@Dreamer No jo, ale právě proto by force lighning odstranil jiný psychický blok a to je: "nikdy nebudu tak mocný jako darth Vader :twisted::-P A jestli to neuměl v TFA rozhodně to mělo být součástí toho dokončení tréniku o kterém Snoke mluvil. K čemuž vlastně nedošlo, protože TLJ se odehrává ihned po TFA a nebyla tam jediná tréninková scéna, takže Kylo má nedokončený trénink LOL Což nás přivádí k tomu, že tohle je stejně podivné, jako Luke házející meč přes rameno, v jednu chvíli Snoke mluví o tom, jak Kyla vytrénuje a de facto o deset minut později ho úraží, jak kdybch to byl já.
Dobré otázky. Práveže ešte v sedmičke ešte nie. Pomaly ju zatlačí na okraj, myslí si, že ju už má, ona odrazu nevysvetliteľne urobí úspešný výpad odnikiaľ a než sa z toho prekvapenia chudák spamätá, zraní ho a spacifikuje a chystá zabiť. V osmičke už môžeme hovoriť o tom, že sa mu vyrovná, pretože trónna sála. Já myslím, že po tom výlete do mysle, po ktorom začala používať Silu o tú možnosť prišiel. Hodí ju o strom, keď to nečaká, ok. Potom však už dievča zapne Silu, pritiahne meč k sebe v tom istom momente, keď k sebe meč ťahá on, skrátka ty pokusy vzdal a radšej sa pokúša presvedčiť ju k tomu, aby sa vzdala, inak. A teraz rozmýšľam... Čo je vyčerpávajúcejšie, boj s mečom, či telekinetické, paralyzujúce a omračujúce hrátky so silou? Lebo ak to druhé, tak už vieme prečo postrelený, otrasený Kylo radšej dueluje. Určite by však bolo vyčerpávajúcejšie robiť oboje naraz. Takže by to bol výber medzi šermovaním a hádzaním snehu do tváre. Er... Mladšia generácia ma potenciál prerásť staršiu. Rey zatiaľ úspešne napreduje. U Kyla je to kolísavé. Ok, jediná verzia, ktorú mimo "holka odnikud" akceptujem. :-D
@Aviv To je jedno, stále žádný trénink mezi Snokem a Kylem a z té scény jsem teda rozhodně měl pocti, že se od té konverzace u hologramu vidí poprvé. Přitom zrovna scéna, jak ho Snoke učí force ligthning a něco k tomu říká mohla být tak COOL. Pamatuji si z knížky stejnou scénu se Plaeugisem a Sidiousem a byla nádherná. No, předpokládám, že další potenciál spláchnutý do haj*lu
@Tyrion Lannister a je někde příručka, co musí Snokeův učedník umět, aby se vyučil? Když nikde není ani řečeno, že Snoke je Sith? To už mi přijde vyloženě jako hnidopišství na rozdíl od Lei letící vesmírem, další obří stanice smrti, co má nečekaně dostupnou slabinu a podobných věcí. Nesnažila bych se Sílu svázat midichloriany a řády, o tom to přeci v nové trilogii vůbec být nemusí. Stejně jako už neexistují Jediové tak jak je známe, Sithové nebo to co je nahradilo, může být taky někde jinde.
@Dreamer Příručka nením ale rozhodně by se měl něco vyučit, neviděl jsem, že by Kylo udělal COKOLIV nového od TLJ. Jak jsem řekl, ke změně je potřeba víc, než jen si změnit jméno ze Sith na Ren :P to si myslím, že už jsme tu řešili a jasně jsem ukázal, že nové se od starého nijak neliší naopak je to úplně to samé v bleděmodrém.
@Tyrion Lannister no právě v bledě modrém. Přišlo mi, že Sithové mají ten výcvik vůbec takový volnější, žádný celibát, žádné poutání emocí, můžou si hrát s blesky, ale pořád není nikde tesáno do kamane, že každý Sith metá blesky, jinak to není žádný Sith, trochu prostoru pro individualismus by to chtělo :-D třeba Kylo bude střílet z prstů růžové jednorožce.
