Sandor Clegane

upraveno 6. listopadu 2010 v Postavy a bytosti
1246

Komentáře

• upraveno 2. září 2011
    Já si představuju, že to má všechno promyšlené už od začátku :-)
  • upraveno 2. září 2011
    No, to si tiež myslím, neverím, že keby to nemal premyslené, dokázal by tam vložiť toľko detailov a narážok. Zrejme sa mu niečo počas písania zmení, ale tiež som toho názoru, že to má premyslené (a tak je to najlepšie, viď. onen Babylon 5, ktorý mál svoj vrchol v 3-5 sezóne, kedy napr. niektoré Star trek seriály už len mleli z posledného a aby vôbec bolo o čom točiť, variovali "výborné" epizódy v simulátore).
  • upraveno 2. září 2011
    Na Star Trek jsem se nikdy nedívala, ale z Babylonu miluju všechny série, nejvíc ale druhou, třetí a pátou :-)

btw: Viděla jsi Lost Tales? Už to není ono, ale stejně mě to zahřálo u srdce.
  • upraveno 2. září 2011
    V jednom rozhovoru nějak říkal, že má vymyšlený konec, ale to jak přesně se k němu dostane ještě ne, takže tam má určitou variabilitu, ale věci jako, kdo může umřít může ovlivnit jen u někoho, předpokládám, že většina postav z jejiž pohledu na to koukáme bude pro konec důležitá.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 2. září 2011
  • upraveno 2. září 2011
  • upraveno 2. září 2011
    Nevada, to by celkom zodpovedalo GRRM troll povahe :))
  • upraveno 3. září 2011
    to Shirley: No, ono už samotné jméno Cú Chulainn ve skutečnosti znamená "pes Cualanův" (v mládí zabil stejnojmennému kováři psa a od té doby se s ním "psi" táhli).

Ale je tam i dost rozdílů. Tak kupříkladu Sandorovým tatíkem je zcela jistě člověk, jeho kůň je přirozený a nikoli tvor z Jiného světa, nemá bratránka - proslulého sběratele hlav ani věrného přítele, vozataje, který není člověk. Ani nejsou potřeba drastická opatření, aby se dostal z "válečné horečky". Jo, a techtle-mechtle s ptačím mužem měla Cúchlainova matka. Cúchulainn měl jen techtle-mechtle s Fand, manželkou Mananaana mac Lira, vládce moře z Jiného světa.
  • upraveno 3. září 2011
  • upraveno 3. září 2011
  • upraveno 5. června 2012
    Jak jsem to pročítal znova tak mi přijde jasné že Sandor mrtvej není, je tam až moc takovejch náhod napsanejch, proč by se Martin otravoval s takovým popisem když by to nechtěl využít :)
    Blackfish: Kolik lidí bys ještě (tajně) nechal přežít? ;)

Jinak v tomhle případě souhlasím (čti: doufám).
    Jasně, Martin má ve skutečnosti měkký srdíčko (odkášlání) :D
    Sandor je samozrejme živý a zdravý, trochu chromý a navyše novic. ale je rozhodne živý. aby nechal psa, takú vďačnú postavu tak rýchlo voňať fialky odspodu? nonsens ;)
    Navíc musí Pes ještě zabít nemrtvou Horu.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 5. června 2012
    Nechci vám kazit radost, ale já nechci aby byl mrtvý, což jisto jistě znamená, že mrtvý je :)))
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 5. června 2012
    Marci pan: Má naděje zemřela se 150. zemřelou oblíbenou postavou :D (jak si někoho oblíbím, jde pod drn - výjimky jsou, ale je jich málo)
    Raptorko, jen Clegana, ostatní ať chcípnou v pekle :) (včetně Neda, dobrý člověk, špatný hráč)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 5. června 2012
    Než to rozvedete dál, tak bacha na spoilery z Tance, prosím.
    prave som citala tu kapitolu z Hostiny a je uplne jasne, ze Sandor tam robi hrobnika :)
    Griff: myslím, že on sám s tím počítá taky.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 5. června 2012
  • upraveno 6. června 2012
  • upraveno 6. června 2012
    Jarla: Ona to už ví.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.