Sandor Clegane

upraveno 6. listopadu 2010 v Postavy a bytosti

POZOR SPOILER na Hostinu 2!

Trápí vás osud nebohého Ohaře? Nemůžete v noci spát, smáčíte polštář slzami, lkajíce: "Ach Sandore, Sandore!", proklínáte autora za nešťastný osud oblíbené postavy? :)

Pak možná nemusíte. Je dobré se podívat pozorněji, co říkal Brienne Starší bratr na Tichém ostrově. "Ten muž, za kterým se honíš, je mrtvý." Brienne se honila za Ohařem, divokým válečníkem... A když konstatovala: "Sandor Clegane je tedy mrtvý", odpověděl docela vyhýbavě: "Odpočívá v pokoji." A později řekl, že je Ohař mrtvý. Ohař, ale ne Sandor Clegane. To by mohlo znamenat, že se Sandor vzdal svého života bojovníka a přidal se k tichým bratřím. Vždyť i sám Starší bratr říká, že zemřel v bitvě na Trojzubci, načež se vzdal rytířství a stal se mnichem. To by mohlo být zajímavé vodítko. Kromě toho ví o Ohařovi až příliš mnoho informací: že chtěl zabít svého bratra, že byl zahořklá duše, že s ním putovala Arya... to se nejpravděpodobněji mohl dozvědět přímo od Sandora, a nejspíše ne ve chvíli, kdy v horečkách umíral pod stromem, ale spíše později. A myslíte si, že by se jim podařilo chytit a ustájit Cizince, kdyby jim v tom alespoň trochu nepomohl jeho pán? :wink:

A kromě toho je dobré si povšimnout hrobníka, který kope na svahu hrob. Bratr Narbert o něm říká, že je to novic. Též je řečeno, že je větší než Brienne a chromý. A nebyl náhodou při boji v hostinci Sandor zraněn na stehně? Hm? Možná si říkáte, proč by se zrovna Sandor Clegane přidal k Tichým bratřím. Sám Starší bratr říká, že Sandor žil proto, aby mohl zabít svého bratra, a to jediné mu vzali, když princ Oberyn z Dorne bodl Gregora otráveným oštěpem. Ovšem tuto novinku se Sandor mohl dozvědět jedině od Tichých bratří. Je dost dobře možné, že se po ztrátě své "válečnické motivace" uchýlil do kláštera. Jenže, co se stane, až se bratr Sandor dozví, že Hora ve skutečnosti není mrtvý, ale stala se z něho Qyburnem oživená nemrtvá bestie? Vydrží u klášterního života? :P

Samozřejmě, nic není jisté. Možná je Ohař naživu, možná je mrtvý. Jaký je váš názor?

12346»

Komentáře

  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 27. června 2012
    Nevolá sa náhodou Alleras celým menom Alleras Dnas? :D
  • Anonym napsal(a):

    No ona pravděpodobně ta lebka jeho je...ani nechci vědět, jakou plastiku má pod tím hrncem uplácanou a vůbec ne z čeho! :-)) Nebo možná nemá žádnou hlavu a proto nemluví ?

    Bezhlavý rytier zo Sleepy Hollow?
  • Anonym napsal(a):

    hej dobrý to den ... já čtu hostinu teď a popravdě jsem rád, protože to čekání na tanec bude alespoň krátký, jen mě napadla jedna věc, což mi přijde jako totálně ujetý i hustý zároveň, Ohař si taky myslím bude onen hrobník shrbený se špatnou nohou, ovšem když jsem četl, jak vypálil Solnopánve, ale nemohl by to tedy být on vybavil jsem si jedno - hlava jako pes, skvělý bojovník - asi je to blbost třeba to někdo napsal ale mě to nějak sedí takto - Robb s přišitou hlavou zlovlka kterýho oživil Thoros z Myru stejně jako Catelyn ... ( ačkoliv si možná nepamatuju něco co to třeba vyvracuje ) - napadlo mě = Robb by se nechoval tak šíleně, ale zase s hlavou a tím pádem i mozkem zlovlka by byl velkou hříčkou všeliké magie ... dlouho mě to nedává smysl, ač se toho podivně držím, ale jediný co mě s tim potkalo, byl rozhovor Brienne se Starším bratrem = " .. viděl jsem ženu která měla celá prsa pryč .. " popisoval tam jako by byla sežraná ( ta prsa ) = mohl se Robb/zlovlk zbláznit a dělat takovéhle věci pokud vůbec Robb/zlovlk existuje a pokud nemam jenom bujnou fantazii .. ? ( p.s. ještě jsem knihu nedočetl .. )

    Ono to znie skôr ako Kousač. Ten mal také kanibalské zvyky.
  • Že by to Sandor mohol prežiť mi až do nájdenia icefire.cz nenapadlo, ale bola by som rada keby to tak bolo. Veľa vecí tomu nasvedčuje a Cleganovský záverečný súboj by bol fantastický. Ešte keby sa opäť stretol so Sansou...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.