Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1551552554556557581

Komentáře

  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Dreamer tak tie prichadzaju o miesto aj kvoli priemyselnemu polnohospodarstvu takze co je potom veganske?
  • Jediná veganská barva která mě napadá je hnědá... jakože zbytky žejo... Ale je půl čtvrté ráno a nepřemýšlím zcela jasně. Tak bůhví...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @sfik Ještě by se našla červená (která teda pak asi taky trochu zhnědne).
  • Dreamer napsal(a):

    @Terezička vápno je z mrtvých korýšů :-( a kvůli jeho těžbě umírá spousta zvířátek, protože přicházejí o místo k životu.

    Dávno mrtvá zvířata nevadí (podobně jako ropa). Takže pokud se do vápna nemelou čerství korýši tak je to v pořádku. Věř mi, mám odznáček předního fanouška na facebooku soucintě.cz =D

    Ten druhý dopad těžko říct, jestli je pro vegany akceptovatelný, když každá lidská činnost nějak překáží zviřátkům.
  • @Terezička vzhledem k tomu, že se v ČR vápenec těží zásadně v CHKO nebo na hranici, tak by vegani mohli zvážit aspoň bojkot vápna z ČR :-D jinak ta etika je u veganství celkově problematická, rohlík z penamu mi nepřijde "soucitnější" než kuře z biofarmy.
  • AvivAviv
    upraveno 11. května 2019
    Řekla bych, že jde o míru. A některé druhy činnosti sú prospešné pre ne aj nás. Na jisté druhy obdělávaní pudy se totiž celkem komplexní část zvěře adaptovala a jaksi to vypadalo udržitelně. Správne intervaly kosení, spásaní ovcemi a kozami (s kravami to vraj zvykne byť trocha devastujúcejšie). Třeba stromy podél silnic, sady a zahrady a městská zeleň toho správneho typu - tedy ne centemitrový trávniček, kde není sedmikrásky a voda se odparuje jak šílená, ale trocha bujnější pestřejší porost, dále rybníky a hustá síť zavlažovacích toku/sběrných stanovišť. Hnízda hmyzožravých létavcu poblíž obidlí, aby hmyz neprudil (ne, že by to byl až takový problém, protože vymírá - jen porovnejte kolik ho skončilo na předním skle auta teď a kdysi) a ve vzduchu byl koncert. A autobusové zastávky a iné sklenené priehľadné objekty, kam niekto husto nalepil nejaké pekné obrázky, alebo vedľa namontoval konštrukciu, ktorú nechal obrásť nejakou popínavkou, aby na tom ptactvo nepachalo sebevraždy.
    A když jsem byla na jedné přednášce, kde malovýrobca čajov hovoril o svojich skúsenostiach v Ázii, zmienil, ako v nejakej oblasti nepoužívali hnojivá, čo síce viedlo k menej rapídnemu rastu, ale zároveň lákalo menej škodcov, takže nepotrebovali veľa postrekov. O ktorých sa vie, že celekm často zabijí víc toho, co zabít nechceme, než toho, co likviduje úrodu, hlavně když někdo není ochoten dodržiavať termíny, kedy sa smie a nesmie striekať.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    sfik napsal(a):

    Jediná veganská barva která mě napadá je hnědá... jakože zbytky žejo... Ale je půl čtvrté ráno a nepřemýšlím zcela jasně. Tak bůhví...

    To by mohlo být i pivo. Je zcela přírodní a hnědé obvykle taky =D
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Vidím že tento populární topic je trochu upozaděn. Čekal jsem že s blížícími se volbami do Evropského parlamentu to tu bude trochu víc spamu a ono zatím nic. To jsou tu všichni euroskeptici rozhodnutí nad tím neztrácet čas? :D
    Výběr je rozsáhlý (dovolím si tvrdit že hodně zajímavý a nadějný - za některé strany) a volební spoty jsou všude kam se podíváte.¨

    Za co jsem velmi rád je zájem mladých ať už masově u pirátů, nebo třeba jednotlivci (KDU-ČSL, ČSSD nebo překvapivě i KSČM - kde mi nějak uniká co na ní mladí vidí). Jejich kandidatura je obvykle na sociálních sítích kritizována, argumenty jako "ať si nejprve odpracuje deset let ať má zkušenosti"; "nechce se mu pracovat holomkovi" etc. nejsou na místě a myslím že složení vlády by mělo být věkově rozdílné, protože jak je známo, každá generace může mít jiný pohled na věc. Navíc tvrdit že mladí nemají zkušenosti je také hloupost, toto vždy závisí na daném člověku jak se v oboru (v tomto případě politice) orientuje a osobně znám mezi mladými lidmi kde se pohybuji spoustu lidí kteří by dokázali být v politice daleko kompetentnější než spousta těch starších "co si už životem prošli a vědí jak se věci mají". Možná je to jen můj názor jakožto studenta který je snad ještě nezkažen pocitem že mladí hovno vědí, ale třeba právě proto by mě zajímal názor jiných uživatelů fóra, kteří jsou věkově často dost jinde a mají odlišné (třeba více kritičtější názory).


