Star Wars: Síla se probouzí !!POZOR SPOILERY!!

upraveno 21. prosince 2015 v Film a televize
Deset let poté, co se Sithové pomstili se znovu probudila Síla a vzhledem k tomu, že tu máme spoustu fanoušků slavné vesmírné série, rozhodl jsem se založit nový topic, pro ty, kdo už novou epizodu viděli. Nemusím snad zdůrazňovat (opakování matka moudrosti), že tady budou i spoilery z posledního dílu!!!!

Je potvrzeno obsazení Benicia del Tora (držitel Oscara za roli v Traffica: Nadvláda Gangů a sběratel v Marvel Universu) v zatím nespecifikované, ale pravděpodobně záporácké roli :D. Osmičku bude režírovat Rian Johnson režisér filmu Looper.

Tak, co jak se Vám nová epizoda líbila a co očekáváte od nových dílů?
18788909293109

Komentáře

  • @Arutha @Joser C3PO se Žvejkovou šerpou a kuší... (?) tušil jsem to..
  • @Joser Ani neviem či som rád alebo nie.
  • JoserJoser persona non grata
    upraveno 28. března 2019
    @sfik @Arutha Na druhou stranu to říká ten samý Mark Hamill, který fanoušky trollí každý druhý den. John Boyega ho zase potvrdil. Ten plakát dokonale ilustruje to, kam se Star Wars pod Disneym dostalo. A když se na něj podívám znovu, se všemi těmi kostýmy a potvrzenými dřívějšími zprávami, tak tam spousta věcí bohužel sedí- poslepovaná přilba KR, celá sebranka KoR, "sithští" stormtroopeři, outfity hlavní trojky, vyzbrojený C-3PO, sidekick BB-8, bounty hunter Keri Russell, nové TIE a Y-wing... Moje víra v Abramse nikdy nebyla silnější...
  • @Joser To myslíš ironicky nebo mu fakt věříš? Já už jsem ve fázi kdy je mi celá tahle trilogie úplně jedno. Zajdu do kina nebo na to kouknu prostě, ale kvůli paprskometům, mečování a případné vesmírné bitvě, jinak mě ta linka a jak to dopadne nechává v klídku :-)
  • @sfik Jakou cenu pak pro tebe má film vůbec vidět, když to samé máš v každé druhé větší hollywoodské produkci a nic jiného na tom nevidíš? Každopádně majitelé kin a studia dnešní diváky vycvičili dobře, že nechodí na film ale do kina. Má pak větší cenu hrát nějakou herní střílečku.

    Co se týče toho plakátu, tak to především není produkt, který nakonec bude oficiálně použitý. Vypadá to nanejvýš jako nějaký zamítnutý koncept. Nechápu, jak někdo může tolik vyvozovat z nějakých nových letadýlek a stormtrooperů a kostýmů, které budou použité leda tak na začátku filmu. Jediné, co zatím opravdu vzbudilo moji pozornost, jsou Reni. Pokud tenhle plakát není vyloženě fanmade, tak o jejich zakomponování ve filmu se aspoň uvažovalo. Jediný problém je, že trilogie je už tak moc zalidněná, takže maximální prostor je pro jednoho nebo dva z nich. Pokud mají být jenom další banda maskovaných týpků, které mají hrdinové zmasakrovat, tak jaký má jejich existence vůbec smysl? Zase takovou víru v Abramse mám, že věřím, že kdyby tohle bylo v plánu, tak zkrátka Johnsonovi řekl, aby Reni v TLJ nahradili pretoriánskou gardu.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 29. března 2019
    @svoa00
    svoa00 napsal(a):

    @sfik Jakou cenu pak pro tebe má film vůbec vidět, když to samé máš v každé druhé větší hollywoodské produkci a nic jiného na tom nevidíš? Každopádně majitelé kin a studia dnešní diváky vycvičili dobře, že nechodí na film ale do kina. Má pak větší cenu hrát nějakou herní střílečku.


