Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ateisté sveřepě požadují důkazy, jako kdyby byli na vědeckém semináři, věřící zase mluví za boha. Stejně nikdo nikoho nepřesvědčí.
A přitom nás spojuje láska k fantasy, kde to žije božstvy a kouzly. :-)
:-)
EY - podle mě už bylo dokázáno dost, jestli chceš, mrkni do Bible, třeba na Nový zákon - jinak ano, takhle můžeš "sundat" celej dějepis - lidi, kteří údajně žili v 19. století a údajně tam prý byl nějaký Palackeý... - ale dokázat to nelze, protože ho nikdo z žijících neviděl ;)
a kdyby náhodou jo, tak to vždy můžeš zpochybnit ve stylu - hm, to mu nevěřim
ohledně zázraků - pro mě je zázrak třeba existence života - to, jak to krásně funguje, atp. ;)
ale samozřejmě, že věčný spor - ateismus x náboženství - oba máme přesvědčivé a neprůstřelné argumenty - z toho našeho pohledu, přičemž argumenty toho druhého nám přijdou úsměvné
flanker - nevim, jak to chápeš Ty, on podle mě vyjádřil, že Boží láska je pro něj nejvíc, víc než láska mezi lidma... - ok, jeho názor... - on tím nikoho nenapadnul a ani mi nepřišlo, že by to někomu nutil - jedinej, kdo tu začal vyšilovat si byl Ty -facky ;)
Ty říkáš, že Ti to je jedno, že to nikomu necpeš - a pak říkáš, ať si užijeme sebelásku, které říkáme Bůh - vidíš, kdybych byl jako Ty, tak bych to taky musel brát jako útok na svoji víru a začít Ti vyhrožovat, protože uplně vidim Tebe, jak bys reagoval, kdybych Ti napsal, užívej si v nevědomosti, než přijde soudný den - bys tady začal šílet, jak jsem útočnej, protože tím mířím k Tobě... :-D
aneb jak psala Hild. - Klid, mir a pohodu, bratre.
p.s. to s tím prkýnkem je fakt super vtip :-D
http://www.misantrop.info/veznovo-dilema-a-komunity/
http://www.icefire.cz/forum/discussion/comment/93331/#Comment_93331
vtipné... - a co když jsou nahrávky podvrh (jako třeba fotka lochnesky), rukopis je nafingován několika umělci s písmem dovedeným k dokonalosti... A co dříve narození, kteří třeba neměli děti? Jak to chceš dokázat? atd.
Co když Ti řeknu, že nahrávkám nevěřím, výpovědi, které se mi nehodí do krámu, neuznávám... (aneb používám Tvojí argumentaci)
;)
zkus se smířit s tím, že jsou lidé, kteří věří v Boha, i když budeš říkat, co chceš... - mi přijde, že hrozně ateistů má problém s věřícími - vadí jim, že věří - musí to bejt hrozný, takhle se furt naštvávat ;)
přeji hezký zbytek dne
:-)
Jinak rohlíkům v krámu věřím také, i když poslední dobou se mi zdá že plánují něco nekalého.
A co se Boha týče... Víš, není pěkné, když zpochybňuješ něčí víru v něj. To je skoro to samé, jako kdyby se někdo navážel do někoho z tvých blízkých. Nebo zpochybňoval něčí víru v jeho imaginární přítelkyni. Popřemýšlej o tom. ;-)
No však popřemýšlej, nikam nespěchej. =D
Dědictví jsi, doufám, viděl? :-)
Problém je, že já bych boha neuctíval, i kdyby se přede mnou zhmotnil s hromy a blesky - chvíle napětí - ne, nic se nestalo. Naopak bych mu položil pár hodně nepříjemnejch otázek, jako proč je tak děsnej parchant :)
S tím Dědictvím mě spíš překvapuje, že to nikdo nevytáhnul už dřív, taková věda vs víra ve zkratce :P