Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1354355357359360581

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 23. ledna 2016
  • @Dreamer Mamka učí, tak do toho trochu vidím. Ale určitě máš pravdu :)

@Krisa Nechci, aby to vyznělo špatně, arogantně... ale ty školy jsou naprosto neporovnatelné. Nedělám z z toho něco o miliardu procent náročnějšího, jen tomu přisuzuji adekvátní postavení. Faktem zůstává, že i když ne miliardkárt, tak několikanásobně ano. 3 měsíce zaučování - oproti 6-7 rokům, to je dost sranda, nemyslíš? O náročnosti studia mluvit nebudu, každopádně za vše hovoří fakt, že není jiná škola, kde by ses musela tak učit přes semestr (I když farmačka je taky solidní nářez).

Ale nerad bych zde strhnul diskuzní lavinu. Snažím se to vidět objektivně.

• Myslím, že ono "zaučování" je skutečně velmi těžko srovnatelné s ostatními obory, navíc u lékařů náročné studium nikdy nekončí. Zodpovědnost za lidský život má i bezpečák ve firmě xy, jenže on nebude tím, kdo bude "opravovat" nešťastníka na pokraji smrti.
    upraveno 23. ledna 2016
    @Mellien Čti pořádně ;) ("Takže až na tu atestaci" a "studium brutální" - tohle fakt nesrovnávám.)

Já se to taky snažím vidět objektivně, ale třeba ta zodpovědnost je u dalších povolání taky strašná - vem si třeba řidiče linkáčů, jedna malá chyba a může zabít x lidí, přesčasů kýbl, směny dlouhé a mají patnáctku i se sto rokama praxe.

Neříkám, že by doktoři měli mít menší platy, zaslouží si vyšší, ale ten pláč, jak mají malé platy a že se jim nezvedají je prostě trochu mimo (doktorům se letos zvedne plat o 5%, učitelům o 3?).
    Nízké platy tu mají asi všichni zaměstnanci, tak proč jsou furt slyšet doktoři?
    Mimochodem já si nestěžuju na to, že jsou v mém oboru malé platy. Já ho s tímto vědomím šla studovat, protože jsem v něm chtěla a chci pracovat.

Takže to plakání po vystudování něčeho fakt nechápu, to už je trochu pozdě, ne?
  • upraveno 23. ledna 2016
    @Krisa tobě fakt přijde, že doktoři pořád pláčou? Já si tedy nemyslím, že by plakali na výši platů nějak nadprůměrně oproti zbytku obyvatelstva, spíš mají víc prostoru v médiích. Svého času si pamatuju, že stejně se nadávalo na učitele, co furt mrčí, že chtějí víc, když se o tom hodně psalo a mluvilo v TV.
    @Dreamer No on za to může asi ten kudrnáč, co si furt v médiích stěžuje. Jo a bude to i tím prostorem.
    A hrozně se mi nelíbila vydírací akce "Děkujeme - odcházíme" nebo jak to bylo.
    Já jen nemám ráda znevažování ostatních profesí. Lékařů si vážím, je to dřina, dělat bych to nechtěla, víc peněz si zaslouží, ale to si zaslouží i jiné profese (narážím na těch 5%, které kudrnáčovi přišly jako málo, i když učitelé získali jen 3).
    @Krisa Nebýt minulého režimu, tak ten správný poměr nastaven je. Takhle se to obrací pomalu, bohužel. (edit, špatně formulovaná myšlenka)

Jinak díky za fajn diskuzi, skvěle odvrací od učení :D

@Mellien Já nevím čím to je a řešení je asi taky v nedohlednu.
    Smutné mi přijde, že jsou lidi, kteří se živí poctivou prací (hehe) a plat jim nestačí skoro ani na základní výdaje (běžné bydlení, jídlo, oblečení..., žádní vyskakování). Často to jsou sice nekvalifikované profese, ale práce to je a někdo ji dělat musí (např. uklízet sice zvládnou téměř všichni, ale kdo by si kromě své práce ještě vytíral podlahu - teda pokud si to po dohodě na pracovišti nechtějí dělat zaměstnanci raději sami).