    @sfik To myslíš ironicky nebo mu fakt věříš? Já už jsem ve fázi kdy je mi celá tahle trilogie úplně jedno. Zajdu do kina nebo na to kouknu prostě, ale kvůli paprskometům, mečování a případné vesmírné bitvě, jinak mě ta linka a jak to dopadne nechává v klídku
    No tak vzhledem k tomu, že filmová série se jmenuje Star WARS, tak paprskomety, mečování a případná vesmírná bitva, budou pro člověka tou nejdůležitější cenou. =D
    A třeba takhle úžasnou scénu v ostatní hollywoodské produkci opravdu vidět nemůžu, což ostatně pořád v mých očích obhajuje existenci nových filmů :-D
    image

    @Joser Co se týče těch zpráv zní to dobře, přál bych si, aby to byla pravda, ale silně o tom pochybuji. Kromě výše zmíněných věcí, tak nová trilogie má jeden zásadní rys, že až na vyjímky se vyhýbá čemukoliv z prequelů jako čert kříži, takže že by najednou až takhle těsně navázal na RoS to se mi opravdu nezdá. Zatím bych opravdu vyčkával speciálně po zkušenostech z minula, kdy spoustu lidí taky tvrdili, kde co a víme jak to dopadlo všichni.
  • upraveno 29. března 2019
    @svoa00
    @sfik Jakou cenu pak pro tebe má film vůbec vidět, když to samé máš v každé druhé větší hollywoodské produkci a nic jiného na tom nevidíš?
    Co se týče téhle SW trilogie tak to má přesně a jen tu cenu oproštění se od reality běžných dní za pomocí lighsaberů a paprskometů. Pokud ti mé motivy připadají nevyhovující, tak s tím hold nic nezmůžu. Každopádně abych to upřesnil tak v kině jsem byl jen na FA, na LJ jsem naštěstí nešel a na IX. taky s vysokou pravděpodobností nepůjdu. Takže ani nejde říct že by mě někdo nějak vychovával "jak mám chodit do kina" Když budu chtít jít na film, tedy na Film, tak pravděpodobně nepůjdu na nic novodobého, ale třeba na Mechanický pomeranč ~smajlík srdíčko, který mi tu chybí~

    @Tyrion Lannister
    No tak vzhledem k tomu, že filmová série se jmenuje Star WARS, tak paprskomety, mečování a případná vesmírná bitva, budou pro člověka tou nejdůležitější cenou
    :twisted: :-D
  • OK, tak tohle mě pobavilo. Můžete svoje naděje, že když se vám nelíbily dva první díly trilogie, tak se vám bude líbit třetí, zakládat na nových stormtrooperech, nebo lodičkách, ale to jsou věci, které jsou budou ve filmu tak tři vteřiny a budou použité leda tak na merchandising. Phasma taky skončila leda jako nějaký naleštěný stormtrooper. Pokud ale čekáte, že EIX bude z padesáti procent pew pew střílení, vesmírné bitvy a souboje na světelné meče, tak se mýlíte. Bude to tam zhruba ve stejné míře jako v předchozích filmech. Nadmíra trikových sekvencí je mimochodem něco, co z většiny nových marvelovek IMO dělá horší filmy než jejich předchůdci. Předpokládám taky, že vás nadchla propagace tria Rey-Finn-Poe. Propagovali je mimochodem spolu už pro TLJ a ve filmu nic takového neexistovalo. V EIX spolu budou, ale vzhledem k tomu, že tohle trio nemůže nabídnou jakékoliv drama, tak doufám, že spolu stráví co nejkratší dobu. Opět - jestli čekáte nového Luka-Hana-Leiu, tak tihle tři to rozhodně nejsou a udělat z EIX dvouhodinové veselé dobrodružství tří vesmírných andělů z odboje, do kterých se diváci můžou promítnout, kteří na konci zatancují na Kylově hrobě a obnoví republiku, by byl ten nejhorší scénář. Občas mě napadá, že udělat z rodinného dědictví jedno z témat trilogie bylo od Disney dost meta. Koupily si popkulturní svatý grál a jestli má to Kylovo vztekání, odmítání a přijímání toho, co z toho dědictví chce, něco říkat o tom, že Disney tak docela neví, kam se SW směřovat, tak super. Jestli je svatá Rey obraz, který o sobě mají, tak je to katastrofa.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @svoa00 nope, po tolkych filmoch si myslim, ze cakame len na dalsiu podobnu scenu ako je ta vyssie (namakany Sith robi sith veci) a dufame, ze ich je viac, ostatne je super modernizovany (dojebany) pribeh dobra vs zla.
  • @svoa00 Ale z těch všech "očekávání nevím koho v co" která jsi zde napsala je mi vše v podstatě úplně jedno. Je mi srdečně jedno co se stane s Rey, Finnem, Poem, Kylem,... a kouknu na to jen kvůli pew pew - ono tam totiž nějaký to pew pew bude, a bude tam i khrrrr khrrr až se o sebe budou tlouci světelné meče. Děj asi vnímat budu ale bude mi relativně jedno jakým směrem se bude ubírat. Možná je to to nejhorší co se filmu a postavám může stát - nehodlám se kvůli SW nějak rozčilovat ani se strachovat o osud postav. Bude mi to totiž dost jedno.. Nějaký silný emoce padly už po tFA nemluvě o tLJ. Jediné co mi jedno nebude je, aby tahle trilogie nějak dějově netáhla dolů ty budoucí, které snad budou za něco stát jako celek.
  • Jenom tenhle jeden, slibuju.