    Ještě mimo všechny názory na závěr přidám jedinou upřímnou stranu která se s pravým programem nijak netají. Našel jsem to včera, nejsem si jistý zda to tu bylo, možná jsem objevil Ameriku, kdo ví. Ale za mě naprosto skvělé nastavení zrcadla a co víc, ta upřímnost dovede skutečně pobavit :)
  • upraveno 22. května 2019
    @Sagart u té averze starších generací vůči mladším mě nejvíc točí argumentace ve smyslu "jsou to mladý ovce, co nemůžou mít vlastní názor a jen se nechávají manipulovat", což je poměrně ironické vzhledem k aktuálnímu složení vlády :twisted: takže věk rozhodně pro mě není rozhodující faktor při výběru kandidátů. Skepticky přistupuju k všemožnému nálepkování a shazování něčího vyjádření, jen protože si dotyčný třeba vybral formu, která nějak vybočuje. Shazování sdělení, které se snaží přednést studenti protestující za záchranu klimatu (chtějí se jen flákat a ulejvat), je pěkným příkladem takového pokrytectví a lhostejnosti.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    chtějí se jen flákat a ulejvat
    Těžko se tomu věří, když na demonstrace svolané na neděli nikdo nechodí, na rozdíl od těch pátečních. Vždycky tam budou tací, co to myslí vážně, a pak ten zbytek, co se veze na vlně.

    Nemysli, že si coby čerstvě čtyřicetiletý (každej tam musíme) nepamatuju sám sebe ve dvaceti, plného nadšení a ideálů pro ty "veliké a vznešené cíle". K tomu věku to patří, ale jak jednou prohlásil Plzák o zamilovanosti: "Zamilovanost je krásný stav, užijte si ho dosyta, ale proboha, nedělejte v něm žádná zásadní rozhodnutí."
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @flanker.27
    Vždycky tam budou tací, co to myslí vážně, a pak ten zbytek, co se veze na vlně.
    To je pochopitelné. Dá se říct že během každé demonstrace se najde spousta lidí (mladých) kteří tam jdou třeba jen proto že tam jde někdo koho znají. Rozhodně si ale nemyslím že by se takto nechali strhnout aniž by věděli o co se jedná (jakkoliv o tom třeba nemusí mít akademické znalosti).
    Stejně tak věřím že se najdou študáci co zašli v pátek demonstrovat jen proto aby se ulili ze školy, je to smutné, podotknu však že tací se spíš na demonstraci povětšinou vymluvili a pak na ni stejně nešli. Znám spoustu lidí co bylo třeba na té tehdejší páteční o životním prostředí (sám jsem na ní nebyl, protože to až za tak podstatné nepovažuji, vzhledem k tomu, že EU je na tom co se ekologie týče jedna z nejlepších) a ti to vážně mysleli. Uznávám že to může být sociální bublinou v níž se pohybuju a také, že spousta z nich brala vynechání školy jako pozitivní vedlejší efekt, ale odsuzovat je jen proto, že v neděli jich na demontrace chodí méně je trochu nešťastné - jakkoliv je to dobrý poznatek ;)
  • @flanker.27 My v neděli jezdili k babičce a mamka by mě na demošku nepustila.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Sagart Obdivuju moderátorku, že to dala skoro celé bez hnutí brvou :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @sfik Pravý revolucionář se neohlíží na takové zbytečnosti jako je rodina, tas je stejně jen pozůstatkem toho zastaalého a překonaného vidění světa, které stále razí ti geronti, které ti vzdělaní mladí musí nahradit, aby zachránili planetu :)
  • upraveno 22. května 2019
    Nemyslím si, že jít demonstrovat je pohodlnější než sedět na zadku v lavici a v polospánku si opisovat něco do sešitu :-) na druhou stranu si nedělám iluze, že různí lidé mohli mít různé motivy, přesto to pro mě není důvod k tomu, abych celou snahu smetla ze stolu.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Dreamer
    Nemyslím si, že jít demonstrovat je pohodlnější než sedět na zadku v lavici a v polospánku si opisovat něco do sešitu
    Kdy tys naposled chodil do jakékoliv školy že říkáš takovéto věci :twisted:

