Co jiného číst?

upraveno 3. ledna 2011 v Literatura
Mých posledních snad 20 knih bylo všechno možné (Martinovy povíky, Irving, G.G.Marquéz, Vonnegut Jr.) jen ne kniha z fantasy ságy. Chápu, že nic tak dobrého jako icefire na trhu není, ale něco co by stálo alespoň za přečtení. Doporučte něco

PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
18687888991

Komentáře

  • Jo, bude. Rozuzlení mi připomnělo Bohatýra i Píseň, řekni zda chápeš jak, až tam dojdeš.
  • Aviv napsal(a):

    Jo, bude. Rozuzlení mi připomnělo Bohatýra i Píseň, řekni zda chápeš jak, až tam dojdeš.

    Ach ne... Asi jsem outlocitná, ale mně to nějak nedělá dobře. Proč, Červenáku, máš tu potřebu?
    Bohatýra jsem nedočetla, skončila jsem zhruba uprostřed Bílé věže. Tak uvidíme, zda se dovtípím.
  • Jedna možnosť je, že to predáva. Druhá, že nadvihnúť pokrievku nad istými témami a poslať cez tú paradičku svoje postavy pre ich lepšie vykreslenie a vývoj mu prišlo dôležité. Jedna sa s druhou nevylučuje. Určite by sa našli aj štvrtá, piata a šiesta, ale takhle z patra ponúkam tieto.
    Jo, v tomhle bodu ukončení bys mohla dobře poznat, o čem je řeč.
  • @Aviv Tak jsem to nakonec nedala. Nakonec se mi potvrdilo, že moje přecitlivělost byla daná PMS :-)), ale obavy z toho, co všechno v knize přijde, mě přiměly ji odložit na dobu neurčitou. S ohledem na Tvoji povídku ale tuším, že půjde o
    nějaké Jarošové pokušení
    ??
    Jak jsi psala o Písni, moc bych chtěla věřit, že na konci té knihy
    Jaroš odletí na Drogonovi,

    ale to asi nepřijde, že? :-D
  • Neodletí. :D
    Jaroše čeká kdeco taky, ale hororovost, o které mluvím, se týká zločinu, ne jeho. Ikdyž si myslím, že načasování jeho kolapsu naznačuje, že to, co pak slyšel, se jej dotklo i osobněji.

    Chceš indici?
    Ve kterém bodě si to vlastně odložila?
  • upraveno 24. dubna 2021
    Aviv napsal(a):

    Ve kterém bodě si to vlastně odložila?

    Zhruba po kapitole, kdy Stein jedná s městskou radou, aby si ho odvedl Habsburk a seznámil ho s alchymistou. (Alchymistova identita odhalena.)

    Jestli chceš, klidně mi napiš do SZ, čemu se v knize vyhnout. Anebo, pokud je tam toho opravdu moc, klidně si to nechám převyprávět v cenzurované podobě ;-).

    Pochopila jsem akorát, že Jaroš podstoupí nějakou operaci? Že ty bolesti jsou způsobené nádorem?


  • Po relativně nedávné zmínce Shustermanovy knihy "Bez šance" jsem se pustila do jeho Smrtky. Ten chlapík bude mít s umíráním asi nějaký "problém", protože je to dost silný motiv hned další knihy (ale nač se v tomto případě divit, když se to jmenuje tak, jak se to jmenuje ;-)). Je to zajímavé, téma je poměrně silné, jsem zvědavá, jak se vyvine příběh a o čem budou pokračování. Autor se mi začíná líbit čím dál víc.
  • OakenfistOakenfist Alyn Dubová pěst :o)
    Susanna Clarke "Piranesi" (Argo) vychází v překladu Viktora Janiše už příští týden. Už teď se třesu.
  • @Oakenfist Ohó! Díky za tip!
  • Oakenfist napsal(a):

    Z fantasy/sci-fi za poslední roky (dekádu) bych mohl doporučit Susannu Clarkovou a její román "Jonathan Strange a pan Norell" - mj. z toho BBC udělalo 6-dílný seriál. Úchvatný styl a strhující děj z Anglie z doby regentství (napoleonské války a kousek dál) o (jediných) dvou britských čarodějích, jsou tam i elfové, i když pojati více v duchu tradice, než po tolkienovsku.

    Tak si po letech znovu čtu gentlemany Strange a Norrella a tentokrát si vychutnávám každou stránku a slovní obrat. Překladatel odvedl vynikající práci :). Paralelně jsem si pustila seriál, ale - ač vizuální podoba postav dost sedí - není to ono. Kniha je kniha :).

  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Pokud někdo čekáte na finále Mycelia, tak autorka cca před 14 dny oznámila jeho dopsání. Následovat bude kontrolní čtení se zanášením připomínek a pak samozřejmě kompletní nakladatelská práce, ale je velmi pravděpodobné, že letos to fakt bude.
  • Dočetla jsem Zvon, tedy třetí díl trilogie Smrtka od Neila Shustermana a jsem nespokojená jen s tím, že celá série neměla víc dílů nebo alespoň stran. Za mne jen a jen doporučení.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Dočetla jsem trilogii Světlo a stíny od Leigh Bardugo. Čekala jsem limonádku ve stylu chudé děvče se zamiluje do záporáka, ze kterého se stane superklaďas (a ani by mi to zas až tolik nevadilo, protože nějak nemám náladu na temné příběhy). Musím říci, že mě knihy dost pozitivně překvapily, byly zábavné a příběh celkem zajímavý (jasně, byla tam i klišé jako prase). Určitě si přečtu další autorčina díla. Ve zkratce pokud pátráte (hlavně holky) po lehkém zábavném čtení, můžete to zkusit.
    Rozhodně ale nedoporučuji flankerovi, i přestože se hlavní hrdinka jmenuje Alina a její kamarádka Žeňa. Není to nic pro staré, zapšklé lidi, co nemají rádi Hermionu :P
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Jakou Hermionu? 8-O
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    @Krisa já četl všechny knížky z Grishaverse, je to takové nenáročné oddechové čtení (prý pro holky, ale to mi nevadí :-D ) s docela zajímavým dějem a světem. Navazující duologie Six of Crows mě bavila více, přišly mi tam ty postavy zajímavější. Mimochodem na netflixu je nový seriál Světlo a stíny, první řada kopíruje události první knihy, ale jsou tam přimíchány i postavy z té navazující duologie, každopádně mi to přišlo docela povedené a stojí za to na to kouknout. :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 16. září 2021
    @Riokai Šest vran jsem rozečetla, zatím mě to dost baví (asi i víc, než Griša), ale teď vůbec nestíhám, tak doufám, že se k tomu brzy zase vrátím.

