Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1363364366368369581

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 28. ledna 2016
    Jestli někdo chce celý život skákat po jedné noze, protože mu to přikazuje jeho víra, ať si se svým pánem bohem klidně skáče, dokud:
    1. dodržuje pravidla, která v zemi platí pro všechny;
    2. nikoho dalšího ke skákání po jedné noze nenutí (včetně členů vlastní rodiny) a neodsuzuje a nepoškozuje ho, když neskáče.

Dodržování těchto dvou pravidel považuju za integraci a jejich dodržování je společnost a stát oprávněna vždy vymáhat. Muslimská "svébytnost" ovšem spočívá právě v jejich popírání.
  • @flanker.27: Máš pocit, že označení "Za docela hádanku" nevyjadřuje, že jde o spekulaci...
    Já položil primárně záměrně tu nejvíce "mele napomáhající" otázku A: "Kolik z těch co ho nevolilo s ním je spokojeno" sekundárně B:"Kolik z těch co ho volilo s ním je spokojeno".
    Ano, lze položit i opačné otázky C: "Kolik z těch co ho nevolilo s ním je nespokojeno" a D: "Kolik z těch co ho volilo s ním je nespokojeno". Ovšem odpovědi na C a D lze získat odečtením A resp. B od známého počtu voličů jednoho a druhého, tedy nejsou o nic provokativnější...
    Jinak ano, je to spekulace ale vážně nemám pocit, že "má skore 10 milionů", tedy, že "udržel v přízni téměř všechny své voliče" a zároveň "si získal přízeň drtivé většiny těch co jej nevolili". Ale OK, třeba jsem osamocený kůl v poli, jen že ten pocit nemám (a zopakuji, že jeho názory nesoudím podle toho, že je "řekl Zeman", ale podle toho co znamenají)... a podle toho, že poslední dva měsíce jsem od něj žádný zásadní přešlap nezaznamenal (až na to, že "stále Mynář") ještě neznamená, že se tím maže vše předtím... ale jak říkám, mě vyhovuje neřadit se k dolním deseti milonům... (ať už jich je ve skutečnosti 4, 8 nebo 10,4) :o)
    @DanielSvatoš: Já třeba v prvním kole záměrně hodil hlas někomu, kdo neměl šanci s tím, že jsem věřil že do druhého kola postoupí Zeman nebo Schwarzenberg, z nichž se mi oba jevili volitelní... Zeman přesně do té doby, než prohlásil že hodlá bojovat čestně a zasadil první podpásovku (já uznávám, že marketingově to měl zvládnutý dobře, za blbce jej fakt nepovažuji, jen se mi prostě tento způsob hnusí, byť uznávám, že jsou tací, kterým to může imponovat). Takže to, že jsem jej nevolil bylo jen dílo náhody, že postoupil KS, pokud by postoupil kdokoli jiný (ten komu jsem hodil hlas v 1. kole těžko), Zeman by můj hlas dostal a asi bych si rval vlasy.
  • mezi Zemanem a KS jsem v té době neviděl volbu takže na druhé kolo jsem nešel: buď tam měl byl becher co dělá krokodýla na reportérku ( teda vlastně tohle udělal až po výhře) a nebo zdegenerovanej děda co neřekne větu bez toho aby se poslintal
    až po volbách jsem si jich začal víc všímat a a kdybych věděl před volbami to co jsem věděl po nich tak by byl Krokodýl jasná volba
  • @Mellien: No, podle postoje k "nekuřáckému zákonu" myslím, že většina jsou nekuřáci, s "tvrdým" je to těžký... já třeba abstinent nejsem, ale většinou je to tak, že si dám až když neuspěji s "omluvou": "Jako já to klidně vypiju, ale je to pro mě škoda - nechutná mi to a žádný požitek z toho nemám. Určitě se najde někdo, kdo k tomu má pozitivnější přístup" (Já třeba rád vína. :o)) - a myslím, že i z mnou prezentovaných postojů ohledně nekuřáckého zákona je zřejmé, že mám radši, když je možnost volby a dohody, než direktivní příkaz.
    Ostatně nedávno běželo Prostřeno, kde byla nějaká ručníkářka a jedna z prvních vět byla, že požádala, aby se vyhnuli alkoholu... a přiznám se, že bych asi nebyl tak tolerantní, jako ostatní soutěžící, ale řešil bych to stylem "nevadí mi, že ty nepiješ (nealkoholickou variantu pití ti zařídím) a nenabídneš sklenku vína, ale nemáš právo kecat mi do mojí stavby menu pro ostatní... ostatně nezdráhal bych se třeba připravit líčka na červeném víně, protože vím, že alkohol je to první, co se odpaří... (zatímco ona tam nějakou takovou inteligentní otázku s odporem k jídlu položila)
  • upraveno 28. ledna 2016
  • @flanker.27: Spíše než aforismus bych řekl, že jde o bonmot jistého Churchilla,... ostatně první část zněla ve smyslu, "piji whisky po litrech, kouřím doutníky a žiju a válku jsem vyhrál"... přesně to co si myslím - soudit člověka (byť ve veřejné funkci) podle "libůstek" a např. stylu oblékání (ponožky v sandálech rulezz - tím se mi daří štvát tolik lidí :o)) v jeho soukromí je zhovadilost. Hleďme jeho veřejného chování, postojů, výroků a předně činů.
    @Jay S tím alkoholem opatrně. Nebudu tu nijak rozvádět jak trapně působí ožrala u korunovačních klenotů, ale když pominu symbolické přípitky, které jsou nutností, nebývá obvykle alkohol na pracovišti hrubým porušením pracovní kázně? Jasně že úřad prezidenta není pracovní poměr, ale neměl by snad jít příkladem a dodržovat elementární základy slušného chování (?)