    Jen jsem teda chtěl diskutovat o EU volbách, ne o tom jak školáci chodí za školu demonstrovat :D
  • @Sagart ze SŠ si pamatuju ten pocit mozkové smrti z mnohých předmětů a snahu maximalizovat výsledek za co nejnižší vynaložené námahy a nechuť k názoru učení = tvrdá dřina = šrocení telefonních seznamů, dekáda od maturity už to za pár let bude, třeba se to změnilo k lepšímu? :) ale zpět k Eurovolobám, zítra si musím pořádně znovu projít volební lístky.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Sagart eu volby pre SR na výber komunista, väčší komunista alebo fašisti. Asi tak
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    To je spíš o psychice, cokoli, aby člověk mohl ukrátit dobu ve strávenou ve školních škamnech, vyhnout se písemce, zkoušce a tak dále. Počítám, žže řada těch škol, co na to kývly, to stejně udělaly s vidinou "alespoň zase děti dostaneme na chvíli na vzduch" :)
    Potenciálně je to ovšem spíš vyšší vzdělání, díky kterému se může přijít s podnětným a neotřelým řešením, které může mít pozitivní dopad na energetiku, než pár mladistvých, kterým transparent v ruce dodává pocitu vlastní důležitosti. Na demonstrace se odpovídá nějakým krátkodobým řešením, které je hezké na pohled, ale obvykle nemá valného pozitivního dopadu. Jako ty tampony do uší, kde se s velkou slávou přešlo na plast, aby se zachránily lesy, načež se ukázalo, že "všechno z plastu" je ekologicky mnohem horší, takže se pomalu u řady věcí vrazíme ke dřevu.
    A připomínám, že většina výrobních procesů energie z "obnovitelných zdrojů" závisí na dotacích, které třeba v Německu brzy skončí a potom se svojí zoufale nízkou efektivitou zkrachují, pokud se tedy vlnou demonstrací někdo nenechá ukecat, aby tomu celému odklepl další podporu.
    https://www.forbes.com/sites/michaelshellenberger/2019/05/06/the-reason-renewables-cant-power-modern-civilization-is-because-they-were-never-meant-to/#6cd56391ea2b
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    flanker.27 napsal(a):

    Jako ty tampony do uší, kde se s velkou slávou přešlo na plast, aby se zachránily lesy, načež se ukázalo, že "všechno z plastu" je ekologicky mnohem horší, takže se pomalu u řady věcí vrazíme ke dřevu.

    Jako já začínám dělat doživotní zásoby, protože bez ušošťourů nemůžu žít (nenávidím vodu v uších). A dřevěná tyčka mi brutálně nevyhovuje, protože není tak měkká a ohebná.
  • @Krisa my doma vždycky používali spíš klasickou špejli na kterou sis namotala libovolné mnoství vaty. Uchošťour je asi lepší ale bohužel lidi jsou dementní.

    Stejně jako matky které holdují vlhčeným ubrouskům. Nemusím být ekofanatik aby se mi z demence těch lidí co to splachujou otevírala kudla v kapse. Tak třeba ty ubrousky už říkám pár let že by se měly zakázat a to fakt nenávidím zakazování čehokoliv, ale tohle zboží pro líný matky je fakt zbytečnej nonsense...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Krisa Přiznám se k nekalé praktice, ušní maz si odstraňuju upravenou kancelářskou sponkou (tak aby vypadala jako to, co používají na ORL). Tamponem se mi povedlo ucho vždycky spíš ucpat.
  • Od Eurovoleb k ušnímu mazu, chudák @Sagart =D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    sfik napsal(a):

    my doma vždycky používali spíš klasickou špejli na kterou sis namotala libovolné mnoství vaty.

    Uááá, to úplně nenávidím. Vždycky mi ta špejle akorát poškrábala ucho.

    Splachování ubrousků taky nechápu, zvlášť když tu plínu taky musíš vyhodit do koše (pokud teda nejsou látkový, ale tam s ubrouskama nepočítám). Ale na vlhčenej toaletní papír si taky sáhnout nenechám, toho bych si taky pořídila doživotní zásobu (kupuju splachovatelnej).

    @flanker.27 Nejde mi o ušní maz, ale o tu vodu po mytí vlasů.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Dreamer napsal(a):

    Od Eurovoleb k ušnímu mazu, chudák @Sagart =D

    :-D :-D :-D
    Co naděláme. Jedno musím uznat. Místní uživatelé mají mnohem lepší cesty k bojkotu Europarlamentu než třeba SPD :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Sagart Přemluv mámu (a ona tě vydědí :twisted: ).
  • upraveno 22. května 2019
    @Krisa "splachovatelný" říkáš? :twisted:


  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Dreamer napsal(a):

    Od Eurovoleb k ušnímu mazu, chudák @Sagart =D

    To už je příznak té demence jako u profesora Nejedlého :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Dreamer Já to vidět nechci. Jsou věci, které pro životní prostředí udělám ráda, ale jsou věci, přes které nejede vlak.
  • upraveno 22. května 2019
    Krisa napsal(a):

    Ale na vlhčenej toaletní papír si taky sáhnout nenechám, toho bych si taky pořídila doživotní zásobu (kupuju splachovatelnej).

    Někde jsem se dočetla, že ani ten "splachovatelný" se podle českých trubko-norem splachovat nesmí. Tak ho hážu do koše.

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.