Star Wars: Síla se probouzí !!POZOR SPOILERY!!

upraveno 21. prosince 2015 v Film a televize
Deset let poté, co se Sithové pomstili se znovu probudila Síla a vzhledem k tomu, že tu máme spoustu fanoušků slavné vesmírné série, rozhodl jsem se založit nový topic, pro ty, kdo už novou epizodu viděli. Nemusím snad zdůrazňovat (opakování matka moudrosti), že tady budou i spoilery z posledního dílu!!!!

Je potvrzeno obsazení Benicia del Tora (držitel Oscara za roli v Traffica: Nadvláda Gangů a sběratel v Marvel Universu) v zatím nespecifikované, ale pravděpodobně záporácké roli :D. Osmičku bude režírovat Rian Johnson režisér filmu Looper.

Tak, co jak se Vám nová epizoda líbila a co očekáváte od nových dílů?
1103104105106108

Komentáře

• @PaxterRedwyne Proč jsem si to přečetl před zkouknutím :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    image
    Vypadá to, že Filoni a Fauvreau nemají rádi sequelovou trilogii :twisted: :-P
  • upraveno 19. prosince 2020
    OK, takže si tu asi nebudeme hrát na spoilery, že jo. Celkově je druhá série pořád dobrá. Ocenila bych teda větší stylizaci, s nějakými pokusy o realismus v akčních scénách ať si trhnou nohou. Stabilně jsou nejsilnější částí pořád scény s Mandem a Groguem. Z fanserviců nejsem nadšená, ale žíly mi to zrovna netrhá. Největší fan service je - jak vidno - Luke. Trochu mi uniká, jestli tvůrci vůbec přemýšleli v dlouhodobějším horizontu. Protože dlouhodobě nemůže fungovat pumpovat nostalgii na Skywalkery, které týpci z DLF ve filmech vyvraždili, aby dali prostor novým (rozuměj jejich vlastním) postavám (no, skoro výhradně pokusům o postavy). A byť to CGI je dobré, tak je zároveň drahé, čili Luka ani moc používat nemůžou. Proč si nenašli herce, který vypadá jako mladý Mark Hamill? Jako že to fanboyové nesnesou? Mají už tvůrci vůbec odpověď na to, proč se Grogu nevyhnutelně zase dostane k Mandovi? Protože o Lukovi moc dobrého nevypoví žádný logičtější scénář, který mě napadá.
    @svoa00
    svoa00 napsal(a):

OK, takže si tu asi nebudeme hrát na spoilery, že jo. Celkově je druhá série pořád dobrá. Ocenila bych teda větší stylizaci, s nějakými pokusy o realismus v akčních scénách ať si trhnou nohou. Stabilně jsou nejsilnější částí pořád scény s Mandem a Groguem. Z fanserviců nejsem nadšená, ale žíly mi to zrovna netrhá. Největší fan service je - jak vidno - Luke. Trochu mi uniká, jestli tvůrci vůbec přemýšleli v dlouhodobějším horizontu. Protože dlouhodobě nemůže fungovat pumpovat nostalgii na Skywalkery, které týpci z DLF ve filmech vyvraždili, aby dali prostor novým (rozuměj jejich vlastním) postavám (no, skoro výhradně pokusům o postavy). A byť to CGI je dobré, tak je zároveň drahé, čili Luka ani moc používat nemůžou. Proč si nenašli herce, který vypadá jako mladý Mark Hamill? Jako že to fanboyové nesnesou? Mají už tvůrci vůbec odpověď na to, proč se Grogu nevyhnutelně zase dostane k Mandovi? Protože o Lukovi moc dobrého nevypoví žádný logičtější scénář, který mě napadá.

