Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1360361363365366581

Komentáře

• @Gepeto To jsou až speciálky, další je třeba běh v upnutém tílku a kraťáskách s kvéry po bocích :-)
  • @Krisa:To nesmíš tak brát, žeditel nebude měsíčně brát ušmudlaných 33t, jeho sekretářka (která jistě dře jako kůň) taky ne a na ty "pěšáky" pak zbyde tolik, že by si o ně ani ten doktor s 20t neopřel kolo... :o)
    Ale mám-li to brát vážně, tak 33 superhrubé mzdy je řádově 17 čisté, ony ty odvody zaměstnavatele jsou celkem pálka...
    @Krisa: zřejmě nečteš pozorně - je to víc možností:
    1) platíš daně zde -> platíš o fous větší procento (jen dokud nesplatíš)
    1a) zaměstnavatel by měl mít šanci přispívat ti něco navíc a pomoci splatit dříve (to by mohl být způsob, jak udržet klíčové profese ve státním, pro stát by to bylo JEN přelévání z jedné kapsy do druhé)
    2) chceš pracovat v zahraničí -> nejprve vyrovnej dluh, poté si klidně fič makat za čáru a plať si daně třeba... (bratia sa nebudou zlobiť) - v rodném Slovensku... i když umím si představit i možnost, že by to nemuselo být jednorázově, ale povinnost by zůstala, klidně převedením na "skutečnou půjčku"
    A samozřejmě pokud studium splatíš, ať z těch drobků, nebo jednorázově, pak žádná aditivní (proti nestudovaným) povinnost vůči státu.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @brbr A nemáš z toho fotky? :-)
  • JayJay
    upraveno 27. ledna 2016
    @Jay Už dvakrát v jednom týdnu, tady se něco děje =D
  • @flanker.27 Hele nemám, já jsem chodila na speciálku montérky a krumpáč :-)
    @brbr :'-( Mé zklamání je nezměrné :'-(
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Jay Však já jsem to jen zprůměrovala, abych ukázala, že 8mio na 20 lidí nejsou žádný obří prachy, ve kterých by se ti zlí pracovníci neziskovek koupali.
    Jo a jsem potrefená husa, protože jsem pracovala v neziskovce a jelo se z dotací, protože jak už název napovídá, ta organizace není založena za účelem zisku. Jo a k té krutosti neproplácení přesčasů - protože nebyly prachy na lidi, tak jsem si za první rok mohla vybrat celé 3 dny dovolené a nadělala měsíc přesčasů, které se neproplácejí - měly by se vybrat, ale jaksi nebylo kdy... Na druhou stranu to mělo 2 obrovské výhody: 1) na MD jsem odcházela o 2 měsíce dřív a ještě mi zbylo 8 dní dovolené a 2) nikdy nepoznám hrůzu "jak se dá z tak malého rodičáku vyžít", protože oproti platu nevidím téměř žádný rozdíl =D

K těm daním jsem se opravila, protože mi došlo, že je blbost, co jsem napsala.
    http://www.novinky.cz/krimi/392970-kdyz-jsou-zavory-nahore-muzu-jet-rekl-k-tragedii-ve-studence-ridic-kamionu.html

Uááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
    (Proč zrovna teď nemůžu najít tu scénu, jak soudkyně v Simpsonech rozsekne gilotinou řidičák/občanku a ty 2 půlky dá sežrat psům?)
  • "Brake My Wife, Please" S14e20
    @undefined JO! Ale našla jsem jen promo, jsem neschopa :(
  • Simpsonovi na youtube nenajdeš... Jednotlivý scény škoda - někdy by se to hodilo.:-)
    Já chtěla právě jen tu scénu.
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    @Krisa Nestihli :) .. A beztak ani neodejdou :)
  • @svoa00 Ano, takhle nějak to vypadá. Jen musíš mít reflexní vestu a helmu, ať ti bezpečáci nenapaří pokutu.
    @flanker.27 Zas v létě, když jsou ty výzkumy v polích, tak brigádnice dosti často nosí plavky. Nebo nosívaly, než dostaly ty vesty :-) Já mám montérky nebo něco s kapsama vždy, jsem jak Krteček, musí se mi do nich vejít provázek, hřebíky, kartičky, pentilky (mikrotužky pro obyvatele Čech), atd.
  • @svoa00 Není to zrovna touhle dobou ve Zlíně? :) Mezi obchodními centry v Malenovicích?
  • upraveno 27. ledna 2016
    @brbr Jen jestli si při tom sama naděláš len :)
  • @flanker.27 No hádej!
  • @Krisa: Popravdě, těch 8 mil na 20 lidí nejsou OHROMNÉ prachy, ale taky to není úplně MÁLO... teď jsem to zkusmo projal kalkulačkou, kterou jsem si 2009 sestavil (snad se MOC neliší), ale SHM 33,3 tisíc je HM cca 25tisíc (na kterou tu včera brečel doktor, že toho téměř nemá šanci dosáhnout ani 5 let po škole...) a to je 19.200 čistýho. Takže jediný závěr je, že v té neziskovce mají v průměru průměrný plat... Otázku, jestli jsou alespoň průměrně užiteční bych nechal stranou... :o)
  • upraveno 27. ledna 2016
    @brbr Takže jo. Ježek, čáp, žáby... :)
  • @Krisa: SHM je "zhruba dvojnásobek" čisté (záleží na odpočtech, tady jsem vzal jen slevu na poplatníka) - myslím, že v posledních letech to je tak, že se nemůže stát, že v čistým nedostaneš ani polovinu toho, co za tebe zaměstnavatel vydá (dříve se stát mohlo),... ale v určitých platech to je dost blízko.
    No, nevěděl jsem, jestli nebyla zmíněná nějaká konkrétní a jestli ano, nechtěl jsem do toho rejpat... (neznám moc neziskovek, abych si udělal názor,... a popravdě ty co se o nich mluví jsou většinou ty průserové, takže bych hodnotil z vychýlené množiny). A pryč od toho, jinak zjistíme, že znám tak 3 :o)...
    @Jay Aha, tak ne hrubé ale čisté, tak to jsem si to asi otočila.
    No jo, ona je taky nuda psát o tom, že něco někde funguje, tak jak bys mohl o těch funkčních vědět :)
  • Podle http://vypocet-mzdy-cz.eu/ je po započtení slevy na poplatníka 33 000 SHM, 24 627 HM, 19 037 čistá mzda. Kamarádi co byli v neziskovkách dělali buď zadarmo nebo za mzdu, která se blížila minimální. Jenže oni, blbci, pomáhali postiženým dětem.
  • @Krisa: Tak nějak... :o)
    Ono jde spíše o to, že houby vím, která "entita" je neziskovka a která ne... (co třeba AI, Greenpeace,..? - těm jsem nedal ani zlámanou vindru a nehodlám na tom nic měnit - přestože s některýma jejich projektama souhlasím, tak u jiných se mi otvírá kudla v kapse...)
    Ale jo, našel jsem pár neziskovek, které znám, nějakou tu korunu jsem jim přispěl, ergo jim i do jisté míry důvěřuji (aniž bych se zpětně zabýval hodnocením řekněme efektivity) - Liga proti rakovině, Sue-ryder,...
    Jinými slovy jsou organizace, které jsou na palec nahoru, jsou takové, které na palec dolu... a jestli je to závislé (a klidně jen můj subjektivní názor) na tom, zda jsou neziskovka vládní/nevládní... možná jo. Já to jen nechci tvrdit, protože nevím...
  • @Terezička: Já počítal z 33.333, takže myslím, že jsem ty vzorečky onehdy sestavil dobře (kontroluji si tím mzdu,...).
    Jinak kouzlo průměru... to že oni dělali za minimální mzdu neznamená, že "šéf" taky,... a nebo možná "špatnej geng"... :o)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.