Star Wars: Síla se probouzí !!POZOR SPOILERY!!

upraveno 21. prosince 2015 v Film a televize
Deset let poté, co se Sithové pomstili se znovu probudila Síla a vzhledem k tomu, že tu máme spoustu fanoušků slavné vesmírné série, rozhodl jsem se založit nový topic, pro ty, kdo už novou epizodu viděli. Nemusím snad zdůrazňovat (opakování matka moudrosti), že tady budou i spoilery z posledního dílu!!!!

Je potvrzeno obsazení Benicia del Tora (držitel Oscara za roli v Traffica: Nadvláda Gangů a sběratel v Marvel Universu) v zatím nespecifikované, ale pravděpodobně záporácké roli :D. Osmičku bude režírovat Rian Johnson režisér filmu Looper.

Tak, co jak se Vám nová epizoda líbila a co očekáváte od nových dílů?
18384868889109

Komentáře

  • Tyrion Lannister napsal(a):

    @Aviv Ano a jediný, kdo teď může porazit Rey je Obi-Wan Kenobi s High Ground =D

    Nepokoušej mě, už jsem sem dala moc high ground obrázkov. :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!

    And disney, every time fire a director in the middle of production =D
    To vám o nových SW řekne, vše co potřebujete vědět :twisted:
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 25. září 2018
    www.youtube.com/watch?v=u3kBzyJJDak
    Han Slimey Snake Monster Lady =D
  • upraveno 25. září 2018
    image
  • Ok, this killed me...

    image
  • Myslíte, že mi poisťovňa preplatí ošetrenie spôsobené pádom zo stoličky v záchvate smiechu? :-D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!

    Zajímavé :twisted:
  • Já se na ně snad podívám blíž, tak moc se mi tohle video, tyhle paralely a prosumerizmus páčili.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Takže někdo dovozuje, že za nasranými fanoušky stojí "russian trolls"? Snad ani Svobodní zednáři nemají za celou svou historii tak dlouhý seznam provinění =D
  • flanker.27 napsal(a):

    Takže někdo dovozuje, že za nasranými fanoušky stojí "russian trolls"? Snad ani Svobodní zednáři nemají za celou svou historii tak dlouhý seznam provinění =D

    Odhalení milénia - Russian trolls sú Slobodomurári! :-D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!

    :twisted:
  • O filmařském jazyku Hvězdných válek.



    Pravda je, že části z toho jsem si taky všimla, ale nikdy bych to takhle nedovedla vyjádřit.
  • Vždycky žasnu, když se někdo pustí do analýzy kamery, rozličnost a účelnost, jež si jinak nevšimnu. Ne takhle. Napríklad Jakku zatienené loďou, ale subjektivita objektivita porovnanie naprieč filmami.
    Jen nechápu pointu toho Frozen na závěr.
  • upraveno 19. prosince 2018
    @Aviv Žádnou pointu to nemá, kromě toho, že naznačuje, jak málo tyhle věci "normální" diváky zajímají :D

    Tyhle filmové techniky diváci v naprosté většině nemají vnímat jako takové, je to jenom další prostředek k vyvolání pocitů, stejně jako herecké výkony nebo hudba. S většinou toho, co ve videu zazní, souhlasím. Sequelová trilogie je daleko víc o subjektivním prožívání děje. Třeba první scéna se Snokem a Kylem v Last Jedi je vyloženě Kylovo POV a samozřejmě ve videu zmíněné představení Finna.

    Ale trošku se musím George Lucase zastat. Až tak hrozně statický filmař to nebyl, občas používal "subjektivní" vizuální postupy. Třeba tady extrémní přiblížení tváře:

    image

    nebo tohle je skoro Bergmanovské :D

    image

  • Ještě tak vědět, kdo je Bergman... Ale záber to je impozantní, to jo. Mám ráda i to točení Anakina a Palpatina, když dojde k odhalení sithství.
    Ona tam ta objektivnost i pasuje, protože se to točí kolem jediu a ti jsou o pořádku a stoicismu a nestrannosti, kdepak egoizmus, kdepak vášeň, kdepak výstřelky. So proper, so clean, so dutiful, stiff...
  • JoserJoser persona non grata
    SW fan film

  • Tady si někdo dal práci. Pozerá sa na to krásne a normálne som chvíľu myslela, že je to AU, kde
    Sidious byl zabit dřív.
  • Hezky! :dance: Dělat tohle vlastními silami, to teda všechna čest. Pobavilo mě, že Palpy zkouší na Vadera to samé co Snoke na Kyla, akorát že v případě Vadera jsou až na Obiho všichni, co ho vázali k minulosti, mrtví. Tss, tihle darksideři jsou všichni stejní :D
  • Pokud ovšem to není ten samý darksider... Aneb teorie o Snokeovi neskončí NIKDY. :twisted:
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Co na to říkáte?


