OK, takže si tu asi nebudeme hrát na spoilery, že jo. Celkově je druhá série pořád dobrá. Ocenila bych teda větší stylizaci, s nějakými pokusy o realismus v akčních scénách ať si trhnou nohou. Stabilně jsou nejsilnější částí pořád scény s Mandem a Groguem. Z fanserviců nejsem nadšená, ale žíly mi to zrovna netrhá. Největší fan service je - jak vidno - Luke. Trochu mi uniká, jestli tvůrci vůbec přemýšleli v dlouhodobějším horizontu. Protože dlouhodobě nemůže fungovat pumpovat nostalgii na Skywalkery, které týpci z DLF ve filmech vyvraždili, aby dali prostor novým (rozuměj jejich vlastním) postavám (no, skoro výhradně pokusům o postavy). A byť to CGI je dobré, tak je zároveň drahé, čili Luka ani moc používat nemůžou. Proč si nenašli herce, který vypadá jako mladý Mark Hamill? Jako že to fanboyové nesnesou? Mají už tvůrci vůbec odpověď na to, proč se Grogu nevyhnutelně zase dostane k Mandovi? Protože o Lukovi moc dobrého nevypoví žádný logičtější scénář, který mě napadá.
@Tyrion Lannister Tak Sebastian by byl dobrá volba, když už chtějí v seriálu Lukea. Určitě lepší než ta neemotivní věc, kterou jsme viděli. Nepovažavala bych to za poctu Hamillovi, když mu akorát tak ukázali, že už ho nepotřebují. Myslím, že něco podobného čeká i Harrisona Forda u Indiana Jonese. Ale nic masového to nebude, protože lidem se obecně CGI herci nebudou líbít. V hraných filmech instinktivně vidíme postavy jako někoho z masa a krve. U Asimova koneckonců taky nejnovější typy robotů vypadají míň jako lidi, protože zákazníkům se to nelíbilo.
A ještě k té závěrečné sekvenci... Napadlo mě, že ještě o kus silnější by bylo, kdyby Mando kvůli Groguovi sundal masku vůbec poprvé právě tady. Ale holt to odhalení bylo už v první sérii. S tím už tvůrci nic nenadělali, ale v předposledním díle byl Mando bez masky taky a to mohli změnit snadno.
Já jsem spokojen s Mando s02. K té poslední epizodě - mně asi nevadil omlazený Luke, hlavně proto, že jsme Luka viděli dělat ty velký jedajský věci poprvé na obrazovce. Ve skutečnosti těch jedijských overpowered momentů kdy nějaký jedi stojí proti ohromné početní převaze jsme od druhé epizody kde šli jediové taky proti droidům neměli... Jestli měl Luka hrát Stan nebo Hamill.. nevím, kdybych věděl že určitě budou postavu Luka dál dojit, měli rovnou dát prostor Stanovi, aby si lidi rychleji zvykli. V té finální scéně s Lukem mi vadil R2 - ten tam byl fakt jen jako laciný gesto.
A jak jsem zmiňoval výše droidy tak nechápu tu smyčku kdy jsme tu měli napřed droidí armády, ale protože jim chyběl ten lidský faktor, tak dal Palpík přednost klonům, aby pak Moff Gideon řekl že vlastně lidský faktor je ta poslední chyba ve vojákovi, takže voalááá máte tu droidí troopery. :D
Zajímavé že tohle všechno u fanoušků projde, ale že má Ashoka ve své epizodě narozdíl od své animované předlohy o něco kratší lekku, to zdá se je problém nepřekonatelný :D
ANO! ANO! ANO! Tohle jsem tvrdil celou dobu, a lépe bych to neřekl. A nikdo mi nevymluví, že záporáci nebyli největší problém celé te sranda trilogie. Kdyby tam byl alespoň jeden normální padouch, který by nepůsobil jako kastrát mohl to být alespoň průměrný. Takhle jsme dostali filmy na hranici Ghostbusters 2016 a Teletubies.
Komentáře
Iam a hallway slaughterer, like my father before me
Je to škoda podobnou scénu měl dostat Ben v sequelech, když byl tak posedlý Vaderem :-D
A ještě k té závěrečné sekvenci... Napadlo mě, že ještě o kus silnější by bylo, kdyby Mando kvůli Groguovi sundal masku vůbec poprvé právě tady. Ale holt to odhalení bylo už v první sérii. S tím už tvůrci nic nenadělali, ale v předposledním díle byl Mando bez masky taky a to mohli změnit snadno.
Jestli měl Luka hrát Stan nebo Hamill.. nevím, kdybych věděl že určitě budou postavu Luka dál dojit, měli rovnou dát prostor Stanovi, aby si lidi rychleji zvykli. V té finální scéně s Lukem mi vadil R2 - ten tam byl fakt jen jako laciný gesto.
A jak jsem zmiňoval výše droidy tak nechápu tu smyčku kdy jsme tu měli napřed droidí armády, ale protože jim chyběl ten lidský faktor, tak dal Palpík přednost klonům, aby pak Moff Gideon řekl že vlastně lidský faktor je ta poslední chyba ve vojákovi, takže voalááá máte tu droidí troopery. :D
Zajímavé že tohle všechno u fanoušků projde, ale že má Ashoka ve své epizodě narozdíl od své animované předlohy o něco kratší lekku, to zdá se je problém nepřekonatelný :D
ANO! ANO! ANO! Tohle jsem tvrdil celou dobu, a lépe bych to neřekl. A nikdo mi nevymluví, že záporáci nebyli největší problém celé te sranda trilogie. Kdyby tam byl alespoň jeden normální padouch, který by nepůsobil jako kastrát mohl to být alespoň průměrný. Takhle jsme dostali filmy na hranici Ghostbusters 2016 a Teletubies.
https://www.edna.cz/mandalorian/novinky/gina-carano-jako-cara-dune-konci-dostala-okamzitou-vypoved-od-vedeni-lucasfilmu/?fbclid=IwAR0JlW4_2HoJ1VKj5I3Osrx79cIHHxDEk-hrNrTPBGpJc7FfDAc93O6H_gU
:-o
8-O