Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
No.. IS jsme měli taky. V době tvorby rozvrhu bylo to ISko díky stabilitě nebezpečnější než špinavá bomba...
SPSS to být mohlo, u nás jeden vyučující nedal dopustit na "Mathemátiku" (ale nutno říct, že škola ji měla za hubičku a studenti ji mohli v labech využívat... a daly se tuším zařídit i licence po dobu studia), ale to je Matlab, Maple, Statistica... atd. Jiná znaková konvence, jinak podobné... :o)
Jinak jak říkám - R gui je freeware, maticově počítá dokonale a statistiky má taky habakuk. chí-kvadrát, t-testy, nevyjímaje. Fakt doporučuji vyzkoušet, jestli se s matematikou potkáváš...
... a kde tam čteš "na vždycky"? Dokud to z toho "navýšení" nesplatíš (nebo zbytek nesplatíš jednorázově při odchodu do ciziny, případně to co Flanker označil "v naturáliích" - tj. zaměstnavatel by mohl splácet formou benefitů, což bych viděl jako způsob jak udržet absolventy zvláště ve státním - lékaři, školství),... a pokud by dotyčný nesplatil do důchodu (malý příjem), pak ano, pak by to pro něj fakticky bylo "napořád".
@Mellien: No, některé obory jsou na bakaláře a stačí, některé magisterské a stačí to, někdo studuje jako doktorand a až s tím Ph.D. se cítí vystudován... A MUDr. dopředu ví, že po šesti letech bez atestací zatím "není nic", takže plnohodnotně vystudovaný bude ne v 25ti, ale cca ve 30ti (což od toho Ph.D. není tak daleko).
Je TOHLE špatně a měl by podle tebe být plnohodnotně vystudovaný už v těch 25?
Ale v těch 30ti pak nebude plat takové částky jako 20 tisíc - jako základní plat možná (popravdě, já mám nějakou mzdu a mzdové tabulky firmy jen říkají, že s danou kvalifikací a léty je minimálně 12.500, což je prostě takové HAHA číslo, které nemá relevanci), ale ten prostě není všeříkající - v těch mnou odkázaných tabulkách vidíš jasná čísla - FYI: Medián je hodnota mzdy, které dosahuje (přesněji ji přesahuje) polovina zaměstnanců, 9. decil hodnota, které dosahuje jen každý desátý 1. decil je hodnota, kterou přesáhne 90% lidí v daném oboru (tj. cca 25.000).
PS: Služby od pátku ráno do pondělního odpoledne jsi trochu přestřelil, že? Já jen, že mamka dělá RTG/CT/MR a VŽDY je to děleno na dvě služby - od pátku ráno do nedělního rána a pak nastoupí druhá služba do pondělního odpoledne...
Edit: Jak nad tím přemýšlím, tak to napořád je blbost, protože by to nevyřešilo to "splacení studia před odchodem do zahraničí za lepším"...
Ono taky musíš s tím programem vzít v potaz, že u nás nikdo počítat neuměl :D. A nejlepší program by byl, kdybys mohl zadat jev A, jev B, zmáčknout zázračný čudlík a vypočítalo by ti to závislost. To by asi většina studentek zvládla :D
tak to už běžte do hajzlu
Vzniklý tvoreček bude multi-kulti koktejl bez příslušnosti k jakémukoliv státu a bruselský šiml si bude moci odškrtnout další položku ze seznamu "co je nutné pro prohloubení integrace".
Takže, co kdyby jste děvčata, Evropanky, daly průchod humanismu a šly do toho dobrovolně.. To mi chlapi totiž, i kdyby jsme stokrát chtěli, nemůžeme. Protože by jsme byli hnáni houfem západních feministek..
http://zpravy.idnes.cz/komentar-kamila-svece-k-vyroku-milose-zemana-o-kalasnikovu-na-sobotku-1eg-/domaci.aspx?c=A160126_171359_domaci_cen
Způsob, jakým to pan Švec napsal, je mírně řečeno zavádějící. Ta věta totiž začala: "chcete-li se zbavit jakéhokoli politika, prezidenta nevyjímaje". Ne, fakt to není hrozba Sobotkovi a jestli to tak Sobotka cítí, tak je problém na straně páně premiéra, jehož často omílanou státnickost jaksi postrádám.
Zavedl bych pravidlo - můj dům, můj hrad a sebeobrana v plném možném rozsahu.