Těžko upřímně ta scéna je rozhodně emocionální a silná a mám z ní radost, ale jak ty píšeš je tady pořád Disneyho trilogie. Byl zde hlavní důvod, proč jsem nechtěl, aby se do toho Luke s*al, protože samozřejmě vzniká problém jak vysvětlit Groguovu absenci v sequelech. 1) Kylo Ren/Palpatine ho zabijou, o čemž silně pochybuji, že disney udělá, protože prachy (pokud se teda nepokusí znovu obracet naše očekávání 2) Grogu jak ty říkáš Luke z nějakého důvodu znovu opustí a shledá se s Mandem, což ostatně bylo řečeno i v téhle epizodě 3) Logo seriálu Ahsoka je Wolrd between Worlds aka místo z Rebels, kde se dá cestovat v časem. Hodně se teď na internetu spekuluje, že disney nakonec opravdu udělá ze sequelů alternativní realitu po vzoru Marvelu, kde se teď taky bude muliverzovat. Původně jsem nevěřil, že by si Disney až tak posypalo hlavu popelem, ale vzhledem k tomu, jak se trapně o sequelech mlčelo na nedávném investorském dni začínám pomalu věřit, že to budou schopni udělat. Radosti z toho neskáču, protože přestože nepochybuji, že Filoni a Favreau přijdou jako s příběhově lepší verzí, ukazuje to jak celá trilogy byla totálním selháním a ztrátou času.
    Co se týče mladého herce to by si fanouškům křivdila, hodně se volalo po přeobsazení Hamilla Sebastianem Stanem. Tvůrci zvolili tuhle možnost na druhou stranu hřeje mne u srdce, že Mark si mohl ještě jednou a naposled zahrát originální verzi Lukea.
    Miluji tu paralelu s Rogue One

Iam a hallway slaughterer, like my father before me
    Je to škoda podobnou scénu měl dostat Ben v sequelech, když byl tak posedlý Vaderem :-D
  • @Tyrion Lannister Tak Sebastian by byl dobrá volba, když už chtějí v seriálu Lukea. Určitě lepší než ta neemotivní věc, kterou jsme viděli. Nepovažavala bych to za poctu Hamillovi, když mu akorát tak ukázali, že už ho nepotřebují. Myslím, že něco podobného čeká i Harrisona Forda u Indiana Jonese. Ale nic masového to nebude, protože lidem se obecně CGI herci nebudou líbít. V hraných filmech instinktivně vidíme postavy jako někoho z masa a krve. U Asimova koneckonců taky nejnovější typy robotů vypadají míň jako lidi, protože zákazníkům se to nelíbilo.

A ještě k té závěrečné sekvenci... Napadlo mě, že ještě o kus silnější by bylo, kdyby Mando kvůli Groguovi sundal masku vůbec poprvé právě tady. Ale holt to odhalení bylo už v první sérii. S tím už tvůrci nic nenadělali, ale v předposledním díle byl Mando bez masky taky a to mohli změnit snadno.
    upraveno 19. prosince 2020
    @svoa00
    Tak Sebastian by byl dobrá volba, když už chtějí v seriálu Lukea. Určitě lepší než ta neemotivní věc, kterou jsme viděli. Nepovažavala bych to za poctu Hamillovi, když mu akorát tak ukázali, že už ho nepotřebují.
    Tak něco mi říká, že sám Mark to tak černě nevidí ;-)

image

image

Tak nic masového to nebude, co třeba takový Irčan, kde to CGI omlazování použili hodně a je to kriticky celkem dobře přijímaný z masa krve. Co se týče Lukeova zjevu v poslední epizodě, tam se to dost lišilo podle toho, kdo na to koukal v jaké kvalitě a pak samozřejmě byla nemalá část, co řekla, že jim je špatné CGI u zádel hlavně že vidí Lukea po dlouhé době. A co se týče Hamilla toho budou potřebovat, tak moc jak budou zrovna chtít. Něco mi říká, že ho možná budou potřebovat opravdu hodně na jisté "přetáčky" :twisted:

Co se týče závěrečné sekvence, je mi jasné kam tím míříš ještě více by to zrcadlilo Vaderovo sundání helmy, ale já jsem názoru, že v předposledním díle tu helmu Din sundal hlavně proto, aby ukázal, že je ochotný pro Grogua ochotný udělat absollutně cokoliv včetně porušení kréda, na kterém mu tolik záleželo. A to je charakter development.