    Četba spíš pro holky to je, což mi ale taky nevadí :P

    O seriálu vím, chystám se na něj, až dočtu i vrány, abych si něco neprozradila. S kamarádkou jsme se shodly, že Ben Barnes jako černokněžník není až tak marná představa :-P
  • Šest vran jsem zkoušela, moc se mi líbila už jen vizuální podoba knihy s obarvenou ořízkou, ale nepřehoupla jsem se přes druhou kapitolu, protože jsem měla hlavu v pejru.

    Sama jsem dnes dočetla Paní půlnoci od Cassandry Clare, je to další série ze světa lovců stínů (nefilim), a jak mě Nástroje smrti moc netankovaly (na rozdíl od Pekelných strojů), tak tohle se mi líbilo.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Lady Ašara Hlavu v pejru naprosto chápu. Jestli můžu, tak tomu dej ještě druhou šanci. Já se nemůžu dočkat, až tenhle zářiový blázinec skončí a budu mít čas na čtení.
  • upraveno 16. září 2021
    Ahoj dnes jsem dočetl nového Bena Aaronovitche Falešná hodnota. A musím říci, že tohle byl jeden z lepších dílů celé série.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Dočetla jsem Šest vran (a Prohnilé město). Jestli mě bavila Griša, tak tohle bylo daleko lepší. Sakra, bylo to fakt skvělý, zajímavý a zábavný.
    Těším se na další dvě knihy od autorky. Akorát jsem udělala brutální chybu a nabídla je jako dárek k Vánocům pro mě. Že jsem nedržela zobák, mohla jsem je číst hned :D

    @Baron Na Bena Aaronovitche jsem dostala doporučení, že je to dost dobré. Chystám se na to v nejbližší době, takže jsem celkem zvědavá.
  • Čauky, prosím o radu. Rodiče, rodičky, strýce a tety...
    Je tohle komiksové zpracování hobita pěkné? Vhodné pro 9 letou holku která je trochu napřed a která si-myslím-že-bude-mít-hobita-ráda?
  • @sfik podla prvych 6 stran na martinuse to vyzera fajn, ale preco jej radsej nekupit klasiku? Moja 10-rocna dcera ma precitaneho Hobita, LOTR, Sillmarion aj Nedokoncene pribehy. LOTR dokonca po cesky. Myslim, ze ak je trochu popredu, ako pises, potesi sa urcite. Btw dcera citala Hobita vo verzii z roku 1973, kde sa pisu hobiti s dvoma b. Ina v kniznici nebola :).
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    @Krisa Duologie Zjizvený král je kvalitou dost podobná Šesti vránám, ačkoliv Šest vran mě bavilo o kousek více, hlavně tím prostředím. A taky předpokládám, že vzhledem ke konci té poslední knihy to nebyl úplný konec, autorka si tam hezky otevřela prostor pro další knihy. :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Riokai Jej, to se tedy začínám dost těšit, už aby přišel Ježíšek :-P
    Nikolaj mě bavil už v Griše a jestli je to kvalitou na úrovni Šesti vran, tak začínám trochu slintat. Otevřené konce sice nesnáším, ale snad si autorka švihne a dopíše další knihy :).
    image
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • Ehmm tak jsou koukal, že letos mají vyjít dveře z kamene aneb třetí díl kroniky královraha (věříte tomu nebo ne?) Já si všiml, že v to doufá asi hodně lidí, když pravidelně potkávám někoho, jak čte jméno větru nebo strach moudrého muže
  • upraveno 8. května 2022
    p1e9t9r2 napsal(a):

    Ehmm tak jsou koukal, že letos mají vyjít dveře z kamene aneb třetí díl kroniky královraha (věříte tomu nebo ne?) Já si všiml, že v to doufá asi hodně lidí, když pravidelně potkávám někoho, jak čte jméno větru nebo strach moudrého muže

    Upřímně tomu nevěřím, a to jsem teprve dnes dočetla Bleskostrom a včera Hudbu ticha, takže na rozdíl od jiných nečekám a nedoufám tak dlouho :).

    https://nerdfix.cz/clanek/patrick-rothfuss-se-vyjadril-ke-ctvrtemu-dilu-fantasy-serie-pj0i3f
  • @Lady Ašara No jako mne to navnadilo :D si říkám nemůže být náhoda, že to furt tolik lidí čte :D a pak jsem někde našel, že by to mělo vyjít letos v létě :D :D tak jestli mám odložit kolo času nebo ne
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @p1e9t9r2 Nic nenasvědčuje tomu, že by se tak mělo stát. U relevantních zdrojů ticho po pěšině. Kde jsi to info viděl?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.