Star Wars: Síla se probouzí !!POZOR SPOILERY!!
Deset let poté, co se Sithové pomstili se znovu probudila Síla a vzhledem k tomu, že tu máme spoustu fanoušků slavné vesmírné série, rozhodl jsem se založit nový topic, pro ty, kdo už novou epizodu viděli. Nemusím snad zdůrazňovat (opakování matka moudrosti), že tady budou i spoilery z posledního dílu!!!!
Je potvrzeno obsazení Benicia del Tora (držitel Oscara za roli v Traffica: Nadvláda Gangů a sběratel v Marvel Universu) v zatím nespecifikované, ale pravděpodobně záporácké roli :D. Osmičku bude režírovat Rian Johnson režisér filmu Looper.
Tak, co jak se Vám nová epizoda líbila a co očekáváte od nových dílů?
Je potvrzeno obsazení Benicia del Tora (držitel Oscara za roli v Traffica: Nadvláda Gangů a sběratel v Marvel Universu) v zatím nespecifikované, ale pravděpodobně záporácké roli :D. Osmičku bude režírovat Rian Johnson režisér filmu Looper.
Tak, co jak se Vám nová epizoda líbila a co očekáváte od nových dílů?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Jak jsem v pokusu o vtip psala, že Kylo Ren asi nevidel SW VI, tak jsem se pletla. Ví, co se stalo.
Dialog from novelization
Já to vezmu hopem, protože odpovídat se mi na každý příspěvek zvlášť nechce :-D. Děkuji všem zúčastněným, tolik příspěvků v nové diskuzi, měl bych si zjistit jaký je rekord. Dík Nevadě za nápad, který mi vnukl tuhle myšlenku.
Krátce Hanova smrt mě málem donutila zařvat na celý sál NOOOO. Krásný smutný moment a upřímně bez něj bychom v téhle epizodě neviděli žádný projev temné strany. Po tomhle už je jeho návrat na světlo nemožný, protože zahodil svou poslední šanci a myslím si, že už i umře jako služebník temnoty, přece jenom od Vadera ho odlišovalo několik zásadních věcí. Předně Vader páchal zlo kvůli ze svému pohledu dobru (záchrana Padmé. Nevím, ale něco mi říka, že podobně jako Palpy, tak Renovi šlo od začátku čistě o osobní zájmy a slepou touhu po moci. Druhou věcí Rey těžko půjde na temnou stranu, když ví, co by to vyžadovalo. Navíc teď bude mít opravdu silnou averzi vůči čemukoliv s temnou stranou spojenou. Tak doufám, že už se tady to převlékaní plášťů alá Roose Bolton praktikovat nebude. Tudíž druhé vnitřní rozhovory myslím už neuvidíme :D
why does no one say wizard anymore? This is madhouse madhouse
It was pretty wizard, son wasn´t it?
Co se týče debat o slabinách a superzbraních, na to se dá odpovědět pouze parafrázováním Čuka Rorýse, že hledat logiku ve světě kde jsou Sithové, Jediové, oživlí duchové a tři prdele magie je opravdu velice eudované a opodstatněné. A trochu relevatnější argument: Řekněte si to třikrát po sobě nahlas: Zbraň, co ničí celé sluneční soustavy. Proboha, taková věc přece musí mít svoje mouchy.
Nové postavy super a jakožto fanoušek Zaklínače, se velice těším na tréninkové scény Rey s Lukem
:D a doufám, že se objeví nějací noví Sithové/rytiři z Renu. P.S. Otázka za zlatého bludišťáka, nepamatuje si někdo, jak Ren oslovoval Snokea? Říkal: My master nebo my lord?)
edit. Co se klonů týče, Impérium je přestalo používat, protože (nekánová verze, možná opráší) Kaimiňanům se nelíbila okupace jejich světa, navíc prováděná vlastními výtvory, takže začali vytvářet tajně tkz. anti-imperial klony, kteří měli pomoci svrhnout nadvládu Říše na Kaminu, ale povstaní selhalo a bylo rozdrceno lordem Vaderem a 501. legií. Ve hře Star Wars Battlefront II je na tohle dokonce kampaň. Snoke se nejspíš prostě bál dalšího rozkazu 66 a tak raději používá oba typy armád podle potřeby. Velice prozíravé, když vezmeme jak skončili jediové ve trojce.
O Snokeovi toho zatiaľ vieme zúfalo málo, ale neprekvapilo by ma, ak by poznal spôsoby, ako sa dozvedieť aj takúto informáciu.
Protože Star Wars je kus mého života, tak jsem přečetl hodně knih, viděl hodně seriálů a hrál hodně her (takže když hajím SW berte mne s rezervou), tak mi některé věci přijdou normální na základě informací právě z výše uvedeného, i když to samozřejmě tvůrce neomlouva, věci by se měli vysvětlovat přímo ve filmu, každopádně abych uvedl příklad za všechny
Jediná věta tomu okamžiku dala zcela nový rozměr, jaká škoda, že ji Lucas nepoužil ve filmu v roce 77
Fake defector
Otázka na zdejšího odborníka - Čo si o tom myslíš?
Mimochodem, k tématu superzbraní bych podotkl, že v seriálu (mezi epizodou II a III) byla (hodně na začátku) probírána ještě Malevolence... takový trochu zárodek megalomanství.
Prostě není to o množství kil, ale množství midichliorianů.
Přitom jsem chtěl jen říci, že Síla a síla neznamenají totéž :)
@Dreamer Jak se na sebe stormtroopeři podívali a radši se otočili a zmizeli ve scéně rozhněvaného KyloRena :D Tam jsem se zasmál asi nejvíc v celém filmu snad s výjimkou BB8 - thumbs up. Už v trailerech mě ten robot strašně moc chytnul. Je prostě skvělej :)
Jinak jestli tomu dobře rozumím, První řád prostě krade děti, vyplachuje jim mozek aby to byla poslušná hovádka a tím vytváří nový stormtroopery (?)
http://nolly.cz/?p=2001
Podívej se třeba na tohle video:
Dva ze tří jí dali, jako rozhodně ti chlapi nebyli třasořitky, ale taky to nebyli nějak extrémní siláci, tak mírný nadprůměr. A teď si vem, co stojí kluka dostat se mírně nad průměr a co ženskou dostat se na takovou úroveň jako tahle ženská. Tolik k výcviku.
Jo, a váha dejme tomu proti mrštnosti. Mrštnost je dobrá věc, ale za mnohých okolností nemusíš vůbec mít prostor jí využít. Sice nejsem fandou Sin City, ale scéna boje Marva s tím mrštným pošukem, kterýho si připoutá k tělu a pak ho prostou brutální silou dorasuje, je docela příznačná. Kromě toho víc hmoty je i víc potenciálního svalstva, vždycky :)
Autor tohoto příspěvku by chtěl dodat, že tak někdy od druhé třídy základní školy ženu neuhodil =D