Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1362363365367368581

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 28. ledna 2016
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Co znamená ta fráze "rozdělovat společnost"? Že s ním někdo nesouhlasí? Řekněme, že by vyhrál Schwarzenberg. Ten člověk v životě neřekl věc, s níž bych souhlasil. Ale pokud by vyhrál, musel bych to respektovat, že můj názor byl poražen. demokracie mimo jiné znamená, že nemusím vyhrát a musím se s tím vyrovnat. Toho zjevně někteří absolutně nejsou schopni. Demokracie ano, ale jen když vyhrajeme. =D
  • ... ale nic.
    Jak Zemana nemusím, tak je asi tak tucet výroků (jednalo se o virózu... eh, to mu vyčítat nejde, tím definoval docela geniální eufemismus... :o)), svévolných aktů za hranou slušných mravů, ústavních zvyklostí a dost možná i zákonů (držení u koryta Mynáře, vlády "odborníků", nejmenování profesorů,...) a lží (budu prezident sjednotitel), které mu lze vyčítat spíš. V tomhle případě se z mého pohledu za kašpary projevili spíše politici ke kterým mám ideově obecně mnohem blíže - jmenovitě Němcová, Kalousek.
    Ale co, ono to není zdaleka poprvé, co je politik "bytostně" spjat s výrokem, který byl jednak marginální, jednak jej v dané podobě neřekl a na rozdíl od té zkomolené podoby dával původní výrok v daném kontextu smysl. Namátkou:
    1) Paroubek "Dluhy se neplatí" vs. Žádný stát v současnosti nesplácí své dluhy, ale pouze platí úroky
    2) Kalousek "Nehrozí ekonomická krize" vs. Nehrozí bankovní krize - v podstatě mluvil o tom, že banky (díky tomu, že staví v ČR na poplatcích) nebudou v ČR ohroženy změnou úrokových sazeb (aniž by tím říkal, že vysoké poplatky jsou obecně "dobře", jen že v danou chvíli to je přínos)
  • JayJay
    upraveno 28. ledna 2016
    @Krisa: Popravdě, ono by bylo stejně "překvapivé", i kdyby nechtěli. Jestli se to bude prošetřovat nevím, jestli se případně něco zjistí... myslím, že ne.
    Popravdě, ze současných kauz jsem spíše zvědal na polského kamioňáka,... myslím, že včerejší začátek byl luxusní zážitek...
    upraveno 28. ledna 2016
  • upraveno 28. ledna 2016
    @Jay Já mám Paroubka spojeného s jiným výrokem, který ale prohlásil bez modulace medii. Omlouvam se, že má interpretace nebude doslovna: "Spojim se klidně i s mimozemšťany, abych tu vládu sestavil." Na to nikdy nezapomu, viděl jsem to jako nahrávku z PS. =D
  • upraveno 28. ledna 2016
    upraveno 28. ledna 2016
    Nadsázka alert!
    Za takovou větu (přesněji dvě věty hned po sobě) by měl být mluvčí přibit za jazyk k městské bráně...
    Nadsázka alert konec!
  • @Krisa: Výrazivo 4 cenové v přímém přenosu je hnus, ale o to víc chápu jako políček (třeba v Partii), kde zahájili tím, že "rozhovor je předtočený". Popelníček ať si klidně žádá, ale na úřadech by měla být slušně žádost nevyslyšena. Souhlasím, že alkohol je jeho soukromá věc (i u Kalouska byl, jen měl odmítnout rozhovor... ale popravdě, já se šéfem z domova taky už kdysi něco "lízlej" řešil, neb to nesneslo odkladu... :o))
    @Amaroun: být prezidentem dolních 10 mil se dá chápat různě... v zemi která má de facto 10 milionů obyvatel to může být v podstatě interpretováno podobně jako "prezident sjednotitel" (což teda skutečně "dokázal" :o)) Případně při doslovném chápání dle aktuální hodnoty - 10 538 275 to můžu chápat tak, že sám prohlásil, že na ten půlmilion sere a že jejich zájmy hájit nebude (a tak jsem to chápal já, akorát tím půlmilionem nejspíše myslel podvodníky, a podobnou svoloč...).
    Smutné je, když se k tomu půlmilionu hlásí i slušní lidé (ano, myslím, že slušný jsem :o)) a jsou za prohlášení "že není mým prezidentem" peskováni, že přece byl demokraticky zvolen (ano byl, ano je prezident ČR, ale "mým" prezidentem není, přeci se nebudu hlásit k těm "dolním 10 milionům" :o))... a mám pocit, že o místo v tom půlmilionu by se strhla docela mela... (přeci jen protikandidáta volilo víc... a kolik z nich je s tím na Hradě spokojeno -a ostatně i z jeho voličů- je docela hádanka) :o)
  • @Jay já třeba Zemana nevolil ale stojím za ním a jestli pujde znova volit ho už budu
  • @DanielSvatoš Ani bys nepočkal na případné protikandidáty?
  • počkal bych ale jestli by se tam sešla stejná skvadra jak minule tak by nebylo co řešit
  • @Krisa Já počítám s tím, že znovu kandidovat nepůjde (viz tvá slova) Každopádně se v něm určitě jisté procento obyvatel vidí (rozuměj: chlastají a kouří stejně). To je u mě dost vážný důvod, abych někoho takového nevolil... prezident má reprezentovat nejen hodnoty diplomatické, ale podle mého i zdravotní a celkově jít příkladem (hlavně mi sem netahejte Havla, to že neuznávám jednoho, neznamená, že dělám výjimku jinde). Ale chápu to, jako nekuřák a absitent tvrdého alkoholu jsem v menšině :D
  • @Mellien taky jsem nekuřák a piju asi míň než Zeman ale já s ním souhlasím co se týče těch aktuálních věcí ...on ať si klidně dá karton velbloudů denně
  • @DanielSvatoš Migrační vlna, tuším?