Jo mě takové diskuse baví. A poslední dobou zjišťuju, že mám trochu problém napsat myšlenku tak, aby ji ten druhý pochopil přesně tak, jak jsem ji myslela :). Takže se třeba účastním sáhodlouhé "hádky", i když spolu vlastně souhlasíme a já se snažím vysvětlit, že myslíme to samé :D.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    On je vůbec zázrak, že něco v tomhle státě něco funguje, 99,9% národa je ráda, že se jen přiblíží k průměrnému platu, mnohé obory jako školství, vnitro, obrana, kultura a zdravotnictví jsou podfinancované prý nejsou peníze, ale na dávky pro jistou etnickou menšinu a nesmyslné organizace typu HateFree culture peníze jsou, z toho by i prase blilo
  • @Achileus tyhle diskusní perly jako, že půlku státního rozpočtu sežerou neziskovky a dávky pro jisté "etniku" sem prosím netahej. To nevede k diskuzi ale k plivání špíny.
    @Krisa To vidím stejně. A pak ti politik řekne, že jeho sako stálo víc, než tvůj roční plat (Filip), tohle se stát třeba v Anglii, tak už si politicky ani neškrtne (aspoň doufám). jejich letošní (nebo loňské?) zvýšení platů o x % je další výsměch. Ale co... ať si mají velké platy. Ale totální výsměch a plivnutí všem poctivým lidem v tomto státě je, že výše nezmíněná a nespecifikovaná menšina si dávkama "vydělá" víc. Že politik platí za oběd 9 korun, že netuší, kolik sotjí chleba v obchodě. Že úředník, který nemá žádnou zodpovědnost bere víc, než většina lidí... atd. Našlo by se toho tuny a jak jsem psal výše, mám toho dost :/

@Achileus Přesně to samé říkám já... Hlavně že dalo školství několik milionů na komiks o uprchlících a chemické katastofě u nás (bohové!). Že si neziskovky rozdělují obrovské rance peňez za velkohubá prohlášení, urážky upracovaných a unavených lidí (viz rasismus a xenofobní chování). Že nadávají na Izrael, který podle nich nemá právo se bránit atd,.. No žádná sláva, vážení.

Někdy mám chuť se odstěhovat na pustý ostrov a žít si jako Robinson :D

Edit: OK, trochu jsem se rozohnil, berte to s rezervou. Vím, že nic není černobílé.
  • Ale chápeš, že bys nakonec potřeboval Pátka.
  • Radši dva, kdybych se s jedním pohádal.
    @Dreamer To není plivání, to je smutná realita života v Kocourkově - krycí jméno ČR :-D
    Navíc připočti k tomu fakt, že některé profese mají přemrštěné platy (politici, manažeři státních firem, soudci), pak kolik se vyplítvá na nesmyslné projekty jako Mellienem zmíněný komiks vítající uprchlíky (jedna moje spolužačka tvrdí, že slovo uprchlík je rasismus, prý by se jim mělo říkat naši přátelé z Blízkého východu a Afriky, kteří přišli obohatit naší rasisticko - xenofobní společnost), Blanka, Pandury a další nesmyslné projekty na začlenění jistého etnika do většinové společnosti, tak se pak nemůžeme divit, že se nedostává peněz na skutečně důležité věci jako zdravotnictví, školství atd..
  • Tak v Čučoriedkovej republike je podobne ako v Kocúrkove.
    @Aviv Taky vaše ministerstvo školství vyhodilo miliony za zbytečný komiks? :-) :-)
    @Achileus Kdes přišel na to, že jsou manažeři státních firem preplaceni?! Copak se ti zdá půl mega měsíčně moc :D Za hraní golfu a rozkrádání podniku...
    @Mellien Jsou chudáčci, takové namáhavé a časově náročné aktivity jako tunelování svěřených podniků, braní úplatků, hraní golfu, mejdany a rekreační aktivity se sekretářkami by měli být náležitě ohodnoceny. Nejlépe pár lety v rekreačních zařízeních provozovaných Ministerstvem spravedlnosti :-)
  • O tom nevím, ale určite sa tu nájdu iné brepty. Váhostav bol blamáž na úrovni napríklad. V školskom sektore... Už viem! Učebnica výtvarnej výchovy pre prvákov.
  • @Achileus pokud by mi měla rupnout žilka kvůli každému zloději a lháři, tak už je dávno po mě, mám pocit, že v těchto ohledech se situace u nás pozvolna zlepšuje a bude jenom líp, jsem optimista :)
    Takovejhle meloun bych nejedla, brrr.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.