Historie vojenství, od kyje k pušce

upraveno 12. ledna 2011 v Rozličný pokec
Máte oblíbené období co se vojenství týče? Starověký Egypt a válečné vozy převzaté od Hyksósů, řecké a makedonské falangy, římské legie či nahé Kelty, Germány pijící víno z lebek zabitých nepřátel, středověké rytíře, anglické lučištníky, husity s jejich rozvojem palných zbraní, arkebuzy a muškety, španělské tercie třicetileté války, 18. století s vojáky v pestrých uniformách pochodujících proti sobě za dělové palby, nebo moderní armádu s automatickými zbraněmi?
15960626465126

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 31. ledna 2016
    @DanielSvatoš Tak už to bývá. Kdyby závažná sdělení říkala stará brkavá babka, nikoho to neosloví =D
  • @Amaroun: tak hezkými tvářičkami se argumentuje asi leckde. V té Sýrii je to ale minimálně k zamyšlení, že na straně vlády a kurdských milicí bojují běžně ženy, zatímco u tzv. rebelů berou muži houfně roha. U Kurdů lze asi bez nadsázky říct, že jim jde o holou existenci. Mimochodem, vyřadit je z mírových hovorů o budoucnosti země? OSN fakt boduje :-@

Ale jak to jen dělá ten hrozný diktátor Asad, že dávají ženské děti na výchovu babičkám a odcházejí pod jeho praporem bojovat za budoucnost svojí země, v státní televizi vystupují moderátorky bez hadru na hlavě, žáci prohnilého řežimu vyhrávají matematické olympiády apod.? Jestli jsem byl k těm mladým mužům "prchajícím před režimem" nedůvěřivý už od počátku, tak se můj pohled na ně rozhodně nezlepšil.

Ohledně toho maníka, co to koupil, jsem nějak v rozpacích. Bojovat ho zjevně nikdo kompetentní neučil. Zajímalo by mě, zda aspoň věděl, za co bojuje. Snad mu Alláh odpustí.
  • upraveno 31. ledna 2016
    @Ugla
    U kurdů je to ideologii jejich dělnické strany a řekl bych, že rozdíl bude mezi Pešmergy v Iráku a YPG v Sýrii. Ale do detailu jsem to nezkoumal.

A jak jsem říkal Alevitům dochází bojeschopní muži a Sunnité za Assada pložit život zas tak nechtějí.

"Ale jak to jen dělá ten hrozný diktátor Asad...." - Je to prostě borec no.
  • http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/393382-v-libyjske-syrte-nekdo-likviduje-predaky-islamskeho-statu.html
    jsem zvědavej jestli to je nějakej Lone Wolf nebo jestli operuju pod taktovkou nějakého státu :)
  • Lone wolf je taková romantická představa, tipnul bych si SAS. Tyhle šílenosti jsou v poslední době jejich specialita. :-)
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Amaroun Myslíš převlékání za ženské? :-)
    upraveno 1. února 2016
    Prezentace japonského demonstrátoru stíhacího letounu 5. generace:

Je to demonstrátor, tedy koncepce uspořádání a pod., nikoli konečná podoba letounu. Ale stejně jsem čekal trochu více, takhle to vypadá spíš na letadlo kategorie zhruba korejského KAI T-50. Docela mě ovšem zaujaly trysky. Hlavním konkurentem bude patrně čínský J-31 (F-22 a Suchoj T-50 jsou jiná kategorie a F-35 je zase letoun s trochu jinými úkoly).

Tady ještě jedno video:

Jak ze Slunce, seno a pár facek: Už se perou, já to hned říkala, že si hubu rozbijou...

• Ještě jim chybí blikající kříže na palicích a alegorický vůz s Ježíšem...
  • :D tohle vypadá docela provizorně ale třeba na koně jsem viděl že měli speciální
  • @DanielSvatoš To bude asi tím, že tohle je osel (nebo mezek) :twisted:
  • no shit :D říkám na na koně měli speciální
  • nevím jestli jste viděli film Centurion (mě se líbil) a pod tímto videom jsem našel nejlepší teorii o zmizení 9. legie

The 9th.Legion vanished because they found that 'up north', the weather was shit, the food disgusting, the women ugly, and the men homosexuals. They then built ships and got the fuck out. I think that they headed for Bermuda.
  • @DanielSvatoš: Trochu mi to připomíná otřepanou hlášku, že "Anglie se proslavila mořeplavectvím a skvělou kuchyní díky nevalné kráse anglických žen."
  • @Jay: Takhle to asi úplně nebylo. :-) Já jsem tedy ještě neslyšel, že by Angličany někdo prohlásil za světovou kulinářskou velmoc.
  • JayJay
    upraveno 5. února 2016
    @Velbloud: Nějak jsem špatně interpretoval Jamieho Oliviera a Ramseye Gordona, ta hláška je samozřejmě dávno před nima... a zněla samozřejmě "Anglie se proslavila mořeplavectvím díky mizerné kuchyni a nevalné kráse anglických žen." To je tak když člověk nepřemýšlí a plácne to tak jak mu to prijde na mysl (ale to gró s "krásou" anglických žen jsem udržel... :o))... Mea maxima culpa.
  • @Jay: A na všechno lijou mátovej sauce. :-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Velbloud a když nemáš mátu, tak tam dej limetu :-D
  • @Velbloud: Nenene, kde by Babica vzal limetku? Ten by to maximálně zalil octem, aby to bylo kyselé... :o)
    Ale jinak kombinace Máta-Limetka vůbec není marná (zvláště doplněná ledem a bílým rumem)... Sám jsem na chalupě zařídil mátový záhonek (krásně voní a roste to jak plevel...)
  • To věřím, mě taky roste na zahrádce spoustu plevelu. Já jsem v létě celou zahrádku postříkal Trávostopem (nebo nějakou takovou srágorou) a celý podzim byl od toho pokoj. Jinak co se těch limetek a máty a obdobných poživatin týče, tak v tekuté dopobě... Proč ne. Ale pokud jde o jídlo, tak zelená prostě není pro jídlo přirozená barva. :-D
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Velbloud Jabka a hrušky nejsou jídlo? :-D
  • upraveno 5. února 2016
    špenát? salát? hrášek? avokádo? :D @Velbloud
  • @Velbloud Zelená vypadá v jídlě luxusně náhodou ;)
  • Kurdish National Council: ‪#‎Russia‬ & ‪#‎Assad‬'s Intransigence and Their Failure to Penetrate the Opposition Delegation are Behind ‪#‎Geneva‬ Conference Suspension
    The Kurdish National Council stressed that the main reason for the suspension of the Geneva talks is the intransigence of the Assad regime and its lack of commitment to what was agreed upon with international powers, namely its refusal to implement Articles 12 and 13 of ‪#‎UN‬ Security Council resolution 2254.
    upraveno 6. února 2016
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.