Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1553554556558559581

Komentáře

  • upraveno 12. července 2019
    https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/510263-cinske-organizace-v-zahranici-vzdy-prosazuji-politicke-cile-pekingu-rika-expert.html

    No, aspoň někdo o tom otevřeně mluví. Nechci samozřejmě tvrdit, že to, co Čína dělá, je nepochopitelné nebo neobvyklé. Třeba s čínskou expanzí v Africe nikdo nic nedělá a černoši začnou křičet a vzpomínat nad nadvládu bílého muže, až je Číňani začnou prodávat na orgány. Soudruzi z Číny taky dobře vědí, jak prachama ucpávat huby. Ale je směšné, jak se západ bojí nacionalismu jako čert kříže a s čínským nacionalismem problém nemá a někdy ho i z ekonomických důvodů podporuje - včetně Hollywoodu. A i když v žádném případě nechci bránit zahraniční politiku Ruska, je od západu pokrytecké vyčítat Rusku to, co velkolepě ignorují u svých rádoby kamarádů z Číny nebo Saudské Arabie.
  • upraveno 12. července 2019
    https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/510158-kolem-plynu-u-kypru-sili-horko.html

    ... a ještě jeden "kamarád" západu :D Kromě toho teda, že tenhle člen NATO je oficiálně tolerovaný okupant země, kterou nikdo jiný než Turecko neuznává a jeji prezident se chová jako spratek a pokukuje po Balkánu a má v posledních letech blíž k Putinovi než komukolik z evropských politiků. Ale Evropská investiční banka tuhle zemi pořád dotuje a oficiálně je Turecko pořád na čekatelské lavičce EU (prakticky se to samozřejmě nikdy nestane). LOL?
  • https://www.novinky.cz/krimi/510538-vrazdu-spoluzacky-na-plzensku-sdilel-mladik-na-socialni-siti.html

    Ano, vím dobře, že Novinky to uveřejnily jenom jako senzační článek. V první chvíli jsem chtěla jenom říct, že ten idiot zničil život té holce, jejím rodičům, svým rodičům i sobě (ne, nedostane psychiatrický pardon jenom proto, že to bylo víc než jedno bodnutí nožem, dostane maximálně status asociála). Všechno proto, že mu řekla "ne". Pak mě hned napadlo, že právě proto jeho rodiče litovat nemůžu. Byli to nejspíš právě oni, kdo (podobně jako spousta rodičů dneska) svému císaři vesmíru nikdy "ne" neřekli :wall:
  • Ani ten odkaz nebudu klikat! Stačí mi informace "francie-vražda-smrt-antisemitismus-rasismus-muslim-zid-zidovka-napadení-marihuana-konopí" :D :D Nechci si kazit den!
  • JoserJoser persona non grata
    Na tenhle strašný clickbait také klikat nebudu, nechci někomu, kdo si to absolutně nezaslouží, nahánět čtenost. Navíc redakce iděsu asi nikdy neslyšela o tom, že marihuana je psychotropní droga a už vůbec netuší, jaké má účinky na lidský organismus. Ať raději zůstanou u účelového antisemitismu, tolik oblíbeného izraelskou sionistickou pravicí a vyděšeným britským mediálním mainstreamem..
  • JoserJoser persona non grata
    Já tedy primárně policii a soudům vůbec nevěřím. A tady jsem si jenom potvrdil proč. V této konkrétní kauze úplnou náhodou a sám od sebe zmizel klíčový důkaz v neprospěch Spaceyho a klíčový svědek se sám od sebe dobrovolně umlčel. Sice je to celé do očí bijící, ale přesto je Spacey zproštěn obžaloby. Po tom všem bude pro jeho dobro nejlepší, když jako herec definitivně skončí a navždycky zmizí z veřejného života do ústraní, stejně si už nikdy v ničem nezahraje, to je ale přeci jen malá satisfakce.. https://www.lidovky.cz/kultura/kevin-spacey-je-zprosten-obzaloby-jeho-herecka-rehabilitace-se-ale-nejspis-konat-nebude.A190718_152902_ln_kultura_jto
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Joser Za mne osobně očekávaný výsledek téhle od začátku směšné taškařice. ;-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Jakože humot, nebo fakt považuješ sexuální obtěžování/zneužívání za "směšnou taškařici".