Vynikající záběry z pozadí natáčení druhé série Mandaloriany, které navíc přinesli fantastická meméčká :-D :twisted: :-P
    image

image
  • upraveno 27. prosince 2020
    Já jsem spokojen s Mando s02. K té poslední epizodě - mně asi nevadil omlazený Luke, hlavně proto, že jsme Luka viděli dělat ty velký jedajský věci poprvé na obrazovce. Ve skutečnosti těch jedijských overpowered momentů kdy nějaký jedi stojí proti ohromné početní převaze jsme od druhé epizody kde šli jediové taky proti droidům neměli...
    Jestli měl Luka hrát Stan nebo Hamill.. nevím, kdybych věděl že určitě budou postavu Luka dál dojit, měli rovnou dát prostor Stanovi, aby si lidi rychleji zvykli. V té finální scéně s Lukem mi vadil R2 - ten tam byl fakt jen jako laciný gesto.

A jak jsem zmiňoval výše droidy tak nechápu tu smyčku kdy jsme tu měli napřed droidí armády, ale protože jim chyběl ten lidský faktor, tak dal Palpík přednost klonům, aby pak Moff Gideon řekl že vlastně lidský faktor je ta poslední chyba ve vojákovi, takže voalááá máte tu droidí troopery. :D

Zajímavé že tohle všechno u fanoušků projde, ale že má Ashoka ve své epizodě narozdíl od své animované předlohy o něco kratší lekku, to zdá se je problém nepřekonatelný :D

@sfik
    Já jsem spokojen s Mando s02. K té poslední epizodě - mně asi nevadil omlazený Luke, hlavně proto, že jsme Luka viděli dělat ty velký jedajský věci poprvé na obrazovce. Ve skutečnosti těch jedijských overpowered momentů kdy nějaký jedi stojí proti ohromné početní převaze jsme od druhé epizody kde šli jediové taky proti droidům neměli..
    Souhlasím ze stejného důvodu miluji obdobnou Vaderovu scénu v Rogue One. Je to něco nového, cool a vůbec by mne nevadilo, kdyby na premise force user dělá overpowered věci vystavěli celý film nebo seriál :twisted:
    Jestli měl Luka hrát Stan nebo Hamill.. nevím, kdybych věděl že určitě budou postavu Luka dál dojit, měli rovnou dát prostor Stanovi, aby si lidi rychleji zvykli. V té finální scéně s Lukem mi vadil R2 - ten tam byl fakt jen jako laciný gesto.
    Věc vkusu uvidíme, jak to nakonec zařídí v tom Lukeově seriálu o kterém se špekuluje v drbech. R2 možná laciný gesto, někdo ovšem upozornil na to, že se možná s Groguem znají z chrámu Jediů, kde ho potkal s Anakinem a Obi-Wanem.
    A jak jsem zmiňoval výše droidy tak nechápu tu smyčku kdy jsme tu měli napřed droidí armády, ale protože jim chyběl ten lidský faktor, tak dal Palpík přednost klonům, aby pak Moff Gideon řekl že vlastně lidský faktor je ta poslední chyba ve vojákovi, takže voalááá máte tu droidí troopery
    Omyl Palpatine dal sice přednost klonům kvůli lidskému faktoru, ale to se týkalo jejich inteligence a schopnosti se přiizpůsobovat boji. Drodi jsou ještě blbější než stormtroopeři a Palpy potřeboval, aby republika válku vyhrála. :D Klonů se zbavili ne kvůli lidskému faktoru, ale protože se Palpy bál, aby ho Kamioňané nebo další nepodrazili se svojí vlastní verzí order 66. Ostatně v legends došlo k povstání na Kaminu proti Impériu, což byl důvod, proč se nakonec clone troopeři přestali vyrábět. Nepochbuji, že Bad batch pravděpodobně ukáže konec clone trooperů vzhledem k tomu, že je to první seriálové médium odehrávající se během a krátce po epizodě III: Co se droidů týče, ty Palpy nepoužíval pravděpodobně ze stejného důvodu, aby je někdo nehacknul. Znovu v legends se někdo pokusil reaktivovat separatistickou armádu, aby svrhnul impérium. Tudíž to je důvod proč Palpy nepoužíval je. Imperiální pozůstatky nicméně trpí nedostatkem personálu, což je důvod proč nakonec navzdory všem rizikům začali znovu používat droidy. Alepsoň to je můj headkánon :)
    Zajímavé že tohle všechno u fanoušků projde, ale že má Ashoka ve své epizodě narozdíl od své animované předlohy o něco kratší lekku, to zdá se je problém nepřekonatelný
    Tak samozřejmě to je debilní výtka, ale co se tak brouzdal napříč internetem, tak s ní přišla jenom pár lidí, ale tak debilové jsou slyšet většinou nejvíce :D. Je jasné, že když by se v tom blbě hýbalo, tak to musejí změnit a málokterá kraslená postava byle převedená stoprocentně na plátno. Koneckonců v Marvelu spousta postav vypadají jinak než v předloze.
  • upraveno 28. prosince 2020
    @Tyrion Lannister
    Znovu v legends se někdo pokusil reaktivovat separatistickou armádu, aby svrhnul impérium. Tudíž to je důvod proč Palpy nepoužíval je. Imperiální pozůstatky nicméně trpí nedostatkem personálu, což je důvod proč nakonec navzdory všem rizikům začali znovu používat droidy. Alepsoň to je můj headkánon
    Asi je úplně jedno co legends říkají a ne. Já usuzoval ne na základě tvého headkánonu ale na základě toho co nejvíc badass villain tohohle seriálu našim postavám říkal - droidi jsou nejlepší varianta pro vojáka, ačkoliv už to samy SW v minulosti popřely. Droidi dávali smysl u obchodní federace, která personál též víceméně neměla. A dávali by smysl i u Impéria v době Manda, ale to nám řečeno nebylo že... Nehledě na to víc idiotický stormtroopery už ani udělat nemohli, vlastně ani filmy se k nim nechovaly takhle macešsky.

