Star Wars: Síla se probouzí !!POZOR SPOILERY!!

upraveno 21. prosince 2015 v Film a televize
Deset let poté, co se Sithové pomstili se znovu probudila Síla a vzhledem k tomu, že tu máme spoustu fanoušků slavné vesmírné série, rozhodl jsem se založit nový topic, pro ty, kdo už novou epizodu viděli. Nemusím snad zdůrazňovat (opakování matka moudrosti), že tady budou i spoilery z posledního dílu!!!!

Je potvrzeno obsazení Benicia del Tora (držitel Oscara za roli v Traffica: Nadvláda Gangů a sběratel v Marvel Universu) v zatím nespecifikované, ale pravděpodobně záporácké roli :D. Osmičku bude režírovat Rian Johnson režisér filmu Looper.

Tak, co jak se Vám nová epizoda líbila a co očekáváte od nových dílů?
1103104105107109

Komentáře

  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Výborný konec
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    The Wertzone: Temuera Morrison to return as Boba Fett in THE MANDALORIAN
    https://thewertzone.blogspot.com/2020/05/temuera-morrison-to-return-as-boba-fett.html

    The Wertzone: Katee Sackhoff to join THE MANDALORIAN
    https://thewertzone.blogspot.com/2020/05/katee-sackhoff-to-join-mandalorian.html
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Nevada SOMEHOW BOBA FETT RETURNED!
  • JoserJoser persona non grata
    Rozpohybované je to boží

  • Hmmm, ne že bych byla tak překvapená (je jenom určitý počet příležitostí, kdy člověka znechutí stejná věc), ale Disney LF vážně nezná hranice, jak ždímat nostalgii ze stále stejné demografické skupiny. Pokud se nemýlím, tak tohle měl být seriál o Mandovi a jeho adoptivním synovi, ne další super nostalgický festival. Ahsoka, Boba Fett... čekám, až se "nějak vrátí" i Jabba. Z Hvězdných válek je teď ostatně komiks, kde nikdo nezůstává mrtvý a nějakou konzistenci už po TROS definitivně hodili za hlavu.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Ó, Timothy Olyphant. Těším se víc a víc. Další fanservis mi vůbec nevadí. Ostatně, animáky, na které to bude odkazovat neznám, tak jsem tím spíš zvědavá, jak to bude působit. Sledovala jsem jen Clone Wars a to někde do začátku 5. série, což je už přes 7 let, takže si z toho pamatuju jen útržky. I když po oslavných ódách na závěrečnou sérii uvažuju, že to přece jen možná dokoukám.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!

    Velice zajímavý pohled na celou problematiku, který ale zároveň není úplně obvyklý
  • Insightful. Dobrý nález.
  • @Nevada Takhle, já taky nemám problém s fanservisem a hraním na nostalgii jako takovými. Problém je, že už víme, jak obojí vypadá v podání Disney Lucas Film. Oni na tom nestavějí, oni tím žijí a chladnokrevně to prodávají, protože je to (zatím) jednoduché. Abych se projevila jako správný nerd, tak ocituju kapitána Picarda, který kdysi řekl, že vzpomínky jsou něco, co si máme hýčkat, ne něco, čím by se mělo žít :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!


    Dlouhé čekání se vyplatilo =D
  • JoserJoser persona non grata
    Víte, jaký je plán zachránit Star Wars? Použije se Force Veil ze Star Wars Rebels (Epizoda 13) a celá 7,8,9 se prohlasí za Star Wars Legends a non canon. A samozřejmě, že Kathleen Kennedy dělá všechno proto, aby "její" Star Wars nehodili do koše.

  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Je to sice promo pro hry, ale ale ale, já to chci jako seriál ve stylu Mandaloriana!