    btw - Spacey byl osvobozený jen v jedné kauze z několika. Dalším ještě bude čelit. A všem zaplatit za mlčení nedokáže. Dnes už ne.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 18. července 2019
    @Nevada
    Jakože humot, nebo fakt považuješ sexuální obtěžování/zneužívání za "směšnou taškařici".
    Myslím, že V TOMHLE KONRKÉTNÍM PŘÍPADĚ jsem měl na pochybnosti nárok již od začátku.
    https://www.theguardian.com/us-news/2018/dec/27/kevin-spacey-sexual-assault-snapchat-video
    Nějaký my tady uniká jasné stanovení hranice mezi sexuálním zneužíváním/balím někoho v baru. Bylo mu tak nepříjemné, že dobrovolně vydal Spaceymu jeho telefonní číslo. Video, které Spaceyho mělo při daném činu chytit tak dokonce snad ani nezabíralo jeho obličej. Nyní se tohle a ano já řeknu "směšné" video ztratí (už jenom čekám na to, kdy někdo řekne, že telefon sežral pes) Samozřejmě je to jenom můj názor, protože narozdíl od ostatních se nesnažím předjímat něčí vin a nevinu. Nemáme všechny informace. Nebyl jsem tam. Neviděl jsem to a přiznám se, že to zas tolik nesleduji. Čert ví, že v tomhle nikdo nemá svědomí čisté, jak se už ukázalo
    A za mne osobně to nejlépe sdělíl oblibénec jisétho uživatele
    :twisted: Ben Shapiro

    Kde je hranice? Prootže pokud nemáme jasně nalajnovanou čáru, tak jak můžeme očekávat lidi kolem ní stát? To je osobně můj hlavní problém se všemi těmihle obviněními.

    Sexuální obtěžování je samozřejmě příšerná věc. Neříkám, že se to neděje, problém ovšem je, že poměr skutečných případů vůči případům, kdy jde jenom o hyenistické vyřizování účtů je minimálně 50/50. A to je prostě problém, když je tu situace, kdy jenom kvůli obvinění a je jedno zda pravdivé či lživé lidé přicházejí o práce a je jim celý život zničen. A nevím, který z případů je to v případě Spaceyho, ale ano tento konkrétní případ mi opravdu vzhledem k okolnostem jako směšná taškařice přišla
  • upraveno 19. července 2019
    Třeba Weinstein byl nepochybně dobytek. Z pozice moci si získával děvčata. Ale jak to vypovídá o oněch dámách, které pro pět minut slávy v TV na něj naskakovala nechám na každém zvlášť. Protože pokud on je sexuální predátor, z nich to dělalo podle mě prostitutky, protože souložily za .. protislužbu, teoreticky i peníze...?
    Nějak to nesleduju dopodrobna, ale Spacey nikoho neznásilnil ne? Dělal návrhy, možná byl "hrubý". A pokud vím nalejval alkohol osobě které bylo 19 (což by u nás bylo v pořádku, ale v USA o dva roky dříve než mohl). Pokud někdo nedokáže na třeba i agresivní nabalování/flirtování/pozvánku do postele říct ne tak je problém u nich. Člověk nad 18 se přece musí být schopný rozhodnout a být zodpovědný za svoje činy...

    Začínám se obávat že k oslovení kohokoliv v baru budu potřebovat příručku. Kdo asi vytyčí tu čáru kde je hranice flirtu a kde je to linčování hodný útok sexuálního predátora... Třeba cenu za demenci roku bych předal tady slečně/paní Johanně.

    https://video.aktualne.cz/dvtv/obtezovani-na-baru-sex-neni-povinnost-na-flirtovani-musi-byt/r~e7b254f0a73d11e9b16b0cc47ab5f122/

    Slečna/paní Johanna by neměla chodit do barů, klubů a jiných podobných semenišť hříchu.


