Star Wars: Síla se probouzí !!POZOR SPOILERY!!

upraveno 21. prosince 2015 v Film a televize
Deset let poté, co se Sithové pomstili se znovu probudila Síla a vzhledem k tomu, že tu máme spoustu fanoušků slavné vesmírné série, rozhodl jsem se založit nový topic, pro ty, kdo už novou epizodu viděli. Nemusím snad zdůrazňovat (opakování matka moudrosti), že tady budou i spoilery z posledního dílu!!!!

Je potvrzeno obsazení Benicia del Tora (držitel Oscara za roli v Traffica: Nadvláda Gangů a sběratel v Marvel Universu) v zatím nespecifikované, ale pravděpodobně záporácké roli :D. Osmičku bude režírovat Rian Johnson režisér filmu Looper.

Tak, co jak se Vám nová epizoda líbila a co očekáváte od nových dílů?
24567109

Komentáře

  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Aviv
    Aviv napsal(a):

    Ono Ford už skôr chcel, aby jeho postava bola nejak pekne zabitá a vzhľadom na to, že už má svoj vek a tento film bol tak trocha predávanie štafety novej generácii, takže most loved character, not most loved character, bola to vhodná príležitosť a využili ju. A mám dojem, že to chceli nalinkovať aj na Kenobiho.
    Čo sa týka postoja postavy k danej situácii, to už je troška tvrdší oriešok. Vyskytli sa nespokojné tvrdenia typu "Cynický chytrák Han by určite vedel, že bez Sily, osamote a na tom tenučkom moste proti očividne dosť antagonisticky naladenému synovi s lightsabreom a Silou akosi nemá šancu.". Vyskytli sa aj celkom zaujímavé odpovede typu "Po tom, čo sa mu rozpadla rodina a už zažil za svoj dlhý život dosť nepekného, to bolo všetko, alebo nič - ak nie je schopný zachrániť svojho syna, potom už nemá dôvod žiť a že to bolo naivné, vo vzťahu rodič-dieťa sa už vyskytla aj väčšia naivnosť". Celkom sa k tomu prikláňam. And then there is this gem...

    disneypinball77
    Agree 100%
    Saw movie 3 times...
    Ben told Han he needed to do something that he isn't strong enough to accomplish.
    Ben asks for Han's help.
    Han agrees to help him.
    Han's hands are on the lightsaber, and I think he ignites the lightsaber on himself.
    Ben plunges the lightsaber into Han to finish the job.
    Ben thanks his father for helping him with the tough task.
    Han knew Ben was committed to his path.
    Han knew Ben had to kill him, and Snoke would have killed Ben, if Ben failed with his task.
    Han sacrificed himself for his son.
    His father's death will eventually turn Ben against Snoke.
    Ben isn't evil, but he is very misguided and conflicted.
    Han was depressed because his life was a mess.
    He lost Leia and Ben.
    Han touching Ben's face was an emotional scene.
    He loved his son.


    Kylove slová sú dosť ambiguos aby sa dalo aplikovať, že Han veril, že jeho Ben by sa rád vrátil k Svetlu a potrebuje k tomu jeho pomoc a zároveň by sa dalo aplikovať aj to o tom, že vedel, že jeho syn hovorí o jeho vražde a proste na to kývol. Túto verziu podporuje aj to "Ďakujem.", ajkeď to je tiež dosť ambiguos, aby to bolo za asistenciu aj za prezentovanie príležitosti. Na to, že je Kylo otvorená kniha vystavená v žiare reflektorov, bola jeho reč v tejto scéne dosť dvojznačná. A normálne už vidím, ako ho tento moment bude strašiť aj v ďalšom dieli.
    Pojatie scény, nuž, v tom nie som žiaden macher. Možno, že ten ďalší pohyb mečom bol už přes čáru a rozbil vybudovanú atmosféru, ale nejak si neviem predstaviť, čo ďalšie by sa dalo vylepšiť. A ten záverečný dotyk bol úžasné gesto.

    Je pravda, že to jak přejel tou rukou po obličeji, to bylo smutně krásné a nutno říct, že právě to z toho dělá jeden z nejsilnějších momentů ságy.
  • Tyrion Lannister napsal(a):

    @Dreamer

    Dreamer napsal(a):

    @Aviv ideálně by už nemusela být žádná super zbraň, někde jsem četla článek, že takové Hvězdy smrti a jejich neustále likvidování rebely jsou slušnou ztěží pro ekonomiku, nemůžu ho ale momentálně nikde najít.

