No, to si tiež myslím, neverím, že keby to nemal premyslené, dokázal by tam vložiť toľko detailov a narážok. Zrejme sa mu niečo počas písania zmení, ale tiež som toho názoru, že to má premyslené (a tak je to najlepšie, viď. onen Babylon 5, ktorý mál svoj vrchol v 3-5 sezóne, kedy napr. niektoré Star trek seriály už len mleli z posledného a aby vôbec bolo o čom točiť, variovali "výborné" epizódy v simulátore).
V jednom rozhovoru nějak říkal, že má vymyšlený konec, ale to jak přesně se k němu dostane ještě ne, takže tam má určitou variabilitu, ale věci jako, kdo může umřít může ovlivnit jen u někoho, předpokládám, že většina postav z jejiž pohledu na to koukáme bude pro konec důležitá.
to Shirley: No, ono už samotné jméno Cú Chulainn ve skutečnosti znamená "pes Cualanův" (v mládí zabil stejnojmennému kováři psa a od té doby se s ním "psi" táhli).
Ale je tam i dost rozdílů. Tak kupříkladu Sandorovým tatíkem je zcela jistě člověk, jeho kůň je přirozený a nikoli tvor z Jiného světa, nemá bratránka - proslulého sběratele hlav ani věrného přítele, vozataje, který není člověk. Ani nejsou potřeba drastická opatření, aby se dostal z "válečné horečky". Jo, a techtle-mechtle s ptačím mužem měla Cúchlainova matka. Cúchulainn měl jen techtle-mechtle s Fand, manželkou Mananaana mac Lira, vládce moře z Jiného světa.
Jak jsem to pročítal znova tak mi přijde jasné že Sandor mrtvej není, je tam až moc takovejch náhod napsanejch, proč by se Martin otravoval s takovým popisem když by to nechtěl využít :)
Sandor je samozrejme živý a zdravý, trochu chromý a navyše novic. ale je rozhodne živý. aby nechal psa, takú vďačnú postavu tak rýchlo voňať fialky odspodu? nonsens ;)
Komentáře
btw: Viděla jsi Lost Tales? Už to není ono, ale stejně mě to zahřálo u srdce.
Ale je tam i dost rozdílů. Tak kupříkladu Sandorovým tatíkem je zcela jistě člověk, jeho kůň je přirozený a nikoli tvor z Jiného světa, nemá bratránka - proslulého sběratele hlav ani věrného přítele, vozataje, který není člověk. Ani nejsou potřeba drastická opatření, aby se dostal z "válečné horečky". Jo, a techtle-mechtle s ptačím mužem měla Cúchlainova matka. Cúchulainn měl jen techtle-mechtle s Fand, manželkou Mananaana mac Lira, vládce moře z Jiného světa.
Jinak v tomhle případě souhlasím (čti: doufám).