  • https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/511324-do-hongkongu-muzeme-poslat-tanky-hrozi-cina.html

    ... a Západ je v šoku, že komunisti při předávání Hongkongu lhali :D Hmmm, západní reakce bude... natočení Mulan.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Bez ohledu na konkrétní případ, ony "dva systémy v jedné zemi" nikdy nevydržely, jeden nakonec vždycky převáží.
  • Takže nic nového, Čína zuřivě štěká, a možná si i kousne, takže všichni buďte na ni hodní, bububu.
    Jo, tak varování před separatismem na Taiwanu. Nechci jim do toho kecat, ale myslím, že vláda Taiwanu se už dlouho považuje za nezávislou, podobně jako většina taiwanské veřejnosti.

    Hongkong jako svobodný ekonomický ostrov přináší do Číny obrovské peníze. Už teď ale spousta investorů v Hongkongu balí kufry. Jsem zvědavá, čím to Čína nahradí.

    "Přesto ale Bílá kniha potvrzuje závazek Pekingu nepoužít jadernou zbraň jako první."
    No, to nás teda uklidinili. Takže jenom počkají, až si ji jako první odpálí Severní Korea.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    "Se považuje" možná, fakt je ten, že států, které oficiálně uznávají Tchaj-wan jako samostatný stát, není ani 20. Kdysi to byla vláda Tchaj-wanu, kdo zastupoval Čínu v OSN, ale byly to (ne)překvapivě Spojené státy, kdo prosadil změnu. Kromě toho by stálo za to dodat, když se tak lidi rádi baví třeba o Tibetu, že Tchaj-wan neuznává třeba samostatné Mongolsko a považuje ho zas součást Číny (tedy své vlastní Číny).

    Pokud jde o Čínu, které asi hrozí kolaps krzevá Hong-Kong (boj se boj, zlý Pekingu), tam se přesouvala výroba v době, kdy byla ještě daleko daleko nesvobodnější než dnes. S tím, jak čínským soudruhům leze do zadnice celý holyvůd (neb ani rudé peníze nesmrdí), nemám iluze, že by snad morálka začala hrát v přesunu malých zelených papírků roli.

    Ale jako fór na odpoledne dobrý.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Takovéhle pohyby nejsou nic neobvyklého, ten podíl v investicích vypadá vyloženě jako jednorázová fluktuace. Pokud jde o to, že mnohým čínským pohlavárům slouží Hong-Kong jako u nás Švýcarsko, tak přílišná sebejistota ("The situation in Hong Kong is out of control. They can't believe that Carrie Lam or Beijing leaders are so stupid that they don't realise the economic damage from this.") škodí. Dokonce i kdyby to mělo vážnější ekonomické následky (větší než vysloveně krátkodobé), tak prostá úvaha říká, že nikomu nelze dopřát pocitu, že je příliš důležitý než aby byl nedotknutelný, pak by si začal vynucovat příliš mnoho.
  • https://www.forum24.cz/neprestanu-rika-muz-ktery-rozlozil-ovcackuv-twitter-celi-vyhruzkam-odhaleni/?fbclid=IwAR0cNBjLCcZXoVI-ssTW-cy42NeJI7mwiHr3IWymL6VdSiTDI56vmYfLXBU
    Po několika týdnech vymysleli příznivci Jiřího Ovčáčka, co s tím.
    Nejvíc mě na celém článku fascinuje, že Jiří Ovčáček má příznivce...
  • Není jich zas tolik, akorát jsou masivně hlasití.
    Týpkovi fandím, ten lifestylový trolling je mnohem lepší než neoriginální nadávky. To by mě zajímalo to "odhalení", beztak budou tvrdit, že to je Kalousek. =D
    Ale forum24 to trochu nafukuje. Ony jsou to vůbec takové Parlamentní listy, akorát na druhé straně občasnko politického spektra.
  • Jinak kdo mate radi Dokumenty BBC a mate instagram tak kouknete na BBCearth super prispevky. Obcas i kratky pekny videa v IGTV
  • https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/utocnikovi-ze-sydney-je-21-let-a-lecil-se-na-psychiatrii-policie-ho-znala-40293013