    image
  • JoserJoser persona non grata
    upraveno 7. dubna 2019
    Máme tu pár upřesňujících informací k Devítce:

    Set vybudovaný v Pinewoodu sloužící jako menší město - trh je vůbec největší ve filmových dějinách.
    Scénář je zdaleka nejdelší z filmů sequelové trilogie.
    Rose Tico bude mít ve filmu malou roli zhruba jako Lando Calrissian.
    Dcera Carrie Fisher Billie Lourd představovala Leiu ve forcebacích (zřejmě CGI úprava).
    Nový mimozemšťan na nedávno uniklém plakátu bude ve filmu animatronický (navíc s loutkařem uvnitř).
    Zorii (bounty hunter Kerri Russell) bude na sněžné planetě.
    Některé lodě na plakátu jsou z přebalů jiných Star Wars knih.
    Produkcí označovaní červení "sithtroopeři" jsou ve filmu lehce odlišní od plakátu a bude se zřejmě jednat o soukromou klonovou (!) jednotku Kylo Rena.
    MacGuffin s Threepiem a jeho vymazanou pamětí hrdiny povede na Tantive III (z EPIII) a dále na sněžnou planetu, kde je skládka droidů a nějak bude souviset z událostí z Geonosis (EPII), kde si C-3PO vyměnil tělo a hlavu s bojovým droidem Separatistů.

    K tomu ještě jeden WTF leak, což už je docela silný kafe
    Kredibilní zdroj zmiňuje Kylo Rena:

    Na začátku EPIX bude stále rozpolcený mezi Světlou a Temnou stranou. Navíc se bude vyrovnávat se svými city k Rey, které zdroj specificky popisuje jako "lásku."
    V určitém bodě vyhledá nebo je povolán novou bytostí označovanou jako "the Oracle." Není jasné, jestli jde o opravdové jméno (Věstec?) nebo jen o produkční označení.
    Má jít o stvoření vyobrazené jako jakási forma "pavoukoida" hodující na myšlenkách obří hlavy dítěte (WTF?!!!).
    Vypadá to, že se bude vyskytovat na lesní/bažinaté planetě, ze kteréžto lokace již unikly fotky. Je až nápadně podobný Endoru, někdo zase tvrdí že Dagobahu. Každopádně v lokaci bude i Millenium Falcon (zřejmě hořící) a X-wing Luka Skywalkera.
    Inspirací pro potvoru byly jako již tradičně concept arty Ralpha McQuarrieho (mix mezi Goraxem z EPVI z esnice Ewoků, dagobahskou bažinovou příšerou, dagobahským pavoukem).
    Nakonec zdroj přikládá i překres reálného concept-artu, který viděl.