Abych nebyl furt takový negativ, dokážu mu odpustit, že neumí tančit valčík.. Taky nejsem žádnej Aster (i když líp než prezident na tom asi jsem).
  • @DanielSvatoš: Děkuji, takže tím jsi ještě vytvořil otázku, nakolik patří do "dolních deseti milionů" ještě ta největší skupina, která nevolila (ať proto, že nechtěli, tak proto že nemohli). Já je tak nějak automaticky řadil mezi ty, kteří mohou mezi těch 10 milionů spadat...
    Jinak s tím poslintáním při každé větě bych asi rád důkaz... každopádně to nejspíš je nesmyslné přehánění asi podobně jako že se "Krokodýl ani neudrží na nohách" (viz kobereček) - opět prkotina, kterou podle mě nemá cenu brát v úvahu.
    @Jay Ta otázka je zjevně řečnická a doprovozená smajlíkem, naopak nešlo o nezávislý rozbor rozdělující společnost na čtyři skupiny, navíc k tomu ani nejsou dodána příslušná data. Teď udělám smajlík já :)

Bonmot se nevylučuje s aforismem. Kromě toho jej znám podstatně déle, než byl nedávno zpopularizován :)
  • já tím chtěl jen říct že se mi nelíbí projev ani jednoho z nichto je vše
  • JayJay
    upraveno 28. ledna 2016
    @sfik: Tož s alkoholem opatrně určitě vždy... Korunovační klenoty a alkohol - jako popravdě "viróza" je geniální eufemismus a jakkoli opaku nevěřím, tak nebudu tvrdit, že to alkoholem na 100% bylo. Fakt je, že tak či tak tam neměl co dělat - i jako prezident má právo ochořet a kdyby "si vzal sick-day" (byť by šlo o alkoholovou virózu), udělal by lépe. Tohle je prostě horší než "kobereček", ale méně závažné než Mynář, osobní msty a podobně...
    A to já bych zrovna tu NEZNALOST valčíku neodpustil :-D (Call me Fred :o),... ale fakt, taneční povědomí v ČR je o několik řádů jinde než kdekoli jinde ve světě a prezident by měl alespoň "na Pavláska" zvládnout), ale jsem schopen akceptovat, že není třeba fyzicky schopen (ale nevím, jestli se to týká nějakého konkrétního výstupu, který jsem nezaznamenal)...
    @Jay Na hradě byl ples prezidenta, kde si střihnul sólu s tou jeho utrápenou první dámou... Silně to připomínalo tanec mrtvých nebo mě na plese okolo třetí ráno.. Pusť si 168 hodin.

@flanker.27 Věřím že jako prezident ČR si je vědom důležitosti vědy a výzkumu. Nejmenování profesorů ať si to zdůvodnil jakkoliv brzdí výzkum, udílení grantů a všem to komplikuje život - naprosto zbytečně. Pokud mu vadí profesor s cedulí "katolické buzny" nechápu že nemá problém se svým vlastním vystoupením v rozhlase kde lítaly ty slavné "kundy". Profesor je na hony vzdálen od politiky, může si dělat co chce a mě jako občana zajímá, jestli má vzdělání a mozkovou kapacitu na to být profesorem a vykonávat nějakou prospěšnou práci.