    To mi připomíná slavný Císařův telefonát.
    :twisted:

    Just rebult it?!!! We haven no fucking original!! And Who give me a loan jeckhole, you? Do you have ATM on that lightpride? :D
    Ah, watching this one killed me some time ago. Since then I am maniacaly smiling undead. :other: :-D
  • HOT NEWS EVERYONE!!!

    Jak jsem v pokusu o vtip psala, že Kylo Ren asi nevidel SW VI, tak jsem se pletla. Ví, co se stalo.

    Dialog from novelization
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 22. prosince 2015
    Kdo si chce zkrátit čekání na epizodu osm, Star Wars: Robot Chicken naprostá povinost - parodie, která je zároveň skvělým doplňkem k sáze.

    Já to vezmu hopem, protože odpovídat se mi na každý příspěvek zvlášť nechce :-D. Děkuji všem zúčastněným, tolik příspěvků v nové diskuzi, měl bych si zjistit jaký je rekord. Dík Nevadě za nápad, který mi vnukl tuhle myšlenku.

    Krátce Hanova smrt mě málem donutila zařvat na celý sál NOOOO. Krásný smutný moment a upřímně bez něj bychom v téhle epizodě neviděli žádný projev temné strany. Po tomhle už je jeho návrat na světlo nemožný, protože zahodil svou poslední šanci a myslím si, že už i umře jako služebník temnoty, přece jenom od Vadera ho odlišovalo několik zásadních věcí. Předně Vader páchal zlo kvůli ze svému pohledu dobru (záchrana Padmé. Nevím, ale něco mi říka, že podobně jako Palpy, tak Renovi šlo od začátku čistě o osobní zájmy a slepou touhu po moci. Druhou věcí Rey těžko půjde na temnou stranu, když ví, co by to vyžadovalo. Navíc teď bude mít opravdu silnou averzi vůči čemukoliv s temnou stranou spojenou. Tak doufám, že už se tady to převlékaní plášťů alá Roose Bolton praktikovat nebude. Tudíž druhé vnitřní rozhovory myslím už neuvidíme :D

    why does no one say wizard anymore? This is madhouse madhouse
    It was pretty wizard, son wasn´t it?

    Co se týče debat o slabinách a superzbraních, na to se dá odpovědět pouze parafrázováním Čuka Rorýse, že hledat logiku ve světě kde jsou Sithové, Jediové, oživlí duchové a tři prdele magie je opravdu velice eudované a opodstatněné. A trochu relevatnější argument: Řekněte si to třikrát po sobě nahlas: Zbraň, co ničí celé sluneční soustavy. Proboha, taková věc přece musí mít svoje mouchy.
    Nové postavy super a jakožto fanoušek Zaklínače, se velice těším na tréninkové scény Rey s Lukem
    :D a doufám, že se objeví nějací noví Sithové/rytiři z Renu. P.S. Otázka za zlatého bludišťáka, nepamatuje si někdo, jak Ren oslovoval Snokea? Říkal: My master nebo my lord?)
    edit. Co se klonů týče, Impérium je přestalo používat, protože (nekánová verze, možná opráší) Kaimiňanům se nelíbila okupace jejich světa, navíc prováděná vlastními výtvory, takže začali vytvářet tajně tkz. anti-imperial klony, kteří měli pomoci svrhnout nadvládu Říše na Kaminu, ale povstaní selhalo a bylo rozdrceno lordem Vaderem a 501. legií. Ve hře Star Wars Battlefront II je na tohle dokonce kampaň. Snoke se nejspíš prostě bál dalšího rozkazu 66 a tak raději používá oba typy armád podle potřeby. Velice prozíravé, když vezmeme jak skončili jediové ve trojce.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Aviv
    Aviv napsal(a):

    HOT NEWS EVERYONE!!!

    Jak jsem v pokusu o vtip psala, že Kylo Ren asi nevidel SW VI, tak jsem se pletla. Ví, co se stalo.

