Star Wars: Síla se probouzí !!POZOR SPOILERY!!

upraveno 21. prosince 2015 v Film a televize
Deset let poté, co se Sithové pomstili se znovu probudila Síla a vzhledem k tomu, že tu máme spoustu fanoušků slavné vesmírné série, rozhodl jsem se založit nový topic, pro ty, kdo už novou epizodu viděli. Nemusím snad zdůrazňovat (opakování matka moudrosti), že tady budou i spoilery z posledního dílu!!!!

Je potvrzeno obsazení Benicia del Tora (držitel Oscara za roli v Traffica: Nadvláda Gangů a sběratel v Marvel Universu) v zatím nespecifikované, ale pravděpodobně záporácké roli :D. Osmičku bude režírovat Rian Johnson režisér filmu Looper.

Tak, co jak se Vám nová epizoda líbila a co očekáváte od nových dílů?
11516182021109

Komentáře

  • Arutha napsal(a):

    http://www.edna.cz/star-wars/novinky/uvod-epizody-viii-nebude-zacinat-priletajicimi-titulky/
    Fakt by ma zaujímalo, čo si sľubujú od toho, že z tých filmov odstraňujú najikonickejšie elementy.

    Rogue One vydělalo balík i bez úvodník titulků, takže asi usoudili, že na to můžou kašlat, dokud se to bude jmenovat Star Wars, forma a obsah očividně nejsou důležité.
  • Arutha napsal(a):

    http://www.edna.cz/star-wars/novinky/uvod-epizody-viii-nebude-zacinat-priletajicimi-titulky/
    Fakt by ma zaujímalo, čo si sľubujú od toho, že z tých filmov odstraňujú najikonickejšie elementy.

    Pokud epizoda VIII začne přesně tam kde skončila VII , tak jsou přilétající titulky zbytečnost. Předpokládám že jeden z prvních záběrů dalšího filmu bude scéna Rey a Luka :)
  • @sfik houby zbytečnost, patří to k té fantasy atmosféře :-P
  • Kdyby nenechali tak debilní cliffhanger na konci TFA a tu scénu, kterou plánují na začátek Ep. 8, tam nechali, tak ty titulky mohly být klasicky na začátku :D Teď začnou po scéně Luka s Rey.
  • Nechápu, proč by "museli" začínat zrovna touhle scénou, je spousta různých způsobů vyprávění a klidně by šlo přeskočit výcvikovou část (kéž by) a jít dál v ději.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Dreamer napsal(a):

    Nechápu, proč by "museli" začínat zrovna touhle scénou, je spousta různých způsobů vyprávění a klidně by šlo přeskočit výcvikovou část (kéž by) a jít dál v ději.

    Možno tam utrúsia niečo dôležité. Hlavne je to asi opravovanie toho, že Luke na konci sedmičky bol taká reklama :D
  • @Gepeto no a co, důležité poznámky doprovázené významnými pohledy mohou trousit i jinde než na tom šutru uprostřed moře :D
  • Titulky k tomu patria. Adidas by tiež nebolo Adidas bez toho tretieho pásiku.
  • Aviv napsal(a):

    Titulky k tomu patria. Adidas by tiež nebolo Adidas bez toho tretieho pásiku.

    záleží, kde nakupuješ :-k
  • Ako hovoria Vietnamci na trhoch, čím viacej pásikov tým lepší Adidas. :D
  • @Dreamer Myslím že to říkali... že budou začínat tam kde skončili... A někde byly fotky z natáčení nové řady a Luke s Rey stáli přímo tam kde stáli na konci FA. A v těch titulcích letících bude teda co? "Rebelové si zabalili kufříky a budou se stěhovat na novou planetu, protože za tu dobu co letěla Rey Falconem za Lukem by nic jinýho nestihli" ... Neříkám že se mi to líbí, ale jak psal @TheRightfulKing .. ten cliffhanger na konci byl příliš debilní na to aby se posunuli časem dál. Prostě měli na konci filmu nechat Luka něco říct .. Něco jako "jsem tvůj otec" nebo "nejsem tvůj otec, tví rodiče jsou ti a ti a ti" případně "tví rodiče jsou mrtví zabil jsem je". Já osobně na cliffhangery vůbec nejsem zvědavej, nebaví mě a přijdou mi otravný. Navíc mě nijak "nenapínaji" protože se to všechno obvykle do dalšího dílu proflákne.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Prostě měli na konci filmu nechat Luka něco říct .. Něco jako "jsem tvůj otec" nebo "nejsem tvůj otec, tví rodiče jsou ti a ti a ti" případně "tví rodiče jsou mrtví zabil jsem je".
    Anebo:
    "Nejsem tvůj otec, jsem tvůj syn, dcero..."
    "Jsem tedy úplný sirotek. Ale to není důležité. Důležité je, že jsem konečně poznala pravdu."