  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    10 dní do startu:
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 3. prosince 2020
    Tak je nejvyšší čas, abych se vyjádřil k Mandalorianovi druhé sérii. A za mne osobně je tohle přesně jak jsem si Star Wars představoval od začátku. Velký svět který je propojený s ostatními částmi universa. Jsem rád za návrat Kraytského draka do kánonu, vždy si vzpomenu na jedoho z mých oblíbených Sith lordů.
    V životě bych nečekal, že se dočkám live-action crossoveru Star Wars s Vetřelcem :twisted: , Grogu byl extrémně roztomilý, jak běžel od toho vejce za Dinem a měl na obličeji ten ksicht jako "zachraň mne táto, zase udělal něco hloupého =D" Je to jenom pochod z bodu a do bodu a při tom se bojuje s vojáky/příšerami všeho druhu? Nepochybně ano, ale právě v té jednoduchosti je síla a když je to navíc protkáno fantastickými kulisami, dobrými triky a atmosférou tak není, co řešit.
    Třetí díl se mi hodně líbil v tom, jak spoustu věcí naznačil. Bo-Katan vypadá fantasticky, jako by prostě animovaná verze ožila. Líbilo se mi jak vysvětlili ten zvyk, to jest že Mando je v podstatě z ortodoxní Mandalorianské sekty Dead Watch. Přepadovka lodi fantastická jsem rád, že z "Long live the empire" jen nové hajlování. No a Gustavo s jeho novými Death Troopery to už je jenom třešnička na dortu.
    Ve čtvrté epizodě se nám vrátili staří známí a to nejsou jediné vzpomínky, které ve mne ožili. Konečně jsme zjistili, že ano v galaxii mají školy (tudíž by měli vědět o Lukovi =D) a konečně zaznělo jméno Coruscant po dlouhé době. Nejvíc mne ale potěšil nápad s experimentálním centrem impéria. Přiznám, že se ze zprávy, že budou refernce na sequely ve druhé série jsem byl asi stejně nadšený jako z výslechu u gestapa, ale zhostili se toho nápadu brávurně. Návrat Palpatin byl hovadina, ale ještě horší bylo, že se Jar Jar Abrams vůbec neobtěžoval vysvětlit jak se vrátil. A tady jsme se konečně dozvěděli asi jak. Nápad, že Snoke je experiment, který selhal tu už byl delší dobu. Udělat z něj nicméně bývalého obyčejného člověka, který byl změněn na uživatele Síly s pomocí krve baby Yody, jestli je to co se naznačuje to je nechutné i zajímavé zároveň. Přesně tyhle ty divné, zvracené a krvavé experimenty s midichloriany pomocí temné strany je něco, co mi v Disney canonu chybělo jako prase drbaní a imho vzpomínám na staré dobré časy Darth Plauguse od Jamese Lucena. Scéna s Carou Dune a Alderaanem byla jedna z nejsmutnějších v celých Star Wars.
    No a pátá epizoda je pravděpodobně nejlepší star wars content od ROTS. Filloni se s ničím nesere a tak Ahsoka okamžitě dělá na všechny Batmana. Absolutně to miluji. Musím říct, že se překvapivě dobře povedla a Rosaria to hraje skvěle. Navíc už se přestáváme konečně točit v barvach jenom kolem těch třech hlavních a tak po verzi live-action černé mám teď hranou verzi i bílé. Celá scéna s baby Yodou odhalení jeho backstory a jména byla absolutně nadhérná stejně jako zmínka o Yodovi.
    “To wield it takes a great deal of training and discipline.”
    Ah, pamatujete si ty idioty, co křičeli na star wars fanoušky, že jsou to pokrytečtí idioti, protože nesnášejí Rey za to, že nemá trénink a milují Grogua, který ho taky nemá HAHAHAHAHAH Ach, já si tohle užívám až moc, že?
    :twisted:
    A když už jsme u kritiky toxicity star wars fanoušků, je to zajímavé, jak tenhle sexistický rasistický a nacistický fandome absolutně zbožňuje togrutskou jediku, kterou hraje černá herečka. Skoro by vypadalo, že lidé nesnášeli Rey ne proto že by byla, žena, ale proto že byla úplně na h*vno napsaná postava :twisted:
    Ale jo jsem rád, že nakonec to tam tu Ahsoku dali místo no name jedi n. 23. Všechny ty scény a zmínky o chrámu na Coruscantu, Yodovi a Anakinovi by neměli prostě ani z půl procenta tak velkou emocionální váhu, jako když na to vzpomíná postava, kteorá je už etablovaná v lore a se kterou jsme všechny ty momenty prožili jako diváci.
    Moje zatím jediný kriticismus k téhle sérii je, že zamítnutí výcviku Ahsoky Grogua ho bylo jedeno z nenejvěrohodnějších, hlavně už mne začíná unavovat, jak se jediští mistři chovají jako tsundere. Obiwan odmítl trénovat Anakina. Yoda odmítl trénovat Lukea. Anakin odmítl trénovat Ahsoku. Ahsoka odmítla trénovat Grogua Kanan odmítl trénovat Ezru. Mohli bychom prosím už pro změnu dostat nějakého jedie, který hned napoprvé by byl nadšený z toho někoho trénovat ;)
    image
    image

    Jako opravdu v tomhle bodě už by si mohli jediové nechat větu Já tě trénovat nebudu dát jako motto řádu.
    =D Což mi připomíná, když už chcete hejtit prequely tak co tenhle skutečný plothole, není nebezpečný nechat emocionálně nestabilní ekvivalenty jaderné zbraně běhat po galaxii bez žádného dozoru. Jen si představte, kdyby to radě ve Skryté hrozbě s tím odmítnutím Anakina vyšlo, tak by ho Palpatine naverboval k Sithům už v devíti letech :twisted: ¨
    Za mne osobně doslova nejdebilnější rozhodnutí, které kdy Ahsoka udělala. Pamatatujte, jestli Grogua v další epizodě ukradnou, tak to je všechno na její triko. Aspoň je do toho chrámu mohla doprovodit. Což mi připomíná, když pátráte po význámném představiteli impérie jako Velkoadmirál Thrawn, není úplně nejlepší způsob držet se blízko návnady po které jde spousta impériálních důstojníků, ze kterých by se dalo něco vymlátit místo toho je nahánět po galaxii. Jako chápu, že potřebovali Ahsoku venku, aby nezastínila Manda a mohla mít vlastní show ale okecat to mohli lépe. Je to škoda, Din a Ahsoku hrající mámu s tátou jsem si vychutnal hodně.

