Povídka č. 7 (12. kolo) - Ice & Fire

upraveno 21. srpna 2016 v Povídky
imagePovídka č. 7 (12. kolo) - Ice & Fire

Fate Ice/Fire: Stíny minulosti     RIDER Ležel netečně v posteli, zatímco Visenya ho dole laskala ústy. Proč pořád drhne těmi zuby. Jeho starší sestře prostě chyběla ta vášeň, kterou měla Rhaenys. Panebože, kdyby na jejím místě byla ona, už … celý článek

Číst celý článek zde


Komentáře

  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    korektura: hodor_the_king
  • Chybky: "měla v úmyslu zakrát si obličej dlaní" - zakrýt, "kdyby před ně vletěl Aegon na Balerionovi a žongloval se shnilou zelenou" - zeleninou.
    Zajímavý nápad, ale pro mne trochu moc informací a zmatek, asi daný i tím, že ne všechny reálie znám (Rider, Saber, Berseker a Archer mi vyloženě unikali). škoda, že to nebylo psané více pro laiky, bylo to čtivé.
  • @Lady Ašara
    Sice jsem ještě nečetl, ale co jsem po očku koukal měla by tato povídka navazovat na předchozí kolo. Možná přečtení první části by pomohlo k lepšímu pochopení. Já sám to mám v plánu abych si připomněl všechny detaily.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Zmiňovaný prequel i tato povídka mě nadchly originalitou i post-apokalyptickým světem Písně. Bohužel s originalitou přichází i kámen úrazu. Připadá mi, že autor zasazuje příběh do světa, který je tím Martinovým pouze inspirován. Nebo jsou snad ve světě Písně firebally sesílané rudými kněžími na denním pořádku :D
    Flashbacky mnohé osvětlili, někdy mi však přišli zbytečné.
    Jelikož je děj zasazen několik dekád po konci Písně, zmiňuje zde autor své vlastní závěry, některé se mi hodně líbí, jiné mi přijdou hloupé. Například Aryina smrt. Nebo když si vzala Tommenovu masku bez toho, aniž by jej usmrtila. Dle mého by bylo zajímavější, kdyby Cersei vešla do stanu a zřela mrtvého syna bez tváře. Už jen kvůli proroctví...
    Naopak se mi líbilo zjištění, kdo je oním starcem z první povídky, jehož identita nyní byla odhalena. Také mě zaujaly náznaky toho, že se již Stannis a Bloodraven dříve setkali. To by mohlo být zajímavé.
    Ačkoliv povídka navazuje na knižní sérii, je velmi znatelný vliv seriálu, kupříkladu mě zamrzelo, že se za Aryou prohání Jaquen, který v knize plní misi vCitadele a který se již s Aryou doufám nesetká.
    Doufám však, že se v příštím díle dočkáme pokračování, neboť nápad mocného valyrijského artefaktů se zdá být zajímavý a těším se na další rozvinutí příběhu...
  • Originálne :D Nadväzuje na predchádzajúcu poviedku a teším sa na pokračovanie ! :D Btw. nedalo mi nevšimnúť si že autor je taktiež fanúšikom Zaklínača :D
  • Fantazii se meze nekladou, bravo a děkuji za pokračování minulé části. Jen ta korektura měla být pečlivější...
  • upraveno 9. září 2016
    Stejně jako minule oceňuji autorovu bezbřehou fantazii a originalitu díla. Jde vidět, že autor si psaní užíval a dal do toho duši :-) Na můj vkus mi příběh přišel místy trochu překombinovaný, jako kdyby se autor nechal tou fantazií až unést, ale jistě se najdou čtenáři, kterým naopak takto rozvinutý příběh sedne.
    Co mě však trochu při čtení rušilo, bylo používání čárek... Místo některých bych použila tečku, protože některé věty takto úplně neštymují.
  • upraveno 16. října 2016
    Na tuto povídku jsem se velice těšil. V minulém kole mě tento neobvyklý a originální příběh velice zaujal a byl jsem zvědavý kam se bude děj ubírat dále.
    První část měla své kouzlo v postapokalyptické změně světa. Myslel jsem, že autor v ní bude pokračovat a ukazovat nám další hrůzy, které ve světě Písně ledu a ohně nastaly. Spisovatel se k mému překvapení rozhodl jinak. Zatím co dějová linka pokročila jen velice málo, odkryl nám nitky děsivé minulosti jednotlivých služebníků. Vzpomínky a hořké konce světa a postav které známe.
    Musím zde vychválit několik nápadů z fantazie autora ať je to Cerseino vypořádání s Daenerys, či odkrytí identity starce, čí zmínka o Stannisových citech k Shireen.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.