Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
???
Ty víš, komu bylo a nebylo po smrti odpuštěno?
Wow, to si větší frajer než bych očekával... :-)
já mluvil o odpuštění u Boha, ne u církve(lidí), to je nutný zásadně oddělovat...
proč na pár facek? Nebyl bych šťastnej bez rodiny, stejně jako bych nebyl šťastnej bez víry - když mi sebereš jedno, bude to pro mě hrozný... - on to má víc posunutý směr víra, co je na tom špatného? To je, jako bych já chtěl fackovat každého, kdo nevěří, jen proto, že má jiný hodnotový žebříček, i když tim nikomu neškodí - jak bych na Tebe působil - asi jako fanatik, že? tak opatrně s takovými výroky...
:-)
@BenNevis On to neříká jako "pro kněze". On to říká jako generálně platné tvrzení.
@Stark z hor A ty víš, že něco jako boží odpuštění existuje? To jsi větší frajer, než bych očekával :)
Co je na tom špatnýho? Že mi dokáže bez uzardění říct, že existuje jakejsi nebeskej taťulda, co mě strašně moc miluje, víc než moje máma a táta, moje ségra, moje žena. Jo, to beru jako drzost.
Kdyby řekl "já miluju boha víc než lidi", to by vyjádřilo jeho hodnotovej žebříček. Mohl bych se nad tím pousmát, ale bylo by to všechno, co bych s tím mohl dělat. Ale nikoli takto obráceně, to je neskutečně neomalené tvrzení stavící jeho "hodnoty" nad skutečnou lásku skutečnejch lidí, který ani nezná, přesto se k nim vyjadřuje.
On len hovori, ze Bozia laska je inou laskou. A odkial beries, ze nepozna skutocnu lasku? Jedine neomalene tvrdenie je tu to tvoje. Bohuzial. Posudzujes lasku niekoho, koho nepoznas.
Cirkev sa sklada z ludi. Moj prapradedo mohol znasilnovat, vrazdit, ale nepriek tomu bol sucastou mojej rodiny. Mozem jeho ciny odsudit, ale to ich nezmaze. Tak ako pri Galileovi, detskej kriziackej vyprave a pod. Ale nezda sa mi fer posudzovat mna ako cloveka na zaklade toho, co urobil moj pradedo. Hlavne, ked s tym nesuhlasim.
„Sväté“ je jedine to, čo priamo súvisí s Božským, nič iné! Preto sa nazýva „Duch svätý“ na rozdiel od duchovného. Nikto sa nemôže stať svätým, kto ním nie je už od začiatku, pretože byť svätým súvisí s podstatou, ale nie je zásluhou!
Hovoris o starom krste, ale stary krst bol robeny v Jordane. Maju sa teraz vsetci krestania kupat v Jordane?
V dobach pohanov bol jeden zo sposobov uzavretia manzelstva spolocny skok cez ohen. Potom si zvolili iny sposob. Mam ich preto kritizovat, ze uvazovali prakticky?
K tým pohanom - je rozdiel nejaká pohanská tradícia, ktorá sa tradovala za čias viery v Perúna možno ešte a tradícia, ktorá sa berie za aktuálnu ešte dnes.
Zdá sa, že to neberieš tak ako ja, ale mňa prosto dosť hnevá, že Cirkev sa arogantne považuje za tých, čo majú právo rozhodovať o zákonoch a prikázaniach a pri tom jej zákony a prikázania napáchali zla v minulosti viac než dosť. Rovnako, ako mi príde naozaj hlúpe, že v parlamente o zákonoch rozhodujú tí, ktorým sú často ľahostajné, tu mi príde hlúpe, že Cirkev ešte stále má právo staviať nejaké dogmy po tom, čo o väčšine sa zistilo, že sú hlúpe a boli vyvrátené. A v čase, kedy bola pri moci Cirkev, upadalo rozumné zmýšľanie. Pretože im nejde o tradície, im ide o to, aby ľudia robili nacvičené veci, pretože potom nemusia premýšľať.
:-)
jinak souhlas ohledně té církve - to dělaj lidi a lidi dělaj chyby, problém je, že v církvi by neměli, a tuplem už by ty chyby neměli zakrejvat... - ostatně sám nejsem zrovna fandou církve, obzvlášť ne katolické - nějak se příčí, když se mi někdo snaží vnutit v co mam a nemam věřit...