Jinak mně začíná vadit Cara Dune, resp. její herečka. V obličeji hraje docela líbivě, ale při akci tam hopsá jak vadná koza. Vůbec se to tam nehodí. Podle mě měla v poslední epizodě umřít. Vůbec mi tam chyběla nějaká smrt. Vlastně se tam žádná jobovka nestala..Krom zničení Mandovi lodi... Ale hold se u Dyznyjů nechtějí připravit o postavu do prodeje merche...
    upraveno 28. prosince 2020
    @sfik
    Asi je úplně jedno co legends říkají a ne. Já usuzoval ne na základě tvého headkánonu ale na základě toho co nejvíc badass villain tohohle seriálu našim postavám říkal - droidi jsou nejlepší varianta pro vojáka, ačkoliv už to samy SW v minulosti popřely. Droidi dávali smysl u obchodní federace, která personál též víceméně neměla. A dávali by smysl i u Impéria v době Manda, ale to nám řečeno nebylo že... Nehledě na to víc idiotický stormtroopery už ani udělat nemohli, vlastně ani filmy se k nim nechovaly takhle macešsky.
    Co nám říká Gideon je pouze jeho osobní názor, ne tak jak to opravdu. Brát v potaz názor člověka, který se ukázal být v poslední epizodě navíc totální lhář my nepřijde úplně dobrý nápad. Koneckonců to, že má někdo svůj názor ještě neznamená, že je správný. Gideon si prostě může myslet, že roboti jsou dobrý nápad, který je potřeba vylepšit a oprášit. Co se týče mého hedkánonu já se řídím pouze pravidly, které disney samo určilo. Ostatně si doteď pamatuju jak nejvíc badass villai sequel trilogie prohlásil, že něčí rodiče jsou "nikdo" Hmmmm, já tak přemýšlím jak tamto dopadlo :twisted: :twisted: :-P Stormtroopeři byli vždycky odpad a postradatelná munice do děl a to je od dob OT. Mandalorian se k ním určitě nechová macešský než originální trilogie, kdy dostali přes hubu od plyšáků a ten, co trefil leiu do ramene by mohl dostat cenu zaměstnanec měsíce.
    Jinak mně začíná vadit Cara Dune, resp. její herečka. V obličeji hraje docela líbivě, ale při akci tam hopsá jak vadná koza. Vůbec se to tam nehodí. Podle mě měla v poslední epizodě umřít. Vůbec mi tam chyběla nějaká smrt. Vlastně se tam žádná jobovka nestala..Krom zničení Mandovi lodi... Ale hold se u Dyznyjů nechtějí připravit o postavu do prodeje merche...
    No já si myslím, že se smrťmi by se raději mělo šetřit. Pak se vymýšlí kraviny typu SOMEHOW PALPATINE RETURNED a ve srovnání s tím raději oceňuji pravidlo: Buď svoji postavu neoživuješ nebo ji nezabijíš hned na prvním místě. Já raději přežiju tlustý beskar plot armour, než to aby se zase masivně exhumovalo. Co se týče Cara Dune tu postavu zbožňuje scéna s Alderaanem byla naprosto fantastická a ostatně to zabíjela v poslední epizodě (I was on death star! Yeah, which one
    =D) A ta koza mi rozhodně vyhovuje víc, než to aby mne někdo přesvědčoval, že nějaká droboučka britská holčička představuje hrozbu. pro nejsilnějšího sith lorda v galaxii :twisted: U Cary Dune na druhou stranu velice oceňuje, že to je pořádný kus ženský u které opravdu bez problémů věřím, že hrozbu představuje (ostatně herečka byla MMA). A merchandise jim nemůžeš vyčítat, ze sequel trilogie totiž na ničem nevydělají
    image