    Dialog from novelization

    Ne nezbytně, protože v knižkách dnes již nekánonových si spousta lidí myslela, že Vader a Císař prostě vylétli do povětří s Hvězdou Smrti a že je Skywalker oba zabil. Třeba Mara Jade Lukea původně chtěla zabit právě kvůli tomu, že si myslela, že je zodpovědný za Císařovu Smrt. Nikdo netušil, že Vader v poslední chvíli otočil a Císaře zabil on. Je prostě možné, že Snoke s Renem mají špatný informace. Ostatntě odkud by to věděli? Ze všech tří akterů zůstal naživu doteď jen Luke a ten to určitě každýmu a potkání nevyprávěl.
  • AvivAviv
    upraveno 22. prosince 2015
    A svojmu teraz už bývalemu žiakovi?
    O Snokeovi toho zatiaľ vieme zúfalo málo, ale neprekvapilo by ma, ak by poznal spôsoby, ako sa dozvedieť aj takúto informáciu.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 22. prosince 2015
    @Aviv To bylo, ale pak nedávalo smysl, proč si vybral Vadera za svůj idol navíc ty kecy o tom, že dokončím, co si začal?! Proboha, proč by si takovém případě nevybral za svůj idol Palpatinea. Jako žádat zrovna Anakina, pomoz najít vůli odolat světle straně je jako říct zloději pohlídej mi auto.
  • No, to by ten Palpatine dával väčší zmysel, keďže sa uňho nevyskytol podobný "sentimentálny skrat". Samozrejme, ešte je možné, že odmieta veriť, že by tento záblesk ochranárskeho inštinktu refutoval zvyšok Vaderovej kariéry. Možno si dokonca myslí, že keby Anakinovi niečo zabránilo v zabití Palpatinea a potom mal čas si v to v hlave usporiadať, tak by si povedal "čo za hlúpy nápad". Ale to už je len moje wild mass guessing.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Palpatine má s Renem víc společného, než by kdokoliv řekl. Sice je to nekánon (ano pořád naivně doufám, že nějaké věci se vrátí), ale v knížkách Plagueis poví Palpatinovi, když se poprvé potkají historku o tom, jak zabil všechny své příbuzné a získal veškeré rodinné dědictví. Vzhledem k tomu, že Palpatine má vážné rozepře se svou rodinou, tak v hněvu zabije svou matku, svého otce a svou mladší sestru. A teprvé potom mu dojde, že přesně proto mu Plagueis tu historku říkal, aby u něj vyprovokola tuhle reakci. Doufám, že jednou Palpatineův mistr dostane vlastní film, kníža je skvěla.
  • To znie zaujímavo. Asi by som sa mala pustiť do dôkladnejšieho objavovania SW sveta.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 22. prosince 2015
    @Aviv
    Aviv napsal(a):

    To znie zaujímavo. Asi by som sa mala pustiť do dôkladnejšieho objavovania SW sveta.

    U Star Wars je totiž problém jeden zásadní paradox, ono totiž ty logický lapsy jsou vysvětlený, postavy jsou docela dost propracované a i ten příběh není tak jednoduchý, problém je v tom, že to všechno vysvětlování a některé velice dobré momenty se cpou do knih, komiksů eriálů i her, mimo jiné i vysvetlení všech těch logických lapsů na které všichni řvou. Jenomže vemte si, když by se náhodou režisér rozhodl věnovat prostor třeba výrobě světelného meče ve filmu, tak ho za to producenti stáhnou z kůže :roll:

    Protože Star Wars je kus mého života, tak jsem přečetl hodně knih, viděl hodně seriálů a hrál hodně her (takže když hajím SW berte mne s rezervou), tak mi některé věci přijdou normální na základě informací právě z výše uvedeného, i když to samozřejmě tvůrce neomlouva, věci by se měli vysvětlovat přímo ve filmu, každopádně abych uvedl příklad za všechny
    image
    Jediná věta tomu okamžiku dala zcela nový rozměr, jaká škoda, že ji Lucas nepoužil ve filmu v roce 77
  • Oh, I am doomed. I should stop striding through that message board, but it is such a fun. And now I have found mind blowing conspiracy, that even tough some parts were already negated is just so amazing, that I actually wish it to be true.

