Povídka č. 5 (16. kolo) - Ice & Fire

upraveno 10. prosince 2018 v Povídky
imagePovídka č. 5 (16. kolo) - Ice & Fire

Sešívající se panenka a rostoucí strom     V hodovní síni tekla krev proudem. Davon pomáhal Vranímu oku kreslit přivolávací pentagramy z rudého jezírka nacházející se pod krkem oběti, kterou zrovna popíchl. Další muži, ženy a děti se svíjeli svázaní několik kroků … celý článek

Číst celý článek zde


Komentáře

  • To jsem ráda, že je zde pokráčko. Souboje povedené, medzivesmírny čarostromový priestor parádny a svatý grál plný černé vše překrucující magie zní čertovsky dobře. Ani rozhovory nervali uši. Na další část se těším.
  • Chvíli jsem byla ztracená -Rickson x Brandon....parádní pokračování, starkovské nebe, kde se prohánějí v podobě zlovlků je skvělý nápad...těším se, co za hrůzy se vyklube z grálu.
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    upraveno 17. ledna 2019
    Předchozí části jsem nečetl, tak budu hodnotit pouze tuto jako samostatné dílo. Předem se omlouvám, jestli budu až moc kritický, ale - tolik chyb na tak strašně malém prostoru je docela bída. Chybějící slova, přebývající slova, chybějící interpunkce, přebývající interpunkce, nebo zaměňování postav (v jedné scéně mluví Rickon a najednou je z něj Brandon? - „Budeme hrát jejich hru,“ rozhodl Rickon | Arya něco odpověděla a hned na to | „V tom případě bychom měli jít.“ Brandon se začal pomalu zvedat na nohy a drát se skrze křoví ve kterém se schovávali směrem na hrad - pokud je to záměrně a vyplývá to z předchozích částí, tak se omlouvám), to vše strašně rušilo. Stavba vět mi taky někdy přišla zvláštní - Jakmile ovšem se ocitl pod věží, mříž se sama od sebe spustila - to už je pak ale otázka toho, jak co komu vyhovuje a jak se co komu čte lépe, takže to neberu nijak zle.
    Celkově jde nejspíše o zajímavý příběh plný fantazie, ale to provedení... :'-(

    EDIT: Tak mi to nedalo, a podíval jsem se na první část tohoto příběhu. Přečetl jsem si sice jen kousek, ale to je úplně něco jiného, než tato povídka. Jakto? Napadá mě, že zde nezbyl čas na korekturu a finální úpravy, což je teda za mě velká škoda, pokud tomu tak opravdu je. ;-)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 17. ledna 2019
    @Riokai Na korekturu času bylo dost, ale osoba která ji měla na starosti se na to s prominutím vy*rala, takže jsem to dělal nakonec já sám a velice narychlo.
    Navíc jsem tentokrát dělal nekolik povídek. Ale jsem každopádně rád, že si někdo všiml, mám tu ještě jendnu, tak poprosím o další rozbor ať vím co příště zlepšit. Teda krom toho dělat si korekturu sam.
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    @Tyrion Lannister chápu a doufám, že si to nebereš nějak špatně. Ta první část byla skvělá ostatně i podle reakcí. ;-) K tvé další povídce se určitě dostanu, oceňuji tvůj zápal a chuť psát. :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Magický koncert verze 3.0. Líbilo se mi, jak si Rickon nakonec poradil se svým soupeřem. To využijí loutky a kousání do rtu je taky super. Jen u Eurona by se mi asi víc líbilo, kdyby tu vodu nebral jakoby z ničeho, ale z nějakého zdroje. Z kádí s vodou nebo rovnou z řeky.
  • Monte Karstark napsal(a):

    Magický koncert verze 3.0. Líbilo se mi, jak si Rickon nakonec poradil se svým soupeřem. To využijí loutky a kousání do rtu je taky super. Jen u Eurona by se mi asi víc líbilo, kdyby tu vodu nebral jakoby z ničeho, ale z nějakého zdroje. Z kádí s vodou nebo rovnou z řeky.

    Zhromaždil vzdušnú vlhkosť. :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    To muselo být pořádně sychravé odpoledne =D
  • Sú to Železné ostrovy. Kedy tam nie je sychravo? :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Aviv Pst! :-$ Ale to sú Dvojčatá.
  • AvivAviv
    upraveno 22. ledna 2019
    Sakra... Já to četla před měsícem a pul a už jsem zapomněla přesnou lokaci. To máš tak, věže byli i na ostrovech a Eurona si snáz představím tam, než v Řekotočí. So sorry... I am mortified by this mistake. :spike:
    Anyway... Sychravo muže být i tam.
  • upraveno 27. ledna 2019
    Tak dvě pokračování v jednom kole... to jsem vážně nečekal.
    Tato část je více akční a musím pochválit autora, že souboje má vážně promakané. Nejen svou fantazií při magických útocích, ale i jednotlivými vlastnostmi jež každý oplývá. Navíc se mi líbilo, že se jednotlivý soupeři při vyprávění střídali, což přidávalo příběhu na kompaktnosti, ale i možnosti většího sžití s jednotlivými postavami.
    Na začátku jsem se také ztrácel v Rickonech vs. Bradonech a říkal jsem si "Sakra už by si měl konečně vybrat, kdo tedy mluví!" Ale pak jsem si uvědomil, že je v tom možná záměr autora a další tajemství, které se rozvine...
    Starkovské nebe se zlovlky prostě pecka.
    Teď, když už zbylo jen pět služebníků jsem zvědavý kdo vypadne další z kola. Euron i Hora nebyli zrovna sympaťáci, ale zbytek je něco jiného. Trochu mi přijde, že autor se sám stane Martinem pokud se rozhodne zabít další z postav ;-)
  • Já si říkala, že tohle bude pokráčko těch povídek, které úplně nepobírám :-). Ne, že by to bylo zlé, ale není to nějak můj šálek kávy, jsem nechutně konzervativní ;-). Nicméně oceňuji nápady a několik dobrých momentů, byť souhlasím s Riokai, že ty chybky to zbytečně hyzdí.
  • Tady bych mohla nakopírovat většinu komentáře k jedenáctce. Opět oceňuju zjednodušení a snesitelnější délku ;-) Jsem zvědavá, jak se bude příběh dál vyvíjet a kolik ještě bude dílů :-)
    A nápad s vlčí rodinkou se mi také velmi líbil.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.