    Samostaný film o Obi-Wanovi.

    Za mě je obrovské plus, že na tom dělá Lucas, představa, že by mojí nejoblíbenější postavu zpracoval Disney, no je to trochu děsivá představa :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Není trochu brzo na aprílové žertíky?
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Joser
    Joser napsal(a):

    SW fan film

    Můj nejoblbíbenější kanál na Star Wars tématiku, koukal jsem na několik videí, kdy ukazoval, jak to připravuje a výsledek podle očekávání, moc pěkný.


    @Aviv
    Aviv napsal(a):

    Tady si někdo dal práci. Pozerá sa na to krásne a normálne som chvíľu myslela, že je to AU, kde

    Sidious byl zabit dřív.
    Vskutku a imho to pěkně shrnuje, proč to nikdy neudělal. Vader věděl, že by pravděpodobně Palpatinea dokázal zabít, co mu na tom vadilo je, že také moc dobře věděl, že nemá nejmenší šanci takový zápas přežít bez ohledu na výsledek.
    @svoa00
    svoa00 napsal(a):

    Hezky! :dance: Dělat tohle vlastními silami, to teda všechna čest. Pobavilo mě, že Palpy zkouší na Vadera to samé co Snoke na Kyla, akorát že v případě Vadera jsou až na Obiho všichni, co ho vázali k minulosti, mrtví. Tss, tihle darksideři jsou všichni stejní :D

    No já samozřejmě musím říct, že to je z Palpyho strany mnohem promyšlenější.
    1) Tím, že Vadera neustále provokuje ho udržuje v nejistotě a zároveň ho tím odrazuje od pokusů, cokoliv v dohledné době zkoušet, vzhledem k tomu, že Vader takhle nemůže vědět, kdy to Palpatine nečeká
    2) Dělá mu roztleskávačku, Palpatine otevřeně využívá Vaderovy touhy ho zabít a říká mu, že jedině pokud v sobě zabije veškeré zbytečky slabosti bude schopný to udělat
    3) Dynamika v té scéně je prostě fantastická. Ne jenom, že ten chlap opravdu zní jako Císař, ale hlavně je to taková kombinace jejich vztahu z originálů mistr učedník, která si ovšem zachovává to důvěrnější z prequelů to jest Palpatine jako otcovská postava.
    Také jeden z důvodů, proč Vader podle jedné z verzi nikdy nezabil Palpatinea je paradoxně právě vazba na minulost. Vader bral Sidiouse jako všechno, co mu zbylo. Co ten přechod mezi realitou a snem ukazuje je i to, že i kdyby Vader nějakým způsobem Palpatinea odstranil, tak co z toho. Jeho nástupcem by se nestal, protože takhle Impérium prostě nefunguje, vzhledem k tomu, že vlastně po celou dobu své pětadvacetileté existence bylo v plenkách (ve srovnání se staletími Staré Republiky), tak smrt Palpyho by šlo nejspíš vše do kytek. A Vader se svou oblibou by se pak stal lovnou zvěří pro všechny. A zkuste být na útěku, když jste chodiící hromada šrotu, co potřebuje neustálou péči. Navíc do toho vstupují i Vaderovi ambice, on Palpatina potřeboal, aby ho učil, protože stále toužil po moci (to ostaně epizoda III ukázala také) Prostě moc hezky uděláno a má to spád.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Po 16 letech byl konečně odhalen Anakinův otec

    Je vidět, že Disney nejenom rádo využívá Lucasovi naplněné nápady, ale i ty nevyužité, protože v původním scénáři epizody III, Palpatine vskutku měl mít s Anakine v té kanceláři po tom, co vyhodili Mace I am your father moment.
    Trochu hezké z narativních důvodů (císař základá dynastii, co způsobí jeho vlastní pád).
  • Riskujúce dojem ohranosti po originálnom "I am your father", ale jinak zatraceně fajn a funguje to aj ako zavádzajúce poštuchovanie, aj ako pravda.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.