Tak času má ještě dost a dost, když se o sebe bude starat, jenom doufám, že mu nechybí vůle to dotáhnout do konce a že si nenaplánuje ještě osmou knížku ;). Á propos, s psaním mám zkušenosti a ano, je to těžký, ale zároveň je to neuvěřitelná zábava. Myslím, že kdyby to George nebavilo, už dávno mohl mohl ságu dokončit třeba čtvrtým nebo pátým dílem a začít psát něco jinýho, třeba i ze stejnýho světa.
Psaní jako koníček určitě zábava je. Horší už to asi bude, když má někdo termíny. Největší zábava musí být, když postava "ožije" a začne dělat něco mimo naplánovaný děj. :-)
King měl taky spoustu času na dopsání Temné věže. Pak měl ale skoro smrtelnou nehodu a uvědomil si, že tolik časů nemá a ty poslední 4 díly ze sedmi dopsal během pár let.
Ben Nevis: Zajímavá poznámka. Nechci žádný spoiler (Tanec s draky jsem nečetl), ale jak hodnotíte kvalitativně tento díl oproti ostatním? Je na úrovní Hostiny:-( nebo spíš Bouře:D?
Chmur: kvalitativně to nekleslo, i Hostina je pořád dobré (kvalitní) čtení, ale většina čtenářů se shoduje v tom, že je Tanec lepší. Z mého pohledu tam jsou zajímavější děje a víc zásadních událostí.
Ben Nevis: Řekla bych, že se tentokrát dostane na vesměs oblíbenější postavy a zvlášť dění na severu je super. Dění v Essosu je naopak většinou nuda, ale přiznám se, že mě vlastně nikdy moc nezajímalo (promiň, Dany). Akorát mě štvalo, že Martin ani náhodou žádnou dějovou linii nesměřuje k jakýmukoliv závěru, ale pořád doufám, že v šestým díle postavy opustí ve chvíli, kdy je bude moct opustit, možná udělá časovej skok a v sedmým všechno dotáhne do konce. A ne, pořád nevěřím, že "je všechny zabije". On ty svoje ubožátka má svým zvrhlým způsobem rád ;)
Nedělám si naděje, že Píseň bude kdy dokončena, ale což - čte se to dobře a stejně by to nikdy nedokončil ke spokojenosti všech (když vynechám pád velkého meteoritu).
Já se trochu bojím otevřeného konce - ty já nerada, protože to vlastně není konec... Navíc to neukojí moji zvědavost. A protože jsem většinou dost negativní, mám pouze katastrofické vize, ikdyž si nalhávám, že to vlastně může dopadnout i dobře, ale pokud to není černé na bílém, tak to neplatí :)))
Myslím, že pro některý postavy to dopadne tak a pro jiný tak. Katastrofu, co všechno zničí, ale nečekám. Na to mi Martin přijde jako dost velkej realista a v historii se nic takovýho nikdy nestalo (očividně).
Komentáře
King měl taky spoustu času na dopsání Temné věže. Pak měl ale skoro smrtelnou nehodu a uvědomil si, že tolik časů nemá a ty poslední 4 díly ze sedmi dopsal během pár let.
kvalitativně tento díl oproti ostatním? Je na úrovní Hostiny:-( nebo spíš Bouře:D?