    Těžko říct co bude dál těch potenciálncích cest je hodně. Očekávám třetí bitvu o Mandalore podle toho, co řekla Bo-Katan do které se zapojí možná Ahsoka proti Gideonovi. Těžko říct, jestli Palpatine rozkazuje přímo Gideonovi potencionálně i Thrawnovi nebo jsou všichni na sebe nezávislí a Gideonovi experimenty jsou pouze věc, kterou Palpatine přebral a pak využil ke svému návratu. Vůbec bych se nezlobil kdyby poslední věcí, kterou uvidíme na konci druhé série by byl Thrawn, Gideon a hologram Palpatine v jedné místnosti na válečné poradě. Těžko říct, kdo má být ten další jedi nejraději bych aby si to Ahsoka ještě rozmyslela. Doufám, že se tam nerozhodnou tahat chůdáka Lukea, to už snad raději ať exhumují toho Samuela, než aby ho dok*rvili ještě než už se jim to povedla. Konec konců NOBODY IS EVER REALLY GONE :twisted:
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Každopádně jsem rád, že to vypadá jako kdyby Gustavo narozdíl od svých spolupracovníků konečně rozhodl vytvořit zbraň co není padesátá varice Death Star. Pokud to směřuje k tomu, že se impérium pokusí vytvořit armádu uměle vyrobených válečníků nadaných Silou, tak by to celé mohlo být ještě zajímavé speciálně, co se týče další války na Mandaloru.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Cha, vypadá to, že se něčím neustále cpát zachránilo tomu malému rošťákovi život :twisted:
    image
  • upraveno 3. prosince 2020
    @Tyrion Lannister Tak mě se druhá série taky pořád líbí. Možná by to mohlo být i trohu víc než vesmírná road movie, ale je to zábavné a to je hlavní. Možná - když už jsme se dozvěděli trochu víc o malém Groguovi - by se seriál trochu víc mohl zaměřit na samotného Manda. Ale třeba ho opravdu chtějí nechat jako postavu podobnou westernovým rolím Clinta Eastwooda. A doufám, že prcka v téhle sérii uvidíme pořádně použít Sílu, je tak roztomilý, když to dělá :D

    image

    Jinak můj názor na Jedie jenom potvrzuje to, že trénovali batole. Ale na druhou stranu nevím, jestli ten "trénink" nezahrnoval jenom to, aby svými schopnostmi nikoho zbytečně neohrožovat.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!

    Nejlepší scéna série pro mne, takhle má vypadat cool opakování věty. Takhle vypadá callback a upřímně řečeno to, že Mando použil on místo to pro mne v kostce shrnuje nejenom rozdíl mezi ním a Gideonem, ale předně vztah mezi Dinem a Groguem.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 11. prosince 2020
    Třetí série Mandaloriana bude (by měla být) opět za rok, kolem Vánoc 2021. Navíc k němu vzniknou dva spin-offy: Rangers of the New Republic a Ahsoka.

    Zelenou dostala taky série o Landovi.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 11. prosince 2020


    Nejvíc jsem asi nahypovaný na The Acolyte vidět Sidiousovi předchůdce by byl splněný sen.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Edem
    Edem napsal(a):

    @Tyrion Lannister Postihnuta jednotka klonov lepsia nez normalny = napaditejsie ? vazne?

    sfik napsal(a):

    @Tyrion Lannister lepsi a napaditejsi. To mas mozna pravu ale spis dukaz jak moc spatny ty filmy byly. Specialnich jednotek uz jsme videli tolik ze nevim co je na tom zajimaveho




    :twisted: :twisted: :-P
  • PaxterRedwynePaxterRedwyne Ripe for victory
    Byl potvrzen návrat Haydena Christensena. Představí se jako Anakin/Darth Vader v seriálu o Obi-Wanovi.

    Jinak @Tyrion Lannister, všiml sis, že v traileru na Bad Batch použili úplně stejný záběr jako v 7. sérii Clone Wars - jen ho zrcadlově otočili? screen
  • PaxterRedwynePaxterRedwyne Ripe for victory
    Spoiler k poslednímu dílu Mandaloriana.

    Jedi hledající Grogua byl Luke Skywalker. Potěšila i účast R2D2. Celkově super finále.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.