Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ale mám-li to brát vážně, tak 33 superhrubé mzdy je řádově 17 čisté, ony ty odvody zaměstnavatele jsou celkem pálka...
@Krisa: zřejmě nečteš pozorně - je to víc možností:
1) platíš daně zde -> platíš o fous větší procento (jen dokud nesplatíš)
1a) zaměstnavatel by měl mít šanci přispívat ti něco navíc a pomoci splatit dříve (to by mohl být způsob, jak udržet klíčové profese ve státním, pro stát by to bylo JEN přelévání z jedné kapsy do druhé)
2) chceš pracovat v zahraničí -> nejprve vyrovnej dluh, poté si klidně fič makat za čáru a plať si daně třeba... (bratia sa nebudou zlobiť) - v rodném Slovensku... i když umím si představit i možnost, že by to nemuselo být jednorázově, ale povinnost by zůstala, klidně převedením na "skutečnou půjčku"
A samozřejmě pokud studium splatíš, ať z těch drobků, nebo jednorázově, pak žádná aditivní (proti nestudovaným) povinnost vůči státu.
Jo a jsem potrefená husa, protože jsem pracovala v neziskovce a jelo se z dotací, protože jak už název napovídá, ta organizace není založena za účelem zisku. Jo a k té krutosti neproplácení přesčasů - protože nebyly prachy na lidi, tak jsem si za první rok mohla vybrat celé 3 dny dovolené a nadělala měsíc přesčasů, které se neproplácejí - měly by se vybrat, ale jaksi nebylo kdy... Na druhou stranu to mělo 2 obrovské výhody: 1) na MD jsem odcházela o 2 měsíce dřív a ještě mi zbylo 8 dní dovolené a 2) nikdy nepoznám hrůzu "jak se dá z tak malého rodičáku vyžít", protože oproti platu nevidím téměř žádný rozdíl =D
K těm daním jsem se opravila, protože mi došlo, že je blbost, co jsem napsala.
Uááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
(Proč zrovna teď nemůžu najít tu scénu, jak soudkyně v Simpsonech rozsekne gilotinou řidičák/občanku a ty 2 půlky dá sežrat psům?)
@flanker.27 Zas v létě, když jsou ty výzkumy v polích, tak brigádnice dosti často nosí plavky. Nebo nosívaly, než dostaly ty vesty :-) Já mám montérky nebo něco s kapsama vždy, jsem jak Krteček, musí se mi do nich vejít provázek, hřebíky, kartičky, pentilky (mikrotužky pro obyvatele Čech), atd.
No, nevěděl jsem, jestli nebyla zmíněná nějaká konkrétní a jestli ano, nechtěl jsem do toho rejpat... (neznám moc neziskovek, abych si udělal názor,... a popravdě ty co se o nich mluví jsou většinou ty průserové, takže bych hodnotil z vychýlené množiny). A pryč od toho, jinak zjistíme, že znám tak 3 :o)...
No jo, ona je taky nuda psát o tom, že něco někde funguje, tak jak bys mohl o těch funkčních vědět :)
Ono jde spíše o to, že houby vím, která "entita" je neziskovka a která ne... (co třeba AI, Greenpeace,..? - těm jsem nedal ani zlámanou vindru a nehodlám na tom nic měnit - přestože s některýma jejich projektama souhlasím, tak u jiných se mi otvírá kudla v kapse...)
Ale jo, našel jsem pár neziskovek, které znám, nějakou tu korunu jsem jim přispěl, ergo jim i do jisté míry důvěřuji (aniž bych se zpětně zabýval hodnocením řekněme efektivity) - Liga proti rakovině, Sue-ryder,...
Jinými slovy jsou organizace, které jsou na palec nahoru, jsou takové, které na palec dolu... a jestli je to závislé (a klidně jen můj subjektivní názor) na tom, zda jsou neziskovka vládní/nevládní... možná jo. Já to jen nechci tvrdit, protože nevím...
Jinak kouzlo průměru... to že oni dělali za minimální mzdu neznamená, že "šéf" taky,... a nebo možná "špatnej geng"... :o)