Jedna možnosť je, že to predáva. Druhá, že nadvihnúť pokrievku nad istými témami a poslať cez tú paradičku svoje postavy pre ich lepšie vykreslenie a vývoj mu prišlo dôležité. Jedna sa s druhou nevylučuje. Určite by sa našli aj štvrtá, piata a šiesta, ale takhle z patra ponúkam tieto. Jo, v tomhle bodu ukončení bys mohla dobře poznat, o čem je řeč.
Po relativně nedávné zmínce Shustermanovy knihy "Bez šance" jsem se pustila do jeho Smrtky. Ten chlapík bude mít s umíráním asi nějaký "problém", protože je to dost silný motiv hned další knihy (ale nač se v tomto případě divit, když se to jmenuje tak, jak se to jmenuje ;-)). Je to zajímavé, téma je poměrně silné, jsem zvědavá, jak se vyvine příběh a o čem budou pokračování. Autor se mi začíná líbit čím dál víc.
Pokud někdo čekáte na finále Mycelia, tak autorka cca před 14 dny oznámila jeho dopsání. Následovat bude kontrolní čtení se zanášením připomínek a pak samozřejmě kompletní nakladatelská práce, ale je velmi pravděpodobné, že letos to fakt bude.
Dočetla jsem Zvon, tedy třetí díl trilogie Smrtka od Neila Shustermana a jsem nespokojená jen s tím, že celá série neměla víc dílů nebo alespoň stran. Za mne jen a jen doporučení.
Dočetla jsem trilogii Světlo a stíny od Leigh Bardugo. Čekala jsem limonádku ve stylu chudé děvče se zamiluje do záporáka, ze kterého se stane superklaďas (a ani by mi to zas až tolik nevadilo, protože nějak nemám náladu na temné příběhy). Musím říci, že mě knihy dost pozitivně překvapily, byly zábavné a příběh celkem zajímavý (jasně, byla tam i klišé jako prase). Určitě si přečtu další autorčina díla. Ve zkratce pokud pátráte (hlavně holky) po lehkém zábavném čtení, můžete to zkusit. Rozhodně ale nedoporučuji flankerovi, i přestože se hlavní hrdinka jmenuje Alina a její kamarádka Žeňa. Není to nic pro staré, zapšklé lidi, co nemají rádi Hermionu :P
@Krisa já četl všechny knížky z Grishaverse, je to takové nenáročné oddechové čtení (prý pro holky, ale to mi nevadí :-D ) s docela zajímavým dějem a světem. Navazující duologie Six of Crows mě bavila více, přišly mi tam ty postavy zajímavější. Mimochodem na netflixu je nový seriál Světlo a stíny, první řada kopíruje události první knihy, ale jsou tam přimíchány i postavy z té navazující duologie, každopádně mi to přišlo docela povedené a stojí za to na to kouknout. :-)
@Riokai Šest vran jsem rozečetla, zatím mě to dost baví (asi i víc, než Griša), ale teď vůbec nestíhám, tak doufám, že se k tomu brzy zase vrátím.
Četba spíš pro holky to je, což mi ale taky nevadí :P
O seriálu vím, chystám se na něj, až dočtu i vrány, abych si něco neprozradila. S kamarádkou jsme se shodly, že Ben Barnes jako černokněžník není až tak marná představa :-P
Šest vran jsem zkoušela, moc se mi líbila už jen vizuální podoba knihy s obarvenou ořízkou, ale nepřehoupla jsem se přes druhou kapitolu, protože jsem měla hlavu v pejru.
Sama jsem dnes dočetla Paní půlnoci od Cassandry Clare, je to další série ze světa lovců stínů (nefilim), a jak mě Nástroje smrti moc netankovaly (na rozdíl od Pekelných strojů), tak tohle se mi líbilo.
@Lady Ašara Hlavu v pejru naprosto chápu. Jestli můžu, tak tomu dej ještě druhou šanci. Já se nemůžu dočkat, až tenhle zářiový blázinec skončí a budu mít čas na čtení.
Dočetla jsem Šest vran (a Prohnilé město). Jestli mě bavila Griša, tak tohle bylo daleko lepší. Sakra, bylo to fakt skvělý, zajímavý a zábavný. Těším se na další dvě knihy od autorky. Akorát jsem udělala brutální chybu a nabídla je jako dárek k Vánocům pro mě. Že jsem nedržela zobák, mohla jsem je číst hned :D
@Baron Na Bena Aaronovitche jsem dostala doporučení, že je to dost dobré. Chystám se na to v nejbližší době, takže jsem celkem zvědavá.
@sfik podla prvych 6 stran na martinuse to vyzera fajn, ale preco jej radsej nekupit klasiku? Moja 10-rocna dcera ma precitaneho Hobita, LOTR, Sillmarion aj Nedokoncene pribehy. LOTR dokonca po cesky. Myslim, ze ak je trochu popredu, ako pises, potesi sa urcite. Btw dcera citala Hobita vo verzii z roku 1973, kde sa pisu hobiti s dvoma b. Ina v kniznici nebola :).
@Krisa Duologie Zjizvený král je kvalitou dost podobná Šesti vránám, ačkoliv Šest vran mě bavilo o kousek více, hlavně tím prostředím. A taky předpokládám, že vzhledem ke konci té poslední knihy to nebyl úplný konec, autorka si tam hezky otevřela prostor pro další knihy. :-)
Ehmm tak jsou koukal, že letos mají vyjít dveře z kamene aneb třetí díl kroniky královraha (věříte tomu nebo ne?) Já si všiml, že v to doufá asi hodně lidí, když pravidelně potkávám někoho, jak čte jméno větru nebo strach moudrého muže
@Lady Ašara No jako mne to navnadilo :D si říkám nemůže být náhoda, že to furt tolik lidí čte :D a pak jsem někde našel, že by to mělo vyjít letos v létě :D:D tak jestli mám odložit kolo času nebo ne
Komentáře
Jo, v tomhle bodu ukončení bys mohla dobře poznat, o čem je řeč.
Rozhodně ale nedoporučuji flankerovi, i přestože se hlavní hrdinka jmenuje Alina a její kamarádka Žeňa. Není to nic pro staré, zapšklé lidi, co nemají rádi Hermionu :P
Četba spíš pro holky to je, což mi ale taky nevadí :P
O seriálu vím, chystám se na něj, až dočtu i vrány, abych si něco neprozradila. S kamarádkou jsme se shodly, že Ben Barnes jako černokněžník není až tak marná představa :-P
Sama jsem dnes dočetla Paní půlnoci od Cassandry Clare, je to další série ze světa lovců stínů (nefilim), a jak mě Nástroje smrti moc netankovaly (na rozdíl od Pekelných strojů), tak tohle se mi líbilo.
Těším se na další dvě knihy od autorky. Akorát jsem udělala brutální chybu a nabídla je jako dárek k Vánocům pro mě. Že jsem nedržela zobák, mohla jsem je číst hned :D
@Baron Na Bena Aaronovitche jsem dostala doporučení, že je to dost dobré. Chystám se na to v nejbližší době, takže jsem celkem zvědavá.