    Fake defector

    Otázka na zdejšího odborníka - Čo si o tom myslíš?
  • @Tyrion Lannister: Kdyby to dal do filmu 77, tak by to vůbec nic nezměnilo. Smysl to dává, až když je zřejmé, že tím "talentovaným/obdařeným dítětem" myslí sebe... teda jestli jsem to pochopil správně... A ani tak mi to nepřijde jako něco, co by dokonale pozvedlo myšlenku filmu
    Mimochodem, k tématu superzbraní bych podotkl, že v seriálu (mezi epizodou II a III) byla (hodně na začátku) probírána ještě Malevolence... takový trochu zárodek megalomanství.
  • Měli by se konečně kompletně odprosit od starých SW filmů a udělat něco nového, nejlépe v době Staré republiky. Kdyby udělali jen film o nějakém sithském triumvirátu, bylo by to milionkrát zajímavější. Nový SW je naprosto zbytečný film.
  • @flanker.27 ona právě není typická akční žena, alá Xena, je to celkem dosti dívčî podání síly, proto se mi tak líbí :) samozřejmě se umí ohánět holí, ale stejně působí křehce a roztomile :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Dreamer Ano, se svými 40 kily i s železnou postelí má síly za tři, jako ze života =D
  • upraveno 22. prosince 2015
    @flanker.27 ale no tak, tady mluvíme o té "síle" :D vždyť je to pohádka, to fakt nemá být jako ze života ;)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @flanker.27 A že ve trojce osmdesátiletý stařík zadrží jednou rukou společný útok dvou o půl století mladších lidí, to sis musel myslet, že nemá sílu za tři, ale za deset :D
    image

    Prostě není to o množství kil, ale množství midichliorianů.
  • Síla a váha spolu zase tolik společného nemají, záleží z čeho se ta váha skládá. 55 kilová holka může bez problému přemoci 80 kilového chlapa, stačí mít cvik a navyklé svalstvo. To je jako když se nabírá objem v posilce, někdo nabere 10 kilo (z toho 8 kilo svaly nebudou) a někdo 3 kila svalové hmoty (velmi zjednodušeně). Ale to už jsem hodně odbočil :D

    Přitom jsem chtěl jen říci, že Síla a síla neznamenají totéž :)
  • Nevím co tady řešíte útok pokud znáte fyziku umíte zacházet s tělem, jde protivníkova síla využít proti němu a siláka může porazit naprosto slabý člověk
  • JayJay
    upraveno 22. prosince 2015
    @Tyrion Lannister: Zrovna tenhle záběr není nutně nic proti ničemu - všimni si, že oba Jedi meče se sithského dotýkají poblíž rukojeti, zatímco samy mají rukojeť zatraceně daleko... Takže tam bude v Dookuův prospěch působit páka jak prase (takže zrovna v tomhle případě se výjimečně nedivím).
  • upraveno 22. prosince 2015
    Joo, ještě jsem si vzpomněla, jak se mi líbilo, že JJ polidštil stortroopery, ono je tedy alespoň pro mě celkem těžké brát je vážně po té, co jsem je viděla v tolika různých situacích :D Takže tohle stržení stormtrooperů zpátky na zem, kdy je v některých scénách vidět, že si film dělá srandu sám ze sebe, mě velmi pobavilo :)
  • @Tyrion Lannister
    Prostě není to o množství kil, ale množství midichliorianů.
    Doufám že už si ty midichloriany strčí do prdele a už nikdy o nich nebude řeč, epizoda jedna stačila co se midichlorianů týče :D

    @Dreamer Jak se na sebe stormtroopeři podívali a radši se otočili a zmizeli ve scéně rozhněvaného KyloRena :D Tam jsem se zasmál asi nejvíc v celém filmu snad s výjimkou BB8 - thumbs up. Už v trailerech mě ten robot strašně moc chytnul. Je prostě skvělej :)

    Jinak jestli tomu dobře rozumím, První řád prostě krade děti, vyplachuje jim mozek aby to byla poslušná hovádka a tím vytváří nový stormtroopery (?)
  • Tady máte jednu recenzi :D
    http://nolly.cz/?p=2001
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Mellien napsal(a):

