Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1120121123125126581

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Problém není s vírou, problém je s tím, že její nositelé ze své víry něco vyvozují pro ostatní, a to nejen ostatní věřící, ale též ty, kteří jí nejsou zasaženi.
  • Vnutit ti to nemůžou a ani uzákonit, takže bych v tom problém neviděl. Je to jen názor, který nemusíš brát vážně - dokonce ani nemusíš používat násilí. Spíš bych viděl problém, že někdo si plete odlišný názor s vnucováním čehosi. Asi za to může zvýšená přecitlivělost.
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @BenNevis Například "Rok kohouta"? :-D
  • @Thorar Jo, o pár stránek dříve jsem o tom psala. :-) Nakoukla jsem na adopce.cz a podle těch zážitků, co tam lidi píšou, vypadá ještě Boučková jako přecitlivělá hysterka. :-)
    upraveno 27. února 2013
    @BenNevis jestli to bylo při debatě o bohu, tak tu jsem raději nepročítal, takže mi to uniklo ;-)
  • @Thorar Jojo, zapadlo to někde mezi boží lásku a zázraky s prkýnkem. :-)
    Rok Kohouta je slušně depresivní knížka, nejen o adopci. Je to smutné, že rok dva průserů vymaže 16 let rodičovské lásky.

Je tam i pasáž o knížeti, jak se zastal Boučkové, když si stěžovala na nejmenovaný týdeník (teď nevím, jestli to měl být Reflex nebo Respekt), který ji prezentoval ve špatném světle.

A netušila jsem, že její matka byla taky milenkou Havla. Kde ten člověk bral čas na tolik bab? :-D
    @BenNevis Byl to Respekt, jak jinak :-) Já knížku četl, neviděl jsem film, ani nechci, stačí že jsem přetrpěl Bastardy :-)
  • @flanker.27 Sorry, ale když si přečteš rozhovor s farářem, nemůžeš čekat politickou korektnost a vyjmenování všech výjimek. Jsi přecitlivělý - to je i můj dojem z celé božské konverzace.

Někteří faráři jsou však přes hubu. Vzpomněla jsem si, jak se jeden evangelický farář rozčiloval, že někdo pokradl měděné tabulky ze hřbitova. Doslova řekl, že přeje tomu zloději, aby si koupil pančovaný alkohol a oslepl.
    Kde se vytratilo Ježíšovo učení o odpuštění? A pak se divím, kolik je mezi věřícími agresivních fanatiků.
    @BenNevis Já od něj celkem nic jiného nečekal a politickou korektnost už vůbec ne. Tu nečekám ani od sebe. Ale věčně je mi kladeno na srdce cizí sféru respektovat. Tak to dělám, ale jen do té doby, než moje sféra začne čelit útoku. Řekl jsem už, že kdyby to skutečně formuloval ze subjektivního hlediska (něco jako byly právě ty Hildiny snahy to přeformulovávat, ač tak to vůbec neřekl), ani by mě nenapadlo to komentovat. Jenže tak to neřekl, on dal do nerovnice něco, co vyvozuje ze svý víry s něčím reálným, co se mě osobně týká.

Jo, můžu mávnout rukou, nebo se můžu ozvat, že mi to vadí. Já se ozývám, že mi to vadí. Radši předem, protože mám eminentní zájem dát najevo, že to tolerantně neodkývám. :)
  • upraveno 27. února 2013
  • upraveno 27. února 2013
    Člověk musí mávnout rukou a spolknout plno věcí. Letos jsem spolkla, že podle Menzela jsem potomek nevolníků (jako kdyby 99% populace nebylo), a další nálepky a urážky fanatických voličů, což je imho větší urážka, než že mě má někdo rád. :-)

Kolem věřících se musí chodit po špičkách obecně, ale v téhle konkrétní diskuzi mi ateisté přišli víc vztahovační. Takže flanker vs. Hildegarda 0:1 :-)
    V jiné diskuzi to může být zase jinak.

@Ugla Jinak respektuji, že to flankerovi vadí, jenom se tomu podivuji. Výsledkem je, že mu netvrdím, že ho bůh miluje. :-)
  • @BenNevis Četla jsi CELÝ ten rozhovor, nebo jen zde citovanou část? Protože ten kněz to opravdu vztahuje celou lidskou populaci. A pokud má rád bůh mě, pak musí mít rád kdejakého magora. To se mi nelíbí.
    @BenNevis On mě ve skutečnosti nemá rád, ale aby se cejtil dobře, prohlásí, že jeho bůh mě má radši než moje žena :)
  • @Chmur To je přece logický né?
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
  • Píšu si, aspoň vím, co chtít příští Vánoce. :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Já bych nejraději do Středozemě (je to můj tajný nesplnitelný sen), pak bych jela na výlet do Fantasie (zachránila bych Arhaxe), do Wonderlandu za kloboučníkem v podání JD a do Západozemí (hlavně na Zeď a Zimohrad).
    Ale kdyby se mi náhodou opravdz podařilo dostat se někam na tu mapu, tak by to určitě bylo na Liliput :-?
  • Západozemí, pak na uklidnění Středozem, pozdravit Chestera ve Wonderlandu a možná na skok do Dinotopie.

Z čeho je Sodor? Něco mi to říká, ale...
  • Chybí mi tam Azeroth a Tamriel, možná jsou na odvrácené straně :D
    @MissUtahraptor tam jezdí Mašinka Tomáš :-D no moc se to do mapy nehodí
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 27. února 2013
    Já bych se podíval do Narnie a promluvil si s Faunem a s Luckou.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.