Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1119120122124125581

Komentáře

• @flanker.27 Ano, vždyť píšu že to vím, a že je třeba aby sehnal další informace které mu pomohou se rozhodnout.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Ke věřícím, by musel přijít bůh osobně, aby jim řekl že neexistuje. ;)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Everett_Young Jsou lidi, kterejm to trvá roky. a jsou lidi, co přecházejí mezi tábory (někteří i opakovaně). Nejdůležitější ale vždycky je, aby se člověk nezbavil možnosti zkoumat, aby si slovem bůh neuzavřel cestu k poznávání neznámého. V tomto ohledu mám v gepeta naději, ať už se rozhodne jakkoli. :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • @Everett_Young Nesmíš to brát doslovně. Vím, že je to vědecky objasnitelný jev. To ale neznamená, že to není "zázrak" (myšleno tak, že když vidíš nádherný záběry přírody, tak řekneš, že je to zázrak... třeba. Tím nechci říct, že je to nevysvětlitelný mystický úkaz) ;-)
  • @Maliky Já tě chápu, ale existuje stále mnoho lidí kteří takovým způsobem uvažují.
  • @Everett_Young Tak jasně. Přitom je to všechno perfektně promyšlenej mechanismus, kterej funguje díky Goauldům :-k
  • @Maliky Samozřejmě. Nejvyšší entitou tohoto vesmíru je Baal a o tom se prostě nediskutuje. :)
  • paulczpaulcz zima se blíží
    No já jsem byl do cca 15 taky trošku nucen chodit do kostela. Byl jsem věřící. Ale protože mě baví filozofovat, tak se to rychle změnilo a dnes je ze mě naprostý ateista, který věří (no hele, přeci jen v něco věřím), že naše planeta je proti zbytku vesmíru naprosto zanedbatelná. Pokud se dejme tomu zítra z našeho slunce stane supernova, bude to pro naši galaxii naprosto běžný "den".
  • Dneska je nějaký divný den. Jdu do angličtiny, tam se bijou katolíci s ateistama. Jdu na Icefire... :-D

Ateisté sveřepě požadují důkazy, jako kdyby byli na vědeckém semináři, věřící zase mluví za boha. Stejně nikdo nikoho nepřesvědčí.
    A přitom nás spojuje láska k fantasy, kde to žije božstvy a kouzly. :-)
  • Ateisté se fanaticky brání víře v Boha, kterou jim nikdo nevnucuje. :-)
  • uf, takovejch příspěvků...
    :-)

EY - podle mě už bylo dokázáno dost, jestli chceš, mrkni do Bible, třeba na Nový zákon - jinak ano, takhle můžeš "sundat" celej dějepis - lidi, kteří údajně žili v 19. století a údajně tam prý byl nějaký Palackeý... - ale dokázat to nelze, protože ho nikdo z žijících neviděl ;)
    a kdyby náhodou jo, tak to vždy můžeš zpochybnit ve stylu - hm, to mu nevěřim
    ohledně zázraků - pro mě je zázrak třeba existence života - to, jak to krásně funguje, atp. ;)
    ale samozřejmě, že věčný spor - ateismus x náboženství - oba máme přesvědčivé a neprůstřelné argumenty - z toho našeho pohledu, přičemž argumenty toho druhého nám přijdou úsměvné

flanker - nevim, jak to chápeš Ty, on podle mě vyjádřil, že Boží láska je pro něj nejvíc, víc než láska mezi lidma... - ok, jeho názor... - on tím nikoho nenapadnul a ani mi nepřišlo, že by to někomu nutil - jedinej, kdo tu začal vyšilovat si byl Ty -facky ;)
    Ty říkáš, že Ti to je jedno, že to nikomu necpeš - a pak říkáš, ať si užijeme sebelásku, které říkáme Bůh - vidíš, kdybych byl jako Ty, tak bych to taky musel brát jako útok na svoji víru a začít Ti vyhrožovat, protože uplně vidim Tebe, jak bys reagoval, kdybych Ti napsal, užívej si v nevědomosti, než přijde soudný den - bys tady začal šílet, jak jsem útočnej, protože tím mířím k Tobě... :-D
    aneb jak psala Hild. - Klid, mir a pohodu, bratre.

p.s. to s tím prkýnkem je fakt super vtip :-D
  • zmena témy. dlhé, ale zaujímavé čítanie. ako je na tom naša komunita? určite nie sme iba kafky...