    Síla a váha spolu zase tolik společného nemají, záleží z čeho se ta váha skládá. 55 kilová holka může bez problému přemoci 80 kilového chlapa, stačí mít cvik a navyklé svalstvo. To je jako když se nabírá objem v posilce, někdo nabere 10 kilo (z toho 8 kilo svaly nebudou) a někdo 3 kila svalové hmoty (velmi zjednodušeně). Ale to už jsem hodně odbočil :D

    Přitom jsem chtěl jen říci, že Síla a síla neznamenají totéž :)

    Výcvik chlapa bude vždycky mnohem jednodušší, než výcvik holky. Vím moc dobře, o čem mluvím. Na akademii i ty nejlíp vycvičený holky pořád nestačily na sotva průměrný kluky. Můžeš se snadno podívat na sport, vrcholová tenistka má pořád výkon silně podprůměrnýho tenisty. Párkrát už to testovali (např. Navrátilovou v čase největší slávy porazil nějaký šestistý a něco tenista nějakých 6:1, 6:1). Ano, v případě extrému jako Brienne můžeme najít výjimku, ale to je právě ta výjimka. Můžeš holku vycvičit tak, že bude lepší než necvičenej chlap, to jistě, ale i ta nejlepší vždycky bude tak maximálně někde v podprůměru cvičenýho chlapa. To není nic proti ženským, ale nemá smysl dělat, že příroda zmizela nebo že rozdíly mezi muži a ženami jsou sociální konstrukt.

    Podívej se třeba na tohle video:



    Dva ze tří jí dali, jako rozhodně ti chlapi nebyli třasořitky, ale taky to nebyli nějak extrémní siláci, tak mírný nadprůměr. A teď si vem, co stojí kluka dostat se mírně nad průměr a co ženskou dostat se na takovou úroveň jako tahle ženská. Tolik k výcviku.

    Jo, a váha dejme tomu proti mrštnosti. Mrštnost je dobrá věc, ale za mnohých okolností nemusíš vůbec mít prostor jí využít. Sice nejsem fandou Sin City, ale scéna boje Marva s tím mrštným pošukem, kterýho si připoutá k tělu a pak ho prostou brutální silou dorasuje, je docela příznačná. Kromě toho víc hmoty je i víc potenciálního svalstva, vždycky :)

    Autor tohoto příspěvku by chtěl dodat, že tak někdy od druhé třídy základní školy ženu neuhodil =D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    p1e9t9r2 napsal(a):

    Nevím co tady řešíte útok pokud znáte fyziku umíte zacházet s tělem, jde protivníkova síla využít proti němu a siláka může porazit naprosto slabý člověk

    Kolikrát jsi to viděl v reálu vedle stránek knih? :) Ano, neříkám, že nějací mistři šaolinu mají někdy úžasné schopnosti, ale zase jde o nějaký extrém, kdy ten člověk něčemu zasvětí prakticky všechno. Navíc když půjde o to pomoct odstěhovat kamaráda, ta síla se šikne =D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Tyrion Lannister napsal(a):

    @flanker.27 A že ve trojce osmdesátiletý stařík zadrží jednou rukou společný útok dvou o půl století mladších lidí, to sis musel myslet, že nemá sílu za tři, ale za deset :D
    image

    Prostě není to o množství kil, ale množství midichliorianů.

    Vždyť říkám, že je to blbost :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Dreamer napsal(a):

    @flanker.27 ale no tak, tady mluvíme o té "síle" :D vždyť je to pohádka, to fakt nemá být jako ze života ;)

    Jo vono to nemá být ze života... =D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @flanker.27
    flanker.27 napsal(a):

    Tyrion Lannister napsal(a):

    @flanker.27 A že ve trojce osmdesátiletý stařík zadrží jednou rukou společný útok dvou o půl století mladších lidí, to sis musel myslet, že nemá sílu za tři, ale za deset :D
    image

    Prostě není to o množství kil, ale množství midichliorianů.


    Vždyť říkám, že je to blbost :)
    To, že tě někdo uškrtí člověka myšlenkou, to je přece taky blbost ;-)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Co se týče debat o slabí vs. silní inu, nevím kolik fightů mezi těmi, kdo opravdu ovládají nějaké bojové umění a gorilama se sto kily, kdy kdo viděl, ale bitka někde na ulici není ring, velcí nebo malí, jakmile jim podříznete hrdlo umírají všichni stejně. :twisted:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.