme. Protože by jsme byli hnáni houfem západních feministek..
  • Zajímalo by mě, jak by tam řešili situaci, kdyby ho v rámci sebeobrany postrelila/zastřelila...
    @Mellien Zavřeli by jí :-(
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Já říkám tohle, jestli se Britové trhnou my bychom měli být jedni z prvních, co je budou následovat, protože za současných okolností táhle šaškárna ztratila poslední právo na existenci
    Evropa zmáčkla tlačítko sebedestrukce
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    Delate, jako by snad za to mohla EU. Stejne debilni zakon maji i v UK. S EU to nema nic spolecneho.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    coby len v EU, ale obcas sa to objavi aj v CR niekto sa uspesne ubrani proti utocnikovy a potom utocnik ho zazaluje zato, ze mu sposobil nejaku ujmu.
  • Ja som počula o prípade kedy aj v našej krásnej Čučoriedkovej republike dostal otec pokutu po tom, čo jednu ubalil chlapovi, ktorý mu takmer/naozaj ale bez zranení (já to slyšela dávno) zrazil deti.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Tak pokud vím, tak v Česku je to akorát ošetřeno výrok o přiměřené sebeobraně. Prostě taková hezká formulace, u které to můžou právníci u soudu okecávat. Opravdu mě ale zaráží, že je někde zakázaný pepřový sprej. Až se nějaká holka ubrání útočníkovi svým švýcarským nožíkem, ozve se taky hlas o nutnosti zákazu?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    No dobrá, tak já budu v opozici. V zásadě je to jinak zopakovaný vtip, který pronesl Ivan Mládek: "Demisí jsou tři druhy, maminko. dobrovolná, nedobrovolná a kulometem."

Způsob, jakým to pan Švec napsal, je mírně řečeno zavádějící. Ta věta totiž začala: "chcete-li se zbavit jakéhokoli politika, prezidenta nevyjímaje". Ne, fakt to není hrozba Sobotkovi a jestli to tak Sobotka cítí, tak je problém na straně páně premiéra, jehož často omílanou státnickost jaksi postrádám.
  • Nám vyprávěla na gymplu učitelka občanky taky celkem šílenou story. Že musel majitel chaty platit zdravotní péči a odškodnění za způsobenou újmu zloději, který se vydal k jeho chalupě, přelezl plot a kradl se přes pozemek. Co se nestalo, zloděj spadl do vykopané jámy (nepamatuji si, k čemu měla sloužit) a zranil se. Načež z toho vyvázl jako oběť, protože jáma nebyla správně označená a ohrožovala.... Takže nějaký pepřák... vůbec se tomu nedivím.

Zavedl bych pravidlo - můj dům, můj hrad a sebeobrana v plném možném rozsahu.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.