http://www.misantrop.info/veznovo-dilema-a-komunity/

• ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Na hipísáka mám moc krátké a umyté vlasy.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 26. února 2013
    @Stark z hor To co mi píšeš je naprostý nesmysl. Existují například spisy u nichž je doložený rukopis autora, existují soudní doklady např. k vydání Borovského do Brixenu. U později žijících osobností jako Hitler existují i fotografie a nahrávky. Takovéto dokumenty + výpovědi ostatních lidí z jejich kruhů, např známých nebo příbuzných ( u nich lze existenci dokázat stejným způsobem) vypovídají o existenci dané osoby. Navíc, protože na rozdíl od Ježíše tito lidé neopustili (samozřejmě i zde existují výjimky) své hroby a existenci lze tak doložit např shodou tkáně s některým z později žijících příbuzných. Tvé vyjádření že je to stejné jako dokazovat existenci boha je tedy tímto svrženo.
  • @heavy_head A v co věříš ty? Neuvidíme tě náhodou jednoho dne ve zprávách, s bombou na hrudi, jak odpaluješ do vzduchu blíže neurčený počet lidí? Nebo snad na fotografii s Dalajlámou jak si potřásáte rukama? Nebo po smrti přijdeš do Sansalandu? :)
  • EY: :-DDD
    vtipné... - a co když jsou nahrávky podvrh (jako třeba fotka lochnesky), rukopis je nafingován několika umělci s písmem dovedeným k dokonalosti... A co dříve narození, kteří třeba neměli děti? Jak to chceš dokázat? atd.
    Co když Ti řeknu, že nahrávkám nevěřím, výpovědi, které se mi nehodí do krámu, neuznávám... (aneb používám Tvojí argumentaci)
    ;)

zkus se smířit s tím, že jsou lidé, kteří věří v Boha, i když budeš říkat, co chceš... - mi přijde, že hrozně ateistů má problém s věřícími - vadí jim, že věří - musí to bejt hrozný, takhle se furt naštvávat ;)
    přeji hezký zbytek dne
    :-)
    upraveno 26. února 2013
    @Stark z hor Teď na rozdíl ode mě přecházíš od důkazů ke konspiračním teoriím. V tom je velký rozdíl. Navíc právě proto také následuje po objevu fáze dokazování že jde o podvrh / že je něco špatně kdy se všichni snaží dokázat že to tak není. Až pokud je tato snaha neúspěšná, přichází uznání že se jedná o fakt. Takto byla například dokázána nepravost Zelenohorského a Královédvorského rukopisu nebo nepravost fotografie s lochneskou. Samozřejmě, vždy existuje možnost že se jedná o nedokázaný podvod, ale na rozdíl od většiny věřících, vědci se snaží místo slepé víry tento podvod co nejvíce způsoby dokázat.
  • @heavy_head Takže Sansaland nebude? 8-O :'-(

Jinak rohlíkům v krámu věřím také, i když poslední dobou se mi zdá že plánují něco nekalého.
  • @Everett_Young Vidím, že sis už dokonce vytvořil svoji verzi soukromého pekla. Nebudu ti do ní zasahovat. :-)
    A co se Boha týče... Víš, není pěkné, když zpochybňuješ něčí víru v něj. To je skoro to samé, jako kdyby se někdo navážel do někoho z tvých blízkých. Nebo zpochybňoval něčí víru v jeho imaginární přítelkyni. Popřemýšlej o tom. ;-)
    upraveno 26. února 2013
  • @Everett_Young Pěkný pokojíček. Máš to tam útulné. :-)
    No však popřemýšlej, nikam nespěchej. =D
    Dědictví jsi, doufám, viděl? :-)
    upraveno 26. února 2013
    @heavy_head Myslíš komedii s Bolkem Polívkou? Ten ovšem nikdy neslyšel o transvestitech. Při bližším průzkumu by mohl být ještě překvapenější než Gepeto =D
    upraveno 26. února 2013
  • A tak si z toho nic nedělej, že tě Bůh nemá rád. Vždyť ty ho beztak nemáš rád taky. :-)
    @heavy_head Však právě. Když věřící upřímně řeknou, že se nevěřící budou smažit až do konce věčnosti v plamenech pekelných, budu s tím dokonale spokojen :)

Problém je, že já bych boha neuctíval, i kdyby se přede mnou zhmotnil s hromy a blesky - chvíle napětí - ne, nic se nestalo. Naopak bych mu položil pár hodně nepříjemnejch otázek, jako proč je tak děsnej parchant :)
  • @flanker.27 Jak už jsem dřív napsal, s tímhle souhlasím. Někoho takového bych rozhodně nepodporoval. Aneb jak by řekl Petr Nárožný: "Je to rebel!"
  • upraveno 26. února 2013
    @heavy_head: Hezky napsáno. Mně docela trvalo, než jsem uvěřil v ty rohlíky apod., nebo spíš než jsem si připustil, jak moc jsou pro mě důležité. K tomu se asi člověk musí nějak postupně propracovat.

S tím Dědictvím mě spíš překvapuje, že to nikdo nevytáhnul už dřív, taková věda vs víra ve zkratce :P

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.