Co jiného číst?

upraveno 3. ledna 2011 v Literatura
1356793

Komentáře

• upraveno 2. listopadu 2007
    Já z Amberu přečetl 2 knížky a nepochopil, co na tom kdo vidí - přidal bych se k Argovi. Ale tohle je svobodná země. Taky jsou lidi, co čtou životní příběhy celebrit součaného popu - takže jen víc Amberu.
    No já bych neřekl anstavovaná kaše, ale je pravda že Merlinovi Kroniky nedosahují kvality Corwinových kronik. Je to jedno z nejlepších čtení ajké jsme měl tu čest číst :)
    Tým je povedané všetko podstatné!!! :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 2. listopadu 2007
    Ano, měl jsem to upřesnit: Amber 1-5.
    ad Amber) První díl mě uchvátil, druhý nezklamal, třetí překvapil, čtvrtý navnadil, při pátém už jsem trochu přeskakoval stránky... Ale pozor, já nečetl Devět princů z Amberu, ale Vládce stínů. :-)
    A to neni to samý? Jinak v hodnocení dílů jsem víceméně zajedno. Do Merlina už jsem se nezačet vůbec.
    Je, ale v jiném překladu. A je zajímavé, že na Vládce stínů nadávali, ale mně se líbil víc.
    Budu tu muset někdy srovnat, Taky jsem četl Vládce stínů.
    "Divoký vítr mě hnal na východ od zapadajícího slunce." Klasika. (zde bych normálně použil smajlík "cool" :-) Naneštěstí jsem ho někomu půjčil a on mi ho zohnul a vazba se přepůlila na str. 52 :-( takže ho mám na pokračování ve dvou dílech.
    Ještě že ne na západ :))
    "Zmocnily se mě pochybnosti o čistotě veškerých lidských úmyslů a usadily se mi na prsou." Tohle tam taky bylo. Pamatuju si, jak jsem z toho úplně šílel, ten Zelaznyho poeticko-přímočarý styl mě úplně uchvátil, chtěl jsem být jako on! :-)
    Ále, nedělej si kvuli tomu těžkou hlavu.
  • upraveno 3. listopadu 2007
    Tady je to trochu OT, ale už jste viděli Stardust? Já bych ho spolu s prvním dílem LOTR dávám na 1.-2. místo v soukromém žebříčku mnou shlédnutých fantasy filmů.
    Ačkoliv je ta hranice velmi tenká a obtížně určitelná a ač Stardust je velmi pěkný film, na mém seznamu fantasy filmů vůbec nefiguruje, protože IMO je to pohádka, výborná, zábavná o tom není sporu.
    Alnag: Tak teď jsi mě dostal... Už jsem chtěl odepsat něco o tom, že fantasy a pohádka je totéž, ale když tak o tom přemýšlím, tak Rákosníček asi fantasy nebude - a přitom se tam čaruje, bojuje - i když ne mečem. Takže nebudu polemizovat.
    Nezná tu někdo teorii?
    A Barbar Conan (a nebo když to tak vezmu Píseň ledu a ohně) je sotva pohádka... ale samozřejmě to jsou sousedící žánry a na tom pomezí je ten Stardust.
    upraveno 3. listopadu 2007
    Rozhodně Stardust je spíš pohádka s fantasy prvkama (konekonců už jsem o něm psal na Noční hlídce). Docela bych to z našich pohádek přirovnal k Princi a Večernici. S Harry Pottrem to moc podobný neni ( i když já celej viděl jenom čtvrtej díl).
    upraveno 4. listopadu 2007
    bedynka: Stopro souhlas.
  • upraveno 5. listopadu 2007
  • upraveno 5. listopadu 2007
    Newtonovo delo a Andelske pocty
  • upraveno 25. listopadu 2007
  • upraveno 26. listopadu 2007
    Imperium Bohemorum: a hned první povídka od V.Kadlečkové je fajn
    Temné vody jsem viděl coby film. Nebylo to špatné.
  • MIlMIl
    upraveno 26. listopadu 2007
  • upraveno 28. listopadu 2007
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.