    image
  • JoserJoser persona non grata
    Zítra večer snad trailer
    image
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    To se zas geekové utopí v majonéze.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @flanker.27 Spíš se strhne vlna hejtu založená na rozporuplném přijetí ep.VIII a každý zatvrzelý fanoušek bude se zjevnou originalitou tvrdit jak nechápe, že na to někdo půjde, že to bude sračka a hlavně že je jediný co toto tvrdí :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Sagart OK, dám se překvapit =D
  • upraveno 12. dubna 2019
    Tak to máme tu. Za mňa príjemné prekvapenie. :)


    EDIT: Hneď po premiére traileru na pódium vyšiel Ian McDiarmid, síce nepovedal ani slovo, ale myslím že teórie o Imperátorovi majú niečo na pravde. :)
  • JoserJoser persona non grata
    No upřímně je to dost hrozný. Já jsem se na to víceméně těšil jako na další Abramsovinu, protože kdo jiný může SW dostat z toho bordelu, kam spadli v osmičce, ale tohle tedy ne. Pravděpodobně z toho bude nakonec jeden dlouhý omluvný dopis fanouškům, proto z toho nostalgie doslova stříká, ať už v podobě nejblbějšího možného názvu nebo zakomponování Palpatina do děje. Ne, tudy cesta opravdu nevede a je nejvyšší SW poslat na hodně dlouhou dobu k ledu.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Ne moje nejoblíbenější část expadovaného univerza, protože to Vaderovu oběť dělá naprosto zbytečnou, ale v tomhle bodě? S*át na to perte do mne, pokud to opravdu znamená, co si myslím
    image

    Oceňuji scénu Rey vs Kylova? stíháčk, což je pravděpodobně nejoriginálnější scéna téhle trilogie :D
  • @Arutha Vážně sis myslel, že dávat to sem je dobrý nápad?
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 12. dubna 2019
    @svoa00
    svoa00 napsal(a):

    @Arutha Vážně sis myslel, že dávat to sem je dobrý nápad?

    :twisted:
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Joser
    Joser napsal(a):

    No upřímně je to dost hrozný. Já jsem se na to víceméně těšil jako na další Abramsovinu, protože kdo jiný může SW dostat z toho bordelu, kam spadli v osmičce, ale tohle tedy ne. Pravděpodobně z toho bude nakonec jeden dlouhý omluvný dopis fanouškům, proto z toho nostalgie doslova stříká, ať už v podobě nejblbějšího možného názvu nebo zakomponování Palpatina do děje. Ne, tudy cesta opravdu nevede a je nejvyšší SW poslat na hodně dlouhou dobu k ledu.