    Mladík měl dlouhodobé psychické potíže, uvedla australská policie, která ho znala z minulosti kvůli méně závažným činům. Nyní policisté prověřují, zda muž neutekl z psychiatrické kliniky. Případ nevyšetřují jako teroristický útok, i když podezřelý byl pod vlivem radikální ideologie.

    Mával kolem sebe nožem, křičel „Allahu akbar” nebo vyzýval, aby ho zastřelili.

    image
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Tak vzpomeňme na tu ženskou (předělávající se na muže) co na Andělu zabila jinou ženu. Tu taky propustili z psychiatrie, že není nebezpečná.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)


    =D
  • Je velice smutné sledovat, jak bezzubě se naše vláda k tomuto problému staví. Bohužel za svého života se téměř určitě dožiju toho, že z velké části lesů budou holiny a nekonečné lány smrkových mrtvolek. Bylo by fajn vědět, že se ještě dočkám doby, kdy v ČR budou nové lesní porosty. Nechápu jak tváří tvář takovéto krizi je možné stále strkat hlavu do písku a zavírat oči a nedělat nic. To se doopravdy musí čekat, až většina lesů uschne, aby bylo každému konečně jasné, že smrkové monokultury nemají šanci v našich aktuálních (a velice pravděpodobně i budoucích) podmínkách prospívat tak jako dřív?

    https://www.respekt.cz/spolecnost/ministerstvo-zemedelstvi-se-nechce-k-zachrane-lesu-postavit-celem
  • https://www.novinky.cz/kultura/clanek/zemrel-jaroslav-weigel-z-divadla-jary-cimrmana-40295472

    Je ho samozřejmě škoda, ale na druhou stranu - krásný věk. Nedávno nešťastnou náhodou umřel i Kotek starší, takže tohle je druhý zásah do cimrmanovského ansámblu za krátkou dobu.
  • upraveno 5. září 2019
    https://www.novinky.cz/krimi/clanek/v-pripadu-osmileteho-chlapce-v-komatu-po-operaci-mandli-obvinili-tri-lidi-40295463

    Bohužel podobné arogantní/diletantské chování zdravotnického personálu asi známe z okolí všichni a skutečně to stojí životy. Já být matka toho kluka, tak nepřestanu, dokud neskončí přinejmenším doktorka, která krvácející dítě v klidu opustila. Skončit by ale měl hlavně ředitel nemocnice, který to tam takhle vede, což se samozřejmě nestane. Jenom to potvrzuje moji dlouhodobou nedůvěru k doktorům, kterým jde hlavně o to, aby měli platy jako v Německu.
  • https://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/clanek/invaze-pustim-do-evropy-miliony-bezencu-vyhrozuje-erdogan-40299394