:twisted: :twisted: :-P
    @Nevada No tak to aspoň nebudou mít, co zkazit. Mne mnohem víc překvapuje, že zde není, žádná timeline po epizodě IX :twisted:
  • @Tyrion Lannister tady mám pro tebe jedno video :D

• EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Nevada podla mna onedlho aj epizody 1 až 6 nebudu cannon
    @Edem Spíš všechno bude kánon za chvíli :twisted:

ANO! ANO! ANO! Tohle jsem tvrdil celou dobu, a lépe bych to neřekl. A nikdo mi nevymluví, že záporáci nebyli největší problém celé te sranda trilogie. Kdyby tam byl alespoň jeden normální padouch, který by nepůsobil jako kastrát mohl to být alespoň průměrný. Takhle jsme dostali filmy na hranici Ghostbusters 2016 a Teletubies.
  • Tyrion Lannister napsal(a):

ANO! ANO! ANO! Tohle jsem tvrdil celou dobu, a lépe bych to neřekl. A nikdo mi nevymluví, že záporáci nebyli největší problém celé te sranda trilogie. Kdyby tam byl alespoň jeden normální padouch, který by nepůsobil jako kastrát mohl to být alespoň průměrný. Takhle jsme dostali filmy na hranici Ghostbusters 2016 a Teletubies.

Mě dost štvou ty výmluvy tvůrci, že chlapi nezvládli silnou akční hrdinku. Blbost. Spoustě chlapů se líbila Ripleyová, Rudá Sonja nebo Sarah Connorová. V poslední době byla dobře přijatá Wonder Woman. Prostě je musí psát jako postavy, ne v první řadě jako politické vyjádření. Dobrý návod dali třeba Mad Max a Atomic Blonde, obojí s Charlize Theron. V obou případech má Charlize fyzický fond na to, abyste jí akční scény věřili. Má výhodu v taktice a v Atomic Blonde obratnosti a proto dokáže nakopávat zadky. To neznamená, že nedostává přes hubu, nekrvácí a není zraněná a rozhodně ne vždycky uspěje. V poslední době si v Zaklínači dovolili, že Geralt porazil Renfri. Působilo to snad pro Renfri ponižujícím dojmem? Ne, byl to skvělý souboj a Renfri byla víc než důstojný soupeř. Pak je tu Yenefer, která v první polovině série jenom překonává překážky a pro svůj lepší život pracovala. Takhle se to dělá a není to operace mozku.
  • PaxterRedwynePaxterRedwyne Ripe for victory
    svoa00 napsal(a):

Mě dost štvou ty výmluvy tvůrci, že chlapi nezvládli silnou akční hrdinku....

S celým komentářem souhlasím. Navíc ten argument je úplně absurdní, už jenom oblíbeností Ahsoky. Kromě tebou vypsaných by se pak dala jako "akční hrdinka" brát i Leia. :)

• A Padme.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 29. března 2021
    Oznámili obsazení herců do seriálu Kenobi. Natáčení má začít v dubnu.

image
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 17. srpna 2021
    8-O
    :-o
    8-O
  • Book of Boba Fett - co říkáte na první díly? Víc než současný dění mě baví víc ty flashbacky s tuskenama :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    8-O
    THE MANDALORIAN SEASON 3 Official Trailer (2022)
  • Pozerá tu niekto Andora? :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.