Pro mě je nevolitelný, to však neznamená, že budu hledat problémy ve všem, co řekne/udělá. Kdyby si zbytek politického spektra zametl před vlastním prahem...
    @Mellien Tak to je ten známý aforismus o politikovi, co byl abstinent, nekuřák a vegetarián a jeho tým skončil druhý ve druhé světové válce =D
    Zkrátka tohle nejsou důvody ba ani indicie pro to, proč někoho ne/volit.
  • @flanker.27 Pro někoho ne, pro mě ano. Každý máme snad právo na své důvody ;) Neříkám, že je to ten jediný správný nástroj pro posouzení, ale odráží se v mém celkovém názoru.
  • @Mellien a nejen to...jak říkal: musím každodenně bojovat proti anti-ruským bláznům a když tu byl konvoj USA tak říkal že pro změnu bojuje proti anti-americkým bláznům
    prostě on si jako vetšina politiků nevybírá Východ nebo Západ ale krituzuje obě strany podle jednotlivých problémů
    @Mellien každý svého politika strůjcem :) Mimochodem nemyslím, že jsi v menšině, já nekouřím a tvrdý alkohol nepiji.
  • http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/393120-muslimska-komunita-se-neintegruje-je-naivni-to-po-ni-vubec-chtit-rekl-exsef-britske-rady-pro-rovnost.html

Teda vůbec nevím, kde začít. Takže muslimové jsou takové speciální sněhové vločky, jsou jiní než všechny ostatní minority v Británii a jenom vůči nim je neuctivé vůbec předpokládat, že se integrují. A že prý jsou civilizovaní dost. Jo, jasně, proto svoje dcery posílají do Afriky na obřízku a porušují tím britské zákony a jejich mládež v ganzích terorizuje okolí, protože britské zákony jsou jim rovněž u zádi. Vyhodit ze země imány, co hlásají, jak moc muslimové musí nenávidět Británii, je taky výraz neúcty? Ježišikristě, a to se někteří novináři i politici na západě diví, proč ty obohacovače nesnášenliví zaostalí postkomunističní pseudo-Evropani absolutně nechtějí.

A jestli si ten pán myslí, že Britové jeho teze přijmou, tak je vůbec nezná. Jinak by všude na internetu nenadávali třeba na třetí generaci Pákistánců, kteří při kriketu pořád fandí Pákistánu. Jediný důvod, proč tam nemají daleko větší konflikty, je ten, že se z okolí takových spoluobčanů často rychle stěhují.
  • Já s ním souhlasím. Částečně. Ať si žijí svým vlastní způsobem života, respektují co chtějí, jak chtějí... nepožadujme po nich integraci. Ale ať si tak žijí ve své vlastní zemi a vesele si ji tam devastují.

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.