EY - no, můj příspěvek se týkal toho, že flanker nechápe, že by někdo mohl věřit v něco jiného(mít jiné hodnoty) než on a hned by fackoval(i když to chápu spíš, jako že by převychovával)... - to považuji za krajně netolerantní a sebestředné
Mně je v zásadě jedno, v co kdo věří - jestli si někdo myslí, že např. žijeme v Matrixu nebo na obláčku č. 7, tak ať, to je jeho věc - rozhodně ale nebudu hned psát, jak bych ho za to zmydlil, a to bez pardónu... - Tvoje víra je ateismus, moje křesťanství, někdo má budhismus, jinej woodoo - ok, v zásadě mi to je šumák, ať si každej dělá, co chce ;-) tohle jsem měl na mysli, víš... - věcná diskuse je ok, ale hned hlásit facky, atp. :other: - kapiš to?! :-)
ad důkazy - no, jestli čekáš, že Tě vezmu do nějaký "boží zoo", kde zaplatíme vstupný, tam bude ve výběhu Bůh, toho Ti ukážu, on předvede pár zázraků s ohněm z nebes, chůzí po vodě, atd., abyses uspokojil, tak to fakt ne... - pokud chceš najít Boha, hledej - upozorňuju, že to kolikrát bolí... pokud nechceš, nehledej, nutit Tě k tomu, ani Ti kvůli tomu nadávat, nehodlám :-)
mj. těžko můžeš nadpřirozené jevy vsvětlit logicky, co myslíš? ;)
http://cs.wikipedia.org/wiki/Polární_záře
http://www.do-ucha.cz/viewtopic.php?f=95&t=10231
rétora Jiříka moc nemusim, ale naštěstí pro mě načetl jen prolog
@Branislav_Gepeto Pripadas mi uplne zmatene. Si svojimi rodicmi vtiahnuty do sveta, ktoremu nerozumies, ale otazky nekladies na tych miestach, kde by ti odpovedali. Ak poznas nejakeho knaza, ktoremu doverujes, daj si face to face stretnutie a spytaj sa jeho, na to co sa ti nezda a potom si vyber. Takto sa pohybujes na pomedzi dvoch svetov.
Ked niekto hovori o Tebe ako o stratenej ovecke, nemam pocit, ze by ti vulgarne nadaval ;) a hriechu sa zbavis, ze sa vykupes vo vode? Si si isty, ze v kostole pocuvas? ;)
@flanker.27 Tak este raz a pomaly. Ak nechapes vetu
"Božiu lásku nenahradí žiadna rodina, lebo je oveľa silnejšia.", tak ti ju transformujem. "Materinsku lasku nenahradi ziadna ina laska, lebo je ovela silnejsia". Presne o tom to je. Ta veta nedegraduje ludsku lasku, len ju stavia na inu uroven. Takisto ako matka viem, ze materinska laska je nieco uplne ine ako laska medzi partnermi a je silnejsia. Neviem, ci je silnejsia o tri newtony, alebo o pat, nemeriam to. A tu vetu si zbytocne zosobnujes. Nie je tam, ze to tak musis ty chapat, je to jeho myslienka, nik ti ju nevsugeruvava.
A je to nepravdivé tvrzení. Nemůžu postulovat imaginární entitu, o které prohlásím, že všechny má radši než lidé a všichni se s tím smiřte ať to chcete nebo ne. Beru to jako neschopnost docenit to, co dokáže cítit člověk.
Neuznávám žádnou lásku imaginární entity vůči mně, jsou jen lidé, kteří mě mají rádi (aspoň doufám). Není kromě toho jiná láska, která by byla na vyšší úrovni. Láska těch lidí není projev žádného boha, je to jejich vlastní láska, kterou dokážou dát jako lidi.
Svojí ženu jsem miloval a pořád miluju jako člověk, nepotřebuju k tomu "jinou úroveň". A tak to bylo i naopak. Cítil jsem lásku od ní jako člověka, stejně jako to cítím od rodičů. Nikdo mi nebude tvrdit, že je nějaká vyšší "božská úroveň".
Boha jste si stvořili, tak si vy užívejte to, co si myslíte, že od něj dostáváte. Užívejte si tu sebelásku, které říkáte bůh. Přeju vám ji, opravdu. Ale proč pořád máte tu potřebu ji strkat ostatním. Já cítím a toužím po lásce člověka, po takové lásce, jakou mi dávala moje žena a jakou mi dávají rodiče. To není žádná vaše univerzální láska, která se má rozumět sama sebou, páč nás všechny bůh prý miluje stejně, to je láska, která má smysl, která mě k tomu člověku zavazuje.