Jiní spisovatelé

upraveno 5. února 2011 v Rozličný pokec
Martin je lemra lína (omlouvám se všem, co si z něj udělali nedotknutelnou modlu), tak je možná čas pokecat i o jiných spisovatelích a jejich ságách. Vedle Zaklínače a Písně je mojí absolutní jedničkou série Malazská kniha padlých od Stevena Eriksona.
«13456714

Komentáře

• upraveno 3. září 2010
  • upraveno 3. září 2010
  • upraveno 3. září 2010
  • upraveno 3. září 2010
  • upraveno 3. září 2010
    Já mám takový pocit,že Kallor je člověk.Sice s poněkud zvláštní schopností
  • upraveno 3. září 2010
  • upraveno 3. září 2010
    Je samozřejmě možný, že jde o nějakýho ascendenta (tím lze v malazském světě popsat každýho kdo nějak vybočuje, asi jako u Tolkiena Maiar :-D), třeba to je nějaký syn božstva, ale u něj sem měl pocit, že ty svý schopnosti dost dlouho nabýval, že šlo o smrtelníka. Teď si vzpomínám, nebylo součástí jeho prokletí i zákaz ascendendace, což by vyvracelo tuhle ideu? A tím jsme zase na začátku. Proto taky pořád žije, protože ho prokleli k nesmrtelnému životu (nemůže zemřít stářím). Myslím, že to tak bylo. Je to někde na začátku 3. dílu.
  • upraveno 3. září 2010
    Podle mych informaci by mel dalsi dil vyjit na vanoce.
  • upraveno 3. září 2010
  • upraveno 3. září 2010
  • upraveno 3. září 2010
  • upraveno 3. září 2010
  • upraveno 3. září 2010
  • upraveno 4. září 2010
  • upraveno 4. září 2010
  • upraveno 4. září 2010
  • upraveno 4. září 2010
  • upraveno 4. září 2010
    Je tady jeste nekdo krome me kdo radi ve svem osobnim zebricku Eriksona nad Martina? :)
  • upraveno 4. září 2010
    minimálně tři lidi
  • upraveno 5. září 2010
  • upraveno 5. září 2010
    Chmur: nejtalentovanější spisovatel? Imho Gaiman! Pro klasické fantasy jednoznačně Gemmel (budiž mu země lehká)
  • upraveno 5. září 2010
    Sice to sem moc nepatří, ale nečetli jste něco od Alastaira Reynoldse, já četl ságu Odhalený vesmír a moc se mi líbilo, že bylo vše vědecky vysvětlené. Je to sice sci-fi, ale hodně kvalitní.
  • upraveno 5. září 2010
    Ja nepsal ze Eriksona radim na uplny vrhol, jen jsem ho porovnaval s Martinem. Taky mam par autoru ktere me oslovuji vice (napr jiz zminovany Sapkowski). Jen me zajimaly osobni preference zdejsich diskuteru, ptze podle puvodni diskuze tady, kde se zacal Erikson rozebirat, to vypadalo, ze ho tu vetsina lidi povazuje za podprumer...:)
  • upraveno 5. září 2010
    thr: to zdejší Ice and fire fandom, ale když zjistili, že si ho Martin osobně pozval, tak změnili názor:D
  • upraveno 5. září 2010
  • upraveno 5. září 2010
    Jinak kdyz uz jsme se dostali ke scifi, tak dopurucuji precist Lukjanenka, zejmena pak jeho serii Hlidek. Pokud mate radi necerno-bily svet a trochu (vice)filosofovani, tak je to volba c.1. :) Cetli jste nekdo?
  • upraveno 5. září 2010
  • upraveno 5. září 2010
    Alek: čtení knihy na jeden zátah není nutně nějaká extra kvalita. Některé knihy se čtou dlouze, protože jsou prostě moc složité.
  • upraveno 5. září 2010
    Pro mně je Erikson nad Martinem(ale jenom malý kousíček).Colombo má pravdu Malaz se dá pořádně vychutnat až na druhé přečtení
  • upraveno 5. září 2010
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.