Co jiného číst?

upraveno 3. ledna 2011 v Literatura
1235793

Komentáře

• upraveno 4. ledna 2008
  • upraveno 6. ledna 2008
  • upraveno 24. března 2008
    Už se vám stalo, že jste si nějakou knížku koupili čistě na základě dobré obálky? Mně se to stává běžně... :-) Naposledy Pán ledové zahrady (agent vybavený moderními technologiemi pátrá na planetě, kde funguje magie, po ztraceném týmu vědců) od J. Grzedowicze. No, a když jsem viděl v pultech nádherně vyvedeného Rozsévače větru od jeho manželky M. L. Kossakowské (fantasy pojednávající o andělech), neodolal jsem ani podruhé. Poláci prostě mají něco do sebe!
    Prodejnost knihy dělá ze tří čtvrtin obálka, nebudeme si nic povídat. :-) Dále se v současnosti probírám Netvory a kritiky od Tolkiena (přitažlivá sazba písmen! :-)), nostalgicky listuju Pelcovým novým vydáním ...a bude hůř (má být film?byl?) a dočítám v rauši Simmonsův Olymp. O Trójské válce píše líp než Homér Simpson! :-)
    heavy_head:tak mě napadlo spočítat kolik peněz jsem jen letos utratil za knížky,nicméně jsem toho raději brzy nechal.Je asi lepší žít v nevědomosti(v tomhle konkrétním případě).
    Majetný, zámožný, nerozumný čtenář - ideál všech nakladatelů. :-) Kdybych měl spočítat všechny knihy, které jsem si kdy koupil... asi bych se nedopočítal. ;-) Za to už by bylo nějaké pěkné autíčko... :-O
    Proboha lidi, tohle mi nedělejte... Začala jsem nad tím přemýšlet. I kdyby každá knížka, kterou mám doma stála jen stovku (jako že ne) tak... Proboha, to je peněz... Brrrr. Vy jste mě vyděsili.
    Tyna:A proč myslíš,že jsem radši počítat přestal po první poličce?Faktem ale je,že já prostě knihu která se mi líbila mít musím.Je to asi nějáký druh snobismu kombinovaného se sběratelstvím.
  • MIlMIl
    upraveno 25. března 2008
  • upraveno 25. března 2008
    Pokud mohu za sebe říci kdy jsem se naposledy spálil při náhodném výběru,tak koupí Acháji,jmenovitě prvního dílu(další jsem raději nečetl).Je vidět,že post se kterým se někdy setkávám,tj. polský autor=záruka kvality,není zdaleka absolutní.Nemám nic proti užívání ostřejších slov tam kde to působí smysluplně.Stejně tak se přenesu přes popis nějákého toho mučení.Nicméně obsah této knihy mě nutí se zamyslet nad povahou autorovou...
  • upraveno 25. března 2008
  • upraveno 26. března 2008
    heavy_head: co máš na mysli pod pojmem "chuťovka"?
    Nechci tě děsit, ale na nějaké to stahování z kůže, opékání zaživa a obyčejný život drancířů během války bys asi měl být připravený. :-)
    heavy_head:řekněme to takhle:u G.R.R.Martina jsem měl pocit,že popisy těchto věcí děj nenarušují,tak nějak tam patří.Prostě to většinou nebyli samoúčelné popisy lidské krutosti proklédané diskuzí party dlaždičů!
  • upraveno 27. března 2008
  • upraveno 18. dubna 2008
    Doufám, že tu není nikdo, kdo nečetl Dunu Franka Herberta? Teď myslím úplně první díl, ne ta na několik způsobů převařovaná pokračování. Je možné, že mladším ročníkům unikl (česky vyšlo 1988). Klenot v záplavě všeho toho, co nás zaplavilo po revoluci. A do mé "top SF ten" se vejde s přehledem.
    Četl jsem to, ale je to už tak dávno, že to ani není pravda. Bylo to něco o kořeněných červech, ne? ;-) Mimochodem, včera jsem si na zkoušku koupil Noční hlídku od nějakého toho Rusáka. Doufám, že bude tomu názvu dělat čest.
    Já to taky četl už před časem, ale rád se k tomu stále vracím. Ano, je to cosi ekologicky zaměřeného o nesmrtelnosti... Cože, tys ještě nečetl Lukjaněnka? :-O To snad není možné, že někdo takový vůbec může existovat! :-) Radši si přečti ale knihy, než se podívej na ten film, mohlo by tě to odradit (pokuds ho už náhodou neviděl).
    Potíž je v tom, že některé filmy nemají knižní předlohu.;-) Ten čas si budeš muset možná udělat - Hlídek je pět dílů.
  • upraveno 19. dubna 2008
    heade, vzdej to, Rytíř tu stejně celý víkend nebude, aby s teou polemizoval :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 19. dubna 2008
  • upraveno 20. dubna 2008
    Nejslabší bývají čtvrté díly. ;-) Toho rusáka neznám. To je nějaké pokračování Frodových noshledů?
    upraveno 20. dubna 2008
    Je to Středozemě přeházená na ruby. Mordor je vyspělejší než ostatní země, Elfové jsou narcistický svině, který si myslej, že budou světu vládnout natrvalo, Aragorn vytáhne Rohan do války skrze přeříznutí Eowyn, kterou pak odkopne, Gandalf je něco jako Melisandra, jenom ne tak sexy, naopak Saruman je sympaťák, , král Sauron VIII. je normální člověk. Z klasickejch postav je jedinej sympatickej Faramir. Zatim se to líbilo i velkejm fandům Tolkiena, který to četli, takže určitě neprohloupí, kdo si to přečte.
  • upraveno 21. dubna 2008
    Flanker: No jako zaslepený fanoušek tolkiena a LotR musím říct že mě osobně se Yeskovovo dílo moc nelíbilo.Podle mě prostě vzal klasický koncept,nic moc nepřidal a jen shrábl výsledek bez velké práce.ALe já obecně nemám moc rád jakékoliv napodobování...
    upraveno 21. dubna 2008
    Právě že mě to jako napodobování nepřišlo ani trochu. Vždyť celkovej styl a pojetí je naprosto jiný. Ale možná je to tim, že mě Tolkien - knihy (ano, jsem tak trochu kacíř) připadají už příliš dětský a žádný extra fanoušek jsem nebyl ani někdy v těch 15, co jsem to četl. Ale jak říkám, v mym okolí se to líbilo i lidem, co na JRRT nedaj dopustit.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.