    Ale zase co jiného Abramsovi zbývá? Faktem je, že v téhle situaci, abych použil vhodného příkladu, kdy nám Angličané zabrali půlku země a jde všechno do s*aček, tak jediné co zbývá je obléct holku do brnění a vyrazit do posledního boje všechno nebo nic. V našem případě tedy hlavou proti zdi.
    Já oceňuji fakt, že mne trailer dokázal mile překvapit. Že každá scéna KONEČNĚ nemá svůj scénou ke scéně ekvivalent v předchozích dílech. A ano návrat Palpatinea se mi líbí, nečekal jsem to, překvapilo mne to. A imho dává to smysl, když tady může běhat Yoda, proč ne Palpatine? To mu se přece říká rovnováha síly a když teď duchové mohou ovlivňovat realitu dává jenom smysl, že si to druhá strana nenechá líbit a začnou taky dělat bengál. Do příběhu by se to dalo zakomponovat tak, že se Kylo Ren ve svém zoufalství z vlastní neschopnosti, která se po většinu filmu bude projevovat obrátí na někoho, koho podcení.
    A nemyslím si, že SW je potřeba posílat na dlouho dobu k ledu, ostatně na tu trilogii z rukou DD se těším, protože jestli něco byli poslední tři série GoT tak fantasy Star Wars :D. Důležitý prostě do budoucna bude nespěchat (sami řekli, že byla chyba dělat jeden star wars každý rok) a přemýšlet trochu nad tím, co dělají.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 12. dubna 2019
    Tak za mě to vystihuje ten smích na konci :twisted:
    (já vím, že troluju, to nedělám, ale v tomhle případě nemůžu odolat)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @flanker.27 Neboj, my už jsme na tebe za ty roky zvyklí :P
  • upraveno 12. dubna 2019
    @flanker.27 Eh, já jsem si řekla, že sem nebudu psát ani trolování a už ani svoje názory. Je to ztráta času, radši budu anonymně číst, jak si tu ostatní fňukají na rameny :D
  • upraveno 12. dubna 2019
    @flanker.27 Mám SW rád, ale v tomhle případě si klidně trolluj :D

    Jako víte co.. Lando je tam jak nějaká atrakce či suvenýr z pouti, povinná slza pro Carrie Leiu, trosky Deathstar, Palpatinův smích... uff... Myslím že je úplně jasný, že tahle trilogie neměla ani hrubý nástřel odkud a kam se má příběh dostat. Tři filmy přilepené k sobě multifunkční stříbrnou páskou, která toho může dost zachránit, ale je vidět.

    Ale jelikož jsem psal že tyhle SW beru prostě a jenom jako pff pff pff přehlídku paprskometů, tak ten trik s přeskokem stíhačky vypadá dobře. A to se klidně přiznám že jsem na tělocviku švédskou bednu překonal málokdy :D

