Cersei Lannister
Koutek pro debatu o královně regentce, když už se tu s novými topicy roztrhl pytel... Svůj názor na Cersei jsem už řekla mockrát, je na vás, abyste ji obhájili :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.

Komentáře
Ale jinak ona si i v knize hájí svoje... Dokonce i její nenávist k Tyrionovi má své opodstatnění jinde, než v marnivém "je hnusný".
Už samo spojení "mocné královny" předpokládá určitý zájem o říši a ne její rozvracení. Královna může být mocná, jen dokud říše stojí. To samozřejmě platí i pro ty pohledné, protože přízeň královny rapidně ztrácí na atraktivitě ve chvíli, kdy případná defenestrace hrozí i jejím favoritům. A není možné v noci zachránit vše, co se ve dne podělá. Na to má královna jen jednu.. postel.
Myslel jsem to tak, že pohledným ženám toho obecně víc prochází, i když nemám nejmenší tušení, proč tomu tak je. Krása přece nemá se zodpovědností nic společného, což přece tak racionální stvoření, jakými muži od přírody jsou, jistě dobře vědí..
Tohle mi vždycky připomene ten romantický příběh, jak krásný princ miloval krásnou hraběnku, ale rodina ho dotlačila do svatby s vhodnější partnerkou, ošklivou kněžnou. Princ a hraběnka se stále tajně milovali, ale obluda prince mučila svým hysterickým chováním. Nakonec obluda zemřela a krásný princ s krásnou hraběnkou si mohli po letech veřejně padnout do náručí a všichni jim to přáli.
Ééé, až na to že Charles a Camilla jsou oškliví a Diana byla hezká a milá. A láska dvou obludek nikoho nedojímá. Kdyby se dvě dámy prohodily a Charles zkrásněl, okamžitě by bylo veřejné mínění na straně utajeným milenců a jejich dlouhé, pevné horoucí lásky...
Láska Cersei a Jaimeho má punc zakázaného ovoce a tím pádem i jistou přitažlivost. Samozřejmě jen v případě, že ve vás incestní vztah nevyvolává nepřekonatelný odpor.