Cersei Lannister

upraveno 19. října 2012 v Postavy a bytosti
Koutek pro debatu o královně regentce, když už se tu s novými topicy roztrhl pytel... Svůj názor na Cersei jsem už řekla mockrát, je na vás, abyste ji obhájili :D
24

Komentáře

• upraveno 19. října 2012
    V seriálu je lidštější třeba v tom, že si uvědomuje, co je Joff zač.
    Ale jinak ona si i v knize hájí svoje... Dokonce i její nenávist k Tyrionovi má své opodstatnění jinde, než v marnivém "je hnusný".
    Cersei je prostě taková typické mean girl z amerického teen filmu. Nejkrásnější, nejbohatší, namyšlená, krutá, šikanující, kluci ji chtějí, holky z ní mají mindrák. Hm, v tom filmu by asi byla roztleskávačka ...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 19. října 2012
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 19. října 2012
    Tyna: POV ma az od Hostiny a vtedy uz Joffa spochybnovat nemusi :)
    evidentne dvojica Cersei a Robert B. patrí k najhorším rodičovským párom na výchovu. Seriálov C. má trochu viac umu - učí Joffa byť taktický voči Starkom, ale v knihe som mal pocit, že obaja (C aj R) nevedia ako vychovávať. Ona vzor opičej lásky - dá všetko a nedomýšľa čo z toho bude (stvorila som zlosyna, čo teraz?), on ľahostajný sebec.
  • upraveno 20. října 2012
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    upraveno 20. října 2012
    ja 5 a půl
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    upraveno 20. října 2012
    ja 5 a půl
  • upraveno 21. října 2012
  • upraveno 22. října 2012
    na teenagerske filmy odporučam not another teen movie... dokonala parodia
  • upraveno 23. října 2012
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 23. října 2012
    Tak to taky nemáš úplně pravdu. Pořád by měla dost vlivu jako královna a dcera Tywina Lannistera. A jako taková by měla šanci dost velkou. V naší historii by se taky našlo nemálo ošklivých a mocných královen, které se jimi staly díky bohatství a původu.
  • upraveno 23. října 2012
    Však také bez Tywina byla její pozice značně oslabena, na což zareagovala tak, že začala vyšilovat ještě víc. A těžko říct, zda by si ji Robert vůbec vzal, pokud by nevypadala aspoň trochu k světu. Podpora Lannisterů stojí za nějaké to přemáhání, ale Robert byl celkem samorost a ne chladně kalkulující stratég. I když je fakt, že po ztrátě Lyanny mu to možná bylo buřt, jak dotyčná "náhrada" vypadá.

Už samo spojení "mocné královny" předpokládá určitý zájem o říši a ne její rozvracení. Královna může být mocná, jen dokud říše stojí. To samozřejmě platí i pro ty pohledné, protože přízeň královny rapidně ztrácí na atraktivitě ve chvíli, kdy případná defenestrace hrozí i jejím favoritům. A není možné v noci zachránit vše, co se ve dne podělá. Na to má královna jen jednu.. postel.

Myslel jsem to tak, že pohledným ženám toho obecně víc prochází, i když nemám nejmenší tušení, proč tomu tak je. Krása přece nemá se zodpovědností nic společného, což přece tak racionální stvoření, jakými muži od přírody jsou, jistě dobře vědí..
  • upraveno 24. října 2012
    Posledny odsek bol najlepsi :)))
    O takové Kleopatře se taky říká, že měla podbradek, krátký krk a já nevím co. :-)

Tohle mi vždycky připomene ten romantický příběh, jak krásný princ miloval krásnou hraběnku, ale rodina ho dotlačila do svatby s vhodnější partnerkou, ošklivou kněžnou. Princ a hraběnka se stále tajně milovali, ale obluda prince mučila svým hysterickým chováním. Nakonec obluda zemřela a krásný princ s krásnou hraběnkou si mohli po letech veřejně padnout do náručí a všichni jim to přáli.

Ééé, až na to že Charles a Camilla jsou oškliví a Diana byla hezká a milá. A láska dvou obludek nikoho nedojímá. Kdyby se dvě dámy prohodily a Charles zkrásněl, okamžitě by bylo veřejné mínění na straně utajeným milenců a jejich dlouhé, pevné horoucí lásky...
    mě laska lidi nedojima.. ale u zviřat.. a nebo moňa pak takova ta oťukavaci detska laska.. ale v lasce dvou dospělych je jen vypočítavost
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 24. října 2012
    Mě chemie nikdy moc nedojímala... Možná tak krájení cibule
    Gardien: Pokud lásku dospělých lidí považuješ za vypočítavost na principu pohlavního výběru či určité výměny (bezpečí, výhody atd.), pak něco podobného je i "láska" u zvířat a v podstatě i u dětí (upevnění vazeb za účelem osobního prospěchu). Vše to samozřejmě probíhá obvykle na úrovni instinktů a podvědomí. Já osobně na tom, nevidím nic špatného.
    Láska Cersei a Jaimeho má punc zakázaného ovoce a tím pádem i jistou přitažlivost. Samozřejmě jen v případě, že ve vás incestní vztah nevyvolává nepřekonatelný odpor.
    swoaOO: To by bylo, kdyby společně odcestovali na východ a dožili se tam poklidného stáří...bomba, že?
    Mně to přijde romantické, ale jen z jeho strany. Z její strany podle mě nejde o lásku, jen je ráda, že má někoho, kdo ji bezvýhradně zbožňuje a všechno jí odpustí... A doufám, že ten kdo z jejich páru umře nebude Jamie:-D
    Chmure, a jak to myslíš s tím nepřekonatelným odporem k incestu? Naznačuješ snad, že ty bys ho překonat dokázal? :-))
  • U Cersei se u mě střídá nenávist s pochopením a tichým souhlasem. Je mi silně sympatická tím, jak si pevně stojí za svým a to i když padaj hlavy. Zvláštní je, že to samé u mě někdy vyvolává odpor, když už to překročí určité hranice. Zajímalo by mě jak daleko ještě Martin Cersei zažene. Šílený král hadr :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.