    A proč ten trapnej název? Kterej Skywalker může ještě Rajznout? Vždyť jsou všichni mrtví ne? Jakože Rey je klon? Nebo to tak pojmenovali jenom aby měli lepší vyhlídky na předprodej?
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @sfik
    Jako víte co.. Lando je tam jak nějaká atrakce či suvenýr z pouti, povinná slza pro Carrie Leiu, trosky Deathstar, Palpatinův smích... uff... Myslím že je úplně jasný, že tahle trilogie neměla ani hrubý nástřel odkud a kam se má příběh dostat. Tři filmy přilepené k sobě multifunkční stříbrnou páskou, která toho může dost zachránit, ale je vidět.
    Potvrdilo se, co jsme celou dobu tušili "executive producer" může úplný *****. Samozřejmě povinný rozloučení s princeznou bude, stejně jako Lando je prostě taková relikvie. Můžou to spasit do cela dost. Palpatinův návrat v jakékoliv podobě, imho překvapilo by mne to ideální to není, bylo by prostě lepší, kdyby se snažili prostě vytvořit něco svého, stejný efekt jako ten smích mohl mít nějaký rytíř z Renu, co by na konci rozvítil karmínovou čepel. Ale to bychom chtěli moc originality od téhle trilogie. I tak si myslím, že se ovšem Abrams na svoje poměry těžce překonal
    Ale jelikož jsem psal že tyhle SW beru prostě a jenom jako pff pff pff přehlídku paprskometů, tak ten trik s přeskokem stíhačky vypadá dobře. A to se klidně přiznám že jsem na tělocviku švédskou bednu překonal málokdy
    S tím tělocvikem nejsi daleko od pravdy, protože v té scéně se Kylo? pokouší Rey zabít opravdu velice zvláštním způsobem, ani jendou po ní nevystřelí, takže je dost možné, že naše hrdličky spojí protí papá Palpatinovi a tady už trenují jak ty říkáš skok přes stíháčku
    =D
    A proč ten trapnej název? Kterej Skywalker může ještě Rajznout? Vždyť jsou všichni mrtví ne? Jakože Rey je klon? Nebo to tak pojmenovali jenom aby měli lepší vyhlídky na předprodej?
    Tak ten název mi přijde milionkrát lepší než název, který z 90% kopíruje název šestky. A imho může to znamenat více věcí
    1) Rey retkonovaný Skywalker
    2) Ben Solo je taky Skywalker, takže to může být jeho vzestup jako hrdina či padouch
    3) Luke a Leia (víme, že nikdo není na věky pryč)
    4) Nový Skywalker (zjístíme, že Luke byl v posledních 30 letech velmi, ale velmi zlobivý chlapec :twisted:)
    Vždycky jsem si říkal, že cool starwars podtitul by byl Rise of the Dark Side, tak jsem rád, že se točastečně splnilo.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    https://www.ign.com/articles/2019/04/12/how-george-lucas-helped-finish-star-wars-the-rise-of-skywalker?fbclid=IwAR0lLViwisbPWkkS4PGMUeG0pMEpcXYZdlKRxTsdcCptK2QUKzUvQ6G9SX0
    Odpověď na otázku jak způsobem chce propojit Abrams všechny trilogie? Palpatine, překvvapivá a zároveň samozřejmá odpověď. Palpatine byl silnou figurou jak v prequelové tak ve staré trilogii, navíc prostě je to opravdu nejlepší záporák franchise (Vader je nejikoničtější leč nezemřel jako padouch, proto ostatně není ve Villain Pub, kde Sidious dělá barmana a jenom skuteční zloduši tam můžou) Líbí se tahle Abramsova odpověĎ a jsem rád, že vyložil karty na stůl a nehraje si konečně na tajemný hrad v Karpatech.
  • @Tyrion Lannister
    1. doufám že Palpík tam bude max jako forceghost či jen nějaká entita nebo vůbec aby byl jeho plán rozjetý tak že k němu po své smrti ani nebyl potřeba. Cokoliv co je vržené do 1000metrové šachty by prostě nemělo přežít ať se jedná o Císaře nebo Maula.

    2. Samozřejmě se Ben snaží Rey přejet, protože kdyby na ní vystřelil tak by mohla střelu odrazit lightsaberem proti němu :D

    3. K těm Skywalkerům. Ben není Skywalker, je Solo - bylo by matoucí kdyby nám byl představován s jiným příjmením.. Leia a Luke - nezdá se mi že by po nich pojmenovali film když udělali všechno proto aby se starých postav prostě zbavili. Takže to vypadá opravdu na nějakou midichlorianovou party..
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @sfik
    1. doufám že Palpík tam bude max jako forceghost či jen nějaká entita nebo vůbec aby byl jeho plán rozjetý tak že k němu po své smrti ani nebyl potřeba. Cokoliv co je vržené do 1000metrové šachty by prostě nemělo přežít ať se jedná o Císaře nebo Maula.
    Maximálně klon jako v EU, Palpy ještě dostal overkill výbuchem hvězdy a s Maulem souhlasím :-D
    Samozřejmě se Ben snaží Rey přejet, protože kdyby na ní vystřelil tak by mohla střelu odrazit lightsaberem proti němu
    Ale takhle mu může rozseknout stíhačku vedví. Já si stejně myslím, že trenují skoky na to, až po nich bude Sidious házet senátní křesla.
    K těm Skywalkerům. Ben není Skywalker, je Solo - bylo by matoucí kdyby nám byl představován s jiným příjmením.. Leia a Luke - nezdá se mi že by po nich pojmenovali film když udělali všechno proto aby se starých postav prostě zbavili. Takže to vypadá opravdu na nějakou midichlorianovou party..
    A nebo na někoho novýho, když byli schopní tam vrazit Palpyho proč ne Lukeova syna jedna z postav měla pracovní název Mara koneckonců :D

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.