    Já se omlouvám, ale vy mi ale vážně snahu nekomentovat to neusnadňujete :twisted:
  • upraveno 17. ledna 2017
    @sfik já se jen snažím říct, že je nikdo nenutil, aby z toho dělali seriál :) takže neberu žádnou výmluvu pro zrušení úvodních titulků a rezignaci na pořádnou výstavbu děje. A nemyslím, že ten konec, je k něčemu zavazuje, proč by měl? Ani nová epizoda seriálu nemusí začít přesně v místě cliffhangeru a když chtějí nakrknout diváka a pořádně ho napnout, tak to neudělají a rozbalí to až později, jde to, ne že ne.
  • @Dreamer Jo tak, to pokud jde o "kopneme si do Disney kvůli FA" tak mě ber do klubu :D
  • @sfik mně se ten film celkem líbil, moje sympatie má jak Rey, tak zběhlý stormtrooper i ufňukaný záporák :D S dějem je to trošku horší, mohlo to být originálnější, se super mega obří ničitelskou stanicí mě naštvali, tohle recyklovat nemuseli. Ostatně sám Lucas ten nápad použil dvakrát, proč to tam proboha museli rvát potřetí, to nepochopím. Ostatně, je to jeden z důvodů, proč mi ten film připadal spíše jako restart, než pokračování, u Disneyho asi uvažovali nějak takto, máme tu novou generaci diváků, tak jim to pěkně zabalíme a znovu naservírujeme, hlavně nebudeme nic riskovat :)
  • upraveno 17. ledna 2017
    @Dreamer S postavama jsem na tom jak ty říkáš... ale ten plagiát si mohli odpustit i vč. toho cliffhangeru. A já jim právě ten restart pro nový diváky nežeru..
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    sfik napsal(a):

    ten cliffhanger na konci byl příliš debilní na to aby se posunuli časem dál. Prostě měli na konci filmu nechat Luka něco říct .. Něco jako "jsem tvůj otec" nebo "nejsem tvůj otec, tví rodiče jsou ti a ti a ti" případně "tví rodiče jsou mrtví zabil jsem je".

    ,,I am your father."
    ,,No... No! That's impossible!"
    ,,I know, right? But the screenplay writers don't care."
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Dreamer napsal(a):

    S dějem je to trošku horší, mohlo to být originálnější, se super mega obří ničitelskou stanicí mě naštvali, tohle recyklovat nemuseli. Ostatně sám Lucas ten nápad použil dvakrát, proč to tam proboha museli rvát potřetí, to nepochopím.

    Do tretice všetko dobré :D
    Alebo si s potrebou robiť tú základňu väčšiu niečo kompenzujú. Všimni si, ako vždy sa všetkým stojí nejaký starý pán.
  • Trochu se bojím aby v ep. 9 nepoužili něco jako galaxii smrti.. která dokáže usmrtit sílu samotnou..
  • upraveno 18. ledna 2017
    @sfik nedivila bych :D každopádně čekám opět nějakou super zbraň hromadného ničení nebo alespoň snahu zničit vesmír, zdá se, že přes tohle se Star Wars přenést nedokážou, škoda...
  • @Dreamer Proto TOP SW story byl ve hře KOTOR2 kde byl dle mého nejoriginálnější záporák (záporačka) pro jedie sice sith, ale nebyla sith, obě skupiny nenáviděla a usilovala o to aby se navzájem vyhladili (ve zkratce, bylo to složitější že ano). Byl to nejzvláštnější příběh a fakt bych řekl že měl určitej přesah.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    sfik napsal(a):

    Trochu se bojím aby v ep. 9 nepoužili něco jako galaxii smrti.. která dokáže usmrtit sílu samotnou..

    Nebo podobnou pí...... jako Drtič sluncí. Samozřejmě lehce pozměněnou, aby si pořád mohli hrát na prudce originální.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    ...ale Galaktickým impériem nebyl nikdy použit.
    A to, prečo nebol použitý, je v príbehu aj racionálne vysvetlené? :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 20. ledna 2017
    Protože jim ho před prvním ostrým použitím šlohl ten Kyp Durron, jestli si to dobře pamatuju :)
    Odehrává se to po ep. 6, v době Nové republiky. Impérium přežívá jen na malém prostoru a tahle zbraň měla být jejich šancí, jak porazit Novou republiku. (Ale tenhle příběh mě moc nebavil a četla jsem to hrozně dávno, snad si nepletu dvě různé knihy.)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Ach ták :) Z toho textu to na mňa pôsobilo tak, že to odložili do nejakého "archívu" a až roky na to im to čmajzol :D
  • upraveno 23. ledna 2017
    image

    Nic vrcholne originalniho ale dle mwho to sedi. Lepsi nez tFA. Takze uz jen aby ten film stal za to a nebylo to ctrlc a ctrlv

    Co se puvodu Rey tyka... "next chapter of skywalker saga" ale to je jen takovej brainstorm nez nejaky vyvozovani zaveru ...
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @sfik ok, není li to také, tak se mi název last jedí líbí. Doufám tedy, že se utvrdí mé teorie, že v těchto dvouch filmech se všichni jediové, Sithové, či renové totálně vymyslí a dále se.na ně bude vzpomínat jako na dobré zákazníky pašeráků.
    A co se týče Rei, jestli je to Skywalker, tak se Disney žhavý kandidát do mého deadnotu :)
  • Cože? Poslední Jedi, když síla sotva povstala 8-O nenene, bude obnova řádu.
  • A co když je to tak, že Luke je posledný jedi a po ňom už nebude žiaden, pretože Rey bude niečo iné?
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Social Jedi Warrior
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.