@DanielSvatoš Ten trailer už jsem dokonce viděl asi tak 14 dní zpátky. Téma děkabristů je zajímavé, ale nejsem si jistý režisérem. Točí to Andrej Kravčuk, od něho už jsem viděl Admirála a Vikinga. Oba filmy sice byly technicky velmi dobré, ale Admirál byl až na pár krátkých scén nudná tragiromance (nadto o člověku, u něhož si nejsem jistý, že si zaslouží nějakou glorifikaci), no a Viking, o tom už jsem tu myslím i psal, to bylo dost zklamání, hlavně neuceleným vyprávěním a ta závěrečná agitka za slovo boží s tím zbavováním se hříchů mě skoro rozesmála.
Doufám, že to vyjde. Pány parchanty bych viděla natočené moc ráda. I když jsem doufala spíš v nějakou třídílnou minisérii. Na druhou stranu, je to taky rozepsaná série, takže lepší, když vznikne jednorázově film, než kdyby si měli při natáčení do budoucna vymýšlet děj. A nemluvě o rozpočtu, pokud by se toho chytlo nějaké větší studio.
Výsledek bude dost předvídatelný - hlavní kategorie si většinou rozdělí Roma, Bohemian Rhapsody a The Favorite. Za BlacKkKlansman může zabodovat Spike Lee a Adam Driver. Nominovat na nelepší film roku Black Panthera je na hranici směšnosti.
Nominace Black Panthera je hodně směšná. Zvlášť když vždy můžou černochy utěšit BlackKkKlansmanem nebo třeba If Beale Street Could Talk (ale o tomto nikdo moc neslyšel). BP byl na poměry komiksovek skvělý, to je ale hodně nízká úroveň. Třebaže pokud už kdysi vyhrál Moonlight nad La La Landem, tak je letošní oskarová absurdita reálnější než se může zdát :-k Třebaže doufám, že ačkoliv jej nominovali, tak jen proto, aby černé bratry uklidnili ale s vítězstvím nepočítají.
No mohlo to být mnohem horší, za něco jsem rád, něco tam chybí, něco tam nemá co dělat (zejména Black Panther, Bohemian Rhapsody, A Star is Born, Isle of Dogs a Zimna wojna), takže nějaká relativní spokojenost je asi na místě. Mě však dneska mnohem víc naštvaly nominace na Lva, zejména tedy totální vyignorování Domestika a směšná nominace útěchy pro Chatu na prodej, zbytek je jen kombinace ocenění kamarádů a příšerných filmů o velkých historických tématech a osobnostech :'-(
Ona to vyhraje asi Roma, ale nasmála bych se hodně, kdyby akademici projevili dostatek cynismu a zvolil Černého pantera. O to víc, že je to veskrze průměrný film s tou nejbanálnější zápletkou.
Pořád jsem ji chtěla tu ofinu o taký polcentimetrík skrátiť, ale jo, vypadala moc hezky. Začátek mi utekl, takže neumím porovnat, ale líbilo se mi to po odchodu do Maďarska. Až do konce jsem si nebyla jistá, na jakou stranu to vlastně hraje a ten zvrat na letisku si podľa mňa zaslúži potlesk. Moc zajímavě stvárněn byl ten její strýček. A ještě musím pochválit scenu se strhávačem kuže a noži, to bylo fakt bŕŕ...
Ceny pro Palacha a Hovory s TGM ( a z větší části i pro dokumenty Až přijde válka a Nagano Tapes) jsou výsledkem umělé módní vlny, která už naštěstí pominula a zůstaly po ní jenom takováhle díla. Mě se loni z naší tvorby nejvíce líbilo Všechno bude, Domestik, Chata na prodej a Dukla 61 s Rédlem, takže jsem rád za aspoň nějakou objektivnost (což se už o nominacích na Lvy rozhodně říct nedá) a jakoukoliv cenu pro ně.
Komentáře
Doufám, že to vyjde. Pány parchanty bych viděla natočené moc ráda. I když jsem doufala spíš v nějakou třídílnou minisérii. Na druhou stranu, je to taky rozepsaná série, takže lepší, když vznikne jednorázově film, než kdyby si měli při natáčení do budoucna vymýšlet děj. A nemluvě o rozpočtu, pokud by se toho chytlo nějaké větší studio.
https://oscar.go.com/nominees/cinematography
Výsledek bude dost předvídatelný - hlavní kategorie si většinou rozdělí Roma, Bohemian Rhapsody a The Favorite. Za BlacKkKlansman může zabodovat Spike Lee a Adam Driver. Nominovat na nelepší film roku Black Panthera je na hranici směšnosti.
Třebaže pokud už kdysi vyhrál Moonlight nad La La Landem, tak je letošní oskarová absurdita reálnější než se může zdát :-k Třebaže doufám, že ačkoliv jej nominovali, tak jen proto, aby černé bratry uklidnili ale s vítězstvím nepočítají.
Začátek mi utekl, takže neumím porovnat, ale líbilo se mi to po odchodu do Maďarska. Až do konce jsem si nebyla jistá, na jakou stranu to vlastně hraje a ten zvrat na letisku si podľa mňa zaslúži potlesk. Moc zajímavě stvárněn byl ten její strýček. A ještě musím pochválit scenu se strhávačem kuže a noži, to bylo fakt bŕŕ...
http://filmovakritika.cz/ceny-cfk-2018/
http://www.icefire.cz/forum/discussion/comment/234995/#Comment_234995.
Teď se zřejmě smráká nad dalším velikánem filmové historie.
Ke dnu jako Titanic. Studio Paramount Pictures bojuje s obřími ztrátami.
Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/filmove-studio-paramount-pictures-ztrata-moderni-technologie-netflix.A190208_093534_eko-zahranicni_jadv
Tohle nevypadá vůbec špatně