Jsou Západozemí a Essos pouze další kontinenty Ardy?

upraveno 9. ledna 2016 v Spekulace
Jsou Západozemí a Essos pouze další kontinenty Ardy?
Vytvořil jsem obsáhlou teorii, která však měla ovšem o 5034 znaků více než je tu dovoleno. Jedná se v ní o tom, co je v nadpisu, tedy o tom zda je Píseň ledu a ohně skutečně Martinův svět.

tudíž, celý můj text najdete na ulozto: http://ulozto.cz/xQYLdVKe/crazy-theory-docx
heslo: Arda

Děkuji za pochopení :)
1356

Komentáře

• @Aviv Tak mne to celkom asociuje to, čo sa už hodnú dobu preberá v Kecálišti. :)
  • SagartSagart Amo ergo sum
  • Na Kecálišti se řeší taková fúra věcí... Ale momentálne prevažujú sťažnosti na pasivitu vlád a médii a bezpečnostných orgánov, zatiaľ čo sa utečenci začínajú vymykať spod kontroly a deiskutuje sa o tom, aký postoj zaujať a čo by mohlo byť tým správnym riešením. Ešte stále neviem ako to spojiť s Valar špekulujúcimi kedsi za koncom sveta o tom, čo urobiť so zbytkami porazenej armády v podobe kedysi regulérneho obyvateľstva dávno pradávno zmeneného na verejnú hrozbu. I mean without leader their troops, that are already deceased and broken apart, are going to hide away and slowly decrease or just stagnate and either way it has no impact on Ainur since they removed Valinor from the rest of Arda.
  • Žádne takové. Ne a ne.
    Mám takovej dojem, že skřeti dopadnou jak Indiáni.
  • Myslíš, že by bolo možné nalinkovať trolov na Wun Wuna?
  • JayJay
    upraveno 13. ledna 2016
    ... A mamuti jsou jen na severu domestifikovaní a na klima křížením přizpůsobení olifanti, že...?
  • ... a Přísežník a Vdovin nářek je "meč jenž bude znovu skut"... :o)
  • @Jay človeče, ještě to podporuj :D

Jinak Tyrion rozhodně Hobit není, je tam myslím někde přímo popsáno, že má v poměru k tělu větší hlavu, Hobiti byly jen zmenšené kopie lidí, všechno hezky souměrné, spíš takové Děti lesa, když už. A Tyrionův přístup k životu fakt není "hobití", teda nevím kolik bordelů je v Hobitíně =D a Hobiti myslím ani nejsou nijak náruživí čtenáři nebo nějak prudce inteligentní, Frodo je spíš výjimka.
  • Nesvítí, když jsou na blízku Jiní :-P
  • To bude tým, že Iní nie sú ohyzdi. ;-)
  • Opakujem, že se k tvé uloz.to teorii dostat nemohu, protože moje mašinka to odmítá stáhnout.
    No tak elfovia nezvyknú starnúť a tak, ale potomkovia elfov a ľudí aka Númenorčania hej a celá tá asociácia s drakmi a otroctvo a aj neskoršie nie tak celkom kladné pôsobenie Targaryenov len nahráva teórii o temných odnožiach najvyššieho z národov, čo pobývali na juh od Mordoru. K elfom majú ďaleko bližšie Deti lesa. Mňa osobne by zaujímalo kde hľadať trpaslíkov.
    Ja som nepovedala, že sú ohyzdní. To povedal ten, čo LOTR preložil do Slovenčiny. :D
    Ozaj, čo Reedovci? To vyzerá na rod vo veľmi blízkom spojení s dávnymi dobami magickými.
  • Péťa ze všech lidí? Prosím tě jak? Vždyť někteří byli snad šerednější než kterákoli knížka předtím naznačovala.
  • @Sagart Azog se ve slušné diskuzi o Tolkienovi nevytahuje ;-)
  • No jenže Lurtz je Sarumanov prototyp poľudštenej verzie ohyzdov - uhyz haiov či čo. To sa neráta. :D
  • Veď ja nehovorím nič proti tomu, že sa ti páčia. Mňa len zarazilo tvrdenie, že PJ potvrdil, že klebety literárne sa mýlili.
  • Moc pěkné obrázky Middleearth národov má jedna osoba na DA. Skúsim ju nájsť.
    @Aviv

Říkám, já to věděl :D Akorát tu mapu mám popsanou trochu jinak. Pokud skutečně toužíš si přečíst moji celou obsáhlou teorii¨, tak mi zjisti zda jde přes txyto profili posílat dokumnty a budeš mít tuto jedinečnou teorii i ty :) :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Aviv Chybí tam Essos.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.