TANEC CZ

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
pre tých čo práve čítajú v češtine a boja sa ísť do pôvodného topiku, aby tam nenarazili na niektoré informácie z konca knihy. Tu sa diskutuje k tancu priebežne. vždy dajte na úvod názov kapitoly (napr Jon II.) aby ostatní vedeli, či to už čítali a nehrozí spoil.

pekné tancovanie všetkým!!!
11112131416

Komentáře

• upraveno 14. června 2012
    Ale net je největší žrout času...není snazší si předem stanovit pravidla - mám zkouškové, takže když se budu chtít mocí mermo vyhnout učení, tak budu dělat aspoň něco užitečného, abych neměl takové výčitky svědomí než když budu jen pustě bloumat netem ? :-))
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 14. června 2012
    Já jsem tu začal začerňovat, protože sarven v popisu tématu píše: "vždy dajte na úvod názov kapitoly (napr Jon II.) aby ostatní vedeli, či to už čítali a nehrozí spoil.". Tak jsme to řešili i před rokem, když jsme četli tanec v originále. V mém případě se jednalo o spoil pro ty co nemají dočtenou celou knihu (vlastně i pro ty co nechtějí znát děj z Vichrů).
    Samozřejmě - budeme černit už navěky, prrotože vždy se najde někdo, kdo to ještě nemá dočtené :-))
    upraveno 14. června 2012
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 14. června 2012
    Jarla: Je vidět, že jsi se na zkoušku už dlouho neučila :D:D:D
    Spoilery nikdo černit nenutí, ale bylo by celkem hezké, kdyby každý napsal přibližnou polohu spoileru v knize - např. Danny 5, Tyrion na lodi...aby bylo hned vidět, odkud to je. Snad to není takový problém. Rychlost čtení a doba, za kterou člověk knihu přečte nemusí mít spolu nic společného - když člověk nemá čas, může číst rychle jako Číslo 5 a stejně mu to potrvá.
    Chápu, že ne každý má možnost to přečíst hned po vydání (ale v tom případě bych já asi nechodila do topiku "SPOILER Tanec CZ"). To s tím oznamováním kapitol se tu zatím moc neujalo, tak to taky nepoužívám, navíc ty kapitoly v knize nejsou číslované, takže bych si je musela odpočítávat sama, což se mi moc nechce. :-)

Tak já se odteď budu snažit udávat alespoň přibližnou polohu v knize, nebo radši rovnou začerňovat. :-)
    No právě - kdo si má pamatovat kde která kapitola byla - já většinou ani nevím ve které knize, natož ve které kapitole.....a navíc - to jako když bude na začátku pětiřádkového příspěvku napsáno Danny 5, Tyrion na lodi. to jako pomůže ? Jsem jediná, kdo vnímá příspěvek jako celek, prakticky razítko se slovy vcelku a jakoby vstřebávám obsah ? Podívám se na stránku a vidím vlastní jména a klíčová slova a postupně do nich doplním text....Jak by mi pomohl nějaký nadpis?

paule - co to je za rozšíření chrome ? Buď konkrétnější - nemám chrome, tak nevím, o čem mluvíš a třeba bych to ráda věděla, kdyb to zahrnovalo, že nevidím začerněná místa, ale souvislý text...:-)
    upraveno 14. června 2012
    No já jsem sem chodila při čtení se na něco optat nebo sdělit dojmy (když mě něco popudilo/potěšilo...).
    Když jsem viděla na začátku jméno jiné, než jsem o něm psala, dál jsem nečetla. Právě kvůli spoilerům jsem se na celé příspěvky nedivala, ale jen na první slova.
    Starku - to je rozumný přístup - když ti na tom záleží, tak čti a nečuč a pak nepruď....když ti na nějakém tom spoileru nesejde, ale užíváš si styl jak je to napsáno a to všechno okolo - tak proč si odpírat vstup do diskuse....chutí máme na vybranou :-))

Kriso - hm to ti závidím, že dokážeš přečíst jen pár slov a nevidět zbytek....i kdybych zavřela oči, atk mi zůstane obraz na sítnici a podstatné už budu vědět :-)
    upraveno 14. června 2012
    upraveno 14. června 2012
    Jarla: On se dá monitor totiž docela dobře zakrýt - třeba rukama, kusem papíru (ano papíru, jako papíru) apod. :)
    Stark z hor: No já jsem se sem chodila radit a ptát na věci, které mi nebyly úplně jasné. Po dočtení bych si na ně už nemusela vzpomenout.
    Kriso - komedie s papírem či čímkoliv jiným by mne tedy nenapadla :-))

paul - áha to je dobrá věcička....optám se doma, proč nemám chrome :-))
    upraveno 14. června 2012
    Jarla: Já si běžně zakrývám rukama (či papírem, záložkou) i konce kapitol, protože mě to hrozně svádí střelit tam očima (zvlášť když se na konci kapitol většinou děje něco důležitého) :)
    Kriso - no právě - taky hned vidím celý obsah stránky, ale mi to zase nevadí, takže se nepokouším obelstít sama sebe :-D
    Já si někdy zakrývám rukama oči. Dost to pomáhá. :-)
    upraveno 14. června 2012
    Proboha, už jenom chybí, aby si někdo zkoušel vypíchnout oko vidličkou :-)
    upraveno 14. června 2012
  • upraveno 16. června 2012
    eriku, víme přesně to, co ty :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 16. června 2012
    upraveno 16. června 2012
    Jarla: :)
    upraveno 16. června 2012
    Co si myslim? Zabili Kennyho, parchanti... :) (a v dalšim díle...)
    zaujímavý článok, v ktorom sa dá dozvedieť(mapa na stiahnutie), koľko toho jednotlivé charaktery precestovali.
    http://io9.com/5917835/this-spoiler+filled-map-tracks-the-travels-of-every-major-character-from-a-song-of-ice-and-fire
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 16. června 2012
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 16. června 2012
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.