Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1116117119121122581

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Hildegarda No tak filmy asi znám, ale nevím, že mají značku Asylum :)
  • @Krisa To je sice pravda, ovšem crocosaurus umělecký dojem jaksi kazí :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • @Branislav_Gepeto Co se fantasy ságy zvané Bible týká mám raději Ďábla. Bůh je takový hodný ňoumík. Podle moderních kritiků je ďábel realističtější, jeho plány pochopitelnější a je to taková šedivá postava. Celkově bych ale tuto knihu nedoporučoval, protože si jí lidé pletou se skutečností.
  • upraveno 24. února 2013
    @Everett_Young hodný ňoumík 8-O myslíme toho samého? Toho, co vypálil dvě města, když se mu znelíbila, toho, co vyhubil téměř vše živé na Zemi velkou vodou, toho, co dští z oblak plameny a kobylky a zabíjí děti, když se naštve. No nevím, mně křesťanský Bůh teda nepřijde jako hodnej strejda.
    @Branislav_Gepeto Já se snad zoufalstvím a beznadějí rozbrečím :D
    To, že ti něco přijde zajímavé, líbí se ti, řekneš si "to je dobrý nápad" - to už je vyvolání nějakých emocí dílem!!!!
    Jde o emoce, které dílo vyvolá, ne že je autor do díla vloží!!!

To už se to několik příspěvků snažím naznačit, ale nějak to nefunguje... A už mě to prostě nebaví, protože to nemá evidentně smysl. Takže měním téma na něco veselejšího - čím jste si/někomu jinému v poslední době udělali radost?
    Kvůli diplomce jsem byla na jedné škole dělat výzkumné šetření - paní zástupkyni, která mi to povolila a zařizovala jsem donesla jako poděkování petrklíč v květináči a ona měla hroznou radost, strašně mě to překvapilo, protože to byla taková blbost a přišlo mi to normální, že ji za to obtěžování dám nějakou blbůstku, tak mě potěšilo, že byla překvapená a potěšená :)
    Pak jsem taky udělala radost bance a několika e-shopům, protože sedím furt u PC a samozřejmě dělám všechno jiné, než co bych měla. Můj účet už takovou radost teda nemá, ale když ty šaty (3), boty (2), jelení loje (3), sako a další věcičky byly hrozně boží a bez poštovného...:D
    @Krisa Tak to uzavrieme tým, že všetko čo sa za umenie považuje je umením, iba ty túto filozofiu schvaľuješ a ja k nej cítim drobný odpor :)
    @Branislav_Gepeto Já nechci mít poslední slovo, ale tady mi nedá - umění je druh činnosti, jde o název. Obdobně jako slovo lékař - jsou stomatologové, chirurgové, ortopedové... :). To nemá nic společného s kvalitou, cenou, krásou...
  • @Branislav_Gepeto to vím, že je to Starý zákon, ale jak říkáš, křesťané tuhle nejvyšší autoritu, která má v lidech vyvolávat respekt a bázeň, převzali.
  • upraveno 24. února 2013
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Krom toho nevím, že by závaznost Starého zákona někdo zrušil. Neuznávají snad Křesťani desatero, Mojžíše, neužívají starozákonní příběhy jako morální ponaučení? Ne, pořád je to součást téhož.

@Branislav_Gepeto O čistou formu takové odlidštěné askeze (oproštění od všeho ďábelského, vč. prostých lidských emocí) se pokusili Albigenští a vysloužili si křížovou výpravu.
  • Existuje audiobook hry o trůny? nebo třeba i amatérsky načtená kniha?
  • @Blackfish V angličtině to najdeš (nelegálně) snadno, v češtině pokud vím neexistuje.
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 25. února 2013
    @Blackfish http://www.do-ucha.cz postupně vycházi po kapitolách. Už je asi 40 kapitol, maká na tom 10 rétorů :-)
  • dreamer, gepeto: On taky Bůh nemá být "hodnej strejda" - pokud vím, tak Bůh je milosrdný - tzn. je schopen odpouštět - ale to neznamená, že odpustí všechno...
    (proto třeba ty dvě města, atp.)
    Bůh vidí, hodnotí a odpouští - ale když to přešvihneš, tak máš problém, a to velkej, řekl bych...
    nevím, kde se v lidech bere ta představa hodného strejdy, co jenom pokýve hlavou, občas max.pohrozí prstem a nechá to bejt... - je milosrdný, ale spravedlivý - lidi si z toho berou jen to jedno a pak maj pocit, že by tu měla bejt krajina všehomíra - no, mohla by bejt, ale bez svobodný vůle ;)

sorry za ten výlev, ale mě vždy nadzvedne, když si někdo myslí, že jediný účel je milosrdenství a že tam nahoře je to takovej druhej děda Lebeda...
    Problém s tím odpouštěním je, že je nějkdy tak a někdy zase tak. A někdy je na to odpuštění dokonce taxa... :)
    upraveno 25. února 2013
    K rodinné bitce došlo poté, když syn představil rodině nevěstu a babička utrousila: "To vás pámbů trestá, že se nemodlíte."

Článek tragickej. "Nepochybujem o tom. Božiu lásku nenahradí žiadna rodina, lebo je oveľa silnejšia." To je věta na pár facek, bez pardonu.

• @flanker.27 Kazdy to vidi inak a neviem, co si cakal od knaza ;)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.