A byl bych mnohem radši kdyby to tu bylo míň jako ve Skotsku a bylo to tu aspoň trochu hezčí. ;) Vždyť ty seš megachytrej člověk, to ti to vyjadřování jeho nevadí - ať už to co říká myslí vážně nebo jako návnadu pro novináře na odvedení pozornosti od významnějších problémů týkajících se jeho kanclu..?
  • Nehledě na to, že pořád nevím, co se od těch čínských vraho-bolševiků máme učit. Moje knihkupkyně mi sice nesehnala knížku kterou jsem chtěl, ale asi bych jí za to do lágru neposlal, jako ty chudáky z Hongkongu..
    upraveno 28. ledna 2016
  • @flanker.27: No, ono je jmenováno v průměru 150 profesorů ročně, Putna není ani nejdéle čekajícím, takže tohle jsou takové postranní informace. Jako případ "Putna" není ani tak o něm osobně (nebýt Zemanova extempore, tak o něm vím tolik jako o těch v průměru 149 ostatních), jako o tom, že za "své" profesory si má nést zodpovědnost ta škola, kde získal titul - do toho prezident nemá co kafrat. Jinými slovy, pokud máš pocit, že profesor XYZ (klidně předzemanovské éry) mentálně nemá na to být profesorem, pak to není chyba prezidenta, který jej jmenoval, ale školy, kde vykonal zkoušku.
    Já nevím, ale cca v šesté třídě jsme měli takový pofidérní předmět a tam zaznělo, že obecně platí, že pro občana "co není výslovně zakázáno, je povoleno", zatímco pro stát (a úředníky) "co není výslovně povoleno je zakázáno" - a sorry, ale ohledně jmenování profesorů je "prezident jmenuje", nikoli "prezident jmenuje pokud s tím souhlasí",... podobně jako schválené zákony ratifikuje premiér (to asi víš lépe než já, jestli všechny, nebo jen některé... pod NOZem je podepsán prezident, premiér a Němcová byla předsedkyně sněmovny?), bez ohledu na to, jestli sám byl nebo nebyl pro přijetí (ostatně, ani jejich schválení nemusí mít šanci hlasováním přímo ovlivnit, pokud je to úřednický premiér a la Fišer). Ostatně ratifikuje i prezident pokud nesouhlasí a byl přehlasován, že?
    @Jay Ratifikace zákonů a vůbec celý legislativní proces zase vychází z Ústavy a zákonů, které Ústava předpokládá. jakýkoli právní předpis přitom musí respektovat právní předpis vyšší síly, což znamená i nevybočovat z jeho rámce. Ústava určitým způsobem rozděluje pravomoci a kompetence mezi moc zákonodárnou, výkonnou (kterou dělí na dvě složky, prezidenta a ) a soudní, prostý zákon by pak neměl kterékoli z těchto složek předkládat jiné pravomoci, než ty, které jsou základním ústavním členění. Přitom moc zákonodárná, soudní a prezident mají kompetence stanoveny, zatímco vláda je takový článek, který dělá vlastně to, co z veřejné moci zbývá. Školství a vzdělání je v tomhle zbytkovém balíku, proto by dle mého právního názoru vůbec nemělo spadat nic souvisejícího pod prezidenta. Jmenování soudců a jmenování a povyšování generálů má předepsané Ústavou, ale profesoři a rektoři jsou mu uloženi jen zákonem o vysokých školách, což podle mě neodpovídá Ústavě, protože mu nelze prostým zákonem ukládat jiné kompetence/povinnosti.

Je pravda, že je to u nás tradice, i když v okolních zemích to tak nebývá. V málokteré zemi je totiž profesor "celostátní", většinou si udělují školy vlastní profesury, které jsou ale obvykle platné jen na té konkrétní škole. Tomu se chtějí naši akademikové vyhnout, v tom je jádro pudla, proč to chtějí nechat na prezidentovi. Jednou profesor, vždycky profesor. Proto si v tom sporu dovolím být spíše neutrální, protože si nemyslím, že by ze strany akademiků šlo o boj o vzdělanost.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • co já vím tak AquaBabes nebo Alexandrovci nenatočili hromadnou soulož a kuře si supermarketu do svojí "pussy" taky nestrčili :-)
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    Mne na Zemanovi nejvic vadi, ze je podle me proste populista. Nejvic mi vadi ten jeho nazor na devalvaci meny, sam pred volbami rikal, ze se bude radit se vsemi moznymi odborniky, ale vubec to tak nevypada. Navic hodne casto lze (nebo je proste spatne informovany) :(
  • @DanielSvatoš Tak tady vidíš že kurevnosti existuje mnoho druhů. Nijak se PussyRiot nezastávám, ani se s nimi neztotožňuji, ale někdo si strká do píči krocana, někdo valí s každým režimem a někdo je stvořen jako marketingový shit a znásilňuje ho ten systém a je mu to jedno, hlavně když je bakšiš.
    U těch PussyRiot, kdybych aspoň věřil tomu, že jsou souzené a odsouzené za zneuctění kostela, ale nějak mám pocit že to asi ten důvod nebyl :)

Pokud mám stručně napsat, co mě vadí na Zemanovi, tak fakt, že skupina lidí se společnými zájmy jsou schopný se mezi sebou rozkmotřit jenom kvůli něčemu tak ošklivému a nad hrobem, jako je Zeman. Takhle prezident sjednotitel nevypadá a nikdo mi nevyvrátí opak.
  • s tou zkurveností souhlasím ale Alexandrovce neposlouchám a jsou mi u zádi a ty buchty jsem si vysel vygooglit :) co se jich týče tak v tom nevidim nic tak hroznýho (až na ten song teda) tohle je prostě všude
    a myslím že by se lidi dokázali rozkmotřit kvůli každymu kdo tam je jestli ti připadá že je Zeman rozvraceč tak nevim co ti na to mám říct :) snad jen to že je stejně jako Donald Trump který má taky pro nějaké lidi naprosto nepřijatelné názory ale lidi za ním stojí
  • a jákemu prezidentu se to kdy povedlo ? sjednotit lidi ? (jen připomenu že Hitler nebyl prezident)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.