    Ehm, nebudu radši komentovat politiku tureckého Hitlera, protože z toho, jak si Turecko zahrálo roli nácků, USA roli Francie a Británie a Kurdové roli Československa v roce 1938 se mi fakt chce blít. Nevím, jestli je Trump opravdu takový politický debil a USA na dlouho mezinárodně znemožnil neúmyslně, nebo si myslí, že stáhnutí amerických vojáků z oblasti za nově získanou nedůvěrodnost Ameriky stojí. Blábolení evropských politiků je vážně směšné. Znova taky opakuju, jak je možné, že Turecku nikdo nepřipomíná, že je to údajně bezpečná země a tudíž uprchlíci mají zůstat tam, a pokud tedy Turecko bezpečná země není, proč nečelí žádným důsledkům. On si vážně myslí, že jakoukoliv mezinárodní kritiku bude odrážet vyhrožováním, že do Evropy pustí "uprchlíky". Je vůbec možné nějakou zemi vykopnout z NATO a proč tam taková země ještě je? Pokud se chce Turecko radši kamarádit s Ruskem, Saudskou Arábií a Čínou, tak bysme mu v tom neměli bránit, ale zároveň dát najevo, že se to neslučuje s tím být přátelé s evropskými sousedy. Turecko ekonomicky potřebuje Evropu mnohem víc než naopak a možná bude nejlepší řešení poslat vojáky na pozemní hranice a zároveň co nejvíc lodí k Lesbosu a Chiosu, které nezvané návštěvníky promptně vrátí do bezpečného Turecka.
  • upraveno 10. října 2019
    @svoa00: Moje prababička kdysi říkávala, že když se budeš k lidem chovat pokorně a necháš si všechno líbit, tak se k tobě lidé zkrátka budou chovat jako ke služce. Pokoru a vstřícnost ocení pouze ti, kteří jsou sami také takoví, zmetci nikoliv, ti toho budou vždy pouze zneužívat.

    Evropě se dostává takového zacházení, jaké zasluhuje, poté co ve svém pokrytectví a falešné lidumilnosti začala kašlat na své vlastní zákony a vystupovat vůči Turecku v roli prosebníka. Když, povzbuzen bezradností evropských představitelů, zkusil Erdogan podobný přístup vůči Rusku (vyhrocený sestřelením Su 24 na syrsko-turecké hranici a atentátem na ruského vyslance v Ankaře, ať už jej měl na svědomí kdokoliv), stačilo Putinovi pár týdnů, aby ho vrátil na zem. Jak už psal kdysi flanker, Rusko se s Tureckem v žádném případě nekamarádí, jen se sebou nenechá vyjebávat jako EU.

    Trump se o nějaké renomé své země ve světě rozhodně nemusí obávat - obětovat kohokoliv pro své cíle a zájmy je již drahnou dobu součástí politiky USA, proč tedy činit v tomto případě výjimku. NATO slouží od počátku k prosazování geopolitických cílů USA (a v menší míře kdysi-mocností z obou břehů Kanálu), na což je současné Turecko až příliš ambiciózní. Zmiňovaná roztržka s Ruskem byla takovým pokusem Západu využít Turky proti Rusku. Ostatně proto také byli do Aliance přijati.

    Kurdové měli až příliš velké ambice a teď na to doplácejí. Suverénní znamená dokázat postarat se sám o sebe, ne spoléhat na vnějšího podporovatele sledujícího své vlastní zájmy. Přitom stačil jen umírněnější přístup vůči Damašku a za své zásluhy v boji proti islamistům mohli požadovat (a nejspíš by i získali) rozumnou míru autonomie. Místo toho teď musí s prosíkem za Bašárem, a to ještě prostřednictvím Ruska, aby se vůbec bylo realisticky o čem bavit.
  • https://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/clanek/znasilnena-a-ukamenovana-osud-kurdske-politicky-se-stal-symbolem-krutosti-tureckeho-tazeni-40299762

    Heh, tohle zajistí mírové soužití na Blízkém východě, je to všem jasné? Uznávám, že to neudělali přímo Turci, ale že se spolčují s takovými psychopaty dost vypovídá.

    „Tohle je tělo prasete.”

    No jediné prase je ubožák s malým penisem, co si troufne na neozbrojenou ženu. Celé mi to připomíná nedávnou sarkastickou kauzu, kdy se v Americe objevily letáky s nápise "Islám má ohledně žen pravdu" a všichni byli zkamenělí ohledně toho, jak na to reagovat. I kdyby takovýhle postoj k ženám zastávalo pět procent muslimů, tak je to alarmující.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.