@Tyrion Lannister jak by se asi zachoval Obi-Wan, kdyby měl vizi, ve které by viděl, jak Anakin chladnokrevně vraždí malé děti, škrtí svoji ženu a v následujících letech vyhazuje do povětří planety :-k
Nebylo myšleno jako rýpnutí, spíš věc k zamyšlení. Podmínky měli jiné, Obi-Wan měl kolem sebe ještě zbytek řádu a mohl by se opřít o jejich rady a podporu.
@Dreamer Vzhledem k tomu, že slíbil Qui-Gonovi, že Anakina vycvičí a postará se o něj, tak by určitě nebyla jeho první myšlenka zabít ho ve spánku. Navíc narozdíl Lukea by si určitě pamatoval Yodovo "budoucnost je v pohybu a může se změnit". Spíš můžeme po TLJ je jasné, že Luke evidentně nemluvil s taťkou, protože jinak by věděl, že nemá jednat na základě špatných snů, že.... Opravdu legrační, jak udělal vlastně tu úplně stejnou chybu jako Anakin v ep. III. Teda aspoň doufám, že s duchem Anakina nemluvil, jinak to už vůbec nedává smysl. Což nás přivádí k další otázce, znamená překonat předchozí generaci stupidně opakovat chyby předchozí generace :-k
@Tyrion Lannister ta poslední otázka bude asi bohužel aktuální vždy a všude. Jinak ta Lukova reakce se mi též moc nelíbila a doufala jsem, že si to Kylo vymyslel. Mohli ty motivace vymyslet trošku lépe a ne to shrnout Lukovým politováním, že se sotva probudil ze špatného snu a nevěděl co dělá.
@Aviv Dvě třetiny trilogie jsou za námi, tak jaká pak první stádia :Dnemluvě o tom, že spousta těch opakovaných chyb je na základě toho, že v galaxii nemají učebnice dějepisu (teď nemluvím zrovna o Skywalkerech a Rey, ale nepovídejte mi, že důstojnici Prvního řadu nikdy neslyšeli o tom, jakou škodu dokáže napáchat jedna malá stíhačka :D)
@Tyrion Lannister Právě že předpokládáš, že to musí být o záporácích. Pokud je téma balanc Síly, tak rozhodně nikdo nebude porážet žádného uber záporáka. To jenom tak na okraj.
Komentáře
Práveže ešte v sedmičke ešte nie. Pomaly ju zatlačí na okraj, myslí si, že ju už má, ona odrazu nevysvetliteľne urobí úspešný výpad odnikiaľ a než sa z toho prekvapenia chudák spamätá, zraní ho a spacifikuje a chystá zabiť. V osmičke už môžeme hovoriť o tom, že sa mu vyrovná, pretože trónna sála.
Já myslím, že po tom výlete do mysle, po ktorom začala používať Silu o tú možnosť prišiel. Hodí ju o strom, keď to nečaká, ok. Potom však už dievča zapne Silu, pritiahne meč k sebe v tom istom momente, keď k sebe meč ťahá on, skrátka ty pokusy vzdal a radšej sa pokúša presvedčiť ju k tomu, aby sa vzdala, inak. A teraz rozmýšľam... Čo je vyčerpávajúcejšie, boj s mečom, či telekinetické, paralyzujúce a omračujúce hrátky so silou? Lebo ak to druhé, tak už vieme prečo postrelený, otrasený Kylo radšej dueluje. Určite by však bolo vyčerpávajúcejšie robiť oboje naraz. Takže by to bol výber medzi šermovaním a hádzaním snehu do tváre.
Er... Mladšia generácia ma potenciál prerásť staršiu. Rey zatiaľ úspešne napreduje. U Kyla je to kolísavé.
Ok, jediná verzia, ktorú mimo "holka odnikud" akceptujem. :-D
Sith to vskutku není a nejenom proto dostane v IX totálně přes držku. :P